Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72901) Kornel válasza 8th (#72897) üzenetére


Kornel
veterán

teljes mértékben egyetértek.
annyival kiegészíteném, hogy a magyar se kutya, de amit ezek művelnek :Y
M0-ás sztori is ismerős, csak én pont mellette voltam egy ilyennek, úgy jött az én sávomba át, még jó, hogy volt mellettem hely, nem a kétsávos betonkorlátok közti szakasz volt. kétkorongoznak/kétkártyáznak, mennek letolnak, elaludnak... ideje lenne kiszűrni az ilyeneket az utakról.

(#72902) #27813376 válasza 8th (#72897) üzenetére


#27813376
törölt tag

Nem tudni ki volt a hibás, szóval erről kár okfejtegetni. Nekem volt furgonom ami ment kétszázat, nem kellett hozzá lejtő. És mielőtt valaki kérdezné, egy háromezres chiptuningos Jumper mikrobusz közel kétszáz lóerővel. Hogy ez itt mennyivel ment, bevágott-e elé a kamion, csak találgatni lehet. Honnan tudod, hogy nem-e aludt meg a furgon sofőrje? A Románoktól való halálfélelmet meg hagyjuk. Nyilván nem értek egyet azzal, hogy lakott területen belül tolják neki. De ez semmiképp sem támasztja alá az álláspontjaitokat, miszerint nem tudnak vezetni... Olyanok írják ezeket akikben csöppnyi előzékenység nincs. Értelmetlen erről vitázni, ha egy úgy állítjátok az igazatokat a közlekedéssel kapcsolatban, hogy szerintetek magától értetődő, nem engeditek el aki haladni akar. Legyen az normális sofőr, vagy agresszív barom. A lényeg ugyanaz.

(#72901) kornelka

Ez szinte minde kamionra igaz. Nem csak a Román alszik el. Európában kb. kétmillió Román él, ezért sokat látni az utakon belőlük, így több baleset részesei tudnak lenni mint mondjuk a Lengyelek. Illetve Románia használtautópiaca szinte mind import, valamint a lomosok tartják el a Románok nagy részét, ezek mind rajtunk keresztül járnak át. Elhiszem, hogy elegetek van belőlük. Vezetgetni kell náluk kint napokat, és átértékelődik az itthoni "kultúra".

[ Szerkesztve ]

(#72903) runner 125 válasza #27813376 (#72902) üzenetére


runner 125
nagyúr

"Nyilván nem értek egyet azzal, hogy lakott területen belül tolják neki."

Akkor ez mi?

Vajon miért csak egyedül szajkózod, h "márpedig a románok a közlekedés erkölcs mintaképei?

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#72904) Kornel válasza #27813376 (#72902) üzenetére


Kornel
veterán

hogy engedsz el kamiont országúton belterületen? 65-el mész, és tol le. szembe végig autók. esélytelen. de ha valaki elém lép, akkor tuti elvisz hátulról.
évekig jártam a 4-esen pestről, szerencsére nem túl hosszú szakaszon, de érdekes módon mindig a román csinálta a fesztivált.
minden nyáron be van terezve egy szoboszlói kiruccanás, tavaly inkább kerültem, hogy ne a 4-esen kelljen menni, tavalyelőtt az út során 4 baleset volt amíg leértünk, 3-ban román is volt... az egy dolog, hogy fél nap volt, mire leértünk, de közbe még lehetett volna +10 baleset is, mert mindig jött szembe egy "szomszéd" :W

mod: ez se igaz, hogy minden kamionosra igaz. a románok majdnem mind így nyomják, a magyarok közül is sokan (fele-fele), még egy kicsit nyugatabbra pedig még kevésbé divat ez... persze ezek az "okosba" vezető sofőrök oda is visznek árut, úgyhogy ez úgy sz*r ahogy van, az egész EU-ba egységesen, és kőkeményen kellene fellépni ezek ellen, hogy visszatartó erő legyen, mert ami most van, az egy vicc.

[ Szerkesztve ]

(#72905) Vladi válasza #27813376 (#72878) üzenetére


Vladi
nagyúr

Bocs, de ez nem megvédése a román sofőröknek. Az, hogy szabálytalanul közlekednek, mert jók az utak? Ez hol magyarázat? :F

az a minimum, hogy betartod a szabályokat. Ha nem, akkor ne mentegesd magad.
Mikor én legutóbb ott jártam, lakott területen, 30-as táblánál mentem kanyar felé, a román meg rámelőz 60-70-el. :DDD ténylegtökjó. :DDD

(#72893) đension

Annyi van, hogy te már megszoktad. Nem veszi fel az ingerküszöböd. De attól még nem lesz etalon, sőt. :U

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#72906) Vladi válasza #27813376 (#72893) üzenetére


Vladi
nagyúr

Segítették???? Baszki! Menekültek tőle, mert tudták, hogy vadállat. :Y Te melyik dimenzióban létezel? :W

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#72907) Laraxior


Laraxior
titán

Még jó, hogy csak két gumit kell rá venni :D

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#72908) #27813376 válasza runner 125 (#72903) üzenetére


#27813376
törölt tag

Nem olvassátok el sem amire válaszolgattok??? :F
"Nyilván nem értek egyet azzal, hogy lakott területen belül tolják neki."
Erre belinkelsz egy videót amin előzgetnek lakott területen belül. Ügyes vagy.

(#72904) kornelka:
Írtam én olyat, hogy lakott területen mész, 65-el letol és húzódj le??? Idézd már be, nem emlékszem!

(#72906) Vladi:
Aha. Beengedték, megköszönte, visszavillogtak neki. De ezt nem tudod mit jelent, nem részletezem inkább, felesleges. Te sem figyelsz. Nem írtam sehol, hogy ha szabálytalankodik, az jó. Azt írtam, hogy jobban tudnak vezetni mint a Magyarok. Tudod nem csak abban nyilvánul meg a vezetési tudás, hogy betartod a kreszt
.

(#72909) runner 125 válasza Laraxior (#72907) üzenetére


runner 125
nagyúr

..ezt is a japánoktól nyúlták, ők már kezdetek óta ilyen gumit használnak fűnyíráshoz. :((

;]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#72910) Laraxior válasza runner 125 (#72909) üzenetére


Laraxior
titán

Eridj már, csak a két kerekű Honda ér valamit... ;] :D

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#72911) hdman válasza runner 125 (#72909) üzenetére


hdman
őstag

Haha :DDD

SZERK: Laraxior: ez megfelel? :))

[ Szerkesztve ]

Sopron city :)

(#72912) Typhoon47 válasza 8th (#72897) üzenetére


Typhoon47
őstag

Abszolút egyetértek.

"Education is important but big biceps are importanter"

(#72913) Tankblock


Tankblock
aktív tag

Olvasva a sok hozzászólást, úgy csináltok mintha itthon jobb lenne a helyzet.

Áll a sor, dugó Veszprém Házgyári péntek 16:10 körül, a gyárvezír meg előzi, mert ugye a másik sáv üres, persze megy vagy 70 el. Csak éppen jönnek szemben is, satufék (vészfekezett, mert villogott a féklámpája), majd letolja a mellette levőt a sorban. A szerencsétlen, meg beengedi, mert ugye neki nem mindegy ha törik az autó. Utána megint előzi tovább a sort.....

Én ilyenkor várom a tolólapos ZIL-t.

Mai nap meg egy 407 peugeot sedan tulaja nem indul el a zöldnél, mert ugye telefonálni kell. utána meg a szembesávból rántja vissza, mert még mindig nem végzett, ezt 2x is megcsinálta. Másodszor a szembejövő kapott infartust.... :(((

Release the Beast....

(#72914) 8th válasza #27813376 (#72902) üzenetére


8th
addikt

"Értelmetlen erről vitázni, ha egy úgy állítjátok az igazatokat a közlekedéssel kapcsolatban, hogy szerintetek magától értetődő, nem engeditek el aki haladni akar."

Mi van? Te miről beszélsz jóember? 60-as táblánál mentem 60-al és úgy tolt a kamion, hogy a két lökhárító közt nem volt két méternél több! Övé az út röhögve átlát fölöttem senki sem jön szemből, előzzön meg de ne toljon! :(( Aradi illetőségű ismerősünk aki másfél évtizedig kamionozott most turistabuszt vezet megmondta a frankót. Ilyen helyzetekben (például útépítés, település belterület és mindenhol ahol bármilyen okból sebességkorlátozás van érvényben) a kamionosoknak valójában eszük ágában sincs megelőzni bárkit is sőt az a cél, hogy a lehető legtovább maguk előtt tudjanak tolni valakit mert úgy mindig a megengedett sebesség felett haladhatnak valamivel és még ha a mérnek is a rendőrök az előlük "menekülő" kocsiktól nem látszik a rendszámuk. Hát köszi, nesze neked ROMÁN sofőr mentalitás. :U A megoldás: el kell venni a gázt és lelassulni ha kell akár ötven alá is ekkor mind kivágnak és megelőznek. Ha gyorsítasz azzal csak adod alájuk a lovat. Én be sem engedném ezeket az országba határtól határig vonat és annyi akinek nem tetszik kerüljön a szomszédos országokon keresztül. Éves szinten vagy egy tucat (sőt) ember életét ontják ki román kamionosok csak nálunk. Ezek miatt az állítólagos jó sofőrök miatt emberek halnak meg csak mert öntörvényűek és magasról szarnak a szabályokra. :U

(#72915) runner 125 válasza #27813376 (#72908) üzenetére


runner 125
nagyúr

Egy 50-nel közlekedő autóst sorban előz meg az összes román falun belül. Ez nálad továbbra sem jelenti azt, h lakott területen belül tolják neki, értem.

Nincs több kérdésem.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#72916) -v- válasza runner 125 (#72200) üzenetére


-v-
addikt

Jól hangzik ;]

(#72917) bitpork válasza #27813376 (#72898) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

1: nem vagyok előzgetős fajta
2: A sávom közepén megyek, ha tetszik, ha nem.
3: van alattam egy 180Le allroad, mégis tiszteletben tartom a szabályokat, és ha kell akkor lassabban megyek, de magamat és legfőképpen másokat nem sodrok kellemetlen, szabálytalan ne adja Isten veszélye helyzetbe csak mert én tudok gyorsabban is menni.
4: előzéskor megvárom amíg biztonságosan megtehetem.

Ennyi Lassan húsz év vezetéssel összesen 2x volt gyorshajtási bírságom, mindkétszer városon belül. Viszont volt már hogy egy f@szparaszt román kanyarban kezdett előzni és miatta pici szerencsével nem egy bő 2méter mély csatornában kötöttem ki! Meg sem állt a trágyahalom hogy megnézze mi történt. Én meg választhattam hogy frontális vagy csatorna.
Még egy adalék infó. Sokáig a leghosszabb jumperrel nyomtam, uh nem csak személyautós tapasztalat van, még ha nem is a legnagyobb kategória.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#72918) Vladi válasza #27813376 (#72908) üzenetére


Vladi
nagyúr

Elég szánalmas már az itteni tevékenységed....

Jah én is tudok vezetni. Amikor a zikszhat letol, teljesen túlélem. :))
hagyjuk már. :U

(#72914) 8th:

Hülye vagy, mert ha tudnál kocsit vezetni akkor a kocsival együtt tripla hátraszaltóval ugrottad volna át a kamiont és akkor hadd menjen, mivel a kresz is leírja, ha a kamion menni akar (mind a 40 tonnájával) akkor bizony neked uzsgyi. :))

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#72919) #27813376 válasza 8th (#72914) üzenetére


#27813376
törölt tag

Mert a magyar bunkók nem tolnak le. Nem állnak be mögéd egy méterre. Pont tegnap éjjel talált be egy ilyen barom. Meg nem előzött, csak tolt. Magyar volt. Én meg feltartotam szépen nyugodtan, elég álmos voltam már.

(#72915) runner 125
"Nyilván nem értek egyet azzal, hogy lakott területen belül tolják neki."
Tehát: nem értek vele egyet hogy tolja = nem helyeslem. Remélem világos. ;)

(#72917) bitpork
Megbeszélve. Elhiszem, hogy sok hülyével találkoztál már, sajnos vannak mindenfelől.

(#72918) Vladi
Nem érdekel a véleményed, magasról teszek rá.

Mindenkihez: Köszi a privátokat, látom mégsem csak én látom másképp....

(#72920) #43960832


#43960832
törölt tag

A régi (96os mondjuk) Fiat Bravo-t milyennek tartjátok? Ez, vagy a Punto mk1 inkább? És miért? :) Köszi

(#72921) hobizoli válasza TaaT (#72899) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ha nem volt a M3 mellett masik vas, azaz a BMW nem jatszosauto uzemmodban volt jelen, akkor valahol ertheto

több drón kell ;P

(#72922) -v- válasza bitpork (#72917) üzenetére


-v-
addikt

"2: A sávom közepén megyek, ha tetszik, ha nem."
Ha jön mögötted egy motor, vagy robogó, és látod menne, nem szoktál lejjebb húzódni? Akkor simán elfér előzés nélkül .. meg is szokták köszönni, nem csak gyökér motorosok vannak .. :U

(tudom mondjuk nem erről volt szó ..)

[ Szerkesztve ]

(#72923) hobizoli válasza #43960832 (#72920) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Bravo-bol inkabb facelift-st, azaz '99 vagy utanit nezz, az sem sokkal dragabb
ezeknek mar kerek a kmoraegysegen a kmora es a fordulatszammero szamlapja, nem ives

a facelift elotti 1.4 12v motort keruld el messzire, a facelift utani 1.2 16v meg gyenge bele orszaguton

idealis a 1.6 16v meg a 1.8 16v, de a 1.6-s sokkal elterjedtebb
dizelbol meg a JTD a nyerő, a sima TD az oldschool adagolós dizel, de a Lucas adagolós elég nyűgős belőle

----

Punto-bol az 54lovas 1.1 8v (55) fosgyenge, az 58lovas 1.2 SPI (60) sem egy vmi, a 73lovas 1.2 8v MPI (75) mar egesz elfogadhato. de a 86 lovas 1.2 16v (85), meg 88 paripas 1.6 8v (90) mar jol viszik a bodet

a mindentvivo az a 130lovas turbos GT, de ahhoz kell lovetta, mert a lovak zabbal mennek, meg tiporja is neki mindenki, csak azt szervizelni mar nem annyira szeretik, vagy nem jut ra

a dizel 1.7TD 60 vagy 70lovas elokamras turbodizel, az nem eszik sokat, de a szivo 1.7D az felejtos

több drón kell ;P

(#72924) bitpork válasza -v- (#72922) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Általában szeretem magam tartani a minden eshetőségre felkészült állapothoz. Aki motorral van azt max lassítással engedem el és indexelek neki, de nem szeretek lehúzódni, mert ki tudja h mikor ront ki egy részeg majom v egy gyenge idegzetű vadállat.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#72925) erik88


erik88
aktív tag

Bmw 316i ről mi a véleményetek ? :)

(#72926) tomcsi23 válasza erik88 (#72925) üzenetére


tomcsi23
veterán

Asszem valami német gyártmány. Milyen színű?:F

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#72927) erik88 válasza tomcsi23 (#72926) üzenetére


erik88
aktív tag

Fekete

(#72928) tomcsi23 válasza erik88 (#72927) üzenetére


tomcsi23
veterán

Akkor már megvetted?

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#72929) -v- válasza erik88 (#72927) üzenetére


-v-
addikt

A fekete a legjobb vétel azokból!

(#72930) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Champion ablaktörlője volt már vkinek?

(#72931) erik88 válasza -v- (#72929) üzenetére


erik88
aktív tag

Hogy - hogy a fekete a legjobb vétel ? :)
Még nem vettem meg de eléggé rá vagyok kattanva

(#72932) neduddki válasza erik88 (#72925) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

mejjikrol?

udv

neduddki

p.s. de ne hallgas rajuk kizaroalg cska a fehr jo azokol....

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#72933) DeFranco válasza neduddki (#72932) üzenetére


DeFranco
nagyúr

de a fekete a Classicus

(#72934) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Bakker mint egy troll barlang :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#72935) !Overdose! válasza erik88 (#72931) üzenetére


!Overdose!
őstag

Azért szívják a véred, mert azzal, hogy 316i gyakorlatilag semmit nem mondtál. E21-től F30-ig bármire gondolhatsz. :F

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#72936) -v- válasza DeFranco (#72933) üzenetére


-v-
addikt

Az a fúlos

(#72937) runner 125 válasza erik88 (#72927) üzenetére


runner 125
nagyúr

Fekete?
A feketékkel sok a probléma, én is fehéret keresnék a helyedben.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#72938) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

hozzanem erto balPhax banda!!! kizaroalg csak az albbi szin elfogadhato a mai kormulneny kozott:

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#72939) bitpork válasza neduddki (#72938) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Kulonben is addig nem lehet eleg xar amig nem audi 2.5 tdi tiptroniccal.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#72940) TaaT válasza !Overdose! (#72935) üzenetére


TaaT
veterán

Jó-e az 1.6-os golf? :DDD

hobizoli: M3-at csakis hobbiautóként tudok elképzelni, és én sem cserélném le egy fiestára :)

Give them hell Ukraine!

(#72941) -v- válasza TaaT (#72940) üzenetére


-v-
addikt

Én egy négyajtósat el tudnék képzelni nem hobbiautónak is :)

(#72942) bitpork válasza TaaT (#72940) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Nana...vannak olyan helyzetek...

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#72943) neduddki válasza bitpork (#72939) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

me is akrna 7qrvat enni ha oojnan jo vona....????:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#72944) mokus1


mokus1
addikt

Van valakinek valami tippje 20.,23kerületben hova lehetne egy kezdő sofőrt elvinni vezetni?
Még sose látott gázpedált így jó lenne mire az oktatóhoz kerül azért már elindulni eltudjon és ne 21. próbálkozásra sikerüljön:)

(#72945) erik88 válasza !Overdose! (#72935) üzenetére


erik88
aktív tag

E30

(#72946) pető bá' válasza mokus1 (#72944) üzenetére


pető bá'
őstag

nem baj az, ha az oktató mutatja meg neki a gázpedált.. én is így indultam (jó, a kezelőszerveket, funkciókat ismertem, de nem vezettem előtte autót), és nem voltam hülyének nézve, azért mentem, hogy megtanítsanak vezetni. (pár hónapja van meg a jogsim.) hogy az oktatómat idézzem: "Aki úgy jön ide, hogy tud vezetni, annál 4 óra, mire leszoktatjuk a rossz szokásairól, berögzült dolgairól. Egy abszolút kezdő átlagosan 6-8 óra alatt mindent helyesen csinál."
+ engem nem úgy oktattak, hogy akkor most első 3 óra, elindulás gyakorlás, amíg nem megy, nem megyünk tovább - egyre kevesebbet segített rá, és az ember ráérez.. ha elsőre kapok 20 negatív visszajelzést (lefullad a Suzuki), elmegy minden kedvem.
emellett nem pesti vagyok, szóval nincs tippem, de ez kikívánkozott belőlem :)

"... and I hope you have a great day!"

(#72947) hobizoli válasza mokus1 (#72944) üzenetére


hobizoli
nagyúr

hat ezt maganteruleten max, mert kozteruleten ezert heccsát jár

pl otthon kertben "lehet"

de kozteruleten ha lefuleknek, akkor aki vele van ott, annak ugrik a jogsija +bunti
a leendo tanulo meg egy idore letiltodik a tanulasrol

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#72948) TaaT válasza hobizoli (#72947) üzenetére


TaaT
veterán

Volt is hiszti amikor gőzeke tanítgatta evelint vezetni a showban. :)

Give them hell Ukraine!

(#72949) zolikaDB válasza TaaT (#72948) üzenetére


zolikaDB
veterán

Avalin.

(#72950) TaaT válasza zolikaDB (#72949) üzenetére


TaaT
veterán

:DDD

Give them hell Ukraine!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.