- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eTrade
tag
válasz
nünüke1975 #54044 üzenetére
Nekem pont 1.6-os 110 pacis Grandtour Megane 3-asom van, nem egy versenygép, de azért megy.
Én azt vettem észre, hogy az ereje pörgetve jön meg... és nem ötödik és hatodik fokozatról kell kigyorsítani. -
AttyVin
aktív tag
Ma reggel egy bosszantó dolog történt (Fluence 2012).
A garázsból való kiállás után a sötétedés-érzékelő nem kapcsolja ki a fényszórót (illetve nem áll át menetfényre), pedig verőfényes napsütés van.
Többszöri "napfényes" újraindítás után is ugyanaz a helyzet.Szokott az meghibásodni?
Vagy a menetfény elektronikája miatt nem megy?
Esetleg valami tapasztalat, ötlet?Köszönettel.
-
gabx76
senior tag
válasz
nünüke1975 #54047 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy az M3 nehezebb az 1-esnél. Elektronikájától nem kell tartani, ha jó trafók vannak benne.
-
rob210
Topikgazda
válasz
AttyVin #54029 üzenetére
Mi köze a törököknek a Megane I es szériájához?
A törökök a Megane II sedan verziójával kezdték el a gyártást és a fluenccel folytatták.
Megane classic / estate csak Franciaországban és Spanyolországban készült
Egyébként igen szerintem is egy igen jól sikerült kocsi, mert kényelmes, biztonságos, de nem agyon extrázott, így kevesebb a meghibásodás lehetősége mint pl. a II-esnél, mert ott már van ami el tud romlani. -
Babetta-X
senior tag
válasz
forceberg #53575 üzenetére
Köszönöm még egyszer mindenkinek a kicsit régebbi választ, holnap jön az ismerősöm, mert már mindig csinálja ezt az indítás problémát, de semmi más baja nincsen. Berendeltem egy vezérműtengely jeladót, meglátjuk sikerre viszi-e a dolgot. Nagyon nagy szívás kicserélni? Ahogy nézem ebben a clioban amúgy sincs túl sok hely szerelni sajnos.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
rob210 #54027 üzenetére
Azért is kérdeztem, mert van egy pont hasonló korú Mégane I/2-es még a családban (K4M Energy, 1.6), hasonló 60/40-es használattal.
Nincs vele különösebb gond (rozsda nincs, "kopóalkatrészek" cseréje azért kellett, stb.), pedig komolyabban nincs már karbantartva és kinn áll esőben-hóban.
Elment +200.000-et 20.000 ezres "olajperiódusokkal" (+ vezérléscsere 100.000 km-enként).
Közben olajfogyasztás folyamatosan 0, a benzinfogyasztás stabil, 6,4-6,5 körül..
Lehet, hogy egy különösen jó szériát raktak össze akkoriban a derék török "rabszolgák"? -
Gombinyó
őstag
Új, garanciás Renaultot hol érdemes szervizelni? Állítólag már törvény van rá, hogy nem csak márkaszervizbe lehet vinni azért, hogy megmaradjon a garancia. Nyilván otthon vagy a sarki szervizben nem cseréltethetek olajat, ez tiszta. Van ezekről a szervizekről valami lista?
-
rob210
Topikgazda
válasz
AttyVin #54025 üzenetére
Ha valóban 60/40 akkor a 15ezer még tartható, de a gyári ciklust felejtsd el.
Az kb. meseszerű és arról szól, hogy beindítod az autót és 30ezer kilométerig meg se áll.Nem életszerű.
Én 10e ként cserélem és cserébe a 17 éves autóm nem csipegeti az olajat indul megy nem hagy cserben.Ez most nem azt jelenti, hogy ha épp 11ezernél cserélem le akkor már mély depresszióba zuhanok, de igyekszem tartani a 10ezres periódust, már olyankor is jelentősen látszik a leengedett olajon az elhasználódás.
-
rob210
Topikgazda
Az, hogy pályára nem való, ha sokat mész vele pályán akár napi rendszerességgel, akkor nem fogja szeretni.
Ha városba veszed meg országútra és néha elmész vele nyaralni akkor az teljesen rendben van, de ha nagyobbakat mész és pályán használod a kocsit inkább akkor "én" kizárt, hogy ilyet vennék.A pörgetést egyébként nem a pályára értettem.
-
rob210
Topikgazda
Ha nem versenyezni veszed akkor jó konstrukció, ezerszer jobb mint a 0.9 es TCe ami sorra halódik megfele
Persze ezt is láttam már jópárat szétrúgva.
Egyszóval varrógép motor ez is, de ha ésszel hajtod akkor egésszen megbízható és takarékos kis motor a clióba szerintem elég.
Ha sokat gyorsulsz vele, meg pörgeted a pályán akkor szvsz boritékolom neked az élettartamát. -
lajo
senior tag
Sziasztok,
Az 1.2 TCE 100 motorról mik a vélemények/tapasztalatok? (Clio 3)
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #54014 üzenetére
Na mi lett a rugóiddal?
-
bobace
addikt
Sziasztok!
Clio II 1.2 16V-be (D4F) milyen motorolajat javasoltok/mi a gyári?
Köszi! -
Nemrég voltam megnézni gy 1.5-öst, de úgy rezonált alapjáraton, hogy ihaj! Aztán gázadásra abbahagyta.
Azon nyilván más a rögzítés, de lehet, hogy azon is csak ennyi lenne a gáz? Ezen kívül csak a motor túl kalapáló hangja volt a bajom vele... Jól ment, kettőstömegűt nem hallottam csattanni. -
just
aktív tag
A zselés teljesen megoldotta a rezonanciát, kb 2hete észleltem hogy bedurvult. Ilyen volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tényleg, azt hiszem itt még nem kérdeztem...
Szóval, tud valaki Baranyában, egy megbízható és főleg hozzáértő szerelőt ajánlani?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Amit írtam is, hogy itt vannak, csak cserélni kellene végre már...A felső már cserélve lett, de az csak egy picit szól bele, hogy jobb/kevesebb legyen a rezonancia. A zselés a főmeghatározó (jobb oldalt) meg az alsó tartó (bal oldalt).
Kódszámuk: 546190005R_(alsó tartó) 112100004R és 112105736R felső tartó száma ugyanaz. A 36R végződésűvel lehet rendelni, de a 04R (ami jelenleg is a motorban van) kapja meg a vásárló.
Mittomén, hogy működik ez a kódszámozás a rönónál....
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest