Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45039) Cane


Cane
őstag

Az alábbi izzókat az @liexpress oldalról rendeltem. Az izzók bagatell összegért rendelhetőek ingyen postával, pár hét alatt ideérnek. Az irányjelzők mondjuk már kicsit drágábbak voltak, mint a többiek, de erről majd később. Visszatérve az izzókhoz, mindegyik működőképes állapotban, jól becsomagolva érkezett.

Rövid véleményezés:

1. W5W jelzésű led izzó, sárga fényű: Elméletileg ezt az izzót a kerékjárat feletti irányjelzőhöz rendeltem, azonban nagy csalódás volt, mivel a fénye viszonylag gyenge. Meg sem közelíti a gyári, hagyományos izzószálas W5W foglalatú izzó fényerejét. (--)

2. W5W jelzésű led izzó hideg fehér fényű: Első helyzetjelzőbe rendeltem. Abszolút pozitív a tapasztalat, fénye erős, inkább valóban hideg fehér, mint kék(es) színű. A ledek kialakításán is látszik, a fény nem spot jellegű, hanem minden irányban szórt. Fénye erősebb a hagyományos gyári izzónál. Helyezhető a fent említett irányjelző helyére is, mivel a külső indexbúra gyárilag narancssárga. Létezik extra hosszított változata is, még több leddel. (+++)

3. P21W jelzésű led izzó, vörös színű: A hátsó ködlámpába szántam. A fénye hasonlóan erős, mint a gyári "körte" izzónak, azonban ez a megoldás kialakításából adódóan alig világítja be a lámpabúra foncsorát, tehát a tükröződés nem érvényesül igazán, de kifelé jól világít. A ködlámpá burában egy erős világító kör (maga a led feje) világít intenzíven. Akár jó is lehet, mivel fényereje megvan, azonban számomra kissé furcsa, hogy a foncsor mintha alig izzana, középen pedig egy erős, éles kör adja a fényt. (+)

4. P21/5W jelzésű 5w és 21w led helyzetjelző izzó: Ez a típus nem annyira jött be. Az 5w és a 21w fényereje között nem sok eltérés van, tehát ha a világítás be van kapcsolva (irányjelző) és fékre taposunk, valamivel több fényt ad az izzó, de nem nagyságrendekkel, mint a gyári, így egy hirtelen fékezés is kevésbé észrevehető a mögöttünk haladónak. Mellesleg a 21w sem ad kellően erős fényt, a gyárihoz képest. (-)

5. PY21W jelzésű led izzó: A hagyományos gyári izzókat akartam kiváltani, azt remélve, hogy a vészvillogó csak alig terhelje az akksit. A hagyományos gyári izzóhoz képest a fénye annak 1/3-a, tehát nagyon kevés fényt ad. A nyári tűző napon állva is alig lehet észrevenni, hogy be van kapcsolva az irányjelző, vissza is raktam a hagyományos gyári izzót. A hirdetésben levő fényképen, egy "luxusmárka" autója van fényképezve, amelynek olyan erős az irányjelző fénye, hogy szinte vakít. Na ennek semmi köze nincs hozzá.
Fogalmam sincs, hogy az összes 4db beépítése esetén 2x gyorsabban villogna-e az irányjelző (ennek kiküszöbölésére megoldást jelenthet a *Canbus rendszerű izzó), mert már az első izzó behelyezése utáni eredmény is kiábrándító volt. (---)

6. P21/5W jelzésű 5w és 21w led helyzetjelző izzó (2.): Fénye megfelelően erős, a lámpakupak tetején projektorszerű fókuszlencsét helyeztek el. Annyi azért látható, hogy az 5w és a 21w között itt sem jelentős a fényerőbéli eltérés, azonban a fénye kellőképpen erős, a foncsort is kellőképpen megvilágítja. (+)

7. C5W "szofita" izzó 31, 36, 39mm méretekben: Az utastér izzók helyére lettek szánva. Hideg fehér fényben érkeztek, nem a hűtőbordás verziók. Fényük kellőképpen erős, bevilágítják az egész utasteret, a nagy fényerő és a hideg fehér fény miatt az egész látvány olyan sci-fi feeling. A csomagtartó világítás is olyan erős lett, hogy szinte vakít, ha nem is nappali fényt ad, de éjjel, tök sötétben is mindent meg lehet találni a csomagtartóban. (+++)

(6. és 7. jelenleg be van építve, ezért a netes képeit tettem ide.)

*Canbus rendszerű izzókkal nincs tapasztalatom. Annyit hallottam a témában, hogy a led izzók alacsony áramfelvétele eredményezheti az irányjelzőknél a gyors villogást. A Canbus beépített ellenállást tartalmaz, így ez a gyors villogás probléma kiküszöbölhető.
Ami most jön, az lehet hogy urban legend, de egy fórumban olvasható volt egy írás, hogy Canbus izzót helyezett egy felhasználó egy folyamatosan világító lámpatestbe, azonban vélhetően a Canbus ellenállása felhevült és megolvasztott körülötte pár műanyag alkatrészt. Ezért irányjelzőnek bizonyára jó a megoldás, de folyamatos világításnak már nem biztos.

[ Szerkesztve ]

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.