Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Josi
aktív tag
válasz
Megane2000 #44049 üzenetére
-
Josi
aktív tag
válasz
Megane2000 #44029 üzenetére
Hol bőröztetted?
-
eTrade
tag
válasz
diablo1984 #44043 üzenetére
Hétvégén tervezem a cserét, és lehet hogy a bolt már addigra nem lesz nyitva.
De azért köszi a tippet! -
eTrade
tag
Váltó olaj cseréhez szükséges tömítőgyűrűt venni? (Renault Mégane PH2 1.4 16v)
Azért kérdezem, mert kerestem csomó autós webshop-ban, de nem találtam sehol... ma bementem személyesen a unix-ba de nem tudtak ilyet adni, mert nincsen nekik. Ezek szerint a leeresztő csavarhoz nincs is tömítés? -
Megane2000
aktív tag
válasz
diablo1984 #44037 üzenetére
Okés, akkor hagyom
-
psxpal83
csendes tag
válasz
diablo1984 #44007 üzenetére
Köszi,de nem lesz rá szükség. Meglett ma a ludas. Üzemanyag szivattyú
hol megy , hol nem és emiatt van/volt a szopóroller..állítólag van amelyiket fel lehet újítani. Remélem az enyém olyan fajta..
-
speedydb23
senior tag
válasz
diablo1984 #44037 üzenetére
Erről jut eszembe, van valakinek egy profi autóvillamosságis ismerőse?
-
diablo1984
veterán
válasz
Megane2000 #44036 üzenetére
riasztót? szerintem nem, ezzel az utángyártott szarokkal csak a gond van és mikor gond van, nincs is annál jobb, mikor menet közben tilt a vas..... tud a renault alap esetben is furcsaságokat produkálni, én nem tetézném még jobban ezt!
-
Megane2000
aktív tag
válasz
diablo1984 #44035 üzenetére
Jaja elégedett vagyok a munkával én is :-)
Riasztót érdemes berakatnom? Hol dolgoznak a legjobb áron? -
diablo1984
veterán
válasz
Megane2000 #44034 üzenetére
akkor mégprofibb munka, nem lett szalámi vastagságú!
-
Megane2000
aktív tag
válasz
diablo1984 #44033 üzenetére
Sima volt.
-
diablo1984
veterán
válasz
sima, vagy eleve bőrös volt?
-
Megane2000
aktív tag
20-ból megvan. Pénteken jönnek a felnik
-
Pecc
őstag
válasz
Ejj de jól néz ki
Mennyibe fájt, hogy így nézzen ki? -
válasz
Eleg zsir lett
-
Megane2000
aktív tag
[ Módosította: Qru ]
-
rob210
Topikgazda
A javÍtás szót én erősen """"" jelbe tenném
-
just
aktív tag
-
zsizsef
senior tag
válasz
WunderKinder #44015 üzenetére
Én a jó idő kezdetén mindig átállítattom 25 fokra, télen 40-re. Most néztem, nekem 1.6 benzines kb 8,5 gázt kér 100 km-re. 160 forintért tankolom literjét az LPG-nek jelenleg.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
WunderKinder #44015 üzenetére
Be nem építtetnék gázt a fix. Ha majd akad a kínálatban olyan amit gázosítottak és meg is venném, amiatt volt érdekes a kérdés
Ha nem nagy a különbség árban, akkor elgondolkodtató lehet számomra a leírt paraméterekkel. Köszi a pontos választ.
-
nrbx
tag
Hello, ti milyen motorolajat ontenetek egy 1.9dci - 88kW (ebben meg nincs DPF, egyebekent egy Laguna II, 2003-as) motorba? 8 eve van nalunk az auto, jelenleg ora szerint kb. 260ezret futott (szoval ez inkabb egy also hatar, mivel kulfoldrol behozott). Utobbi idoben evente kb. 15ezret. Eddig mindig ELF Turbo Diesel 10W-40 ment bele (fel van tuntetve a konyvecskeben), erdemes lenne valtoztatni, vagy maradjon ez?
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
SaNyEe #44008 üzenetére
Általában 40 fokos hűtővíz felett és fél perc után vált át gázra. Ez nekem a Lagunánál 0 fokos külső hőmérsékletnél kb. 500m, beindítás után kb. 1 percet szoktam hagyni járni állóhelyben. Hasonló használatnál mint nálad, kb. 1l benzin fogyott 100 km-re a 10l gáz mellé. Ilyen kicsi futásteljesítményre amúgy nem is éri meg a gázt berakatni.
-
FerNandor
őstag
Melyik bolt ajánlott, ahol jó ablakemelő bowden szettet adnak műanyag alkatrészekkel együtt? Pesten, ahova be tudok menni személyesen?
Kicsit több, mint fél éve lett csinálva, de azóta hangosabb is volt, múlt héten meg megint elkezdett akadozni és alig tudtam felhúzni. Szerdán megyek Pestre, akkor veszek egyet személyesen, nem kell postát fizetni.
-
Cane
őstag
-
diablo1984
veterán
válasz
SaNyEe #44008 üzenetére
mondanám, hogy a dci-vel körültekintően, mert nagy cumi is lehet belőle, de ezt mindenki maga döntheti el, a benzines kisebb rizikó, de ekkora bódéban jelentősen nagyobb fogyasztás. a nagyobb motorok jobban viszik ezt a nagy és nehéz kasztnit, az 1,5 dci már gyenge is lehet hozzá(igaz az újakban is az 1,5-ös is benne van, csak 110lóval, nem rakéta de elviszi), a legideálisabb, ha dízel, akkor a 2 literes dci, csak ritka és valszeg feláras is, valamint nem fog 5 literes fogyiból ez sem kijönni, de cserébe megbízhatóbb mint a többi(ezzel a kasztnival szerintem az 1,5 sem jönne ki 5 literből).
ennyi km-hez inkább egy kevésbé rizikós benzinest tudnék ajánlani, de mint írtam, úgyis te döntöd el, hogy szeretsz-e kockáztatni!
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok,
Grand Scenic II Phase2 vásárlás előtt állunk.
Évente nem sok, 9000-12.000km km-re tervezünk.
Az utak jelentős része így alakulna: - hidegindítás -> 3km bölcsődéig -> 6km munkahelyig -> hidegindítás -> 6km haza.
Kisebb részben pedig 200km-es túra hétvégére havi kb 1 alkalommal.
Emellett nyilván becsúszik 1-2 más rövidebb út is, így jön ki a kb 10e kmVannak előítéleteim a dci-vel .. de azt is látom, hogy a tervezett 6-7 év alatt úgy +800e-vel kellene többet tankolni a benzines verziókba.
Benzin/gázzal van tapasztalat? Mennyi km után vált át gázüzemre a motor?GSII-be az alábbi dízeleket láttam:
1.5dci 106LE
1.9dci 131LE
2.0dci 150LEA fentiek ismeretében érdemes nekem dízelben gondolkodnom, ha igen, melyikben?
-
diablo1984
veterán
-
psxpal83
csendes tag
válasz
diablo1984 #44005 üzenetére
Nagyon rázza a bódét ez a pontosabb kifejezés. Nagynyomású rendszer is oké. Minden csúcs szuperül működik. Tegnap vagy 5-6szor is indítóztam és semmi. Aztán vontatás közben kiváncsiból ráindítottam és pöccre indult. kb fél óra múlva leállítottam a szerelőnél és újból nem indult. Reggel bele ült és pöccre indult.(Ezt megismételte vagy 30szor és oké volt mindig) Rádugta a gépet és minden oké. Minden normális értéken van. A szerelőmnek hiszek mert tizen x éve CSAK Renault-kal foglalkozik és elég lelkiismeretes. Viszont most ő is megakadt. FHP jeladóra tippel.
-
diablo1984
veterán
válasz
psxpal83 #44004 üzenetére
ki akarna szakadni? ez pontosan mit takar, annyira pörög, vagy csattog, vagy mi? utána hogy indul be, nagysokára, vagy 2-3 indítózás után?
nekem dti van, az is szarul indult még motorfelújítás után is, végül az önindító volt a ludas, azóta pöcc-röff....
nagynyomású rendszerre lehet érdemes ráméretni, hogy az indulási nyomás feláll-e, levegősödés nincs-e.
-
psxpal83
csendes tag
válasz
diablo1984 #44003 üzenetére
Motort forgatja,bár olyan mintha ki akarna szakadni a motor. Minden visszajelző elalszik kivéve a szervó + olaj nyomás lámpa,de mivel a motor nem jár ez normális dolog.
-
psxpal83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy 2002es 1.9 dci ,1es Megane,ami random nem indul. Rá lett dugva gépre és minden úgy működik ahogy kell. Ohne hibakód. Találkozott vki már hasonlóval? Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest