Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6951) Rick4 válasza dízelracer (#6950) üzenetére


Rick4
félisten

Ha szabályosan közlekedsz, hol érdekel, hogy a szabálytalanokat megvágják 2 kilóra? Spec engem sehol. Vágják meg őket 4 kilóra. :K

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6952) mycso válasza Rick4 (#6951) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Ez így szép, meg jó, csak ha egyszer véletlenül belefutsz te is egy lámpa, záróvonal, akármibe aztán jön a rend éber őre és mondd neked egy 6számjegyű összeget, akkor majd másként fogsz erről vélekedni. :(

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#6953) Rick4 válasza mycso (#6952) üzenetére


Rick4
félisten

Miért is futnák bele? Főleg véletlenül? Ha valaki vezet, és vele véletlenül történnek a dolgok, szerintem sürgősen adja le a jogsit. Bár azt pártolnám, ha az osztrák és számos más ország példájára pl a zöld képes lenne 3-at villogni, mielőtt sárgára majd pirosra vált...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6954) Gebriel válasza hobizoli (#6913) üzenetére


Gebriel
veterán

A kommenteket is érdemes volt elolvasni. :U :O :DDD :DDD

(#6955) dízelracer válasza mycso (#6952) üzenetére


dízelracer
senior tag

Tegyük fel gipsz jakab a 40-es táblánál magából teljesen kikelve közveszélyes őrült módjára kőkemény 43km/h-val száguldozik. Bemérik félreállítják megbüntetik. Rá 3hónapra jakab barátunk átmégy egy sárgán amit a rendőr természetesen pirosnak lát. Nem ismeri el a szabálysértést mivel sárga volt nem piros. Azonnal kezdhet gyűjteni az akár 150k-s büntetésre mivel a renitens magatartásával "akadályozza az eljárást" és különben is, hogy képzeli, hogy nem húzza be fülét farkát a rendőr előtt.

"Az ötezer forintról induló helyszíni bírság maximuma 50 ezer forintra emelkedik - a jelenleg kiszabható 30 ezer helyett -, de ha valaki több okból is büntethető - például nem használta a biztonsági övét, és kézben tartott mobiltelefonnal vezetett -, a díjtétel másfélszeresére emelkedik."

Aha értem. Vegyünk egy példát. Megállít a rendőr. Nem ég az egyik lámpám és öten ülünk a kocsiban de csak négy láthatósági mellény van a csomagtartóban ráadásul még a rendszámtábla is olvashatatlan mert tél van és felcsapódott a sáros latyak amit nem volt kedvem 25kilométerenként ledzsuvázni. Ez ha jól értem már bőven kimeríti a több okból is büntethetőség fogalmát amiért ha nem tetszik a pofám a rendőrnek vagy épp nem cidázta le előző este az asszony simán háromszoros büntetést fizettet velem "mee ez a tőővény kedves uram".

És csodálkoznak az öltönyös pingvinek, hogy szabályosan menekül ebből az országból minden fiatal. Magyarország én így szeretlek... :U

[ Szerkesztve ]

(#6956) Mr.Grincs válasza Rick4 (#6949) üzenetére


Mr.Grincs
veterán

Akkor megint nő a korrupció is. A fizetésük a rendőröknek nem fog nőni. Zsebbe 5ért 10 ért jobban megéri elenegedni az autóst nekik is mint szivatni. :U

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#6957) hobizoli válasza Rick4 (#6953) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Mert reszben le van kopva a zarovonal, es esoben mar nem latod, de o meg tudja, hogy az amugy ott van. Vagy zarovonal utan elozol, o meg aszondja, hogy de azon keresztul eloztel, mert o meg ugy latta.

Vagy pl havercsavoval mentunk belvarosban, abban pillanatban valtott sargara lmapa amikor odaertunk 2m-re hozza, atmentunk jobbra befordulva, mogottunk 3-l meg jott a rendorauto, akik szerint az mar piros volt.
Csak ugye kerdes akkor ok vajon villogo nelkul min is jottek at... :U
Meg kozottunk a masik 2 auto meg egyenesen ment tovabb ott, de nyilvan azok meg a zoldon mentek.

több drón kell ;P

(#6958) Gebriel válasza dízelracer (#6955) üzenetére


Gebriel
veterán

Mindkét esetben napi ötezer forinttal számol az állam, tehát egy ötvenezres bírság esetében tíz napot kell dolgozni a közért vagy ücsörögni egy fogdában.

Ehhh??? :D
Lakosság X%-nak jobban megéri majd leülni, vagy közmunkát végezni mint bemenni a dolgozni, mert ott kevesebbet keres. :U :Y

[ Szerkesztve ]

(#6959) hobizoli válasza Gebriel (#6958) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Csomo ujabb autoban csak szervizben lehet megcsinalni az izzocseret, naponta latok tucatni kiegett fenyszoros autot, de aaaaz nem szamt, az hogy 10-l tobbel mesz az mar uuuubazzeg

Varosban amugy is rendszeres a parkolofennyel megyek droid, meg a tok vilagitas nelkul megyek fodroid, akinek az sem tunik fel, hogy meg a muszerfalat sem latja. De szurkuletben siman latok M5-n meg az M0-n is minden vilagitas nelkul autokat, amiben nem csak kiegett, hanem fel sincs kapcsolva, amikor lakott teruleten kivul lassan csak 20 eve kell nappal is tompitottal vilagitani.
A faszer' nem lehet kotelezove tenni a "skandinav opcio"-t, hogy jaro motornal default vilagit az auto tompitott fennyel.

Sokkal balasetveszelyesebb az, ha vmi nem latszik, de ott van, mint az, hogy 10-l tobbel mesz, mert ami vilagit, az mar 1km-rol is latszik.

több drón kell ;P

(#6960) shteer válasza hobizoli (#6959) üzenetére


shteer
titán

múltkor 3 órámba telt a baloldalit kicserélni. de a k.....nnyát akkor is megcsináltam ;]
a jobb után ritunból ment (sokkal könnyebb hozzáférni) 20 perc :)

az autópályán távolságival közlekedőket viszont helyben lelőném...

..szerintem jónak tűnik

(#6961) aphra2 válasza shteer (#6960) üzenetére


aphra2
aktív tag

Stilo ?..... örülj , hogy nem honda jazz, vagy a H astra, aminél a kerékjáratból lehet hozzáférni, és könyékig kell benyulni az öklömnyi helyen :W

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#6962) mycso válasza Rick4 (#6953) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Gondolkozz el rajta, hogy miért is futnál bele véletlenül, a többiek már segítettek is 1-2 példával.

aphra2: vagy megane2, szintén kerékjáratívből kitekert kormánnyal és két nyíláson kell átnyúlni, olyan kéztartással, hogy olyan nincs is. Természetesen egy izzócsere után még össze is lesz vagdalva a kezed.

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#6963) hobizoli válasza mycso (#6962) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Ilyen autok gyartasat be kene tiltani. :U

több drón kell ;P

(#6964) aphra2 válasza mycso (#6962) üzenetére


aphra2
aktív tag

"egy izzócsere után még össze is lesz vagdalva a kezed"

Ezt nem is írtam ,.. ez alap :))

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#6965) dízelracer


dízelracer
senior tag

1990. 64forint lett egy liter benzin.

(#6966) Rick4 válasza mycso (#6962) üzenetére


Rick4
félisten

Még mindig nem érzem szerencsétlen pancsernek magam, abból kiindulva, hogy utoljára 2002 szeptember 1-jén 30-as táblánál mértek be 46-tal, amiért 8 ezret fizettem, velem nem sűrűn történik ilyesmi, eddig se volt bajom, ezután se lesz.
Még nagyon megállítani, igazoltatni se szoktak, ha megállítanak, akkor se találnának semmit, ha meg bunkó lennék, nyilván keresnék. Van az, mikor az ember korlátolt képességű, nem jó emberismerő, és nem tudja, hogy kell a másikhoz szólni, hogy kell vele szót érteni, na féljen ő. Aki attól fél, hogy ezek után lépten nyomon megállítják, az nem üljön kocsiba. Én nem érzem ebben a világban áldozatnak magam, és nem félek kocsiba ülni. Ennyi.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6967) mycso válasza Rick4 (#6966) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Persze én sem azt állítottam, hogy mostmár rettegni kell, hiszen aki szabályosan vezet nincs mitől félnie, csak véletlenek vannak.
Ja és igen a véletlen alatt én sem azt értem, hogy gurulgatok a városba aztán egyszercsak észreveszem, hogy 160-al megyek, hanem a fentebb leírt tényleg rajtad kívülálló okokból bekövetkező véletlent.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#6968) Balupapa válasza Rick4 (#6966) üzenetére


Balupapa
senior tag

ez alatt a 10 év alatt hány kilométert vezettél? ;] ;] Gondolom nem sokat :DDD
Aki vezet (napi rendszerességgel, sokat) előbb utóbb hibázik egy kicsit vagy figyelmetlenkedik nyilván ezeket igyekezni kéne megelőzni, féken tartani DE!!! ezek a bírságok sok esetben egy család teljes havi (vagy több) költség vetését boríthatja fel!!! Felháborító.

Én nyáron "rossz helyen" parkoltam xy pláza kis parkolójában, ahol behajtani tilos kivéve áruszállítás tábla van kitéve. 1percre mentem be, mire kiértem láttam ott áll nem sokkal mellettem a rendőr de nem szól semmit, beültem és elmentem,
1 hét múlva itt volt a csekk 50.000 forintról.
(fősulis vagyok, semmi nincs a nevemen csak a kocsim, jövedelmem 0ft ,soha semmilyen szabálysértésem nem volt se semmi)

kérdem én, az a tuskó p*r*szt honnan tudja, hogy milyen célból mentem be? :W
lehet reklamálni, 5 ezer az illeték, majd megállapítják maguknak, hogy jogos volt a bünti.hurrá. hanem fizetem be meg kivonják a forgalomból az autót (most meg leültetnek :DDD ) baromira nem jó ez így. miért nem lehetett volna csak 10 re megbüntetni? büntessék 50 ezerre azt aki többszázezret keres :O

_-=*WheelWhores*=-_

(#6969) Rick4 válasza Balupapa (#6968) üzenetére


Rick4
félisten

Valóban nem sokat, ha a 2002 előtti időt nem vesszük figyelembe, ahol havi 3-4 ezreket mentem, 2002-2005 között csak olyan 3 ezer körül mentem havonta, 2005-2008-ig kb havi 4-5 ezer között volt, 2008-2011-ig havi 6 ezret mentem, most már egy jó éve havi 10 ezret megyek. ;) Valóban nem sok. Más megy ennyit akár egy hétvégén, ugye? ;)
Még egyszer, én nem érzem áldozatnak magam, tehát ezek a büntetési tételek se igazán nekem szólnak, egyáltalán nem zavar pl az se, hogy mások szerint lépten nyomon trafiznak... Hozzáteszem, nem fősulis vagyok, nem minimálbérből élek. Nem sírok, hanem örülök, hogy talán ebből az okból is kevesebb lesz a szabálytanakodó. Az ilyen szigorítás miatt mindig azok cirkuszolnak, akiknek vaj van a fülük mögött. Részemről ennyi.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6970) Rick4 válasza mycso (#6967) üzenetére


Rick4
félisten

Persze, véletlenek mindig lesznek, benne van a pakliban. De aki annyira nincsen felkészülve az életre, hogy pl egy betegségből, kéz- lábtörésből fakadó munkaképtelenség, de mondhatnám, hogy egy elromló tv, mosógép, hűtő miatti váratlan kiadás, vagy hogy témánál maradjak, defekt miatti új gumi vétel, vagy véletlen saját hibás autó összetörésre 100-200K-ja eltéve, az mit akar ebben az országban?
Mert úgy van mitől reszketni, ha az ember nem tudja, hogy egy holnap benyújtott 50K-s büntire miből vesz elő pénzt... Akinek meg van, az kifizeti, mert tudja, ő volt a hunyó, és jónapot...

Erre a sírás dologra jó példa egy ismerős, akik tanyán élnek, szarul megy nekik, nincsen meló, valami csotrogánnyal járnak, de sikerült neki 50 helyett annyival menni, hogy kapta a 30-as csekket. Aztán ment a sírás, hogy jajj, honnan vegyen elő ennyi pénzt, meg ír majd levelet hogy milyen a sorsuk, meg hogy majd ezért elengedik a büntit. Persze, ha ennyire nincsen lóvé, akkor nem kellene nyomni, a kocsi is kevesebbet enne... Ennyi.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6971) dízelracer válasza Rick4 (#6969) üzenetére


dízelracer
senior tag

"Az ilyen szigorítás miatt mindig azok cirkuszolnak, akiknek vaj van a fülük mögött."

A bamba fejőstehenek meg szó nélkül tűrik...

(#6972) Balupapa válasza Rick4 (#6970) üzenetére


Balupapa
senior tag

magas lovon ülsz :U csak ne hogy egyszer olyan helyzetbe kerülj, hogy problémát jelentsen egy 50 ezres bünti ripsz ropsz befizetése :U

_-=*WheelWhores*=-_

(#6973) Rick4 válasza dízelracer (#6971) üzenetére


Rick4
félisten

Én eddig is azt mondtam, aki hibázik, az fizessen és ennyi.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6974) Rick4 válasza Balupapa (#6972) üzenetére


Rick4
félisten

Miről beszélsz kiscsákó? Ha beleszaladok, kifizetem, ennyi. ezen neked mi a magas ló? Mert Te hintalovon ülsz, onnantól neked mindenki magas ló, ugye? :N
Benézted, már nem óvodás vagyok, és nem csattogós szárnyú lepkét tologatok? ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6975) Bandi18 válasza Rick4 (#6970) üzenetére


Bandi18
tag

Részben igazad van. Aki tudja hogy nem teheti meg hogy plusz kiadásokba verje magát az tartsa be a szabályokat. De sajnos a minimálbérből félrerakni szinte lehetetlen, így ha becsúszik egy benézett 30-as tábla akkor nagyon sok család nem fogja tudni kifizetni, vagy éppen 2-3 hónapig nem esznek vacsorát mondjuk

(#6976) mycso válasza Rick4 (#6970) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Hát azért fellelhető némi túlzás a mondanivalódban. Most épp dolgozok, megkérdeztem a 17 kollégámat, hogy ki tudnának-e fizetni most egy 100-200k-s összeget. Képzeld el, hogy nem, sőt 50k is nagyon megerőltető lenne. (4műszak, vegyipar, fokozottan veszélyes üzemben egy hatalmas vegyipari vállalatnál). Hát erről ennyit, mindjárt le is mészárlok mindenkit, mert nem valóak az életre.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#6978) #10726912


#10726912
törölt tag

Nekem vajon miért gyomor forgató ez a büntetgetés kis hazánkban? Nekem ki fizeti meg a csodás útjainkon a normál úton történő használathoz képest fele futás idő alatt futóművem? Ki fizeti meg a benzinem, mert lépésben kell haladnom a hónapokra ott felejtett sebesség korlátozó tábla miatt? Lehetne még bőven sorolni.. Büntessenek, ha hibáztam, de ez már nem a szabályok betartatására irányul. Ez csak egy sarc és a minimálbér tekintve aránytalanul sok.
Őszintén sajnálom azt, aki a nem nyújtunk semmit, lenyúlunk mindenkit minél többel szemléletet nem látja az egész mögött, sőt! még helyesel is... :W

(#6979) Gebriel válasza Bandi18 (#6975) üzenetére


Gebriel
veterán

Aki minimálbérből él ne üljön autóba. :U :W

(#6980) Zewa válasza mycso (#6976) üzenetére


Zewa
senior tag

Valóban van abban valami amit Rick mond de némelyik büntetési tétel aránytalanul magas az emberek fizetéséhez képest. Tévedni emberi dolog és egy-egy kisebb és nem kifejezetten veszélyes szabálytalanságért is mocskosul meg tudják büntetni az embert. :U

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#6981) #10726912 válasza Gebriel (#6979) üzenetére


#10726912
törölt tag

Ugye ez csak viccből mondtad? Mert akkor vágom :C :DDD :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#6982) Gebriel válasza #10726912 (#6981) üzenetére


Gebriel
veterán

Szerinted vicceltem :F
Mielőtt betámadsz, gondold végig mennyi egy autó fenntartása? Üzemanyag, kötelező, stb...
Ha valaki ezt a minimálbérből kifizeti, úgy hogy az otthoni rezsi költséget még figyelembe sem vettük akkor az meg is érdemli a sorsát.
Persze egy 4-5fős családnál már más a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#6983) #10726912 válasza Gebriel (#6982) üzenetére


#10726912
törölt tag

Az utolsó mondatoddal együtt már egyetértek :K . Ha valaki egyedül él és minimálbéren van, akkor tegye le a kocsit. De ez elég sok ismerősömnél így is van. Sajnos sok család van, ahol a minimálbér sem biztos, tudok olyan házaspárt, akiket novemberben küldtek el ugyanarról a munka helyről és két gyerekük van. '94-es alap suzukit tartanak. Bár ilyenkor is köphetném van: mindennek EU-s a díjja, ára, de a fizetés...a hivatalos statisztikák szerint a melósok hetvenakárhány százaléka minimálbéres. Legyen igaz a kétharmada.
Ha p.n.m lenne, már qrva lennék. Ingyen meleg fehérje és még jó lóvé is...így marad két lehetőség, ha minden becsődöl: elmegyek béranyának, vagy eladom minden héten az egyik vesém.
Egyébként havi 5 ezerből megvan egy régi kocsi fenntartása. A benzin relatív: ha nem megy vele, csak valóban szükség esetén...

[ Szerkesztve ]

(#6984) dízelracer válasza Gebriel (#6979) üzenetére


dízelracer
senior tag

Okos meglátás. :U :W

Akkor hogyan jusson el az ember a munkahelyére? Busszal? Ja oké.
Példa: Nem messze innen van egy Mácsa nevű apró település ami gyakorlatilag egyetlen egy kifli alakú utcából és vagy 10házból áll (aminek a fele lakatlan). Ott lakik kint egy ismerősöm. A település közvetlenül egy elég forgalmas főút mellett fekszik. Ott járnak el a Kalocsáról Szegedre, Kiskunhalasra, Kecelre, Kecskemétre tartó távolsági buszok. Viszont ott nincs megállójuk. Ott nem állhatnak meg és nem vehetnek fel utast. A sofőrök jóindulatán múlik, hogy ha van leszálló akkor éppen megállnak de ha valaki ott szobrozik az út szélén a buszmegállóban az kénytelen megvárni valamelyik helyközi járatot mert csak azok veszik fel. Az öreg bent melózik Kalocsán. Minimálbérért. Két választása van. Ha busszal menne el kellene mennie a reggel öt órásival és a munkahelye előtt toporogna durván másfél órát munkakezdésig. Hazafelé ugyanez. Hiába jár húsz percenként egy busz feléjük ha egyik sem áll meg ott. Ki kellene várnia valamelyik környező faluba tartó "lassú járatot" és azzal hazamenni. Ez szintén egy óra veszteglés minden egyes nap. Napi ~2,5óra menne a levesbe. 20nappal számolva egy hónap alatt 50órát töltene azzal, hogy egy koszos hideg buszmegállóban ücsörög. A bérlet 12ezer forint körül van. Ehelyett ő vett egy benzin-gázos skoda favoritot és bejár azzal. Durván egy tízessel kerül többe, hogy kocsival jár be. Annyiért hülye lenne buszra szállni. Pontosabban buszra várni.

Könnyű közhelyeket puffogtatni, hogy a csórók ne üljenek autóba de valakinek egyszerűen muszáj autót tartania mert sehogy sem tud időben eljutni a munkahelyére.

(#6985) Napfénysüti válasza dízelracer (#6984) üzenetére

Szerintem aki nem bír egy Ferrarit kp-ból kicsengetni annak ne is legyen autója. Megyek is meghirdetni a Hondát. ;] :DDD

Més que un club!

(#6986) LuckyL válasza dízelracer (#6984) üzenetére


LuckyL
őstag

próbált már levelet írni a buszjáratok üzemeltetőinek, hogy álljanak meg ott is, ha már úgyis útba esik, legalább naponta kétszer, reggel meg este? Lehet hogy nem jár sikerrel, de egy próbát megér
csak egy tipp volt, üdv

cryptot minden termékemért elfogadom

(#6987) dízelracer válasza LuckyL (#6986) üzenetére


dízelracer
senior tag

A Kunság Volánnál még válaszra sem méltatták őket.

(#6988) #10726912 válasza dízelracer (#6984) üzenetére


#10726912
törölt tag

Azok tartják meg a kocsit a pénzszűkösség ellenére, akiknek létszükséglet. Lassan visszajutunk oda, ahol 20 évvel ezelőtt voltunk: egyre több rozsdásodó kocsi, bicajjal menj a bótba he, kibírod azt a 20 percet a -20-fokban!, a gázkémények helyett a kazánkémények füstölögnek a módos negyedekben is...sok ismerősöm, akinek nem létszükséglet, eladta a kocsit, mert nehezen tudná fenntartani.
De ilyen buszárak mellett eleve kérdéses, mi éri meg jobban, arról nem beszélve, hogy egy alap autó havi szinten annyiba kerül, mint a DIGI tv a max-packal..a végén se kocsi, se gáz, se kábeltv, se net, csak egy 60-as izzó, egy 3 színű tv meg egy kiskályha lesz az élet?? (meg a téli erdő tulajdonosság, ahhoz a cajgát csak meg kell tartani...)

(#6989) #95590400 válasza dízelracer (#6965) üzenetére


#95590400
törölt tag

ja. és 4800 volt a minimálbér.

(#6990) LuckyL válasza dízelracer (#6987) üzenetére


LuckyL
őstag

esetleg valami állami szervnél panaszt is lehetne tenni
egyenlő bánásmód hatóság vagy iylesmi
esetleg a helyi képviselőnél, önkormányzatnál segítséget kérni
csak ötletelek, hátha...

cryptot minden termékemért elfogadom

(#6991) Balupapa válasza mycso (#6976) üzenetére


Balupapa
senior tag

Legalább hozzád eljutott a modani valom :)
+Bandinak.

[ Szerkesztve ]

_-=*WheelWhores*=-_

(#6992) Balupapa válasza Gebriel (#6979) üzenetére


Balupapa
senior tag

Igen pont ezen tevekenykedik a jelenleti kormanyunk!
De ez egy buta gondolkodas. Az auto nem extra a mai vilagban hanem kb alap dolog.
Max ritkan hasznalja es olcso aztoja van.

Indiaban es azsiaban terjesztik az autozast...

_-=*WheelWhores*=-_

(#6993) Mr.Grincs válasza Balupapa (#6992) üzenetére


Mr.Grincs
veterán

Alap lenne de sajna nem az. Lesz ez még cifrább is, sajnos. Nekem ez a baleseti adós dolog is betette a kaput. Értelme nincs, haszna nincs, csak a pénz beszedésről szól. Úgyis tovább nő az államadósság meg ez az egész cirkusz. Arról szól az egész, hogy még több pénzt mentsenek ki és tüntesenek el és utánna a másik előző kormányra mutogassanak, hogy hát ezért meg azért nem sikerült helyrehozni a hibákat. Új Magyarország meg a f...szom...

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#6994) lajafix válasza LuckyL (#6990) üzenetére


lajafix
addikt

a mácsa-kalocsa 8 kilóméterre 10 házra senki sem fog saját járatot, pláne naponta többször indítani, sőt megállni sem napi össz 1-2 utasért. másfél órát sem érdemes toporognia, még gyalog is hamarabb beérne, biciklivel meg pláne. a kiskunságban meg kötelesség gázzal járni, 20+ éve ott láttam először gázos járművet- (nem autót, pannóniából épített max 20km/h prüttyögő vett fel stopposként, egy totál beállt szalmaborerjesztő vezette... )

Rock'n Roll

(#6995) Dare2Live válasza Rick4 (#6973) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

egyrészt a hibazassal az a baj, hogy nem hibázik.
Nekem pl jövő héten raknak matricat a Yarisra, mert szeptember a müszaki vizsga ota!!! nem volt az okmányirodában. Minden héten hivtam őket... Megyszékhely.... Hibáztam?
De ott a piros sárga eset is. Aki belefut az hibázik? De 101 más eset van soroltak is páran párat.

Ez így inkorrekt és vérlázító.... nem??? de nem ez az igazán nagy baj. Mert apuka megszokta vagy akármi, hogy a Magyar állam egy inkorrekt köcsög. A baj az, hogy nem tudja kifizetni. Vagy ha igen nem tud bejárni dolgozni, nem tud hetekig!!! ételt venni a családjának, kib*ák gyerekestül az utcára... pedig 12hzott minden nap évek óta hogy vhogy megéljenek, keményen küzdött érte.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#6996) Gebriel válasza dízelracer (#6984) üzenetére


Gebriel
veterán

Meglátás ide vagy oda akkor, meg lehet akármilyen közhely. Jah és nem csoróztam le senkit.
Amit írtam a nagy átlagra szólt. Te esetedben is amit leírtál csak egy kényelmi funkciót tölt be az autó nem létszükséglet, és ezen emberek nagy átlagánál így van.
Megélni alig bírnak, de az autó az kell. Aztán ha valami tönkre megy a háztartásban mennek hitelre megvenni azt, mert hát az autót tankolni kell. Utána meg megy a sírás, hogy milyen nehezen lehet itt megélni.

(#6997) LuckyL válasza lajafix (#6994) üzenetére


LuckyL
őstag

ha már ott megy el, nyugodtan megállhat 2 percre
meg lehet próbálni, hátha a helyi képviselő eléri ezt a volánnál
nem kell mindenbe belenyugodni, egy próba nem kerül semmibe, legfeljebb nem jön össze, akkor sincs semmi veszve

cryptot minden termékemért elfogadom

(#6998) SZATA válasza Rick4 (#6889) üzenetére


SZATA
senior tag

Erről tudnál vmit linkelni? Miért, mennyit, mi alapján kell fizetni?
Jól értem, arra gondolsz, hogy a kW-onkénti "átírási díj"on felül kell még pengetni?
Kösz

Mod:
Találtam vmit közben. Ezt az eladónak kellene fizetni "ingó vagyontárgyak értékesítéséből származó évi 600.000 Ft-ot meg haladó bevétel" címén?

Ha ez így igaz, akkor könnyebb lesz alkudni ezen az ársávon ;]

[ Szerkesztve ]

(#6999) Dare2Live válasza LuckyL (#6997) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Pécsen a 123asért ami csuklos busz reggelente tömve van 3évet küzdöttek.

Amit dizel mond az még ráadásul nem is extrem eset. Ormánáság, alföld egyes részein nem kicsi/kevés hely van ahol a munkanélküliség úgy 60-70%os, hogy 30-40% rokkantnyugdijas, vagy az önkorményzat foglalkoztatja jellemzően vmi teljesen értelmetle/értéket nem előállító dologra. Ezekről a helyekről nem lehet bejutni a városba autó nélkül dolgozni. Néhol betonut sincs. Anno volt Pécsen az elcoteq. Soksok embert foglalkoztatott fénykorában 3*annyit mint a most elkészült merci gyár. Amikor 3-4müszakra sor mellé minimálbérért már nem kapott Pécsen embert.... nem tudta leboxolni a Pannon volánnal, hogy menjen busz ormánságra mert onnan bejönnének az emberek boldogan ennyi pénzért is ennyire fos melót csinálni. Végül maga oldotta meg ezen emberek Pécsre való befuvarozását.

Kis folytatás: Az elctoeq azóta csődbe ment... az ormánságnak ahol az elcoteqes tapasztalat alapján az emberek jó része írni/olvasni se tud volt pár jó éve amikor jöttek a buszok és mehettek 4müszakba minimálbérért sor mellé melózni. Most újra az ~egész falu a ~28.000Fts keresetpotlón él.

Gebriel: Ha volt olyan amit írsz az már rég bebukta az autojat elvitte a bank. A nagy minimálbéres átlag sose volt ilyen mint amit irsz, most meg már főleg nem.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#7000) Rick4 válasza SZATA (#6998) üzenetére


Rick4
félisten

Én nem találtam semmit, ismerős már így járt, ő meg nem mondott paragrafus számot, és nem tudom hogy ezt most akkor melyik fél fizeti, mert neki a saját cége "adja el" a kocsikat" tehát ígyis úgyis ő fizet. Akárhova (gondolom lefelé) alkudod, a nőci középárat ír majd be a gépbe, tehát ha az ár alatta van, attól még a papír jöhet...

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.