- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
Bocsánat, de nem értem, amit írsz.
A haveromnak kellene intéznie UK-ban az ajándékozási nyilatkozatot és a vámolásos papírt, amikor feladja a csomagot? Mit törődik az UK posta azzal, hogy nekem ebből itthon vám és áfa lehet. Elhozzák ide, átadják a magyar postának és ők intézik a többit.
Az előző hsz-emben linkelt két dokumentum (Ajándékozási nyilatkozat, Import vámkezelési eljárás) azt hittem pont erről szól és be tudom nyújtani én, online, a Magyar Postához. Úgy értelmeztem, hogy a másik két link egyike pont erre szolgál (csak nem tudom melyik), ott kér mindenféle adatokat. Jön egy csomag valahonnan, megvan a csomagszáma, én kitöltöm a nyilatkozatokat és online feladom a Postának, majd ha megjön a csomag, akkor ők összekapcsolják a benyújtott dokumentumokkal és megkezdik a vámolást ajándékként.
Azt sem értem, hogy ez miért nem lehet ajándék. Tényleg a havernál van, nem az a cél, hogy az eBay eladó küldje ajándékként. Megvettem, haver meg elküldené ajándékként.
Elnézést, ha értetlen vagyok.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg ezerszer végigzongorázott kérdést teszek fel, elnézést, nekem nem egyértelmű a dolog, úgy érzem túl van bonyolítva. Kérlek benneteket úgy magyarázzatok, mint egy gyereknek, akinek minden újdonság, szájbarágósan, lépésről-lépésre! https://www.posta.hu/vam oldalon böngészem a tudás után.Egy ismerőshöz szoktam rendelni eBay-ről kisebb dolgokat, UK címre. Tudom, hogy létezik olyan lehetőség, hogy ajándékozás, ami 45 Euro-ig áfamentes.
Ehhez az egész procedúrához az kell, hogy egyrészt ki legyen töltve egy Ajándékozási nyilatkozat (https://www.posta.hu/static/internet/download/Ajandekozasi_nyilatkozat_211116.pdf), illetve egy Import vámkezelési megbízás magánszemély részére (https://www.posta.hu/static/internet/download/Import_vamkezelesi_megbizas_maganszemely_reszere_WEB.pdf). Eddig jól értem?
Kérdésem, hogy ezeket a feladónak, vagy a címzettnek (nekem) kell kitölteni és beküldeni a Postának, vagy nekik teljesen mindegy?
Kell-e csatolnom a vásárlást igazoló valamilyen eBay számlát? De mondjuk tegyük fel, hogy nem eBay-en vásároltam, ezek az ismerősöm régi cuccai, nekem adná őket ajándékba és nincs róluk számla, mert ezer évesek? Akkor mi van? Nagyjából belövöm az értéküket és azt írom rá a fenti két nyilatkozatra?
Vámkezeléskor kinyitják a csomagot és tételesen rágugliznak az értékekre, vagy van valami szaki, aki mindennek tudja az árát fejből? (Ez csak azért fontos, mert kicsit több, mint 45 euro a pakk, nem eget rengetően több, de mondjuk olyan 60 körül van.)
A 45 Euro áfamentességbe az UK-ból Magyarországra postköltséget gondolom nem kell beleszámolni? Mert hogy azt is kérdezi a fenti nyilatkozat, hogy mennyi a postaköltség.
A fenti két kitöltött, aláírt nyilatkozatot vissza szkennelem és csatolom, de melyik online felületre?
Ide? https://www.posta.hu/vam/elozetes_vamkezelesi_megbizasok_rendelkezesek_benyujtasa
Vagy ide? https://www.posta.hu/vam/maganszemely_reszere_erkezo_vamkezelendo_kuldemeny
Vagy esetleg totál rossz nyomon járok és nem is ide kell?Ha mindent jól értettem, mindent iratot előkészítettem, akkor mindezt a dokumentációt feltételezem még azelőtt be kell küldenem, hogy ideér a csomag, csak ugye meg kell várnom a feladást, mert kelleni fog a csomagszám is.
Itthon aztán kapni fogok értesítést a beküldött dokumentumok alapján, hogy vám alá vonták a csomagot és fizetni fogok, de mennyit is? Kapok egy linket, ahova utalhatok, vagy valahova be kell fáradnom?
Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, de bármi hasznos információnak örülök. Esetleg tapasztalatokat is szívesen olvasok, aki már csinált ilyen ajándékozós mizériát.
Valójában haza is hozhatná az ismerős a dolgaimat, volt már rá példa, de nem akarom megtölteni a csomagját és ritkán jön haza.Köszönöm, ha valaki elolvasta és reagál is!
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Licittel vettem egy csomagot eBay-en. PP-lal szoktam fizetni, nincs hozzákötve a kártyám, csak átutalom az összeget rá, amennyi kell és úgy fizetek.
Most fizetésnél, ha kiválasztom az eBay oldalán a PP-t, alatta van egy ilyen rész "Change currency". (Lehet eddig is ott volt, sosem figyeltem, lenyeltem azt a párszáz Ft többletet és fizettem HUF-ban). Ott kiválaszthatom, hogy HUF-ban, vagy GBP-ben szeretnék-e fizetni. PP fiókomban GBP-re van állítva az elsődleges pénznem.
Ha most GBP-t választok eBay oldalán, fizetéskor, jobban jövök ki, vagy teljesen mindegy, mert így, hogy nincs bankkártya társítva PP-hoz, így semmi nem változik?
(Egyébként, ha GBP-re váltok fizetéskor, azt írja, hogy külföldi tranzakciós díjat számolhat fel.)
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Nem tudom mi ez a no paypal, de rákérdeztem nála üzenetben. Korrekt választ azt nem kaptam, de változtatás nélkül mutatom mit írt nekem:
"HI THERE SORRY I DONT TAKE PAYPAL AND SORRY IM NOT GOING TO GAVE MY INFORMATION OUT ON THIS IF YOU WANT TO USE PAYPAL THEN PLEASE DONT BUY FROM ME I WILL NOT SEND ANY ITEMS OUT PAID WITH PAYPAL SORRY MENY THANKS"
-
totyak
aktív tag
Köszönöm a válaszod. Pedig nem ma kezdte a profilja alapján.
Azt odáig értem, hogy nem tudja én mivel fizetek neki, de ő hova kapja az összeget? Arra gondoltam, esetleg olyan problémája lehet, hogy baj van a saját PP fiókjával (felfüggesztették, vagy tudom is én), ezért ha PP-lal fizetnek neki, akkor nem kapja meg a pénzt? De lehet nagy butaságot mondtam. Egy jól működő rendszerben feltételezem az eladó megadhatja a bankszámláját és oda megy majd a pénz.
Szóval szerinted nyugodtan fizethetek PP-lal, nem lesz belőle gondom?
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
UK eBay-en vásárolnék egy csomagot. Ismerős UK címe van megadva postacímnek, tehát gyakorlatilag belföldi postázás lenne az eladónak. Azon akadtam fenn, hogy a termékleírásban ezt írja: "NO PAYPAL PLEASE PAY WITH EBAY PAYMENT MAOD THANK YOU!!" Megteheti, hogy nem enged PP-val fizetni, miközben a termékoldalon meg ott a Payments részen a PP logó? Mi az az eBay payment maod? Talán hülye kérdés, de akkor hogy fizessek, ha nyerem a licitet? Mindig is PP-lal fizettem, soha nem volt még ilyen.Köszönöm
-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
Bocsánat, én vagyok a hülye, még a kérdésemet sem tudom rendesen feltenni. Most megnéztem pontosan mi történik, ha ajánlatot akarok tenni.
Bármilyen nevetséges ajánlatot teszek, átdob PP-ra, ahol azt kéri adjak hozzá egy bankkártyát. Ezt ki tudom kerülni? Ha megnyerek valamit licittel, akkor nincs ilyen, csak ajánlatnál.
-
totyak
aktív tag
Köszönöm
A beállítást, ha jól értem az eladó teszi meg, én nem tudok vevőként, licitálóként állítani semmit? Vagy azt én tudom beállítani, hogy automatikusan elfogadja, vagy manuálisan kelljen neki?
A te példádnál maradva: 45 dollár a termék, de az eladó beállítja, hogy 30 vagy az felett eladja. Mondjuk én teszek rá pont egy 30 dolláros ajánlatot, így automatikusan fizetnem kellene, mert az eladó azt állította be, hogy ne kelljen manuálisan elfogadnia. Jól értem?
Én nem tudok ebbe beleszólni, pl hogy ne legyen automatikus elfogadás? Azt is írom miért. Én mindig úgy utalok a PP számlámra (tudom, így drágább, de most nem az a lényeg) és nem mindig van rajta annyi pénz, mint amennyi az ajánlatom. Ha nem dob át fizetésre automatikusan ajánlattételkor, akkor el van fogadva az ajánlatom, de van időm pénzt utalni és fizetni. Így, hogy rögtön visz a PP oldalára fizetni, így esélytelen.
Bocsánat, ha bonyolult vagyok, de nem teljesen tiszta a dolog.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Gondolom nagyon egyszerű a válasz a kérdésemre, de mégsem tudom.
Már rég nem próbálkoztam ajánlat tétellel egy aukciónál. Ma ráklikkeltem, megadtam nekem mennyit érne a termék és a rendszer be akar jelentkeztetni a PayPal fiókomba. Ez miért van? Régen elküldte az ajánlatomat az eladónak, aki 48 órán belül választ adott. Ha elfogadta, küldött egy fizetési kérvényt és az alapján fizettem.Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Ebayen megnyert licit után, ha rámegyek a fizetésre, felajánlja, hogy fizethetek bankkártyával, csak a szokásos adatokat kell megadni (kártyaszám, lejárat, biztonsági kód). Eddig mindig utaltam PayPal-ra és úgy fizettem.Kérdésem az lenne, hogy ha kártyával fizetek, milyen árfolyamon számolja a brit fontot? PP mindig nagyon magasan szokta. Mennyi lenne kettő között a különbség?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy licites terméknél alapból nincs beállítva Magyarország postázásra, akkor utána már az eladó nem is tudja beállítani, ha már érkezett licit a termékre?
Mert egy német eladó ezt mondja nekem. És valahogy hihetetlennek tűnik.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Mondjuk eddig nem volt gond fizetésnél, hogy HUF-ban volt. Fogta és valami saját árfolyamon átváltotta. Na, akkor megpróbálok váltani.
Szerk: Érdekes, gyorsan kipróbáltam az eBay-en, counter offert meg lazán tudtam küldeni. Eladó hülyének fog nézni, olyan kicsi ajánlatot küldtem próbaképpen

-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
UK oldalon szerettem volna ma egy termékre ajánlatot tenni. Régen ez úgy ment, hogy beírtam az összeget, küldés és ment az eladónak, akinek X ideje volt reagálni.
Most úgy néz ki, hogy eBay alapból kéri, hogy majd mivel szeretnék fizetni, ha az eladó elfogadja az offert. Rányomtam, hogy Paypal-lal. Erre kéri a rendszer, hogy akkor jelentkezzek be a PP fiókba. OK, megtettem. Következő lépés, hogy csatoljak bankkártyát a PP fiókhoz. Itt feladtam...Ez most micsoda? Már nem használhatom csak a PP fiókomat úgy, hogy csak utalok rá pénzt, ha kell? Akkor, ha megveszek valamit, vagy licitet nyerek, akkor sem tudom majd kifizetni?
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
eBay-en egy drágább tételhez ezt a tracinget kaptam, ez valid lehet? Semmi rendes infót nem ad a Royal Mail oldala róla. Brit földről brit földre kértem egy ismerőshöz és már rég ott kellene lennie.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Az bőven elegendő, köszönöm.
Annyi a sztori, hogy volt egy Buy it now tétel, amit nagyon akartam, de ezen felül még ajánlatot is tettem az eladónak, amit elfogadott és így ütöttem le. Valószínűleg holnap, vagy szerdán megérkezik a pénz, csak nem szeretnék problémát, hogy ő jó fej volt, engedett az árból, én meg paraszt vagyok.
Nem szerettem volna, hogy valaki megvegye előlem, ezért folyamodtam ehhez a megoldáshoz. De lehet korrektebb, ha írok neki mondjuk holnap és némi türelmet kérek, ha még nem érkezik meg a pénz. -
totyak
aktív tag
Üdv!
Frissen vásárolt termékre mennyi időm van fizetni? Lassan ér a PP-ra az utalás. Igen, a kártyám nincs hozzákötve a fiókhoz, tudom, úgy gyorsabb lenne, de paranoiából nem akarom megcsinálni
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Köszönöm a segítséged.
Közben megnéztem a fizetési oldalon át tudom váltani a címet UK címre, ahol a barátom él és le is csökken a fizetendő összeg. A biztonság kedvéért rákérdeztem az eladónál (lehet hiba volt), hogy ez így jó lesz-e neki, de de annyit válaszolt, hogy a megadott címen kívül nem tudja máshova küldeni.
De ha én át tudom váltani UK címre, neki oda kell küldenie, nem igaz?Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Köszönöm, kipróbálom majd a címválasztást.
Postázási adatoknál csak azt írja Express Delivery (International Priority Shipping). Ebből nekem nem derül ki, hogy ki kézbesíti majd.
Tehát akkor jelezzem levélben az eladónak, hogy szóljon a postán feladáskor? Mi ez az IOSS, amiről szólnia kell, magam sem értem? Ha újból beszedik az áfát (tévesen), vissza tudom kapni? -
totyak
aktív tag
Sziasztok!
UK eBay-ről vettem egy terméket. Magyar postázási cím van beállítva. Mielőtt fizetnék, megtehetem, hogy átállítom a címem UK címre és a kinti ismerős elhozza nekem a terméket, ha jön haza? Vagy ezt a termék leütése előtt kellett volna?
Másik kérdésem. Megvan a termék ára és a Global Shipping Programos postaköltség, valamit az Import Charge mértéke. Ezek még akkor is vállalható összegek, ha magyar címre jöhet csak a termék. Ha megérkezik, elvileg a postának kell fizetnem 400-800Ft-ot és kézhez kapom a csomagot? Vagy még ilyen extra sem lesz?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Hmm, ezek régi videojátékok, van amelyik több, mint 20 éves. Nyilván azt nem vallaná be az ismerősöm, hogy eBay vásárlás és ő csak eljuttatja hozzám, hanem mint egyik barát a másiknak, elküldi a saját régi játékait. Ezek alapján nem várhatják, hogy legyen róla bármilyen vásárlási igazolása. Árnak meg nyilván valami kedvező, de még nem túl feltűnő árat írna be. Valahol találok arra vonatkozó információt, hogy ebben a sávos rendszerben milyen összeghatárok vannak?
Miért írod, hogy nem lesz egyszerű küldenie és drága lesz?
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Ha van UK-ban ismerősöm és az ő címére vásárolok eBay-ről dolgokat (használt videojátékokat) és utána ő az egészet egyben elpostázza nekem, akkor mi alapján állapítják meg az ÁFA mértékét? Rákeresnek neten a cuccok átlagárára és abból számolnak?
Köszzönöm.
-
totyak
aktív tag
Rendben, nagyon szépen köszönöm a segítségedet. És elnézést még egyszer, nem megkérdőjelezni akartalak. Akkor csak a Delivery address lesz angol, a többit hagyom. Inkább már most primary-re tettem az angol címet, nehogy elfelejtsem. Itthonra nem terveztem rendelni semmit sem.
-
totyak
aktív tag
Kicsit későn reagálok, de köszönöm szépen a választ.
Nem megkérdőjelezni akarlak, ezerszer jobban ismered az eBay-t, mint én, csak biztosra szeretnék menni. Biztosan elegendő csak a Delivery address megadása, a Registration address-nél nem kell, hogy angol cím legyen? Ott is látszik a magyar címem, magyar telefonszámom. (Az értelemszerű, hogy a Dispatch és Return addressek nem kellenek, mert venni akarok, nem eladni.)
Egyértelműen UK a kiindulási országa a tételnek: Located in:Dover, United Kingdom
Nem haladja meg a 430 eurót. Videojáték gyűjteménybe vásárolok pár itthon nehezen beszerezhető Dreamcast, PS, vagy gameboy játékot, 1-1 darabot alkalmanként.
Ha én nyerem a licitet, fizetés előtt csak átállítom a Delivery addresst elsődlegesként az UK címre és kész? Fizetek és az ismerőshöz megy az áru?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Eddigi vásárlásaim során a saját magyarországi címemre kértem a termékeket és ezáltal nyilván a posta és egyéb terhek jócskán megnövelték a fizetendő összeget.Kérdésem: Ha van angliai ismerős, megtehetem, hogy átírom a címemet az övére és hozzá megy a termék sokkal olcsóbban, aztán ő elhozza nekem, ha jön haza? Azt mondta, hogy nem szoktak szórakozni vele a reptéren, pedig volt, hogy hozta a konzolját több játékkal együtt.
Nem korlátoz ilyen téren az eBay, hogy ide-oda változtatgatom a postázási címet?
Gondolom az Account fülön a "Registration address, email and phone number" a "Delivery address" és a "Dispatch address" részeket is módosítanom kell. A saját telefonszámom maradhat, vagy az is legyen az ismerősömé? Esetleg nincs valahol egy leírás arra vonatkozóan, hogy a brit címnek hogyan is kellene kinéznie az eBay oldalán megadva?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Beletettem a kosaramba (jó, hogy írtad, erre nem is gondoltam). Ezt látom [link]
Nekem ebből úgy tűnik, hogy ő tényleg magánszemély, nem kereskedő, mert semmi extra költséget nem látok, csak az 50 dollárt.
Tehát, ha jól értem, ha ezt megvenném, neki csak az 50 dollárt fizetem (vagy amennyiben kiegyezünk) és ha a Posta hozza nincs vámolás, tehát vámolási költség sem.És, ha valamelyik futárcég hozza? Bár kétlem, hogy a Free Economy shipping egy futárcéget takarna.
-
totyak
aktív tag
Szia!
Ezt látom a nevénél [link] Sajnos nem tudom mit is keresek pontosan. Lent az Item descriptions-ban nem látok semmi cégre utaló jelet, adatot.Nem, még nem küldtem ajánlatot, előbb szeretném pontosan tudni mennyit is fogok fizetni. Nem ritka tétel, csak EU-s árusok nem nagyon árulják, UK-ból tonnaszám vehetném, de az most más tészta.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Lettországból vásárolnék egy kisebb dolgot. 50 dollár az ára és Free Economy International Shipping Magyarországra. Mivel ők is EU-s állam, vám gondolom nem lenne, csak a 27% áfa.
Ebben az esetben ez úgy működne, hogy az eladónak eBay-en keresztül tényleg csak az 50 dollárt fizetem és itthon kérik számon rajtam az áfát és a szállítási költséget (azt a 400 vagy 800Ft-os tételt)?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
A My eBay --> Account --> Personal Information fülön meg van adva a telefonszámom és mail címem. De hát honnan tudjam én azt, hogy megkapja-e őket nyertes licit után. Te meg azt írod, hogy üzenetben nem engedi küldeni az eBay. Ez így elég patthelyzet.
Legfeljebb annyit tudok tenni, hogy nyertes licit esetén írok az eladónak, hogy ne felejtse el feltüntetni a csomagon, meg minden egyéb helyen az elérhetőségeimet, ha vámolni kellene a cuccot. Ha nem tudja az adataimat, ebben a pillanatban csak lesz annyi esze, hogy ezt megírja nekem.
Amúgy az eBay üzeneteket ellenőrzi valaki, vagy miért nem lehet ilyen adatokat küldeni ott? -
totyak
aktív tag
Huh, azt hiszem akkor kezdem érteni.
Tehát, a licit megy, amíg megy, lesz egy összege. A GSP-s postaköltség hozzánk marad fixen 12,55 ennél a terméknél és a rendszer a végén majd érzékeli, hogy magyar felhasználó nyert és ezután a licit végösszege + a 12,55 27%-át adja ki nekem import charges-nak.
Mivel a vevő egyértelműen írja, hogy DPD-s csomagküldés lesz, így erre a 7,5 eurós tételre számíthatok, ellenben a Magyar Posta keze nem lesz benne a dologban, tehát sem 400, sem 800Ft nem játszik ebben az esetben. (Pedig jobb lenne, mint 7,5 euró)
Jól értem?
Hogyan és hol kapok értesítést, hogy fizessek a DPD felé, ha kell? Ez a 7,5 euró nem lesz automatikusan beleépítve a licit megnyerése után fizetendő teljes összegbe?
-
totyak
aktív tag
Szia!
Ezt most nem egészen értem, amit leírtál.Jelenleg 19,99 a licit. 12,55 a posta és azt írja, hogy most 10,55 az import charges. 19,99+12,55-nek a 27%-a nem 10,55.
Igen, DPD-s lesz, írja az eladó a leírásban. Akkor most mi történik, pluszban kell még fizetnem a fenti összegeken felül 7,5 eurót?Kezd nekem egyre bonyolultabb lenni, hogy mikor, kinek, mire, mennyit fizetek és kicsit úgy érzem mindenki csak lehúzza az embert. Régebben nem kellett ennyit vacakolni, ami ki volt írva, azt fizettem és pont.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Angol e-bay-ről GSP-vel jönne a csomag hozzám. Licites termék, látom a postaköltséget és a jelenlegi Import charges-t. Na most, ha feljebb megy a licit, hogy tudom kiszámolni, hogy mennyi lenne az Import charges? Nekem nem úgy tűnik, hogy az ott kiírt mennyiség a tétel jelenlegi ára+postaköltség 27%-a. Vagy nem is annyinak kell lennie? Lényeg a lényeg, hogy szeretnék utánaszámolni, hogy mennyi lesz, ha emelem a licitet.
Illetve, ha GSP-s a csomag, akkor itthon már csak a 400 vagy 800Ft lesz az extra költség, ugye? Köszönöm -
totyak
aktív tag
Megnézem, de nem láttam ilyen adatokat, nem is igazán tudom hol keressem.
Ha áfás díjnak tekinthető, akkor erre már nyilván nem jön plusz 27%, így ez még bőven elfogadható számomra. Nagyon köszönöm a segítséget. Nekem szerintem sohasem lesz teljesen egyértelmű, hogy mikor kell pluszban fizetni valamit. Régen, brexit előtt nem is figyeltem erre soha, mindig a termék ára+posta volt a fizetendő. -
totyak
aktív tag
Az árba nincs beépítve, mert licites. A postaköltségbe meg nem tudom, nincs külön részletezve.
Tehát lehet, hogy úgy járok, hogy megveszem, majd fizetésnél még extraként bedob nekem egy vaskos kis összeget? Az áfa gondolom nem csak az ár, hanem a postaköltség után is fizetendő, ami meg elég magas összeg. -
totyak
aktív tag
EU-n belül is van ÁFA? Nincs közös piac, vagy mi a manónak nevezik? Igazából nem tudom, hogy az illető, aki elad, kereskedő-e vagy sem, szerintem ez egy francia bolt, mert a termékleírás alatt van egy kis ablak, ami "Business seller information" névre hallgat. De feltételezem magánemberként postázza a tulaj a terméket, ha megnyerem.
A tételnél ki tudom választani Magyarországot, megjelenik a postaköltség, de semmi egyéb költséget nem jelez ki. Tehát akkor most nem tudom, hogy mennyi lenne az annyi. -
totyak
aktív tag
Üdv!
A biztonság kedvéért kérdezek, mert kicsit már összezavarodtam az utóbbi időben, hogy mikor kell valamit extrát fizetni és mikor nem.
Ha unióból rendelek (konkrétan Franciaország), akkor továbbra sem lesz extra költségem, ugye? Amennyi a tétel ára és a postaköltség, annyi lesz az összes költségem. Semmi vám, semmi áfa, semmi postának fizetendő extra?köszönöm
-
totyak
aktív tag
Üdv!
[link] Ezt venném meg (vagy legalábbis belemegyek a licitálásba). Ha megnyerem a licitet, jól értem, hogy itt már automatikusan kifizetek Vám-ot, Áfa-t, stb. ? Itthon még terhel majd valamilyen díj? Ha igen, menyi? A postához Express delivery (International Priority Shipping) van megadva. Akkor ez Royal Mail-es, vagy valami futár? Csak mert az összefoglalóban olvastam, hogy a futárok magas díjakat számolnak fel vámolásra. Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Üdv! Az EU területéről érkező csomagok ugye továbbra is teljesen vám és áfa mentesek, ugyanúgy megérkeznek, mint eddig? Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Oké, lassan-lassan csak megértem.
Tehát 150 euró értékig nincs vám. Ez szuper, mert biztosan nem veszek ennél drágább dolgot eBay-ről. Esetleg nézhetünk néhány példát, hogy még tisztább legyen a kép?
Pl. ha megvenném ezt a terméket [link] akkor mivel itt fix ár van, postáz is hozzánk és import charge is fel van tüntetve, gyakorlatilag ezt az egészet kifizetem és itthon rendben is vagyok, már nem lesz vámeljárás?
1. kérdésem:
Mi van, ha fix áras a termék, van postaköltség megadva, de Import Charge nincs? Ekkor a termék árát és a postát kifizetem az eladónak, utána pedig itthon ezek összegének a 27%-át behajtják rajtam ÁFA-ként?Olvastam az összefoglalóban, hogy "az Áfa meghatározása már vámeljárás keretében történik, így a vámolási szolgáltatást végző cég felszámolja a vámeljárási költségét".
És itt jön egy Magyar Posta (mint vámolási szolgáltató) ártáblázata. Mikor vonatkozik a vásárlásomra az első és mikor a második "IOSS" sora a táblázatnak? Valamint honnan tudom vásárláskor (eBay-es), hogy azt a Magyar Posta fogja vámeljárás alá vonni, vagy valamilyen futár hozza majd? Ha futár hozza, akkor a terméklapon a postázás résznél ez külön fel van tüntetve? Az összefoglalóban levő FedEx, illetve DLH 5-6 ezres csomagonkénti lehúzása nem túl szimpatikus számomra.2. kérdésem:
Mi van, ha licites a termék, van postaköltség megadva és Import Charge összeg is? Ahogy növekszik a licit, az Import Charge összege is növekedni fog?3. kérdésem:
Mi van, ha licites a termék, van megadva postaköltség és Import Charge, de meg tudok egyezni az eladóval, hogy olcsóbb postával (mondjuk sima Royal Mail International) küldje, mint a terméklapon megadott? Kapok vásárláskor egy Total Invoice-t az új postaköltséggel + megnyert licit összegével, mint régen is? Ezt kifizetem és itthon jön a vámeljárási díj + 27% ÁFA?Konkrétan van egy ilyen termék, amit meg szeretnék venni. Licites tétel, 12,63 a posta, 5,44 az Import Charge. Kérdeztem tőle, hogy sima postaként is elküldi-e, mivel sima borítékba belefér, gyakorlatilag papírokról van szó. Beleegyezett, így a postaköltség 3,65 font. Az a kérdés, hogy ha megnyerem a licitet, akkor ő küldi nekem a total invoice-t a nyertes licit + 3,65 fontról és itthon 27% ÁFA, vagy mi fog történni?
Elnézést, hogy ilyen dedós módon, értetlenül kérdezgetek, de nekem ez a dolog teljesen új és hátha másnak is segítenek a példák.
-
totyak
aktív tag
Bocsánat, de akkor már tovább kérdezek, hátha megértem.
Olyan hirdetéssel már találkoztam, ahol a termék árán és a postaköltségen felül fel van tüntetve Import Charge. Tehát az az ÁFA. Ha azt a termék megvásárlásakor kifizetem, itthon nem zaklatnak vele, ha jól értem. De miből jön ki az az összeg, amit Import Charge címszóval látok? Mert így hirtelen keresve egy hirdetést, az ott szereplő összeg nem az éppen aktuális licites ár + postaköltség 27%-a. És ha kifizetem ezt az Import Charge-ot, itthon utána még vám címszóval mennyit kell fizetnem?
Mi van, ha olyan eladótól veszek valamit, aki még hajlandó Royal Mail-lel küldeni, nem csak GSP-vel és nincs feltüntetve Import Charge? Akkor itthon a termék ár+ pk összege után 27% ÁFA + valamennyi (mennyi?) vám fizetendő?
Pont a minap írta nekem egy eladó, hogy ő elküldi nekem a terméket Royal Mail Standardként, de vámpapírt akkor is ki kell töltenie, valószínűleg. Akkor az is megeshet, hogy már vásárlás után nem a megnyert licit összegét + a megbeszélt Royal Mail Standard költséget kell csak kifizetnem, hanem pluszban valamit? Vagy itthon fog pluszba bejönni valamilyen költség, ha átlépi a cucc a magyar határt, mert a termékkel jön az UK-ban kitöltött vámpapír?
Elnézést, lehet, hogy nagyon amatőr kérdések, de tényleg teljesen sötétben tapogatózom most. Nekem kb. ilyen kisiskolás szintű ábrás bemutatók kellenének, hogy ha ilyen a vásárlás akkor ez lesz, ha olyan, akkor meg az
-
totyak
aktív tag
válasz
PitLee
üzenetére
Tehát július 1-től UK úgy működik, mint bármelyik másik Unión kívüli ország? Bármit veszek, azt 27% ÁFA és X összegű VÁM terheli? És ezeket az eBay már felszámolja, vagy mindent itthon fizetek? Vagy lehet ilyen vásárlás is, meg olyan is?
De honnan a manóból tudjam, hogy teszem azt veszek postaköltséggel együtt egy 10 fontos valamit (csak hasra ütés) és azután kinek és mennyit fizetek?
Elnézést, lehet, hogy ez teljesen alap dolog, de megmondom őszintén, életemben nem vásároltam Unión kívülről semmit, nem volt ezzel még dolgom.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Ha a brit eladó alapjáraton csak Global Shipping Programmal postáz hozzánk és még jó néhány font import charge is megjelent a terméklapon, de meg tudok vele egyezni, hogy sima International Standard levélként küldje a terméket, akkor elvileg 30 font alatt nem kell, hogy keletkezzen áfa, vagy vám kötelezettségem, ugye?Csak azért kérdezem, mert az eladó, hajlandó így postázni, de azt írta: "I may need to fill out a customs form anyway", tehát valami vámpapírt esélyes, hogy ki kell töltenie.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Biztosan ezren kérdeznek mostanában hasonlót és természetesen olvastam az összefoglalót is, de még mindig nem egészen világos, hogy UK-ból vásárolt termékre mit és mennyit fogok pluszban fizetni, ha egyáltalán fizetek valamit.Kb. egy 20-30 fontos tételről lenne szó (ez már postaköltséggel együtt értendő). Az összefoglalóban olvasom, hogy ez így vámmentes, de Áfa köteles. Viszont az összefoglaló azt is írja, hogy az Áfa-t nem kell megfizetnem, ha a fizetendő összeg kevesebb lenne, mint 10 euro (vagy ezzel egyenértékű más valuta, gondolom én). És végül az összefoglaló különböző valuta összegeket is felsorol, ahol 31,72 fontig Áfa-mentesnek írja a vásárlást.
Tehát, ha teszem azt 30 fontért vásárolok postaköltséggel együtt, akkor nem lesz semmilyen fizetési kötelezettségem (Áfa, Vám)? Maximum az a kellemetlenség adódhat, hogy vámeljárás alá vonják a terméket (valószínűleg a Posta, mivel a termék küldésénél Standard Delivery Royal Mail International Standard van feltüntetve) és meg kell írnom nekik az összefoglalóban szépen levezetett kérvényt? És elvileg a Posta ezért a vámeljárásért még nem fog semmit fizettetni velem?
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy az eBay-en, az adott termék oldalán honnan tudom, hogy felszámolnak-e import charge-ot, tehát, hogy előre kell-e ilyesmit fizetnem? A vásárolni kívánt tétel postaköltsége 5 font és kb. 25 fontig vagyok hajlandó fizetni érte. Nem tudom ez hasznos információ-e a kérdésem megválaszolása szempontjából.
Köszönöm a válaszotok!
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Böngészgetem az összefoglalót a Brexit miatt, mert többnyire UK eBay-ről vásárolok kisebb dolgokat.
"22,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt"
"törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2021. január: 33,43 £-ig"Ezen pontok alapján jól értem, hogy UK eBay-ről jelenleg, vagyis január hónapban, ha maximum 33,43 font egy termék (gondolom termék ár+postaköltséget kell itt érteni), akkor az teljesen vám és áfa mentes lesz, ugyanúgy beérkezik a Magyar Postához a termék, akik kiszállítják, vagy kiértesítenek és nekem semmi egyéb "papírmunkám" nincsen?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Lehet, hogy iszonyat buta kérdés, de olvasom a sajtóban, hogy a Brexit miatt (többek között) már Magyarország sem enged leszállni Brit gépeket. Ez érinti a kintről vásárolt termékeket is, vagy azok amúgy sem közvetlen járattal érkeztek hozzánk, hanem valami kerülőúton? Esetleg ez csak a személyszállítást érinti?
Elnézést, ha idióta kérdés.
-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
És mi lenne a célravezető? Várjak májusig, vagy írjak ebben a resolution centerben már most? Nem nagyon bízom a dologban, hogy megjön, már az eladó értékelései között is írta valaki, akinek ugyanez a termék nem érkezett meg.
Nem is tudom, hogy jó helyen járok-e. Belemegyek a My eBay-->Account-->Resolution Centre-be. Ott kiválaszthatom az "I bought an item. I haven't received it yet" opciót. Utána a terméket kell kiválasztanom, amivel gondom van.
Ott azt írja az oldal, hogy a vírushelyzet miatt késhet a csomag, javasolják, hogy várjam meg a határidőt a kérésem elküldésével.
Választhatok, hogy a pénzem szeretném visszakapni, vagy újraküldetni a terméket, írhatok egy üzenetet, gondolom az eBay ügyfélszolgálatnak és a Send gombbal küldhetem. Jó helyen vagyok?Ha most küldöm, akkor mit célszerű beleírni az üzenetbe. Nyilván azt, hogy látom törölték az eladót és némileg aggódom. Illetve a tracking számos kétségeimet is érdemes beleírni?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Mi a teendőm abban az esetben, ha rendeltem egy terméket, még nem érkezett meg, de az eladót törölték az eBay-ről? Ezek után már nem hiszem el, hogy fel lett adva a termék és szeretném visszakapni az árát. Kínai eladó, adott a termékhez valami számot, fogjuk rá, hogy tracking szám, de egy héttel előbb mutatja a csomagfeladást, mint ahogy én eBay-en kifizettem, szóval nem hinném, hogy az valódi szám.
Erről volna szó:
[link]Azt írja, hogy további információért és a következő lépésekért fáradjak az üzeneteimhez, de ott nem jött semmi ebben a témában.
Kérlek segítsetek!
Köszönöm -
totyak
aktív tag
Üdv! Kínából vásároltam egy terméket, 23,22 ausztrál dollárért ( hogy miért aud, nem tudom). A postázási forma: Standard International Flat Rate Postage. Ez valami nagyon low end postázásnak tűnt, de ráérek várni. Eladó megadott hozzá egy tracking számot, az már kicsit gyanús volt, mert a terméknél nem volt említve nyomkövetés, főleg úgy gyanús, hogy márc 30-án fizettem ki a terméket, de a nyomkövetés már 23-tól él. Változik rajta a kiírás, valami történik, de nem is biztos, hogy az én csomagom. Egyelőre nem ír konkrét dolgot, hogy mi a célállomás, abból kiderülne talán
Ami a lényeg, ma egy ilyen levelet kaptam az eladótól, nem ebayen, közvetlenül a mailemre:
"Dear friends
I am an eBay seller: xxxxxx
We apologize for the inconvenience caused. My ebay account is under review. The item you purchased has been sent to the post office. The tracking number has been added to the paypal account. You can query the entire process of project shipment based on the tracking number. My email: xxxxxxx
If you have any questions, please feel free to contact me. I will reply you in the first time. very sorry. Please understand that."Most ezt nem igazán tudom mire vélni. Mit jelent, hogy a fiókja ellenőrzés alatt van? Mi fog történni, kell tennem valamit, vagy csak várjak türelemmel, hogy megjöjjön a csomag, vagy lejárjon a becsült érkezési idő?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Biztos sűrűn előkerülő téma ez most, remélem nem gond, hogy rákérdezek. A vírushelyzet miatt milyen most a külföldi csomagok postázása? kínára már gondolni sem merek, inkább brit és német ebay a cél. Megjönnek szépen, időben a rendelt dolgok? Magyar posta nem vacakol, hoz mindent továbbra is? köszönöm
-
totyak
aktív tag
Ma próbáltam licitálni egy termékre, amit alapvetően csak uk-ba postáz az eladó, de a licitkor kiírta a rendszer, hogy hozzánk nem postáz az eladó, így nem licitálhatok. Pedig előtte direkt megbeszéltem az eladóval.
Kérdésem, hogy ez általános jelenség, tehát ilyen hirdetésekre sosem tudok majd licitálni? Régebben emlékeim szerint akkor is tudtam, ha nem küldte hozzánk a terméket. Sőt, vásároltam is így és utólag kértem a total requestet.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Valaki el tudja magyarázni nekem, hogy mi ez az új módi az UK eBay-en, hogy a legapróbb vacakot is 14-16 fontokért akarják postázni hozzánk? Pár hete, hónapja figyeltem fel erre. Videojátékokat szoktam venni, régen egy Cd-Dvd tokos játék eljött 4-5 fontért, egy nagyobb, nehezebb dobozért kérték a fenti árat, de az már trackinget is tartalmazott. Ez az új, drága küldési mód többnyire Express delivery néven fut. Biztos valami nagyon különleges dolog, de azért nem akarom a fele költségét a terméknek postára fizetni.
-
totyak
aktív tag
Nem tudom, talán már volt itt téma, nem olvastam vissza túl sokat.
Van valami fogalma valakinek, hogy mi lesz a eBay-es vásárlásokkal UK-ból, ha tényleg beüt 31-én a Brexit és kilépnek a britek az EU-ból?
Marad az egységes piac, nem változik semmi, nem lesz VÁM, ÁFA, vagy szívni fogunk?
Nyilván nem várom, hogy bárki a jövőbe lásson, csak hátha valahol már lehetett olvasni ilyesmiről.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Miért van az, hogy a tételnél nem látok olyan opciót, hogy küldené hozzánk is, de ha rákérdezek, akkor meg értetlenül "néznek" rám, hogy minek kérdezek ilyen hülyeséget, mikor ők beállították a nemzetközi küldést (gondolom global shipping programosat) és a tételnél látnom kellene, hogy mennyibe kerül?
Többször is belefutottam már ilyenbe, de nekem sosem látszik a tételnél a postaköltség.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Ugye PP-on a deviza váltás díjmentes, nem von le érte semmit a rendszer?
Múltkor javasolták nekem, hogy ha már a kártyámat nem akarom a PP fiókomhoz kötni, legalább ezt a konverziót csináljam meg fizetés előtt, mert ezzel is lehet spórolni kicsit és most pont van egy 31 fontos kifizetésem, megnézném hogy működik ez.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
Letojom, nagyon felbosszantott, bepróbálkozom egy case-zel, még akkor is, ha haszna nem lesz, vagy engem rúgnak fenékbe érte. Ez így nem járja.
Szerk: Ahh, értem már, hogy miért írtad, hogy nem tehetem meg a case nyitást. Nem morálisan nem tehetem meg, mert ki sem fizettem, meg sem kaptam a terméket, most látom, hogy fizikailag sem tudok case-t nyitni, mert mindig oda lyukadok ki, hogy beszéljek az eladóval.
Eszem megáll, hogy ilyen ócska kiskapu védi az inkorrekt eladókat.
-
totyak
aktív tag
Ezzel az indokkal az lenne, csak a valódi indok nem ez, a srác hazudik. Mi az, hogy ez neki túl macerás? Készséggel beleegyezett, hogy postázza hozzánk. Nem kellett rábeszélnem, könyörögnöm. Akkor nem tudta, hogy valahogy teljes számlát kell generálnia majd? Meg hol itt a macera? Azt írtad két klikk az egész, egyszer bele klikkel a mezőbe és beírja a postaköltséget, egyszer meg elküldi. Nem hiszem el, hogy nem tudta mit kel csinálni, valamiért meggondolta magát. Talán túl olcsón nyertem meg a terméket, talán sok lett volna a levonás, nem tudom. De hogy ilyenkor nincs vásárlói védelem, az vicc. Felháborít az ilyen mocsok sunyiság.
Azt sem tehetem meg, hogy a Resolution centerben case-t indítok azzal, hogy nem jött meg a termék és ott leírom mi történt? Legalább tudjon róla az eBay is.
-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
Valóban nem tudom a termék árát kifizetni, ezt eddig nem is figyeltem.
Nem adtam el soha semmit eBay-en, de ezt tényleg olyan nehéz beállítani?
Mindenesetre megírtam neki, hogy nekem ez így nem jó, szeretném az egészet eBay-en keresztül a vevővédelem miatt, illetve hogy keresgéljen az általam küldött kérelemnél, mert valószínűleg ott lehet beállítani valamit.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudja az eladó kibővíteni a számlát a postaköltséggel? A történet a szokásos, eredetileg nem postázott hozzánk, de megegyeztünk egy árban. Megnyertem a terméket licittel és most azt írja nekem, hogy nem tudja hogy kell a teljes számlát küldeni, de semmi gond, küldjem a termék árát rendesen eBay-en keresztül, a postaköltséget meg simán utaljam át PP-on.
Na, ezt biztos nem fogom megtenni. Kérlek segítsetek! Én annyit csináltam még tegnap, hogy a terméknél rámentem a fizetés gombra és alul a Request total gombra nyomtam.
Gondolom ő erről kapott egy üzenetet, feltételezem, hogy ott kellene intéznie valamit.
-
totyak
aktív tag
Tehát pl., ha ma vásárolok valamit eBay-en 10 fontért, akkor megtehetem, hogy az egyenlegemen levő forintból csak 10 fontnyit konvertálok át az eBay-en történő fizetés előtt, ezzel kvázi máris nyerve 45Ft-ot?
De honnan fogja tudni a rendszer fizetéskor, hogy neki azt a 10 fontnyit kell elhasználnia és nem a forintból?
Kicsit kínai nekem ez a konvertálgatás. Elnézést, ha egyszerű, csak én bonyolítom túl.
-
totyak
aktív tag
Igen, én vagyok az az elvetemült, aki csak egyenlegről hajlandó fizetni

Pp-on belül pontosan hol találom meg az aktuális árfolyamokat? Nyilván ott is naponta változik.
Most akkor jól értem, hogy jelenlegi PP árfolyam szerint, ha Forintban van a pénzem a PP-on, akkor 375,02Ft-ot fizetek 1 fontért, de ha a PP-os leírás "10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás" pontja szerint váltok a forintomból 1 fontnyit, az csak 370,58Ft-omba kerül? Magyarán ezzel a váltással nyerek durván 4,5Ft-ot fontonként.
Ha jól értem, akkor az egész jó dolog, kár hogy ez eddig nekem kimaradt. Csak utána gondolom visszakonvertálásnál meg veszítek, ha forintra van szükségem. Ez is úgy működik, mint pénzváltónál.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Ahhoz, hogy nagyjából be tudjam lőni egy brit eBayen kiszemelt termékről, hogy mennyit fogok fizetni Forintban érte, ahhoz elé annyi, hogy pl. a napiárfolyam.hu-n megnézem az Unicredit bank mennyiért adja a fontot és abból számolhatok (egy megközelítőleg helyes összeget)? Vagy totál rossz nyomon járok?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
Hölgyek, Urak!
Hülyén halok meg, ha nem bogozzátok ki nekem ezt a dolgot. Lehet egyszerű, csak én nem értem mit akar az eladó.
eBay termék, licites, jelenlegi ára 13 font. Kérdezem mennyi a posta hozzánk. Válasz:
"hi cost of postage to hungary tracked signed is 14.70 plus ebay costs will be 17 pounds for postage .thats a lot to post look if there is other items can post together"
Mi az az eBay cost? Megkérdeztem tőle is, hogy mi az az extra 17 font. Válasz:
"the cost of posting is 14.70 when i charge you ebay also charge me 10 percent plus pay pal charge 3 percent so add 13 percent on top of the price i get charged then you have the total cost i need to charge you."
Nem csak a plusz 17 fontot nem értem, konkrétan azt sem tudom kihámozni, amit utoljára magyarázatként írt.
Ennyiért már tuti nem veszem meg, de nagyon kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek. Máskor a termék ára+a megadott postaköltség szokott lenni, semmi egyéb.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Inkább kicsit Paypal a kérdésem, de szerintem itt gyorsabban kapok választ.
PP acc-ra kártyáról szoktam utalni, nincs összekötve az acc a kártyámmal (paranoia). Régen egy-egy utalás napokig eltartott, mire odaért az összeg, vagy választhattam némi felárért az azonnali feltöltést. Ez még most is így van, vagy most már normál utalással is odaér a pénz a PP-ra gyorsan?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszönöm szépen, ez megnyugtató.
-
totyak
aktív tag
Nálam egyébként levonta az egyenlegből, tehát valahova átkerült az összeg. Illetve vásárlás után az eladó írt is rögtön, hogy amint küldöm az összeget, már tudja is postázni, mert már csomagolva van a tétel. Utaltam, ő meg jelölte, hogy elküldve. Nem reklamált, hogy nem ment át az összeg.
De akkor azért majd megérdeklődöm.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Tegnap előtt vásároltam eBay-ről egy pár fontos terméket Portugáliából. Kifizettem PP-lal, de a PP oldala azt írja a fizetésnél, hogy "függő', illetve az eBay oldalán is a vásárlásnál nem sötétedik ki a kis font jel, hanem homokóra van helyette és azt írja "Your 12 Jul, 2019 payment is being processed". Értem, hogy mit jelent, csak azt nem tudom, hogy normális-e, hogy ez most ilyen. Máskor fizetés után rögtön feketére vált a font jel és ha ráviszem az egeret, mutatja mikor fizettem pontosan.
Ennek ellenére, ha minden igaz az eladó tegnap fel is adta a terméket, de már semmiben nem vagyok biztos. Nem akarom becsapni, tényleg kifizettem, remélem odaér az összeg.
Tudnátok erre valami okosat mondani nekem?
Köszönöm -
totyak
aktív tag
eBay-en nézegetek Xiaomi Mi Band 3-akat. Vajon az ott fellelhető darabok eredetiek lehetnek? Konkrétan ilyen 3 ezer forintokért is találok.
-
totyak
aktív tag
Azt a fene sem tudja, hogy a feladó ráírta e a csomagra a számom. eBay rendszerében nyilván megvan. Sokan nyomtatni szokták a címzett adatait, szoktam látni, hogy ott a telefonszámom, de ezesetben nem tudhatom, hogy ő hogy adta fel. De, ha tegyük fel nincs is telefonszám, tegyük fel, hogy az e-mail címem sincs rajta, akkor legyen már olyan önálló, hogy bedob egy értesítőt a postaládába! 2x próbálták kézbesíteni elvileg, ebből 2x semmi nem volt a ládában. Szerintem az is kamu, hogy nem volt itthon senki.
Írtam nekik sebtiben egy emilt. Remélhetőleg holnapra válaszolnak. Ha délig nem reagálnak, hívom őket. Amúgy is vacak hetem van, kifizettem a drágább postát, hogy ne legyen gondom, erre nekem kell utánajárkálnom. Eszem megáll.
-
totyak
aktív tag
Ezt a marhaságot, Istenem!!!
03.22-én ezt írják
"A címzett nem volt elérhető a második kézbesítés alkalmával sem. A küldemény a következő hét napra raktározásra kerül. Kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal."
Tehát 29-ig intézkedhetek. Remélem sikerül velük kiegyezni. Ugye nem kell emiatt plusz pénzt fizetnem, mert újra kell kézbesíteniük?
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Angliából jönne egy értékesebb csomagom nyomonkövetve. Már több mint egy hete nem jött meg, szóval ma este rákérdeztem az eladótól, hogy mi a tracking szám, mert rákeresnék. Erre küld nekem egy magyar nyelvű levelet, amit a DPD-től kapott és ami a szállítási napot írja, meg persze benne van a tracking szám is.
Rákerestem, elvileg 2x is próbálták már kézbesíteni, de szerintek nem volt itthon senki. Elég meglepő, mert többnyire van itthon valaki. Másrészt meg nem értem, hogy miért az angol feladónak küldik ki a levelet, miért nem nekem, megrendelőnek.
Ilyenkor mi a teendő? Írjak nekik valahol? Milyen címre kellene?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Szimpla problémám van, de nem tudom van-e teendőm vele. Rendeltem valamit kínából. Meg is érkezett, darabokra törve. Lefotóztam, jeleztem az eladónak, aki vissza is térítette PP-ra az összeget. eBay-en viszont most ott virít a tétel a nem fizetett elemek között. Ez onnan idővel eltűnik, vagy tennem kellene valamit?
Másik kérdésem, szintén kínai vásárlás. Kifizettem, az eladó már dobta is a pozitív értékelést rám, de az nincs jelezve, hogy postára lett adva a tétel. Várható érkezési idő viszont van. Kérdésem, hogy amikor ő bejelöli, hogy feladta, módosul az érkezési idő is, vagy az állandó marad? Már egy hete kifizettem az árut. Csak mert a vevői védelem meg tudtommal a vásárlás, vagy fizetés napjától él.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Üdv!
eBay-en szeretnék vásárolni. Kérdeztem az eladót a postaköltségről. Azt írta Royal Mail Economy 4,5 font, Tracked 10 font.
Meg tudjátok mondani, hogy mi ez az Economy, így még sosem kaptam semmit. Mindig Standard-ként jönnek az apró-cseprő dolgaim.
Illetve ez mennyire biztonságos szállítási mód? Gondolom semmi után követés nincs, de esetleg, ha elkeveredik és én visszakapom a pénzem az eBay által (gondolom), akkor az eladó is vissza fogja valahogy az ottani postától? Magyarán valami biztosítás van rá? Nagyon rendes emberke, nem szeretnék vele zűrt. És gondolom nem a brit oldalon kell tartanom a pakk eltűnésétől.
Valamint utolsó kérdésem, hogy az ilyen csomagok mind bubis borítékosak, vagy kisebb dobozba is bele teheti? Ha csak boríték, akkor máris nem jó, mert nem szeretném, ha kilapulna a küldemény.
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
De akkor mit ír lejjebb 3,85-öt, illetve 1,40-et? Illetve hogy jött ide neki ez az 5,45-ös ár, mikor alapból 3 fontért hirdeti buy it now. Nem értem.
Nem gondoltam, hogy kell a termék is, de végül is nem titok, egy szimpla PS1 játékról van szó. Semmi extra, a saját kis műanyag tokjában.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, hogy itt végül mennyit is kellene fizetnem.
Szokásos téma. Csak UK-ba hirdette, de megkérdeztem mennyi hozzánk és ezt kaptam. A fura az, hogy alapvetően úgy van hirdetve a termék, hogy 3 font Buy it now, vagy Best offer.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- SONY PS4 PRO
- Beszámítás! Benq Zowie XL2411 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest