Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81001) vg válasza 4Grider (#81000) üzenetére


vg
addikt

Nézd, én maximálisan elhiszem, hogy egy jogász vagy és büntetőbíró is, de büntetőbíróként gondolom tisztában vagy a jóhiszeműség és a rosszhiszeműség elve közt. Pl én amikor otthon vagyok, akkor állandóan megy vagy a twitch, vagy a netflix, vagy a hbo go, vagy horizon go, néha több eszközön is egyszerre. Van konzolom is, van amikor töltök 50 gigás játékot, szóval én jóhiszeműen használom a szolgáltatást, ezért jóhiszeműen feltételezem, hogy nem fogják korlátozni még akkor is, ha benne van a szentírás ászf-ben.

(#81002) Csabex válasza 4Grider (#80989) üzenetére


Csabex
őstag

Igen, nem ugyanazt kapja, de ezt a cikket elolvasva... Azért eléggé aggasztó a helyzet.
Az lesz... Veszek egy jó routert és akkor le lesz tudva ez a macera.
Most néztem a logot és folyamatos a port scannelés meg fragmentált ip meg sokat gondolkodik az oldalak betöltése előtt, és néha dns hibát dob ki...
A teljes logot nem lehet megnézni valahogyan a connect box felületén kívűl? Mondjuk az usb porton keresztül nem lehet vmit okoskodni?

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#81003) 4Grider válasza vg (#81001) üzenetére


4Grider
nagyúr

Még egyszer: Az eht hatálya alá tartozó szolgáltatók az ÁSZF-jük alapján kötelesek szolgáltatni. Ez egy alap, ehhez képest te azt feltételezel amit akarsz, de az ÁSZF az alap, amikor szerződést kötsz, akkor az az ÁSZF alapján történik. Az ÁSZF-ben nem lehet törvénysértő tétel, de olyan simán, hogy a te havi forgalmad nem lépheti túl a havi x GB-ot, ha pedig igen, akkor korlátozhatnak. Ezt neked nem kötelező aláírni, de ha aláírod, akkor elfogadtad, mint szerződéses feltételt. Ettől kedvezőbben eltérhet a szolgáltató, de ha nem tér el, akkor ezt nem róhatod fel neki, mert a törvény által kötelezően az ászf alapján kell működnie...

(#81004) tomp


tomp
félisten

Sokadik újraindulás után a CB végre hozza a normális sebességet UTP-n. 500Mbit megvan.
AC wifi visszajött, megy de csökkentett sebességgel. Már nem lehet elérni az 500Mbitet rajta "csak" 337Mbit. UTP-CB-UTP otthoni hálózaton simán ment a 890Mbit. Most jó ha kibír magából préselni 500Mbitet.
Érdekesség, hogy az AC wifi azután jött vissza, hogy alulról belefújtam sürített levegővel. De ma megint újraindult magától és negyed óráig csak a fehér LED villogott. Azóta megy kábelen az 500Mbit.
Gondolom döglődik valami a PCB-n. Amíg nem leheli ki a lelkét én hajtani fogom. ;] :DDD

(#81005) Csabex válasza tomp (#81004) üzenetére


Csabex
őstag

Újraindulás előtt mit látsz a logban? Nálam folyton az állt, hogy due to power reset miközben senki nem nyúlt hozzá, nem lett kihúzva sem... Ma még nem indult újra, de nagyon instabil, mert sokszor a dns hibával állnak ki az oldalak. Lehet kicserélem az adapterét is, mert van egy vadi új, de nem vszinű., hogy segít rajta, de egy próbát megér... Mégis csak 3 éve non stop áram alatt van és lehet ha száradoznak ki a kondik, akkor már nem olyan stabil a tápellátás és ha érzékeny erre a CB akkor ez is lehet gond. Gondolkodom még egy szünetmentesen amit beüzemelek és ráteszem a CB-t meg esetleg a pc-t is, ha ne adj Isten áramkimaradás lenne.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#81006) tomp válasza Csabex (#81005) üzenetére


tomp
félisten

A logban nyoma sincs az újraindulásnak. Mármint a kiváltó oka nincs benne. Csak a reboot után a szokásos konfig kérés, MIMO meg stb. A negyed órás villogó LED-re sincs magyarázat a logban.

(#81007) vg válasza 4Grider (#81003) üzenetére


vg
addikt

Még egyszer: az upc nem korlátoz.

(#81008) woodworm válasza vg (#81007) üzenetére


woodworm
veterán

Mert a terület nagy részén jelenleg fejlesztési előnyben vannak és magasabb az ingerküszöb. Azért még az idén is lehetett panaszt olvasni, hogy korlátozták.

(#81009) vg válasza woodworm (#81008) üzenetére


vg
addikt

Hol? Itt a ph-n?

(#81010) woodworm válasza vg (#81009) üzenetére


woodworm
veterán

Nem (gyorsan rákerestem), több fórumon is vagyok.

(#81011) tomaszka88


tomaszka88
aktív tag

Sziasztok!

Ha már erre jártam, az lenne a kérdésem. Nem tenne jót, ha néha egy kicsit áramtalanítanám a upc wifis modemet? Pl. Mikor nem használom a netet.

(#81012) lszlogal válasza tomaszka88 (#81011) üzenetére


lszlogal
senior tag

Nem, ezek az eszközök folyamatos üzemre vannak tervezve. Csak akkor indítanám újra, ha valami gond van.

(#81013) oppo


oppo
csendes tag

Sziasztok!
Valaki meg tudná írni hogy milyen frekin van a Paramount HD Nyíregyházán.
Köszönöm.

(#81014) Gondics


Gondics
csendes tag

Most vettem észre, hogy a Connect Box-re jött firssítés. A Haladó bellításokban a vezeték nélküli jel-ben, a 2.4 ghz és az 5 ghz beállítás alatt megjelent a Smart Wi-Fi. Azon ki vagy be lehet kapcsolni a csatorna optimalizálást. Bár nálam ez az opció nem aktív (szürke)
Ez mit takar? És miért nem aktív nálam?

(#81015) Beniii06


Beniii06
őstag

Voda TV

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

(#81016) LouiS22 válasza Beniii06 (#81015) üzenetére


LouiS22
veterán

Hát ez hatalmas csalódás a cikket olvasva. Kurvára nem a német AndroidTV alapú boxot hozzák, hanem valami fostenger html felületű "valamit".

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#81017) tothferenc válasza Gondics (#81014) üzenetére


tothferenc
senior tag

Az informacional irja, hogy a halozati zavarok elkerulese miatt ellenorzik vele a csatornakat es a csatorna szelesseget.

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#81018) Beniii06 válasza LouiS22 (#81016) üzenetére


Beniii06
őstag

Igen, azért is linkeltem, mert volt talgatás androidtv-ről, ahelyett "saját rendszert kap amire lehet alkalmazást fejleszteni."
Gondolom a kispórolt hw nem bírt el egy android go-t sem, pedig elég sok 20-30 dolláros kínai cuccon megy a mókolt android. Kíváncsi leszek ki fog erre fejleszteni, egy két húzónév biztosan lesz csalogatásnak pl netflix, de hbo go-t vagy ilyesmit nem nagyon kell várni rá szerintem, de legalább ki van emelve hogy esztétikusan fog kinézni a többi szolgáltató boxához képest. :W :DDD

"Got any other secret weapons?"

(#81019) LouiS22 válasza Beniii06 (#81018) üzenetére


LouiS22
veterán

Most őszintén: az a fontos, hogy a jól nézzen ki a doboz, vagy az, hogy működjön? Szerintem az utóbbit jobban értékeli az enduser.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#81020) woodworm válasza LouiS22 (#81019) üzenetére


woodworm
veterán

Két boxról szólt a pletyka.

(#81021) Beniii06 válasza Beniii06 (#81015) üzenetére


Beniii06
őstag

Ne legyen igazam, de ha saját rendszerrel fog érkezni a box, akkor nem igen látok különbséget a T-s IPTV megoldástól, hogy minden tv mellé kell majd egy beltéri egység.

Az viszont érdekes, hogy megegyeznek a Telekommal és az ő FTTH hálózatokon keresztül is fognak szolgáltatni. Így gyorsan sok ügyfelet lehetne elérni, de ilyen eszközzel nincs rá szükség(nálam biztosan nem).

"Got any other secret weapons?"

(#81022) kezo0 válasza Beniii06 (#81015) üzenetére


kezo0
addikt

A frász kitör ettől már látatlanban, pedig általában nyitott vagyok az új dolgokra. Nyilván óriási költség lesz az átállás a saját eszközökre, ezért megint nem a minőség lesz az elsődleges... Ez a kedvenc részem: „... egyelőre a Vodafone TV a hozzáférés jellegéből adódóan egy best effort jellegű hálózaton, tehát nem menedzselt környezetben működő tévészolgáltatás. Ennek az egyik legkézenfekvőbb hátránya, hogy a szolgáltatás minősége jelentős mértékben kitett a helyi hálózat aktuális terheltségének.”.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#81023) viktorhu válasza kezo0 (#81022) üzenetére


viktorhu
veterán

De megkapja majd a fix sávszélességet, amikor kilépnek vele a piacra.

(#81024) 4Grider válasza viktorhu (#81023) üzenetére


4Grider
nagyúr

A Telekomtól gondolom adott sávszélességet bérelnek. Tehát vagy nem...

(#81025) viktorhu válasza 4Grider (#81024) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem, külön van a nagykereskedelmi iptv sávszélesség szolgáltatás.

Szóval egyszer venniük kell egy bitfolyam szolgáltatást adott sávszélességre, meg mellé egy iptv sávszélességet. Mondjuk olyanok a nagykereskedelmi árak, hogy árban akkor érheti majd meg MT területen, ha nem spec1 áras területen vagy.

Technikailag ez egy jó kombináció lesz szerintem: UPC kábeles területen marad a dvb-c, telekomos területen meg az egyetlen lehetséges megoldás az iptv, miközben a box ugyanaz, a rá épülő szolgáltatások is így ugyanazok lehetnek.

(#81026) ztsoft válasza viktorhu (#81025) üzenetére


ztsoft
őstag

Én meg arra leszek kíváncsi, hogy a Mediacard-ok maradhatnak vagy erőltetik a box-ot. Nem szeretnék megint egy alul méretezett hulladékkal szenvedni.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#81027) viktorhu válasza ztsoft (#81026) üzenetére


viktorhu
veterán

Nincs ok a mediacard tiltására, amíg dvb-c van. Örökké úgysem maradhat, ha komolyan veszik majd az ED3.1-et felfelé irányban is.

Szerk: erőltetni attól még fogják nyilván, ahogy most is erőltetik, mert azon keresztül tudnak további szolgáltatásokkal elérni.

[ Szerkesztve ]

(#81028) gduck válasza Beniii06 (#81018) üzenetére


gduck
addikt

Ezt a videót találtam, ezek szerint lesz rajta Netflix.

Bár érdekes, mert ezen koax csati is van: [link] Lehet mégse ilyen lesz?

[ Szerkesztve ]

(#81029) gduck válasza gduck (#81028) üzenetére


gduck
addikt

Itt van a koax nélküli változat, szerintem ilyen lesz nekünk: [link]

Mondjuk elég érdekes dogokat írnak, mert felvenni lehet vele, de csatornánként változó. Van amelyik csatornáról mindent fel lehet venni, viszont vannak olyanok, amelyekről csak az "engedélyezett" műsorokat. Ráadásul csak limitált ideig lehet megnézni. Valószínűleg a szerveren egy bizonyos időre visszamenőleg megvannak a műsorok és felvételnél kvázi csak adatot tárol arról hogy mit is vettél fel. Vagyis ez egy felvételnek "álcázott" műsor visszanéző szolgáltatás :)

Persze az is lehet, hogy tök zöldség amiket is spekulálgatok :D

[ Szerkesztve ]

(#81030) viktorhu válasza gduck (#81028) üzenetére


viktorhu
veterán

Koaxos lesz.

(#81031) gduck válasza viktorhu (#81030) üzenetére


gduck
addikt

Honnan van az infó? Ez tuti?

[ Szerkesztve ]

(#81032) kezo0 válasza gduck (#81031) üzenetére


kezo0
addikt

„A Vodafone Mediabox érdekessége, hogy az IP jel mellett a beépített DVB-C tunerének segítségével digitális kábeltévét is képes fogni”

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#81033) viktorhu válasza gduck (#81031) üzenetére


viktorhu
veterán

A cikkben is ott van, meg szükségszerű is, mert a legtöbb előfizető továbbra is UPC területről lesz, és ott meg kell utód a horizonnak.

(#81034) gduck válasza kezo0 (#81032) üzenetére


gduck
addikt

LOL! Köszi :R

Mobilon olvastam a cikket és telerakta reklámmal! Így valahogy tovább görgettem és kimaradt a kérdéses bekezdés :U

[ Szerkesztve ]

(#81035) gduck válasza viktorhu (#81033) üzenetére


gduck
addikt

SZUPER! A jövőboxnál csak jobb lehet!

[ Szerkesztve ]

(#81036) Toth_Jani


Toth_Jani
őstag

Majd ha legalább annyit tud mint a nem is drága tévém, akkor igénylek ilyet, addig nagyon jó a MediaCard, + a hálókábel a tévébe. :)

(#81037) tomp


tomp
félisten

Vodafone TV csatorna lista
Rögtön új HD csatornákkal :D

(#81038) merqree válasza tomp (#81037) üzenetére


merqree
őstag

És végre nincsen duplán számolva a csatorna, mint UPC idejében....pl: M2, M2HD két csatornának számolódott...

(#81039) rgeorge válasza tomp (#81037) üzenetére


rgeorge
addikt

Se Sport1 se Sport2...

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#81040) woodworm válasza merqree (#81038) üzenetére


woodworm
veterán

Nehezebb is lenne kidumálni magukat, mert nincs is duplán amelyik HD-n megy.

(#81041) merqree válasza rgeorge (#81039) üzenetére


merqree
őstag

Se D1, se PAX, se DikH :)

Sport1 és Sport2 az upc oldalán fent van...

A Prémium csomag vodafone piros lett :)
https://www.upc.hu/pdf/tv-premium-csatornakiosztas.pdf

A kettő kiosztás különbözik egymástől.
Igaz, egyik nov 21 a másik nov 4 dátummal lett kiadva

[ Szerkesztve ]

(#81042) tomp


tomp
félisten

Gondolom ez csak egy teszt kiosztás. Ezért hiányozhat pár csatorna.
Remélem azért a végleges is hasonló lesz. Azaz amelyik csatornából van HD ott nem lesz SD... Azért 2020-ban már illene ezt meglépni.

Amúgy az elején még csak a tisztán IPTV boxot kezdték el tesztelni. Nem árt ha tudjuk, hogy az Android TV mint op rendszer kicsit bugos... Több más vodafone-os országba is behozták a DBV-C/IPTV dual boxot amiről a hwsw cikk is szól. Ez az infók alapján nem 4K-s. Ahol van már 4K ott saját hálózatra is 4K-s IPTV boxot adnak külföldön. Saját hálón most még marad a DVB-C. Idegen hálózaton pedig IPTV.
De DOCSIS 3.1-el szerintem fel lesz számolva a DVB-C mivel sok helyet foglal. 4K-t max HEVC-ben érdemes adni. De DVB-C hálózaton HEVC 4K-t adni eléggé drága. E mellett az IPTV ma már időt állóbb.

(#81043) Beniii06


Beniii06
őstag

Azért, hogy új "HD" csatornák, ezt így nem merném kijelenteni(hiába papírforma szerint az). Kérdés, hogy mennyire lesz letömörítve "IPTV"-ként és DVB-C n, az is elképzelhető, hogy nem lesz különbség a kettő között(a dvb-c rovására), hogy ne legyen különbség területenként HD és HD között, ne reklamáljanak az ügyfelek(talán hátrányt szenvednek?). :DDD
Az is elég fontos, hogy mekkora sávszélt ad a Telekom a Voda TV-hez, ugyanis okés, hogy FTTH-n már nem kellene külön sávszélt elvegyen a Voda TVhez(hamár T-s IPTV sem teszi), de a port amire rá van csatlakoztatva annak ugye fix sebessége van(2.5/1.25 Gbps) és sokszor a T-s gigabites FTTH is már "csak" 6-700 Mbps-t tud pl. nálam, de átnézve a másik topikba könnyen lehet találni olyan embereket, ahol bizonyos időpontokban(komplett napszakokban) a garantált 300 Mbps is alig van meg az ügyes 64+ osztásoknak köszönhetően. :U
Kérdés: És még ebből lesz dedikálva a Voda TV-nek, akkor milyen minőségű stream vihető fel erre vagy elszámoltam valamit?

"Got any other secret weapons?"

(#81044) LouiS22 válasza tomp (#81042) üzenetére


LouiS22
veterán

Nem tudom, hogy milyen bug az, ami miatt szerinted használhatatlan az ATV. Nvidia Shieldet használok, ATV alapú, hibátlan, de legalábbis nem találkoztam eddig olyan buggal, ami bármi problémát okozott volna. Nyilván azért kell vas is alá. Gondolom egy kínai dzsunka 7 típusú akármin lehetnek ilyen-olyan problémák.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#81045) merqree válasza tomp (#81042) üzenetére


merqree
őstag

Melyik, jelenleg is nézhető csatorna szolgáltat 4K adást, csókolom? :W
Teljesen felesleges 4K-n törni a fejeket, még csak 1x-2xx (lövésem sincs mennyi film jelent meg 4K felbontással), a dikh tv és társai pedig még SD-ben is megterhelő.

(#81046) tomp válasza LouiS22 (#81044) üzenetére


tomp
félisten

Nem azt mondtam, hogy használhatatlan. Csak egy szolgáltatói boxra nem biztos, hogy a legjobb. Bugfixek nem havonta frissülnének a Voda boxon. Sony és Philips TV-n vannak bugok az Android TV-vel.
Ez a Vodafone TV box rendszer azért nem rossz. Kellően gyors.

(#81047) LouiS22 válasza merqree (#81045) üzenetére


LouiS22
veterán

Ez egy visszatérő kattanása néhány embernek: azért, mert vett egy 4k tévét, az összes csatornának automatikusan 4k-ban kell szolgáltatnia - mert neki ez jár.

A nagy büdös valóság az, hogy van - ha jól emlékszem - 150, 4K-ban adó csatorna az egész világon.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#81048) woodworm válasza merqree (#81045) üzenetére


woodworm
veterán

+ (#81047) LouiS22

Pont az lenne ezeknek a boxoknak a lényege, hogy szakítanának a hagyományos műsorszórással. A tárban lévő filmek (akár felárért) és az appon keresztül elérhető stream szolgáltatók miért ne mehetnének 4K-ban?

[ Szerkesztve ]

(#81049) tomp válasza merqree (#81045) üzenetére


tomp
félisten

Ez a baj, hogy jelenlegi állapotot nézed. Ha már 4K-s boxot hoznának akkor nem kellene kukázni mondjuk 3év múlva.
Na de nem tudjuk még, hogy a DVB-C/IPTV combo box SoC szinten tudja e a 4K-t.

(#81050) viktorhu válasza merqree (#81045) üzenetére


viktorhu
veterán

A 4K készülékek sem terjedtek el. Pár felhasználóért kár a hálózatot terhelni vele.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.