Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73451) atala válasza nyesix (#73447) üzenetére


atala
addikt

Mennyit kér a upc a második ci modulért?

1000 Ft.

(#73452) 4Grider válasza atala (#73451) üzenetére


4Grider
nagyúr

Akkor is, ha az összes előfizetett hd adást is nézni akarja vele?

(#73453) atala válasza 4Grider (#73452) üzenetére


atala
addikt

A kártya, vagy a box havi díja ennyi. Ezt is csak azért tudom, mert most kötöttem szerződés, és ezt az árat mondták.
Az, hogy mit tudsz nézni vele, az a csomagodtól függ.

(#73454) blakey válasza atala (#73453) üzenetére


blakey
titán

Nem, mert régen lehetett HD és SD kártyát is kérni (szerintem most is) és csak annyiban függ az előfizetésedtől, hogy azt nézheted amire van előfizetésed. Egyébként később (ha nem tévedek most fizettél elő) ha van konkurencia akkor sokkal jobb ajánlatot is kaphatsz, sőt volt olyan akció, hogy 500Ft a +HD kártya.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73455) ztsoft válasza kezo0 (#73446) üzenetére


ztsoft
őstag

Pompás ajándék 2 MediaCard-al, a Film4-et elnézve, még egy tucat filmeket vetítő csatorna.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#73456) tomp válasza kezo0 (#73446) üzenetére


tomp
félisten

Jó hír a Horizon típusú médiaboxszal rendelkező előfizetőknek, hogy már ezeken a készülékeken is elérhető a UPC Filmtár szolgáltatása.
Az, hogy ez hír értékű eléggé szégyen. Eleve úgy kellett volna bejönnie ennek a fapados f0sboxnak, hogy mennek azok a szolgáltatások amelyek a régi boxokon is. A jövő megérkezett... Sötét jövő...

(#73457) Tombi


Tombi
senior tag

Amint lecseréli ezt a herélt horizon "jövöboxost" a upc, azonnal váltani fogok.
Komolyan miért kell ipari hulladékot adni? Visszafejlődés :(
Vajon a vodafone tervez fejlesztést ? Ami, ide a balkánra is eljut..

(#73458) atala válasza blakey (#73454) üzenetére


atala
addikt

Ezt nem tudtam. Igen, most kötötték be. Egyenlőre nem kértem plusz kártyát, vagy boxot, mert a T-nél 3 is volt, és csak egy volt használva általában.

(#73459) Cifu válasza Tombi (#73457) üzenetére


Cifu
nagyúr

Jelenleg még a felvásárlás sincs véglegesítve, csak 2019 közepére várható valami. Addig pontosan zéró változást tapasztalunk mi, felhasználók.

Én azért várok, mert a ConnectBox-ból nem kérnék, és csak remélni tudom, hogy a Vodafone miatt majd váltanak normális modem/router kombóra (aztán lehet, hogy itt is az lesz, hogy lehet fapados ingyenes, meg havidíjas Fritz!Box között választani :DDD ).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73460) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Akkor ez a hír hogy samsung box várható kacsa ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#73461) blakey válasza Cifu (#73459) üzenetére


blakey
titán

Azért annyira nem kell félni a CB-től, mint minden eszköz esetében, itt is vannak konkrétan sz@r példányok de ha van saját routered és a CB-vel sincs gond akkor modem módban teszi a dolgát, nálam lassan 2 hónapja megállás nélkül. Az itt olvasottak miatt megtartottam az epc3925-t, de eddig nem volt rá szükségem. A hollandoknál is CB van, pedig ott már Vodafone a tulaj (ha nem tévedek)

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73462) Cifu válasza blakey (#73461) üzenetére


Cifu
nagyúr

Azért annyira nem kell félni a CB-től, mint minden eszköz esetében, itt is vannak konkrétan sz@r példányok de ha van saját routered és a CB-vel sincs gond akkor modem módban teszi a dolgát, nálam lassan 2 hónapja megállás nélkül.

Elolvastad Watercolour cikkét a témában, ami az összefoglalóban is benne van? :F

Attól, hogy modem módban használod, az adott problémák még ott vannak, max. nem tűnnek fel neked...

A hollandoknál is CB van, pedig ott már Vodafone a tulaj (ha nem tévedek)

A VodafoneZiggo esetében 50-50%-os tulaj a Liberty Media (akié a UPC még) és a Vodafone (aki a UPC-t meg akarja venni). Szóval ott érthető, hogy a ConnectBox marad, hiszen a Liberty Media az, aki anyaszervezetként ezt rendelte.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73463) pjen válasza Cifu (#73462) üzenetére


pjen
félisten

Lehet,ha nem olvastad volna a cikket,észre sem vetted volna.Átlagos felhasználás mellett semmi gond,rengeteg felhasználónál.Nálam is megy egy ideje a WIFI messze jobb mint a Cisco-val volt.

(#73464) Cifu válasza pjen (#73463) üzenetére


Cifu
nagyúr

Tehát ha nem tudsz róla, hogy amúgy egy tervezési / gyártási hibás eszközről van szó, amely egyfelől lagspikeokat okoz, másfelől súlyos sebezhetőségi problémával küzd, akkor szuper a CB? :F

Szépsége a dolognak, hogy blakey kifejezetten arról írt, hogy ha saját routered van, és modem módban használod a CB-t, akkor nincs probléma, te pedig arról írsz, hogy a Wifije mennyivel jobb mint egy korábbi modem-routeré. :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73465) blakey válasza Cifu (#73462) üzenetére


blakey
titán

Persze, hogy olvastam, de te kipróbáltad legalább 1X a CB-t? Tisztában vagy azzal, hogy más eszközökön is vannak/előfordulnak ilyen vagy hasonló hibák?
A Cisco 2013 decemberi frissítésű, szerinted mennyire biztonságos? Egyébként engem valóban nem zavar hiszen működik, teszi a dolgát és tökéletesen használja a közel 30 eszközünk, játékra sem panaszkodnak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73466) pjen válasza Cifu (#73464) üzenetére


pjen
félisten

Watercolour viszont arról, ir a hiba mindenképpen megvan.Akkor hol az igazság?Nálam és szerintem több 10 ezer felhasználónál működik,csak nem olvassák a PH-t.

(#73465) blakey:+1

[ Szerkesztve ]

(#73467) 4Grider válasza blakey (#73465) üzenetére


4Grider
nagyúr

Miért kellene szoftverfrissítés egy modemnek? Aki pedig routerként használja a szolgáltatói eszközöket, azt ugyanúgy nem érdekli a biztonság, mint aki cb-t használ.

(#73468) Cifu válasza blakey (#73465) üzenetére


Cifu
nagyúr

Volt "szerencsém" ismerősnél küzdeni vele, mert panaszkodott a gyerek, hogy hát battlefieldben valami nem megy rendesen neki amióta rájuk tukmálták az 500Mbit/s netet a CB-vel együtt. Megpróbáltunk mindent, modem móddal és a nélkül, közvetlenül és router közbeiktatásával, eljött aztán hozzám a laptopjával (nálam TC7200 van), kipróbálta a játékot, majd azt mondta, hogy itt nem tapasztal gondot. Én meg széttettem a kezem, annyit tudunk tenni, hogy megkérjük az ügyfélszolgálatot, hogy 500-as net lemond, és aztán a technikust még meg kellett kérni, hogy rakjon vissza egy modemet oda (Cisco lett amúgy odarakva, azzal sincs gondjuk). Azok a bizonyos mikrolagok pedig ennek örömére eltűntek...

Watercolour cikke is arról szól, hogy az egyorrú felhasználó, aki facebookozik meg youtubeozik, nem nagyon tűnik fel a probléma, noha valójában a probléma ott is fentáll, mert tizedmásodperces csomagkéslekedések vannak. Tehát amikor böngészel, akkor azok a tizedmásodperces lagok ugyanúgy jelentkeznek...

Az, hogy egy eszköznek mikori frissítésű a rendszere, nem feltétlenül mérvadó - a CB-é hiába frissült, ha az UDP DoS probléma a jelek szerint a mai napig nincs megoldva, és lehet sose lesz. De legalább a UPC is mély kussban van róla, tehát a felhasználók biztonságban érzik magukat, mert hát akkor nem lehet baj. Igaz? :F
Szóval simán lehet (sőt én erősen valószínűsítem), hogy a 2013 decemberi frissítésű Cisco valójában jóval biztonságosabb, mint a legfrissebb firmware és softwaret futtató CB.

Azzal is tisztában vagyok, hogy más hálózati eszközöknél is vannak gondok, de ez még nem mentség a CB problémáira. Ami ráadásul mint tudjuk valójában egy fillérb@szás eset, mert az Intel (TI) Puma chipset probléma, amit az Intel fillérekért szórt ki.

Ha neked nincs problémád a CB-vel, használd egészséggel. Reméljük tényleg nem lesz vele soha gondod.

Én ahhoz már túl sok problémával találkoztam ilyen téren (zombi router, amely folyamatosan kifelé menő adatforgalmat generált (gondolom DDoS támadáshoz használták jó emberek); ransomware, ami tippre az filléres kínai IP kamerán keresztül juthatott be, stb.), hogy önként és dalolva bevállaljak egy olyan kábelmodem-router típust, amelynek ismert biztonsági problémái vannak, és a gyártó / üzemeltető mély kussban van róla...

@Pjen: Ha megértetted volna, milyen problémáról írt Watercolour, akkor nem írnád, hogy nálad működik... :U

Peace...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73469) kali válasza pjen (#73466) üzenetére


kali
legenda

A hiba, illetve hibalehetőség, sebezhetőség adott, onnantól viszont esete válogatja, valakinél kihasználják és a felhasználó észre is vesz, másnál szintúgy kihasználják, de a felhasználó nem veszi észre, sok esetben viszont kihasználásra sem kerül.
A hibalehetőség/sebezhetőség nem arról szól, hogy kivétel nélkül kihasználják mindenki eszközén, hanem csak a lehetőség adott.

[ Szerkesztve ]

(#73470) blakey válasza Cifu (#73468) üzenetére


blakey
titán

Jó hosszú lett, rövidebben válaszolok, nálam működik, rengeteget játszanak a gyerekek, mindenféle mai játékkal, nincs hiba, tökéletesen működik.

hogy az egyorrú felhasználó, aki facebookozik meg youtubeozik, nem nagyon tűnik fel a probléma, - csakhogy én dolgozom és több 10-100GB-ot mozgatok naponta, VPN kapcsolattal is, nincs hiba, 37 napja hibátlanul dolgozik modem módban és nem érzek semmilyen adatvesztést, csökkenést, stb.
Az itt olvasott problémák miatt itt van a Cisco is ha netán valamiért gond lenne de eddig modem módban is jobb a kapcsolat, legalábbis eddig, de majd úgyis kiderül ha gond van.

A lényeg, hogy nem használtad huzamosabb ideig, csak találkoztál vele, meg ismerősnél nem működött megfelelően, stb.

(#73467) 4Grider
Azért mert valójában, modem-router kombó (HGW), csupán ezért.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73471) pjen válasza Cifu (#73468) üzenetére


pjen
félisten

Amire én használom arra működik, jobban mint az elődje.

(#73472) Cifu válasza blakey (#73470) üzenetére


Cifu
nagyúr

csakhogy én dolgozom és több 10-100GB-ot mozgatok naponta, VPN kapcsolattal is, nincs hiba, 37 napja hibátlanul dolgozik modem módban és nem érzek semmilyen adatvesztést, csökkenést, stb.

Akkor még egyszer megpróbálokozom, hogy rávezesselek: a Watercolour által tökéletesen érthetően leírt problémák közül melyik az, amelyik szerinted így élből adatvesztést, csökkenést kéne okozzon számodra? :F

A jelek szerint még mindig nem értetted meg, mi a probléma a CB-vel, amit Watercolour leírt, forrásokkal alátámasztott, plusz jól le van dokumentálva magyarul és angolul is. :U

Ne a mundér becsületét próbáld meg védeni, hanem értelmezd amit leírtam, és amire hivatkozok...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73473) Cifu válasza pjen (#73471) üzenetére


Cifu
nagyúr

Feladom...

Használd egészséggel, sose legyen jobb rosszabb modem-routerrel dolgod...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73474) blakey válasza Cifu (#73472) üzenetére


blakey
titán

Akkor még egyszer megpróbálokozom, hogy rávezesselek: a Watercolour által tökéletesen érthetően leírt problémák közül melyik az, amelyik szerinted így élből adatvesztést, csökkenést kéne okozzon számodra? :F
"- Terhelés alatt csomagvesztés, instabilitás. (általános teljesítményprobléma, ezzel nem foglalkozunk ebben a cikkben. Valószínűleg összefügg a DoS sebezhetőséggel.)" de akkor értsd az stb-t.
Gondolom most ráérsz, hogy lyen hosszan próbálad leírni azt amit már 1,5 éve tudunk, olvasunk.
Nincs gondom, pont.
Védi a f…m, csak ne írj annyira negatív dolgot olyanról amit nem használtál több hétig, hónapig. Tudom, hogy van akinek naponta többször újraindul, és? Attól én még leírhatom, hogy nálam 1X sem.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73475) woodworm válasza Cifu (#73459) üzenetére


woodworm
veterán

Jó eséllyel a havidíjas fritzbox is puma chipsetes.

(#73476) Cifu válasza blakey (#73474) üzenetére


Cifu
nagyúr

Védi a f…m, csak ne írj annyira negatív dolgot olyanról amit nem használtál több hétig, hónapig. Tudom, hogy van akinek naponta többször újraindul, és? Attól én még leírhatom, hogy nálam 1X sem.

Tehát szerinted ne írjak arról, hogy a ConnectBox egy jól dokumentált UDP DoS sebezhetőséggel bír, mert nem használtam a hetekig, hónapokig? :Y

Gratulálok... :W

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73477) Watercolour válasza Cifu (#73473) üzenetére


Watercolour
aktív tag

"Feladom..."

Én is feladtam már régen a magyarázást, együttérzek veled. :U

(#73478) Cifu válasza woodworm (#73475) üzenetére


Cifu
nagyúr

Igen, a FRITZ!Box 6490 is Pumás, de ebbe már nem akartam belemenni... ;]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73479) blakey válasza Cifu (#73476) üzenetére


blakey
titán

Tehát szerinted ne írjak arról, hogy a ConnectBox egy jól dokumentált UDP DoS sebezhetőséggel bír, mert nem használtam a hetekig, hónapokig? :Y

Írni bármit írhatsz csak nincs hosszutávú tapasztalatod, mondjuk nekem is cak 38 napos. :) De én legalább zsibbasztom rendesen.
Azt még tegyük hozzá, hogy a Hitron is ua.
Szóval lehet hisztizni, most ezt adják és valószínűleg a jövőben is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73480) Toth_Jani


Toth_Jani
őstag

Nemrég TV-t cseréltem az előző azt írta hogy a TV jelerőssége 70-80%, most azt írja hogy 18%, amúgy a vétel kifogástalan nem akad, bár néha a HD adókon a filmek szemcsések, de a reklám az tű éles, ez lehet hogy a leadott film minősége miatt van.
Most 3,5 db-s szimmetrikus osztó van fent, érdemes lecserélni valamire, vagy igazából ez a képminőséget nem befolyásolja?
Az Internet az kifogástalan

[ Szerkesztve ]

(#73481) Watercolour válasza blakey (#73479) üzenetére


Watercolour
aktív tag

A probléma az, hogy a jól dokumentált, bizonyított, forrásokkal és tesztekkel alátámasztott méréseket és teszteket te annyival próbálod semmissé tenni, hogy nálad jó (anekdotikusan érvelsz, mely alapvető érvelési hiba), és egyúttal át is hárítod a bizonyítási kényszert a vitapartneredre, aki ám már bizonyította igazát, de te a bizonyítékot szimplán figyelmen kívül hagyod.

(#73482) blakey válasza Toth_Jani (#73480) üzenetére


blakey
titán

Nemrég TV-t cseréltem az előző azt írta hogy a TV jelerőssége 70-80%, most azt írja hogy 18%, - Sajnos van ilyen, nekem is volt, mondjuk nálam annyival rosszabb volt a helyzet, hogy minden kockásodott, másik TV-vel meg jó volt. Máshol a TV meg hibátlanul ment, igaz ott is jóval kevesebbet mutatott.

(#73481) Watercolour
Ne haragudj, de mivel bizonyítsam, hogy nálam teszi a dolgát?
Nem bizonyított semmit, a te blogodra utalt amit olvastam és nem írtam,. hogy hazugság lenne. Miért kell ennyire félreérteni a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73483) Cifu válasza Watercolour (#73477) üzenetére


Cifu
nagyúr

A dolog onnan indult, hogy én nem akarok CB-t, a kifejtett dolgok miatt, erre jött a reakció, hogy dehát nincs semmi baj a CB-vel...

Én meg nekiálltam a szélmalomharcnak, hogy megmagyarázzam, miért is van baj vele. Tényleg falrahányt borsó, mert egyszerűen nem értik az emberek, hogy is működik a hálózati eszköz, amit használnak, és miért jelentenek problémát azok a dolgok, amiket nagyszerűen és közérthetően leírtál. :U

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73484) Cifu válasza blakey (#73479) üzenetére


Cifu
nagyúr

Watercolour által ill. a Badmodems.com-on alaposan dokumentált esetek pedig nem számítanak, mert nem fogadod el őket. Csakmertazért.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73485) blakey válasza Cifu (#73483) üzenetére


blakey
titán

De értem, de ha működik inkább az élettel foglalkozom és nem a sz@r eszközökkel.
Tehát, hogy értsd, ha minden szempontból teszi a dolgát, nem érzek semmi hátrányt a működtetésében akkor szó szerint lesz@rom, hogy van Latency spike, meg UDP DoS sebezhetőség, stb ha nem ér annyit hogy ezekkel foglalkozzak.

(#73484) Cifu
Ezt hol olvastad? Nem vitatom a hibáit és igen, nálam jól működik, ha fejreállsz akkor is ezek a sz@rok vannak és mindegyik ua.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73486) Watercolour válasza blakey (#73482) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Az írásomban írt hiba, de főképp a DoS sérülékenység szakmai szemmel, objektíven nézve nagyon súlyos biztonsági probléma.
Amennyiben a problémák létét elfogadod, de nem tartod komolynak, véleményem szerint nagyon rossz a szakmai hozzáállásod.

[ Szerkesztve ]

(#73487) blakey válasza Watercolour (#73486) üzenetére


blakey
titán

Amennyiben a problémák létét elfogadod, de nem tartod komolynak, véleményem szerint nagyon rossz a szakmai hozzáállásod. - konkrétan lesz@rom és tudod miért, mert ennél van fontosabb dolog is az életben ha erre nem jöttél volna rá akkor majd ráfogsz. Nem szakmám a net így nem is érdekel. Működik, nincsenek általam tapasztalható hibák akkor részemről elengedve. Ha hibát tapasztalok akkor utánajárok. CB csere után egyből ráküldtem a gyerekeket játszani, zsibbasztották minden sz@rral én is tettem a dolgomat, nem jött elő semmi hiba, ennyi
Feladom én is. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73488) Watercolour válasza blakey (#73487) üzenetére


Watercolour
aktív tag

"és tudod miért, mert ennél van fontosabb dolog is az életben ha erre nem jöttél volna rá akkor majd ráfogsz"

Abba kellett volna inkább hagynod, mielőtt még kínosabbá teszed magad személyeskedéssel.

(#73489) blakey válasza Watercolour (#73488) üzenetére


blakey
titán

:F
:(

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73490) Cifu válasza blakey (#73487) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az ilyen hozzáállás miatt fizetett két személyesen érintett esetben cirka 600 illetve 1 millió forint értékű bitcoint két cég. Utána ott is rájöttek, hogy az IT biztonság is eléggé fontos az életben...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#73491) ates2


ates2
senior tag

:Y Rám is akartak tukmálni 500-as nettet aztán mikor közölték,hogy jön a csodahiperszuper CB akkor mondtam,kösz nem. Egyszer hálózati gondom is volt, majd technikos jött CB-vel, mondtam neki azt dobhatod is ki.. és az a vicc még azaz ember is röhögött rajta mert tudja.hogy F.O.S :p
Ellenben az más kérdés,hogy hogyan lehet az,hogy valakinél jól megy valakinél nem.Gondolok itt a lag részre.

(#73492) Watercolour válasza ates2 (#73491) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Úgy lehet, hogy szimplán nem érzi, ahogy a postomban is leírtam, mérni könnyű, érezni nehezebb. Komolyabb lagokat nem okoz a Puma 6 betegsége, például ha rubber-band hatást érzel egy játékban, azt nem ez a probléma okozza.

[ Szerkesztve ]

(#73493) blakey válasza Cifu (#73490) üzenetére


blakey
titán

Most nem tudsz mást tenni, ezzel kell együttélned ha új csomagra fizetsz elő vagy használod a régit és nem választod a nagyobb sebességet, stb. Mindegy milyen előfizető vagy, mindegy, hogy Hitron vagy CB, ezt kell használnod ha nem tudsz régebbi, "gyengébb" HGW-t szerezni és elég a Cisco, Technicolor, Ubee eszközök valamelyike.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73494) ates2 válasza Watercolour (#73492) üzenetére


ates2
senior tag

Az már csak hab a tortán,hogy ha hálózati gondod van és próbálod elmagyarázni,hogy mi is az,fogalma nincs az ügyfélszolgálatosnak. A technikus emberkéről nem is beszélve...az csak ki jön megnézni a jelszintet azt kész. Volt itt a kerületben,hogy hónapokig szar volt a hálózat este,heti 4-5x hívtam őket,hogy gáz,hogy GW-nél csomagveszteség van stb. Majd több mint 1 hónap után végül az egyik ügyfélszolgálatos elmondta,hogy igen hálózati eszköz problémájuk volt,előzőleg kb egyik se...

(#73495) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Itt a vitában ha jól látom az a kérdés, hogy mi a hiba (mi a definíciója):
A hiba az, ami nálam rendellenes viselkedést tanúsít, vagy hiba az, amiből rendellenes viselkedés váltható ki.

Blakey az előbbit, Watercolour és Cifu az utóbbit vallja.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#73496) ates2


ates2
senior tag

Szóval a lényeg én is kb kakast áldozok meg minden,hogy a cisco minél tovább bírja mert rohadtul félek CB-től ha egyszer azt adnak és a hálózaton észreveszem ezeket a dolgokat. Hiszen semmit nem tudnak/akarnak csinálni vele...

(#73497) blakey válasza ates2 (#73496) üzenetére


blakey
titán

Ezért tartottam meg a Ciscot, de eddig nem volt rá szükség. Majd meglátjuk mi lesz később.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#73498) Watercolour válasza ArthurShelby (#73495) üzenetére


Watercolour
aktív tag

IT esetében csak az egyik definíció a helyes.

[ Szerkesztve ]

(#73499) 4Grider válasza ArthurShelby (#73495) üzenetére


4Grider
nagyúr

Eleve hibás eszközről beszélünk akkor, ha bármilyen hülye (olvasni azért tudó és számítógépekhez minimálisan értő) ember el tud vele bánni bárhonnan.
Ha a mosogatógépem ilyen, na bumm, nem teszem fel a netre. Ezzel az eszközzel ezt nem teheted meg, max. csak akkor, ha nincs szükséged internetre.

(#73500) vg válasza blakey (#73497) üzenetére


vg
addikt

Ebben az a gáz, hogy az informatika nem a szakmád. Azaz alapvetően azt sem tudod miként működik, de szerinted minden rendben. Gondolom te még az orvosodnak se hiszel, mert éppen nem fáj, és te nála is jobban tudod. Nincs baj ezzel a felfogással, de amikor valódi szakemberek tesztekkel, komoly szakértelemmel levezetik neked mi a probléma, és te nem hiszed el, mert eleve nem is érted, az már baj.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.