- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdtomi
senior tag
Ráadásul az import költséget szerintem még csak a jelenlegi árhoz mérik, nem a leütéskor fizetendő magasabb összeghez. Pontosabban a tétel ára + a szállítás és az egészet meg kell szorozni 1,27-tel + még jöhetnek rá kisebb tételek, mire tényleg hozzád kerül. A mélynyomóhoz nem értek, gondolom átalakítóval megoldod az áram ellátását. A leírás, hogy használt, de működik annyira nem meggyőző. Jelenleg jó áron van. 400 euró körül van Ausztriában és Németországban is eladó, de ugye a szállítás. Mondjuk Angliából jönne amit néztél.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Egyértelmű hogy összeadódnak a tételek, de ez csak az alap licitre igaz, ha több lesz a vége mint GBP 60.00 akkor az import charges emelkedni fog (27%-os áfá-val számolandó) áfa alap a termék ára és a szállítási költség)
Tehát most az induló ár:
GBP 60.00 alapár
GBP 26.15 szállítás
GBP 25.02 áfa
GBP 111,17 össz -
somnia
senior tag
-
V/
Topikgazda
Öf. 10. pontnál vannak a követők, ez alábbi mutatja másik számot is, mert az YP végű az csak Yanwen szám, ilyen ország aminek ez kódja nem létezik.
http://parcelsapp.com/en/tracking/ - ajánlott általános nyomkövető
Illetve még ezt is ajánlom,
Postal.Ninja linkje pontos nyomkövetés
ennél ha vasúti a szállítás akkor mutatja közbeeső állomásokat, megérkezéseket a tranzit országokba. -
V/
Topikgazda
Ha meg volt, akkor tovább kell vinni.
Akkor lépj tovább a 4. c) Az eBay case továbbvitele eBay döntéséig, ha nem tudtunk megegyezni az eladóval. részre.
Alul az Ask us to step in and help jelölésével kéred az eBay beavatkozását.
De ennek ez a valódi nyomkövetési száma UB146295065TW és szerintem van még rá esély hogy megkapod. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
törölt tag
-
törölt tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Yanwen egy logisztikai cég akire a szállítást rábízzák az eladók, legtöbbször a kínai posta a valódi szállító, csak ők intézik. Jellemzően 3 -4 hét után már "kézbesítve" van a küldeményük és ezt be is írják az eBay nyomkövetéshez, annak ellenére hogy nem igaz.
Kellett már külön reklamálnom az eBay felé, mert egy kicsit figyelmetlen volt a kreatív nyomkövetési infójuk beírója, mert a feladást követően már a 2. napon kézbesítve volt a küldemény. Nem volt bonyolult elmagyarázni, hogy ez fizikailag képtelenség.
Ha a védelmi idő jár le, akkor ne várj tovább. -
V/
Topikgazda
Itt 30 nap a várható megérkezéstől a vásárlói védelem ideje, általában nem fog megérkezni a végére és azután már semmi lehetőség és garancia sincs hogy elküldi, illetve hogy nem veszik el vagy ez is törötten érkezik.
Ezért javaslom a pénz vissza és megveszem újból-t, mert akkor egy tiszta helyzettel indul az új kör.
Lehet, hogy vissza kel küldened, de 9300 Ft posta költségig azt visszakapod a PayPal-tól.
Tisztább egy új vásárlás. -
V/
Topikgazda
-
somnia
senior tag
Date & time Event/Location Weight Additional
21.09.2017 17:35
Special line-YWYanwen Acceptance.
22.09.2017 01:44
Special line-YWProcess completed in yanwen sorting center.
22.09.2017 06:15
Special line-YWLeft sorting center
yanwen
24.09.2017 10:08
Special line-YWElectronic notification of shipment
MPC PMIH (KLIA)
Hungary
29.09.2017 09:56
Special line-YWAccepted from sender
Hungary
29.09.2017 09:56
Special line-YWSend item abroad (Export)
HUNGARY -
V/
Topikgazda
Csak azt, hogy a Hong Kongi Postától elindult ide, mármint oda megérkezett. Ez elméletben úton van
06.04.2017 17:01 Arrive at Hongkong Post, To: Hungary
Gondolom ezt látta és arra gondolt, hogy megkaptad.
Nyugodtan vissza írhatod neki, hog ez még nincs Magyarországon (Arrive at Hongkong Post, not Hungary) és ha kézbesítik neked (delivered) akkor jelentkezel. -
mokus1
addikt
-
rostiron
őstag
-
törölt tag
-
mokus1
addikt
-
V/
Topikgazda
Ne fárasszál már a magánemberrel.
Többször írtam már, ha vásárolsz, fizetsz érte mindegy hogy cég, magánszemély, használt vagy új, akkor 22 €-tól áfaköteles és igazolod az eBay értesítővel, a Paypal értesítővel és a banki fizetési kivonattal, hogy mennyit fizettél.
Összefoglaló Magánszemélyek részére érkező küldemények vámkezeléseHa magánszemélytől kapsz ajándékba, tehát te nem fizettél érte akkor 45€-tól áfa, de egy értékmegjelőléses ajándékozási nyilatkozatot kell mellékelni.
Annál megnézik hogy valós lehet-e az érték. Viszont ilyen esetben 150 €-tól kötelezően felszámolják az ajándékra a 2,5% vámot, ami az áfa alapot +növeli. Akkor is, ha ugyanannak a terméknek vásárlás esetén 0% a vámja. -
V/
Topikgazda
-
havri1
félisten
-
V/
Topikgazda
-
szemmelver
aktív tag
-
vasi89
őstag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
vasi89
őstag
-
ace05
senior tag
-
havri1
félisten
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
havri1
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
havri1
félisten
Attól, hogy írsz neki, nem fog hamarabb megérkezni

Ne várj, most írj neki. tudjon róla, számítson rá, beszéljétek le előre.
Én ilyenkor azt szoktam írni, normális hangvételben, hogy voltam a postán (telefonon szoktam érdeklődni, szvsz semmit se ér, mert személyesen is, csak benéz a rekeszbe, ha nincs ott csomag/levél, NINCS és kész).
Szóval nincs meg a csomag, vársz utolsó pillanatig, aztán szeretnéd a pénzt visszakapni. Amennyiben megérkezik, természetesen kifizeted újra.
99%-ban belemennek az eladók. -
havri1
félisten
eBayen jan 5-ig nyithatsz, pontosabban 30 nappal az kalkulált érkezés után, ami talán 4-e? Mivel nem számol vissza, naptári nap van, így nehogy kicsússz.
Ha mégis, akkor PayPal 180 napig véd, szóval nagy baj nincs akkor sem . (Persze, ha azzal fizettél).
Írj neki, hogy ez van, meglátod mit reagál. Ha nem nagy összeg, valszeg türelmet kér, aztán refund, és ha megérkezik, újra kifizeted. Ez a standard eljárás olcsóbb termékeknél. -
havri1
félisten
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Itt az OTP szabálya, nem ő az árfolyamos.
A Mastercard árfolyam meg itt nézhető meg.
De ennyi: 1 EUR = 312.520068 HUF
1 USD = 299.1914 HUF
1 GBP = 371.864509 HUF -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
somnia
senior tag
-
Nooeca
senior tag
-
somnia
senior tag
-
pulutodurumo
őstag
A határidő előtt nem tudsz panasszal élni, de nem is kell. Várj még egy kicsit, ha lát is valamit, legfeljebb azt hogy beérkezett az országba. De az is lehet hogy csak tippel mivel kb. ennyi idő alatt szoktak kiérni a csomagjai. Plusz kell a csillag az értékelésnél a kommunikációra

-
V/
Topikgazda
Semmi olyat nem írt, hogy kapott volna a kézbesítésről valamit, úgy hogy nem kell vele foglalkoznod, november 21-ig van a várható érkezési idő, addig érdemben semmit sem tudsz tenni.
Egyébként erre a számra semelyik nyomkövető oldal nem dob fel semmit, így ő sem láthat olyat, hogy megérkezett, ha meg olyat lát az nem hiteles információ. -
Nooeca
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
havri1
félisten
Eltávolították a terméket az ebayről valami miatt. Bejelentés stb.
Ha már fizettél, akkor meg kell várni, hogy megérkezzen, Ha nem, vedd fel az eladóval a kapcsolatot, végső esetben a resolution centerben jelezd.
PayPal és ebay védelem is aktív a termékre ettől függetlenül. -
margithid
veterán
-
gorje
senior tag
-
havri1
félisten
Ruhákhoz nem értek, ebben tanácsot adni nem tudok.
Alapvetően a PayPal véd, ha bármi lenne. Őszinte leszek, én sose nézem hány %, és mennyi eladása volt, hiszen tudom, a nagy része kamu ezeknek a feedbackeknek.
Sose tudod meg, mennyi valós van mögötte.
Ettől függetlenül ilyennel még én se találkoztam. -
havri1
félisten
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
Turbobacsi
senior tag
-
rostiron
őstag
-
V/
Topikgazda
Azt ahogy ahol laksz abba a postába kiküldték.
Az enyém is 29-én érkezett, mostanig az állapota a posta szerint megérkezett, már a kézbesítő ide adta nálam van. Nem vezetik a nyomkövetési nyilvántartás azon részét amit mi is látunk, sem a külföldit, sem a belföldit.
A poén az egészben hogy Japánból jött a küldemény 09.25-én 17:26-kor adták fel Tokióban, 29-én hajnali 1/2 3-kor meg érkezett (majd 4 nap) és ma 6-án kaptam meg, 7,5 nap a magyar fogadás, kétszer annyi az idő. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
fardem
tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Akkor kapod meg a teljes refundot ha visszaérkezik, megkapják a visszaküldött árút ez alapszabályuk, de hogy te elégedett legyél, nem kell visszaküldened és megkapod a pénzt.
Végén az hogy ezt értékeld megfelelően.
Így, hogy lemondtak a visszaküldésről, illene a pozitív, 5 csillagos értékelést megadni. -
havri1
félisten
Igen, 2 lehetőség van az ebayen. Vagy refund, mert nem kaptad meg, illetve ha megkaptad, de nem jó, vissza kell küldened.
(#60689) alteran95: Rég nyitottam ebayen case-t, de valami olyasmi dereng, ha nem kéred az ebay segítségét az ügyben, akkor lezárul, és nem lép közbe senki
Ez esetben sajnos már semmit se tehetsz szerintem. -
havri1
félisten
-
rostiron
őstag
-
havri1
félisten
Próbáld meg lehetőséghez mérten a legjobban visszaállítani az eredeti formában. Nyílván fog látszódni, hogy kibontottad, de ezen már változtatni nem tudsz. Remélhetőleg elég lesz neki.
Amennyit láttam, szerintem igen, jól.
(Én case/claim/dispute -ban mindig bemásolom az addigi levelezést is, hogy későbbiekben az ebay/paypal lássa azt is)(#60681) alteran95: Bár alig látom a képet, de mintha az lenne, hogy már nyitva van ez ügy erre a tételre. Egyszerre csak 1 helyen nyithatsz. (Legalábbis régen így volt) Nem igazán látom át most a helyzetet az az igazság.
-
havri1
félisten
-
rostiron
őstag
-
rostiron
őstag
-
V/
Topikgazda
-
rostiron
őstag
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Érdekes. Nem tudom mit értett félre, számomra nem úgy jön le a leveled, mintha elfogadtad volna.
Bár nem partial refundot ír (az a részleges visszatérítés).
Írj rá, hogy nem érted, te nem fogadtad el.PayPal - t csekkold le. Mekkora az értéke a vásárlásnak?
Ne adj még értékelést!
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
catroot
veterán
-
rostiron
őstag
Na most jött válasz, segítene valaki ? Nem nagyon megy az angol.
Dear valued customer:
Thank you for your updating.
We apology for the broken screen, which is probably raised during the transit as the screen is packed well before shipment.
We do want to solve this problem for you and as for our apologies, we would like to offer you half refund without returning the item, would you like to accept it?
Please confirm us your decision.If you have any further suggestion on our offer, you are always welcome to contact us.
Sorry for any inconvenience.Best regards
-
havri1
félisten
-
catroot
veterán
-
Fitzgerald
veterán
Ugyanígy jártam egy tempered glass-el 3 hete. Képet csatoltam, egy órán belül utalt is vissza.
Az a nyomorult telefontokos ügy is lezárult ma, ami 32 napja nem akart ideérni Angliából.
Igazából 3 hete meg kellett volna jönnie, azóta kérte az eladó folyamatosan, hogy várjak már még egy kicsit, még két napot, meg még hármat, meg még kettőt. Aztán ma lett ebből teljesen elegem. Azt már igazából két hete is megírtam neki hogy nem refundot akarok, kell a tok mert itthon nem lehet kapni egyáltalán tokot a nyomorult Mi Note Pro-ra. Oké, ha várok még ennyit és nem jön, küld másikat. Ezt ő maga ajánlotta fel kétszer is, nem is kértem. Vártam türelmesen. Ennyi idő alatt Külső-Mongóliából ideért volna gyalog a postás, de semmi. Megírtam hogy akkor légyszi add fel a másikat, ennyi volt. Erre látom jön egy óra múlva az email a refundról meg a levél ebayen, hogy mivel nem tudja tracking numberes megoldásal feladni, küldte a refundot, ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Anyádat. Tehát eszében sem volt másikat küldeni már hetekkel ezelőtt sem, csak az időmet baszta. Nem a pénzről van szó, pitiáner összeg. Elment egy hónap a semmire, tok nincs, a refund meg 2 hét is lehet mire visszakerül a számlára ilyenkor. Ment is a negatív azonnal, csak az a baj hogy az ilyen suttyóknak sokszor van 150000 pozitív értékelésük, az a néhány száz, egy-két ezer negatív meg senkit sem érdekel. -
Silent77
veterán
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
V/
Topikgazda
Ha esetleg később megjön, és már nincs rá szükségem mert veszek közbe máshol, visszaküldhetem neki ?
Persze visszaküldhető, bár ő addigra visszaadta a pénzed és neked illene kifizetni, mert nem az eladó tehet a késedelemről, de nálad valószínűleg eladói sumákolás van a háttérben.
A PP vissza posta viszont érdekes lesz, mert ők látják az adott tranzakciónál, hogy refundot kaptál mert nem érkezett meg és később meg mégis visszaküldöd. Valószínűleg csak kifizetik és nem vacakolnak. Ha mégis gondjuk lenne, akkor értesítenek és megírva a szituációt szerintem kifizetik. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Hunter2
addikt
-
catroot
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 B12UC - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1+ év garancia
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter ( Canon ) - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 512GB (Graphite) - Karcmentes, újszerű állapot
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem kell vele foglalkozni, ha az eladó felé is lerendeződik az eBay jutalék sztornózása, el fog tűnni ez a vásárlás, addig ha zavar használd a hide opciót.

Ez esetben sajnos már semmit se tehetsz szerintem.
V/