- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #44195 üzenetére
Így van a ventilátor a klíma hűtőjén is áthúz, mert egymás mögött vannak.
Mind a két érzékelő vezérli a klímát. -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Vótmá?
MÁV vs Megane I. Elvileg embert kiszedték belőle, bár nem hallani arról, hogy megmarad-e. Azért ez durva és szerencse is, no meg a Megane őrangyalok.
Ez az igazi Megane érzés
Más: tegnap előtt egy ilyen 20cm magas padkáról jöttem le szép lassan 2 emberrel rajtam kívül, erre hallottam hogy az alja igencsak leért, elöl és hátul is elég csúnya hangot adott ki. Kell-e aggódnom? Hallottam már olyanról akinek megnyomta az olajteknőt és elfolyt az olaj, mondjuk nincs tócsa az autó alatt, a lakástól kb 500m-re történt. Mondjuk az fail hogy merőlegesen jöttem le az útra, és nem srégen, de a forgalmi helyzet így adta ki.
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210 #44193 üzenetére
ez a ventilátor kérdés nálam is aktuális, még nem hallottam a lagunában hogy menne(bár nem is melegedett még), miután megvettem, akkor fedeztem fel, hogy le is volt húzva a csatija, hogy véletlen, vagy direkt még nem jöttem rá! a klímával annak is kapcsolni kellene? mert egy ventilátoros az enyém, elvileg akkor ha a klímát kapcsolom, annak is indulnia kellene?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2 #44192 üzenetére
Írj egy váltó kódot, kicsi lemez a váltó felső részén bele ütött betükkel számokkal.
Pl.: JB3 , etc, etc.Tudod otthon cserélni, csak egy kb. Méteres átlátszó cső kell hozzá meg egy tölcsér.
Ha érdekel leírom részletesen, és igen én 100 ezrenként cseréltetni szoktam mindenkivel. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85 #44190 üzenetére
A ventillátor bekapcsol az nem külső hőmérséklet kérdése.
Télen is volt, hogy nekem beindult, mert melegítettem,fűtöttem a kocsiba.
Ha nem megfelelő a kocsi hűtése, nincs természetes ventilláció be kell kapcsoljon.
Lehet érdemes lenne termosztátot, meg hőgombát nézetned.
Főleg hőgombát, mert az felel a ventillátor kapcsolásáért.A féknél, meg a folyadék tartály kupakjában lévő csatlakozót vedd le, agy a gépre gyújtást kézifék kienged.
(ne indítsd be a kocsit) aztán áram alatt dugd rá a csatit. Mozgasd meg párszor.
Ha van változás, magyarán kialszik felvillan akkor ott a kontakthiba.
Sajnos, már sok ilyet kellett cserélnem. -
Predator2
addikt
Helló
2004-es Mk2 1.5dci Clio-nál, kell váltó olajat cserélni?
Ha igen, akkor házilag lehet cserélni, vagy csak szerelő tudja?
Illetve milyen olaj kell bele?THX
-
diablo1984
veterán
válasz
kisgyerek85 #44190 üzenetére
szerintem a kézifék visszajelző kapcsolód kínlódik.
a másikra meg, simán ilyen időben is tud annyira felmelegedni a víz, hogy a venti bekapcsoljon, az enyémben is már bekapcsolt 1-2 hete ha üzemmeleg motornál még járatom a verdát 5 percig, akkor biztosan kapcsol!
-
kisgyerek85
senior tag
Hát tegnap néztem át az összes folyadékszintet és a fékfolyadék is rendben volt szerintem. Fékekre múltkor pont ránézettem, mert az rémlett, hogy tárcsával együtt volt jó pár éve cserélve. Azt mondta, hogy még nem cserés.
Úgy indult a probléma, hogy először csak emelkedőn olyan 90-100as tempónál. Mostanra meg már bármikor. Lehet teljesen sima az út jelez aztán jön egy kátyú javítás amire ráhajtok majd lejövök és már nem világít.
Mindegy a héten megpróbálom eljuttatni szerlőhöz, mert múltkor egy nagy dugóba a víz jelző lámpa is visszajelzett, hogy gubanc lesz. Félre álltam majd max fűtés és max venitálor 2perc alatt visszábbment én meg kimentem a forgalomba ismét.
Szerintem csak a venitálor nem indul be, de az már megint kérdés, hogy 18-20 fokos kinti hőmérsékletnél be kell e kapcsolni egy nagy dubóba a ventilátornak. Rokon aki szerelő azt mondja, hogy simán benne lehet egy másik egyén meg azt, hogy ez annyira nem normális jelenség szerinte. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #44188 üzenetére
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #44185 üzenetére
De nem is swaggal.
Pont ez a bajom. -
rob210
Topikgazda
Srácok valaki tudja, hogy ez a kamoka milyen márka?
Van nálam szervizen egy toyota avensis és az axiál csuklóját cserélnem kéne, de nem ismerem mi jó a toyóhoz.
Swagot rendeljek vagy ezt a kamokát?
A képek alapján ez a kettő tűnik minőséginek. -
rob210
Topikgazda
Mint Írtam gyári visszahÍvás is volt belőle.
A 6 os ékszÍj széle hozzáért a vezető görgőhöz és a klÍma kompresszor tárcsa széléhez.
Ezért nem egy autónál felmelegedett a szÍj képes volt akár rá is olvadni tetszőlegesen valamelyik tárcsára általában a generátor ékszÍj tárcsájára.Na ezért lett 5 ös a szÍj.
-
just
aktív tag
válasz
kisgyerek85 #44173 üzenetére
Kevés a fékfolyadékod, vagy elfolyik valahol vagy kopottak a fékeid! Ha úgy lötyög a tartályba akkor jelez hogy kevés, azért villan be.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Cliomba szorakozik a kezifek es stop visszajelzo. Szerintem ez valami kontakt hiba lehet. Megyek az uton jon egy kisebb utfoltozas es mar vilagit is vagy csak bevillog.
Tudok en ezzel valamit kezdeni? Autot harosan el akarom vinni szerelohoz, de most engem ez a hiba nagyon idegesit. -
eTrade
tag
válasz
Zoulfly #44170 üzenetére
Nem hiába van rajta 5 bordás szíj, nem jó ötlet 6 bordásra cserélni!
Itt van egy leírás arról, hogy miért és hogyan kell az 5 bordásat felszerelni: 5 and 6 PK belts on Renault engines -
Zoulfly
tag
Sziasztok.
Adott egy 2005-ös Thalia 1.4 75le.Szeretnék hosszbordás szíjat cserélni. Jelenleg 5 bordás szíj van rajta. Méretét tekintve 1750mm mivel klímás az autó. 5 bordás a szíj. Viszont létezik hozzá 6 bordás, ami látszólag a szíjtárcsák kialakítását nézve felmenne rá. Kérdésem az lenne hogy, maradjak az 5 bordásnál, vagy legyen a 6-os.
A segítséget előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
Drughi #44165 üzenetére
Hali!
Kis részen dolgozz egyszerre, pl. fél ülőlap befúj/kefe/porszívó, ha nagyon szennyezett ismétlés, ne áztasd túl akkor nemfog nagyon átázni a kárpit és nem is dörzsölöd bele az aljába, hanem kiszeded a koszt és hamarabb is fog száradni, jó időben 2-3 óra és száraz. -
baluka6
aktív tag
válasz
SaNyEe #44134 üzenetére
Szia,
én novemberben vettem egy 2004-t, de elég sokat jártam utána, mire meg lett.
1.6 benzin mellett döntöttem, mivel az 1.4-t keveselltem a saját vezetési stílusomhoz. Szerintem kimondottan nagy buktatója nincs, vétel után mindenképp vezérlés kell cseréltetni és "okoskereket" is. Utóbbi ~ 50 ezer forint környékén van, de tud galibát okozni bőven, ha elromlik. Ezen kívül ugyan az igaz rá, mint minden más használt autóra...Esetleg nézegess a jófogáson, van amit nem tesznek fel a hahu-ra, csak oda.
-
kisninja
őstag
válasz
diablo1984 #44156 üzenetére
Még rugózik azért, de megemelve tehát ha lóg a kerék simán tudok felfele mozgatni nem nyomja úgy ahogy régebben. Közben a vezető ülésnél is eltörött jobb oldali sínnél az a csúszkás valami. Az cserélhető ?
-
Drughi
addikt
Hali!
Megane 1 PH2 plüss kárpitot szeretném helyre rakni.
Nem szakadt, de kb 6évig egy varrott üléshuzat volt rajta, alatta meg a dzsuva ami összegyűlt.
Gondoltam kinézek egy hétvégét, amikor lesz min 25fok, beállok az udvarra apósomékhoz és nekiesek:
-Kárpittisztító / Vanish + kefe és had szóljon.
Utána meg száraz / nedves porszívóval kiszívom.Esetleg ötletek, tanácsok, aki már csinált ilyet?
Gondolom a száradáshoz kellesz legalább 1 nap, így szombat délelőttre betervezném, vasárnap este meg elhoznám (addig száradna lehúzott ablakokkal)
Kozmetikában 12-15e-ftot kérnek érte...
Ha megveszem az alapanyagokat akkor is max 5e, de abból 3x kitakarítom...
-
Tosee
őstag
válasz
diablo1984 #44161 üzenetére
Igen jó helyen van a rugó tehát nagyon nem lehet mozgatni! A tányéron van egy kis perem a rugó végének és az ott is van benne!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Adott lenne egy Magane 2 ph1 2004...
Kicseréltettem a két hátsó rugót, mert a balos eltört! Azóta nem utaztunk többen az autóban 2 főnél, viszont tegnap beültünk 5-en és jött valami hang a bal hátsó futóműtől, de csak akkor ha rugózott az autó! Ma kivettük a kereket, hogy jobban szemügyre vegyük és látni, hogy a rugó közepébe belógó műanyag mintha kicsit hozzáért volna a rugóhoz! Visszakerestem és (#28835) Sgt. Chris fórumtársnak volt ilyen problémája (képet is töltött fel), csak nem találtam rá választ! A rugó a helyén van, mégis a közepén lévő színes műanyag valahogy másképpen áll, az autó jobb oldalán lévőhöz viszonyítva! Mintha ez érne hozzá a rugóhoz ha többen ülnek hátul! Volt még valakinek hasonló problémája? Lehet valamit kezdeni vele?
-
nrbx
tag
válasz
diablo1984 #44158 üzenetére
-
diablo1984
veterán
kombin kicsit gnómnak tűnik ez a kis fesztáv, de egy tetőboxot felvágni rá pont jó lehet!
csavarozni nem kellett ugye, csak a karommal kapaszkodik a tetőbe, nem?a tetővel érintkező része az gumis? a hátsó ajtónál a víz és levegő záró gumi az majd alkalmazkodik hozzá, az nem gond.
-
nrbx
tag
válasz
diablo1984 #44069 üzenetére
-
FerNandor
őstag
Úgy tudom, hogy kopott motornál szokták melegen járó motornál az olajbeonto kupakot letekerni és ha nagyon gozolog, akkor az egy kopott motor. Vagy valami ilyesmi. Ez hogy van pontosan? És mi az alapja? Mitől van ez tulajdonképpen?
-
diablo1984
veterán
-
berbatov2
senior tag
Üdv Urak!
Autó vásárlás előtt állok. A keret 2M-2,3M- ig lenne. Család miatt 2010-től nézem a sceniceket. Dieselből nagyobb a választék és olcsóbbak is, de nagyrészt kisvárosban használnám napi 20-40 km-t. Ahogy látom egy 2012-es dízel kerül annyiba, mint egy 2010-es benzines hasonló km állással és felszereltséggel.
Racionálisan nyilván a benzinest kéne választani, de csábító a két évvel fiatalabb kor.
Teljesen laikus vagyok az autókhoz. Vásárlásnál kell e valamire figyelni ennél a típusnál? ( Széria hiba stb)
Előre is köszönöm a tanácsokat és a segítséget.
-
FerNandor
őstag
válasz
diablo1984 #44150 üzenetére
Csippan olyankor egyet és nem áll át, marad ilyen fél frekvenciás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Melyik tápegységet vegyem?
- Filmvilág
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest