Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48001) cigam


cigam
félisten

Nyugalomra semmi ok, mindenki őrizze meg a pánikot! ;]
Nem olyan vészes a helyzet a táblázat alapján csak az
- RTL klub
- RTL II
- Cool
- Film+
- RTL+
Vagyis az RTL csoporthoz köthető (?) csatornákon nem lehet áttekerni a reklámokat.

A nagyobb baj az, hogy szinte az összes csatorna fenntartja magának a jogot, hogy "bizonyos műsorok"at nem lehet visszanézni.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#48002) Skyhigh válasza cigam (#48001) üzenetére


Skyhigh
senior tag

Na igen ez a T-Home-nál is így volt 1-2 éve amikor bevezették, Premier filmeket, sorozatokat, reality-t az adott csatorna többnyire nem engedte...
Sok értelme nem is volt ott sem a visszanézhetőségnek. amit kell azt rögzítek, és lehet csak 1-2 hónap múlva nézem meg...

A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#48003) Diabo6 válasza cigam (#48001) üzenetére


Diabo6
senior tag

Persze, mert azért a r.hadt nézettségért harcolnak egymással.
Mivel ha mindenki felveszi a balázs sót és csak késő este nézi meg, akkor soha a büdös életbe nem fogja odaverni a délutáni műsoridőben a máónika sót. (olyan műsorokat akartam írni, amik különböző csatornákon és egyidőben mennek, ráadásul, amik még élnek is, de nem annyira nézek délután tv-t, így nem tudok helyes példát felhozni :) )

(#48004) mikung válasza cigam (#48001) üzenetére


mikung
aktív tag

Tehát ha szeretném megnézni az ATV (nem visszanézhető) és az RTL (visszanézhető de nem tekerhető) híradóját, csak az egyiket nézhetem vissza normálisan, amelyiket a saját winyóra veszem fel és áttekerhetem az állatkerti bébicukiság blokkot.

(#48005) azigazimoris


azigazimoris
aktív tag

Engem ma hívtak, hogy megbecsült, régi előfizetőként nagyon jó ajánlatuk van.
Egy szép új világot ismerhetek meg az új eszközükkel :)
Mondtam, hogy elégedett vagyok a mostani egyedi csomagommal és ragaszkodok a most használt boxaimhoz.
Rövidre zártuk :)

[ Szerkesztve ]

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#48006) szabogabor10 válasza azigazimoris (#48005) üzenetére


szabogabor10
veterán

Nem tetszik ez az aggresszivitásuk. Miért lett ilyen fontos hirtelen mindenkinél lecserélni a régi boxokat? :(((
Nem bánom, hogy nem fogadtam el a 2 év hűséges egyedi ajánlatukat. 2 évre aláírni ezekhez nagyon merész.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#48007) Atesz 666


Atesz 666
aktív tag

Üdv mindenkinek.

-Múlthét szombaton be jelentettem a kockásodást, vasárnap reggel 8 körül jött is a koma.
-Kicserélte modem utáni leágazón a bejövő kábelen lévő dugaszt.
-Ma megint bejelentettem mert még szarabb lett a kép,már nem csak kockásodik,de már a kép is szétesik meg csipogás is van,azaz teljesen nézhetetlen a HD adások egy része.
-Kíváncsi leszek holnap mire jut vele a szerelő?

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#48008) kabelmania27 válasza Atesz 666 (#48007) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Nézd meg a modem értékeket.
Van bekötve Fam feliratú csillapító?
Milyen tipusú osztóval van elosztva a koax?
Skyhigh: Előbb-utóbb biztos kapsz választ. Tied a 48000-es hsz :)

[ Szerkesztve ]

(#48009) tomp


tomp
félisten

Csodás! A tegnap leírt "Init" küszködő bekapcsolás óta hajlamos a box a kockásodásra.
De nem csak a dvb-c felől hanem a felvett műsoroknál is. Megérezte a fos box elérkezését??

(#48010) Atesz 666 válasza kabelmania27 (#48008) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

"Üdv!
Nézd meg a modem értékeket.
Van bekötve Fam feliratú csillapító?
Milyen tipusú osztóval van elosztva a koax?"

-Én átlag felhasználó vagyok tehát nem vagyok egy GURU ezért sajnos 0 ismeretem van ilyen dolgokkal,hogy a bizonyos értékeket hol és hogyan lehet meg nézni,de az igazat meg vallva nem is érdekel(ez nem az én dolgom).
-Amúgy meg tudok én mint felhasználó bármit is módosítani a modem értékeket ismerve?
-Ha nem akkor meg hiába nézegetem az értékeket,a szerelőnek meg elvileg az lenne a dolga,hogy ilyen dolgokat megoldjon. :U

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#48011) ztsoft válasza ztsoft (#47965) üzenetére


ztsoft
őstag

Megtörtént a nagy "hibajavítás", azaz, a nagy semmi (várom a kiszámlázott kiszállási díjat).

A "hibáról" annyit kell tudni, hogy az új box-on sokkal gyengébb a hangerő (analóg, digitális is). A régi Pace HD box-on a menüben kicsit visszább a maximumtól, a TV-n 12 - 15 (a 100-ból, M4 HD-n 20 - 25) analóg audió kimenet (két RCA) a TV-be kötve, digitális coax kábel az erősítőbe, a hangerő megegyezik az FM rádióéval (-70.0, számomra normál hangerő).

Ezzel szemben az új box-on maximum hangerő, TV-n 50 - 65 (M4 HD-n 100, F1), analóg kimenet (mivel nincs direkt audió kimenet a box-on, így a scart-ból véve egy átalakítóval, de scartal összekötve is ugyan az), digitális optikai kimenet jó halhatóan halkabb, mint az FM rádió (az erősítő ha minden igaz dB-ben jelzi ki a hangerőt), rádió -70.0, box -60.0 - -50.0 (M4 HD-n -40.0).
Azért kíváncsi lennék, hogy másnál is ilyen halk, vagy nálam van egy selejt?

Még az hozzá tartozik, hogy a monitor TV-m nem kezeli a digitális hangot (nincs HDMI bemenet, a DVI-on nem támogatja a hangot), így a szabványos PC bemenetet használom, de szerintem ez esetben ez mellékes.

Hoztak egy hasonló méretű TV-t a teszteléshez (meg is lepődtem), mutattam a sajátomon a hibajelenséget, mondták (ketten voltak :) ), rendben, kössük be a teszt készüléket (persze az már HDMI képes), elő is szedtem a szerelő készletből. Talán egy kicsit hangosabb volt, mint az enyém, de simán azt is fel lehetett venni 100%-ra (egyes csatornákon kevés torzítás is volt). De volt olyan is ahol nagyon halk volt, meg is jegyeztem, hogy ez halk (persze 100%-on), erre a válasz, "hát, nem hangos", ennyi, ezzel le is volt tudva a teszt (ja, és mind ez maximum 1 méterre a készüléktől, mármint nem a nézési pozícióban, lehet ez nem is számít).

Most jönnek a számomra érthetetlent dolgok, kedves technikus (állítólag "tanuló", egy másik technikus mondta) elkezdte magyarázni, hogy egy ilyen kis készüléktől ne várjak nagy hangerőt, mondtam, hogy van szabvány, amit a gyártóknak be kellene tartani, meg lehet, hogy szoftveresen is be lehet avatkozni. Meg, hogy nem érti, hogy nálam hogyan van kötözgetve a hang, elmagyaráztam, de továbbra sem értette.

De most komolyan, nem erősítőről (több tíz Watt) beszélünk, hanem egy vonal kimeneti jelről (0 dB, 775mV), ennek mi köze van a mérethez? Jött még példának a régi, új céges autóban lévő Hi-Fi különbsége, rádió készülékek, stb. Itt már kezdett felmenni a pumpa, mondtam is, hogy hagyjuk a fenébe az egészet. :W Minden volt, csak a hiba kiderítése nem, arról akart meggyőzni, hogy ez így tökéletes, hát persze, lehet Neki az, de nekem nem.
Ha ilyen lesz a jövőbeli hibaelhárítás a UPC-nél, akkor köszönöm, nem szeretnék részese lenni.

Még azt hozzá kell tennem, hogy a másik technikus (régebbről ismerem) tette a dolgát, jelszintet ellenőrzött, írta az értékeket, meg talán elhangzott az is a részéről, hogy hoz be egy másik box-ot tesztelés céljából, de a kedves kollégája egyből mondott valami hülyeséget, így az sem biztos, hogy elhangzott a részéről.

Persze, hiba nincs, minden tökéletes, ment a szignó (most kapcsolok, hogy még azt sem tudom, hogy mit írtam alá a tableten, mert ott én nem láttam leírva semmit, csak rublikák voltak, vagy már az idegtől nem láttam). Olvasta már valaki, hogy mit ír alá a tableten? Még szóban sem közölték.

Hogy is van az új szlogen? Ja, megvan! A jövő megérkezett! :C Igen, már itt van, rugdossa az ajtót.

Még egy idézet és abba hagyom, "Köszönjük, hogy társaságunkat választotta. Bízunk benne, hogy szolgáltatásaink minősége egy újabb szintre emeli otthoni szórakoztatását.", igen, az újabb szint megvolt!

Bocs, hogy hosszúra sikerült.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#48012) kabelmania27 válasza Atesz 666 (#48010) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Okés, mivel a topik célja a segítségnyújtás ezért leírom, hogy mit kellene megnézni.
Böngészőbe 192.168.100.1 címen belépsz a modembe admin párossal kapcsolat menüpont alatt felfelé.. és lefelé.. menüpontokban lévő értékeket megnézed és kimásolod ide.
Milyen tipusú modem van nálad?
Ha leírod hogy a koax osztón milyen felirat olvasható (lehet tap way és splitter) és melyik kimenet hova van kötve akkor megtudjuk írni, hogy cserével javíthatóak-e az értékek.

[ Szerkesztve ]

(#48013) cigam válasza szabogabor10 (#48006) üzenetére


cigam
félisten

Azért annyira nem fontos nekik mint sejteted. Ma beszéltem ÜFSZ-el, és csak akkor cserélnék le a cisco-mat, ha megbontjuk a hűséget, és visszafizetem a kedvezményt. Második eszköznek 890.-/hó áron simán odaadták volna, de csak technikus telepítheti, nem küldik ki "csak úgy" postán.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#48014) cigam válasza ztsoft (#48011) üzenetére


cigam
félisten

hanem egy vonal kimeneti jelről (0 dB, 775mV)

Nem szentírás hogy 0dBu egy eszköz kimenete. Van amelyik +4dBU (1.23V), van amelyik 0 dBV (1.0 V), létezik kimenet ami -10 dBV-s (316mV),...
Manapság semmilyen törvény nem definiálja, hogy egy hangkimenetnek mit kell tudni, viszont szabványból annyi van mint égen a csillag. A UPC sem tudja garantálni, hogy pl. a rácsatlakoztatott TV-knek egyforma a bementi érzékenysége, Ugye ez is befolyásolja a hangerőt. Most had ne vezessem le, hogy egy 0dBu kimenet hogy fog üvölteni, egy -10dBV-s bemeneten, és fordítva.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#48015) ztsoft válasza cigam (#48014) üzenetére


ztsoft
őstag

Az értéket nem azért írtam, hogy annyinak kell lennie, csak azért, hogy legyen valamiféle fogalmuk azoknak, akik nem ismerik a vonal kimenetet, írhattam volna "referencia értéket" is, de így még nehezebben beazonosítható lenne.

Igaz, az érzékenység sem egyforma, de több 10 kOhm-mon nem sokat jelent hangerőben (pl. az egyiknek 47 kOhm, a másiknak 100 kOhm az érzékenysége), nincs két olyan eszköz, ami tökéletesen egymáshoz van illesztve ilyen szempontból. Esetemben a két TV között elenyésző volt a különbség a hangerőben.

Kerestem az új box-ról információt, amit a gyártó adott ki, abból mindjárt kiderülne, hogy ki a hunyó, de persze nincs semmi.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#48016) cigam válasza ztsoft (#48015) üzenetére


cigam
félisten

az egyiknek 47 kOhm, a másiknak 100 kOhm az érzékenysége

Az a be/kimeneti ellenállása(impedancia), és nem az érzékenysége.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#48017) mikung válasza ztsoft (#48011) üzenetére


mikung
aktív tag

Nekem az tűnt fel hogy nem nagyon akarnak semmit sem csinálni. Mondjuk ha már kiette a fene nem csak megnyomorgatni, rászorítani az f csatlakozót hanem mondjuk levágni és normálisan újrakrimpelni. Végülis nyomorgatás után már határértéken belül van ... az első takarításig.

(#48018) ztsoft válasza cigam (#48016) üzenetére


ztsoft
őstag

Igazad van, rosszat írtam. Néztem a TV-m PC hang bemenetét, de semmilyen adat nincs megadva róla (sem a használatiban, sem a szerviz könyvben). Az erősítőm analóg bemenetei 150 mV, 50 kOhm, kimenet 150 mV, 2,2 kOhm. PC vonal kimenetről sem találtam semmit a hangkártya leírásában, Wikipedia szerint 300 mV, 10kOhm (persze nagyon gyártó függő).
Mindegy hagyom is a fenébe az egészet (de azért még holnap tesztelem a kis Alcor DVB-T box hangerejét :) ).

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#48019) ztsoft válasza ztsoft (#48018) üzenetére


ztsoft
őstag

Meg csináltam a tesztet az Alcor box-al, ugyan úgy kötöttem be mint az új box-ot (kép: HDMI -> DVI, hang: scart -> scart átalakító -> TV PC bemenet), ugyan azt a szintet produkálta, mint a Pace HD. Az már biztos, hogy az új box a hunyó (az, hogy ehhez köze van-e a UPC-nek az már kérdés, igaz a Pace HD-nál is voltak különbségek az SD és HD adások között).

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#48020) cigam válasza ztsoft (#48019) üzenetére


cigam
félisten

Pontosan melyik is ez az "új boksz"?

A honlapon megint a régi box-okat ajánlják több TV esetén.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#48021) blakey válasza cigam (#48020) üzenetére


blakey
félisten

[link]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48022) Primary92


Primary92
senior tag

Ma bekötötték az UPC vezetékét, Ubee modemeet/routert hoztak. A kérdésem az lenne, hogy be lehet állítani MAC-cím szerinti fix IP kiosztást?

(#48023) cigam válasza blakey (#48021) üzenetére


cigam
félisten

Már úgy értem ztsoft melyik boksz-ot kapta a Pace helyett. Vagy már Ő is a horizon box-ot kapta?

Primary92
Úgy rémlik, hogy be, de csak este tudom megnézni.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#48024) petey


petey
tag

sziasztok,
meglepve vettem észre mostanában, hogy az LG tévémen a Youtube nem megyen. Gyors kérdés LG-nek és ők azt mondták valószínű az UPC Ipv6 a ludas. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Köszi!

(#48025) ztsoft válasza cigam (#48023) üzenetére


ztsoft
őstag

A Pace helyett a blakey által linkelt box-ot kaptam, csak bizonyos okok (teszt) miatt nem írom ki a nevét. ;)

A honlapon megint a régi box-okat ajánlják több TV esetén. Szerintem ezt még nem írták át, mintha valaki már írta volna itt.

Jobban átgondolva a problémámat, igenis van helye. Csak tételezzük fel, hogy az előfizető nagyothalló, most akkor Ő nem fogja hallani a hangot, mert a box ennyit tud (tudom, van nagyothalló készülék, de az nem megoldás, hogy egész nap azt használja, tapasztalat, édes apámnál is így van)? Vagy vegyen egy erősítőt, hangfala(ka)t, hogy élvezni tudja a szolgáltatást?

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#48026) kabelmania27 válasza petey (#48024) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
192.168.100.1 címen admin párossal belépsz a modembe ha nem tudod átállítani a modemet bridge módba akkor hívd fel a 1221-et és kérd vissza négyes módot.
Kapcsolat menüpont alatt pedig nézd meg a felfelé és lefelé értékeket.

(#48027) petey válasza kabelmania27 (#48026) üzenetére


petey
tag

köszönöm! ők is azt javasolták hogy hívjam őket. de jogos, egy gyors modem csekk belefér előtte :)

(#48028) kabelmania27 válasza petey (#48027) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincsmit :)
Ha megírod a modem értékeket+ milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam feliratú csillapító meglehet írni, hogy kell-e szakadástól tartani és lakáson belül javítható-e a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#48029) #54715584 válasza petey (#48024) üzenetére


#54715584
törölt tag

Igen, ugyanez volt ismerősömnél. Nem tudjuk pontosan mi okozta a hibát, de amint visszaálltak ipv4-re megszűnt minden probléma.

(#48030) Diabo6 válasza petey (#48024) üzenetére


Diabo6
senior tag

(#48031) vasg


vasg
csendes tag

Ha jól értem akkor ha kivezetik a cisco és pace boxokat és az új csodadobozon nem megy pl a videotár mint olyan, csak a myprime, akkor kivezeti a videotárat is és csak myprime lesz? Ennyire nem ment a filmkölcsönzés, vagy csak nem érdekli őket?

[ Szerkesztve ]

(#48032) petey válasza Diabo6 (#48030) üzenetére


petey
tag

:R

(#48033) cigam válasza ztsoft (#48025) üzenetére


cigam
félisten

Na csak azért kérdezem, mert átfutottam a horizont manuelt, és még a digitális hang késleltetését is belehet állítani. Esetleg a hangerőhöz is tartozhat valami csúszka.

vasg
Szerintem nem vezetik ki. A horizon box-al is hozzá lehet férni a videótárhoz.(papír szerint, mert tapasztalatom nincs, csak olvastam valamelyik pdf-ben)

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#48034) ztsoft válasza cigam (#48033) üzenetére


ztsoft
őstag

Igen, van hang késleltetés állítás (HDMI, S/PDIF), de hangerő állítás nincs a menüben, külön a távval lehet állítani, de az maxon van. Már én is átnéztem mindent, de nem találtam rá megoldást.

Újabban már nem e-mail-ben kérdőíveznek hibajavítás után, most hívott az automata (skynet :D), hogy értékeljem a hibaelhárítást.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#48035) petey válasza kabelmania27 (#48028) üzenetére


petey
tag

jah, a menüben nincs switch mode, szóval ipv6-on vagyok. megy majd a teló upc-nek :)

(#48036) Littoral


Littoral
aktív tag

Kedves upc-hozzáértők! Én egy itt leírt jelenségbe futottam bele, ebből levéve mi lehet az oka?
Egy új tévét vásároltam egy hónappal ezelőtt, ez most az adott márka csúcsmodellje. Megrendeltem hozzá a hd-csatornákat, és minden rendben ment is. Kb. egy héttel ezelőtt elkezdődött az a hibajelenség, hogy egyes (elég sok, elsősorban a hd) csatornák helyén a upc hátterével egy hibaüzenet jelenik meg, hogy nézzem én meg a médiabox (az új tévével egyetemben lett cserélve, cisco) csatlakozóit, mert kilazultak.
Természetesen nem lazult ki semmi, minden csatlakozó stabil.
A jelenség kóbor, tehát bekapcsolásonként más-más csatornák érintettek a dologban, de vannak olyanok is, amelyek állandóan hibára futnak.

Mielőtt bejelentettem a hibát, mindent megcsináltam, amit a user tehet: áramtalanítás, újrabekapcsolás, gyári beállítások visszaállítása (addig is azon ment), ez utóbbi két-három alkalommal is. Annyit segített a visszaállítás, hogy kb. 10 percig minden megy rendesen, utána újra beáll a fenti hiba, az egyik hd csatornán adás közben (már úgy értem, hogy néztem, és aközben) múlt el a kép a upc-hátteres hibaüzenetre. Azt mondjuk megfigyeltem, hogy a "jelerősség" mutatója kb. 40% körül áll, de azt nem tudom, hogy előtte mennyi lehetett, vagy hogy mennyinek kéne lennie, működött minden rendesen. Az is most lett nyilvánvaló, hogy inkább estefelé múlnak el a csatornák, kvázi amikor többen nézik a tévét. Nem tudom, hogy lehet-e összefüggés.
A hibabejelentésemre annyi történt, hogy négy nap múlva (48 órát vállalnak saját maguktól amúgy) felhívott egy alak, és lediktálta, hogy kell a gyári visszaállítást csinálni... Wow :C
Ez szerintem nem megfelelő hibakezelés tőlük.

Szóval, a hozzáértőktől kérdezem, aki szentelne ennyit a témának, hogy merről közelítsem a problémát, ha a napokban majd komolyabb megkereséssel fordulok a szolgáltató felé?

(#48037) kabelmania27 válasza Littoral (#48036) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nézd meg a modem jelszint értékeket+milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító, ha ezek megvannak meglehet mondani hogy jelszint probléma okozza-e a jelenséget.
Box jelszintet menü 1789 sokszor le gomb után tudod megnézni, egyet lapozol lefelé utána kilépés back gomb.
petey: Okés, nézd meg a modemértékeknél a felfelé menüpontban 50 alatt van-e a teljesítmény.

[ Szerkesztve ]

(#48039) Littoral válasza kabelmania27 (#48037) üzenetére


Littoral
aktív tag

Ezt köszönöm, megteszem, amit tudok: a házba bejövő, és általam látható dolgoknál két elosztó-szerűség van, az egyikre az van írva, hogy H2772 04dB, a másikon (szerintem) nincs semmi hasonló. A tévénél kijön a falból a kábel, és bemegy a médiabox-ba, közben semmi nincs, olyan bármi sem, amire Fam/Attenuator lenne írva, nincsen. A jelszint-értéket nem tudom, hol kell megnézni.

[ Szerkesztve ]

(#48040) kabelmania27 válasza Littoral (#48039) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincsmit.
Az egy teletronik kettes splitter lesz amivel nincs gond, meg kellene majd nézni hogy a másik osztó tipusát, ha nincs rajta jelzés elég a felirat pl egy in két out vagy tap. van rajta és melyik kimenet mire van kötve.
Milyen tipusú modem van nálad?
Böngészőbe beírod hogy 192.168.100.1 admin páros utána kapcsolat menü felfelé és lefelé érték.

[ Szerkesztve ]

(#48041) Littoral válasza kabelmania27 (#48040) üzenetére


Littoral
aktív tag

A modem: UBEE EVW3226
A többiről kép itt:

Felfelé-lefelé

Splitter (a másik)

(#48042) kabelmania27 válasza Littoral (#48041) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Köszi az infókat, ez az osztó is rendben van, alacsony az SNR, 30felett kellene lenni.
Nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók modemnél és az osztóknál/toldásnál.
Gondolom jól van bekötve, in a bejövő és out a továbbmenő, tehát első osztó outja megy tovább a másik osztóra.
Modem és a box az első vagy a második osztóba van kötve?
Box jelszintet úgy tudod megnézni hogy megnyomod a menü gombot beírod 1789 utána többször megnyomod a le gombot miután kiírta az értékeket lapozol egyet megint lesznek értékek azokat is megnézed utána back gomb a kilépés.

[ Szerkesztve ]

(#48043) Littoral válasza kabelmania27 (#48042) üzenetére


Littoral
aktív tag

Erre gondolsz? Átviteli sebesség: 6900
A csatlakozók mindenhol stabilak, azt viszont nem tudom, hogy mi mire van kötve, mert egy falban lévő dobozban van, amiből csak az elosztók kedvéért jönnek ki a kábelek, utána mennek vissza a falba.
Eddig jól működött, csak azért írom, hogy mi-mihez van kötve, az eddig is így volt, 2009-től kb, most egy hete változott meg a dolog, úgy, hogy nem piszkálta senki.
Köszönöm a segítségedet. Ezek után mi lehet a probléma?

(#48044) kabelmania27 válasza Littoral (#48043) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Erre gondolok csak menjél még lefelé nyomd meg többször aztán majd csinálja a frekivizsgálatot erősség és minőség %-okat fog kiírni utána megint megnyomod a le gombot és megint kiírja aztán utána back gombbal kitudsz lépni.
Ha a minőség % 50-60 felett van akkor működnie kellene rendesen.
Mivel nem változott a kábelezés lehet lakáson kívül van gond.
Ha nem javul a tévé akkor nyugodtan bejelentheted a problémát 1221-en hétvégén is van hibaelhárítás.

[ Szerkesztve ]

(#48045) Littoral válasza kabelmania27 (#48044) üzenetére


Littoral
aktív tag

A minőség 100% mindegyiknél, az erősség 71% mindegyiknél, kivéve a ~2 TSID-nél, ahol csak 41%.

(#48046) kabelmania27 válasza Littoral (#48045) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

71% erősség rendben van, ITT megtudod nézni hogy mely frekikkel van gond, ha az adott frekin egyik adás jó másik nem akkor inkább központi probléma okozza, ha nem javul 1221-en jelentsd be.
Internetsebesség és a ping rendben van?

[ Szerkesztve ]

(#48047) Littoral válasza kabelmania27 (#48046) üzenetére


Littoral
aktív tag

Az internet rendben van, legalábbis eddig nem tűnt fel, hogy akadozna. Hogy úgy mondjam, nem szokott, eddig a tévé is ment évekig hiba nélkül. Most megvettem az új tévét a foci EB-re, holnap ugye a BL-döntő, a hd-csatornák meg eltűntek.
Köszönöm a segítséget, az ember mindig tanul valami hasznosat.

(#48048) kabelmania27 válasza Littoral (#48047) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincsmit.
Hdmi csatlakozás rendben van?

(#48049) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Üdv!

Telefonról próbálok regisztrálni a my upc-be a honlapon de egyszerűen nem engedi. Ugye a vezetéknév kell neki meg az ügyfélszám, de már ezer féle kombinációval próbáltam a nevemet, de nem sikerül... Találkozott már valaki hasonló problémával?

(#48050) spici válasza BoneDragon (#48049) üzenetére


spici
tag

Ha még nem aktiválták nálad a szolgáltatást nem lehet regisztrálni, nálam is ez volt.

Nem az Anyja neve kell neki?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.