Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26392) Patice válasza #82729984 (#26387) üzenetére


Patice
Topikgazda

A Syno DSM-je arra van kitalálva, hogy az első beállítás után nagyon ne kelljen vele foglalkoznod, ezért elég sok saját alkalmazás egymástól függ.

Az alapértelmezett photo, music, video mappa akkor jön létre (by rendszer), amikor a Csomagkezelőben a Médiaszervert felrakod. A Médiaszerverrel együtt az indexelés is "bekapcsolódik", azaz, ha a Photo mappába képeket, a music mappába zenéket, a video mappákba videót fogsz rakni, akkor ezeket fogja indexelni. Az indexelés alatt megváltoztatható, hogy mely mappákat figyelje, indexelje és az indexált mappák DLNA-n meg is fognak jelenni.

A képek konvertálása alapvetően nem a Photo Station-nek kell, hanem azért, hogy DLNA klienseken és mobil alkalmazásokon is gördülékenyen legyen a képek megmutatása/betöltése, ami nagy felbontású képek/nagy fájlméret esetén idegesítően lassú lehet. Ezért a DSM indexképeket gyárt, amit szintén a HDD-kre ment.

Vond fórumtárs javaslata a megoldás - nem kikapcsolhatatlan a szolgáltatás - az Indexelésnél szedd ki a gyári photo mappa indexálását és meg is vagy.

A rendszer újrarakásának sok értelmét nem látom, csak legyél egy kicsit türelmesebb ezzel a vassal, mert nem egy erőgép. Azaz ha kiszedted a photo mappát az indexálás alól, akkor pár perc szerintem kell neki, hogy "észhez térjen" (leállítsa a folyamatot és szépen kitörölje az összes, szétszórt kis képet a HDD-kről).

A képek konvertálásának késleltetése és az új videók indexálása is összefügg, mivel kvázi ugyan az a folyamat.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.