- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
válasz
Wiz Khalifa #45449 üzenetére
A 195/50 kisebb átmérő mint a 185/55 így simán alá kell hogy menjen.
Gumiváltó kalkulátorral lehet ezt nézegetni -
Wiz Khalifa
veterán
Alufelnit nézek a Thaliam alá. Kérdésem lenne felétek. Van ez az oldal. [link]
E szerint az oldal szerint a gyári felni méret és gumi méret ez:
185/55R15 82H 6Jx15 ET36
Na már most amit én találtam alufelnit az ezekkel az adatokkal bír:
195/50R15 82V 6,5Jx15 ET35
Beférne alá a gumi miatt? Vagy nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban senkinek?
Amúgy a felni univerzális osztókörös szóval 4x100-ra is jó de jó 4x114.3-ra is mert annyi csavar lyuk van benne.
Szerk.: Ebbe a hirdetésbe pont ugyan ez a gumi méret van rajta annyi hogy ez a kocsi 3évvel fiatalabb.
-
berbatov2
senior tag
Persze pont most mikor 200 km-re vagyok otthonrol. Megprobalok keriteni itt a kornyeken ( Tolcsva, Sarospatak) valakit aki Szombaton is idot szakit ram. Nem merek igy haza indulni, pedig legkesobb vasarnap muszaj lenne.
-
Skizz
addikt
válasz
diablo1984 #45444 üzenetére
Mondjuk laguna2 dpf-re is befecskendezest irt.. Ki lett szedve azota kuss van.
-
berbatov2
senior tag
Sziasztok!
Sajnos ma rovid idon belul ket hibauzi valtotta egymast sargan a kijelzon. Check injection system illetve a check anti pollution system. Valaki talalkozott mar a hibaval ( scenic III)? -
válasz
Graphics #45297 üzenetére
Hétvégén kerül "új" turbó a Renault-ra, igazából lehet hirtelen volt a dolog, azzal kapcsolatosan ,hogy szar volt ami felkerült.
Magas a kartergáz, állítólag emiatt képes kinyírni a turbót is..
Szóval kb ennek a motornak ennyi, azért kerül fel most a turbó , mert az autó munkaeszköz, és nyáron a legkihasználtabb... Ha télig elmegy ezzel a turbóval, akkor a motorcsere mellett döntök valószínűleg.
-
mihione
őstag
válasz
diablo1984 #45436 üzenetére
Igen az lesz majd de gondoltam addig hatha tudtok valami okosat
-
motoflug
őstag
Nos rengeteg anyagot elolvastam scenicxrt blogból. Ez egyrészt hihetetlenül részletes, és le a kalappal a szerző előtt a sok ötletért, tippért, kitartásért stb. Másrészt, így, hogy megnézek egyet, így nem szerencsés, mert bármennyire is jó lehet, ezután rossznak fog tűnni.
Szóval, kihagytam valamit, amit mindenképp meg kell nézni?
- Fékek,
- Váltó (kulissza), kuplung
- Kormány,
- Klíma
- Gumik,
- Trafó (bár ez cserés lesz Berura, ha csak nem az van benne (és új)),
- Karosszéria ( rohadás, sérülés nyomai)
- Motorhang/motorolaj színeÚgy nagyjából az összkép, az eladó is számít szerintem. Ha rohad/rozsdás az autó, akkor viszlát, egyébként meg meglátjuk.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Ezekről a Renault Megane Grandtour 1.9 dízelekről mi a vélemény?
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #45426 üzenetére
az is lehet!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #45425 üzenetére
Nekem a Thaliaba ugyan így néz ki az ajtó kapcsoló gumi takarója.
-
Cane
őstag
Menet közben hallottam, amikor úthibán mentem át, talán hátulról egy olyan hangot, pontosan mint a csörgő hangszer hangja. Ez nagyobb úthibáknál továbbra is hallható. Ez egy szép tiszta fémes hang de azért zavar.
Van tippetek mi adhatja? Már befeküdtem a kocsi alá, amit tudtam megrángattam de semmi.
-
Cane
őstag
válasz
gkawka #45418 üzenetére
Nem tudom kellene-e lakkozni, mert a műanyag szvsz nem UV védett. A Renault gyári gépkönyve a következőt írja, idézem:
"A fényszórók műanyagból vannak, ezért a következő izzók használata kötelező:
UV-szűrõs 55 W(Bármilyen más izzó használata
esetén a fényszóró károsodhat.)Ajánlott és bizonyos országokban
kötelező, hogy a járműben tartalék
izzókészlet legyen." -
Cane
őstag
Az enyéimet mind cseréltem espace-ban és megérte.
C5W szofita led méretek pl. amelyek jók lehetnek 31, 36, 39mm hosszúságúak, de inkább a 39mm-re tippelnék. Pattintsd le megfelelően a búrát és mérd meg mekkora kell (csomagtartóban is) és ali-ról ingyenpostával megjön bagóért csak várni kell 3-4 hetet.
-
Cane
őstag
válasz
kisgyerek85 #45401 üzenetére
Ez otthon sem bonyolult elvégezni. Keress rá a youtubén "headlight polish" kifejezésre. Általában fogkrém és egy puha kendő megteszi, na meg egy kis idő.
-
gkawka
tag
Erről mi a vélemény? Megane'12
Asszem ha lenne két millám már nem lenne...
-
Skizz
addikt
Találtam a clio-ban a kesztyűtartóban takarítás közben két dugaljt, kiköpött RCA ránézésre. Az is volna?
Plusz van egy olyan bajom, hogy legmagasabb állásban is nagyon le van csapva a tompított fénye. Ezen másik izzó segíthet, vagy ez ilyen?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #45405 üzenetére
Ide a haza piacra sose volt.
Azok mókolt változatok. -
Pecc
őstag
válasz
Wiz Khalifa #45405 üzenetére
Szerintem nincs olyan gyárilag.
-
motoflug
őstag
válasz
eTrade #45404 üzenetére
Tenyleg erdekel az auto. Epp most gondolkoztam, hogy megkerdezzem mire figyeljek megtekintes kozben, mert a hetvegen megnezek egyet, ami elegge tetszik. Ha par gondolatban le tudnatok irni a kerdeses pontokat, azt megkoszonnem.
A blogot elkezdtem olvasni, nagyon hasznos es reszletes leirasokat tartalmaz, szerintem sokat meg lehet valositani otthon is.
@z00li: itt nem messze tolunk is van egy pnoramas N-es rendszamu Scenic, meg nem lattam a tulajt a kozeleben, lehet, hogy megkerdeztem volna mar szemelyesen, hogy merne-e ajanlani 1-2 ev utan -
Wiz Khalifa
veterán
Srácok.
Kajak létezik 2001-es Renault Thalia 2.5-2.9-3.0-ás benyás motorral?
-
eTrade
tag
válasz
motoflug #45366 üzenetére
Ha tényleg érdekel a Scenic, akkor figyelmedbe ajánlom a következő blog-ot:
Renault Megane Scenic 1.6 16V RXT (Scenic I Phase 2)
Sok hasznos infót találsz a típussal kapcsán, nagyon alaposan leírt majdnem mindent a srác. -
gkawka
tag
válasz
diablo1984 #45400 üzenetére
Na ja, mikor másfél éve néztem a valódi kormánybőrözésre helyet és csupa 20k-s ajánlattal találkoztam akkor futottam bele és adtam neki egy esélyt. Természetesen közelében sincs a minőség, de a lemállott kemény gyári műanyaghoz képest mennyei már ez is. És teszem hozzá hogy nem csúszik és télen sem fagy úgy hozzá az ember keze.
A 20k-t meg azóta többször ráköltöttem fontosabb dolgokra, mint önindító, új akksi, meg mind2 oldali ablakemelő halála... -
z00li
senior tag
válasz
motoflug #45366 üzenetére
Szia!
Így egy év tapasztalatából szerintem simán megvehető autó. Nekem egy 1.6 16V van, kintről jött, elég jól felszerelt példány. Néha kicsit bánom, hogy nem a kétliteres motorral vettem, de ezzel is elégedett vagyok. Idáig mondhatni a kopó alkatrészek lettek cserélve, meg most a jobb első ablakemelő (bal elsőt még kicserélte aki behozta az autót). Rozsda nincs, az szerintem is a töröttek sajátossága.
Üdv: Z
-
kisgyerek85
senior tag
Hát ez a kormányvédő elég jó néz ki, az árához képest meg főleg.
Ha már Alis csodák, akkor nincs valakinek erről bővebb tapasztalata? Értékelése elég jó.
[link]Tudom, miért nem viszem el és csinálják meg rendesen, de amit én is meg tudok csinálni, azzal szeretek elmókolni
Itthon amit kapni az a turte wax meg a 3m, de az meg már ~10 rongy. Annyiból már majdnem megcsináltatom körbe az autóm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest