Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#127401) Tsebacsi válasza tboy93 (#127400) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Már az, hogy megkapta az Accord stílusú orrot, és kicsit nyúlánkabb lett, nekem majdnem elég. Ha belül is kicsit másabb lesz, és lesz szép kombi, akkor versenytársat kapott a Focus ST kombi :DDD

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#127402) bitpork válasza roberto211 (#127398) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Legalább ne írnál butaságot ha már nem egyszer átbeszéltük :W Illegális a P rendszám használata annak jogosultján és a közvetlenül neki dolgozón kívül. Ha a rendőr megfogja csak akarnia kell a központba bediktálni az adatokat és a NAV megy munkaszerződést ellenőrizni. De nyugodtan biztasd az embereket törvényszegésre, remélem vki számon kéri rajtad ha megbukik vele.

Ahogy a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 70. §-ának 2. bekezdése is kimondja:
„A P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhető át….kivéve, ha

az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott esetben a járműgyártó által a teszteléssel megbízott személyt,
az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott esetben, azonban ez esetben a jármű használata során a gépjármű-kereskedelemre jogosult gazdálkodó szervezettel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személynek is a járműben kell tartózkodnia. A P betűjelű ideiglenes rendszámtábla használatának jogszerűségét a közúti ellenőrzés során okirattal kell igazolni.”
Vagyis csak azon cégek használhatják jogszerűen a P-rendszámot, akiknek erre engedélyük van. Szabályszerűen nem adhatják, értékesíthetik tovább azt. Itt jön azonban a kiskapu: alkalmazotti jogviszonyban használható a próbarendszám. Ezért a legtöbb P-rendszám bérbeadó cég minden nemű járulékfizetés nélkül, a legtöbb esetben kamu alkalmazotti jogviszonyról szóló dokumentummal adja bérbe a P-rendszámát. Vagyis papíron alkalmazottá minősíti a bérbevevőt. Természetesen biztosítás fizetés és indítási napló vezetés nélkül. Bárhogyan is nézzük ez szabálytalan, és jogszerűtlen. Rájött már erre a hatóság is, hiszen egy év alatt Budapesten és Pest megyében 326 darab P-rendszámot vontak be visszaélés miatt.

Ne mondd hogy mindenkit be fognak jelenteni és leadózzák azt az egy napját aki P rendszámmal megy :U

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#127403) gaborbol válasza tboy93 (#127400) üzenetére


gaborbol
őstag

2016-os model rmar igy nez ki . Eloszor lattam a reklamot azt hittem ez az uj accord :)

(#127404) Flashback válasza bitpork (#127402) üzenetére


Flashback
addikt

Akkor Hivatalosan átvizsgálásra, és a vizsgaközpontig Trailerrel kéne vitetnem az autót??

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#127405) bitpork válasza Flashback (#127404) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Nem. Amikor opl Skból v Ausztriából vagy Németből veszel autót, aott ki kell váltani egy un vám rendszámot. Ezzel adott ideig (SK nál pl lehet akár 6-12 hónap is) lehet használni az autót. Idehaza azzal tudsz menni, mert kötni kell pl német nyelvterületen rá biztosítást is. Amikor itthon megvagy a regadó és vám megfizetésével, akkor kapsz rendszámot amit rátéve tudsz utána itthon közlekedni. Ha ügyesen csinálod, kb 1 nap elintézni a sok mászkálást, amíg az autódnak a vámudvarban kell maradni mert már le kell venni a külföldit de még nincs rajta magyar.

MOD
A forgalomba helyezés sajnos elég macerás itthon kelleni fog neked v fuvar vagy megoldás h a hivatalok között gyorsan haladj. Érdemes időpontokat foglalni előre ahol lehet. Ha van a kocsin EUs érvényes vizsga akkor nem kell külön műszakiztatni hanem honosítani kell azt a vizsgát. Az NKH nál majd telefonban mondanak olyat hogy kell várni 2 hetet, de a nepper szerint aki nekem intézte van 7k huf sürgősségi extra díj amit ha kicsenget az ember az első megüresedő helyre berakják. (Lehet ez csak neppernek van és törvénytelen nem tudom :B ) Én a neppernek adtam 20k forintot és mindent elintézett- a kocsit elvitte 1,5 napra.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#127406) Sutee89


Sutee89
aktív tag

Sziasztok!

Szombaton megnéztem ezt az autót: Ford Focus MK2, 1.6 benzin, 115 LE.
Kérdések:
- Adatlapra rá van írva az ESP, de nincs hozzá gomb a műszerfalon. Akkor nincs benne?
- Futást lekérdeztem FORD márkaszervizben és a KEKKH honlapon is, mindenhol megegyezik. Tekinthetem akkor valósnak a kilométert?
- Holnap megyünk hivatalos szervizbe műszaki átvizsgálásra és rétegvastagság mérésre. Az első lökös bevallottan volt javítva, de szépen megcsinálták, csak a csavarokon látszik, hogy le volt véve. Az autó leírásában nem volt benne a sérülés, de a kereskedő azonnal szólt róla.
- Az autó pöccre indult, nem füstölt, mentem egy kört a telepen, semmi furcsát nem tapasztaltam. A beltér rendben van, szinte semmi kopás a bőrön vagy a textilen.

Ezek fényében szerintetek mennyit "illik" alkudni belőle? Képek alapján esetleg más vélemény?

[ Szerkesztve ]

(#127407) bmwsan válasza Sutee89 (#127406) üzenetére


bmwsan
senior tag

Hali,

- elképzelheto, hogy lehet a BC-ben állítani, de kis esélyt látok rá, szerintem nincs benne.

- tekintheted annak, bár nem lehet 100%-ra mondani, mert nagyon könnyu kijátszani.

Olyan nincs, hogy "illik", amennyit bírsz. 50ezer szinte mindig benne van. Egy 1.250 névreírva sztem reális.
De 1,2-re kérd meg sztem, hátha

A kormány burkolatra kérdezz rá, hogy képeken miért nincs rajta. Lehet valamit monyákoltak, magától nem igen szokott lehullani.

(#127408) tomiii. válasza bitpork (#127402) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Ha rendes helyről bérel, ahol a cégtulaj bejelenti a tagot, hogy a cégnél dolgozik 1 napot, fizeti utána az egynapra eső dolgokat az állam felét, tb-t meg ilyenek. Akkor papiron nem követ el semmit. Igy volt haverom a piros kombival, fljelentettek illegalis modositasok miatt es p-rendszam is volt a dologban meg az elozo tulaj miatt azonositojel hamisitas vadja is. En kozben a főtorzzsel osszespanoltam, mert van egy kozos ismerosunk, mivel en epitettem azautot nekem is kellett vallomast tenni es mivel en beszeloviszonyban voltam a nyomozas vezetojevel en telefonalgattam es kerdeztem h a p rendszammal mi van? Azt nem vizsgaljak ki? Azt mondta, hogy nem mert minden levan papirozva. Mondom de ez egynapos dolog csak, kiskapu. Azt mondta, hogy igen, de ha hivatalos, akkor hivatalos, ezzel nem foglalkoznak. Aztan a jegyzohoz kerult az ugy es megallapitotta, hogy haverom nem kovetett el semmi rosszat es itt reszletezve volt az ugy es itt is legalisnak talaltak a p-rendszamos dolgot. CSAK kell egy megbizhato ember, akit mondjuk o lehet nem dog talalni :D

Szerk.: Most jut eszembe, hogy az ugy is emiatt maradt Abba, elmondtak, hogy a p-rendszamon mulik minden, ha ott tortent valami kamu, akkor megy a birosagra az ugy, ekkor talaltak mindent rendbe es ezutan kerult, csak a jegyzohoz.

[ Szerkesztve ]

(#127409) tomiii. válasza tomiii. (#127408) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Azt viszont lehagytam, ha nincs rokonnak, kozeli baratnak ilyen cege, akiben megbizol, akkor en sem ajanlom a p rendszamot.

(#127410) bandus válasza Ironizer (#127314) üzenetére


bandus
veterán

amikor elhoztam a kocsit volt valamennyi kp-m, a többit utaltam. megcsináltam tabletről, elmentem ebédelni, mire visszaértem már átért az utalás. mondjuk ők intézték az átírást és az eredetvizsgát rögtön, így volt időm többet is várni. mondjuk márkakereskedés/márkaszervizben vettem, magánszemélynek nem utalnék csak úgy.

szerk.: szerződésbe bele lehet írni x összeg foglalót. a fennmaradó hátralékot meg y banki napon belül átutalással rendezni vagy köteles.

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#127411) bitpork válasza tomiii. (#127408) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Oké tehát akkor a végén megúszta, de lég rögös volt az út. Azért nem tudom elképzelni azt a "bérbeadót" aki vadidegeneket elkezd 1-1 napra bejelenteni, fizetést utalni és járulékot fizetni mindenki után. Mert ugyí régen lehetett olyat h majd beadom meg utólag, de ma a napi munkakezdéskor legkésőbb illik online v telefonon bejelenteni. Azt meg visszavonni tán 1 alkalommal de akkor sem. De ha valakit találni aki mindezt megteszi, legyen, akkor törvényes.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#127412) roberto211 válasza bitpork (#127402) üzenetére


roberto211
őstag

Ne hőbörögjél már a semmin. Sokminden illegális(mintha nem is tudnám milyen súlyos dologról beszelnenk ),megis vannak kiskapuk hbaz ember pénztárcáját es idejét megsporolja.

Te azt a módszert reszesited előnyben én meg ezt. Ennyi.

Nem kell hőbörögni. :O :U Kezd unalmas lenni az állandó."oktatasod "..

[ Szerkesztve ]

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

(#127413) newpower válasza zoo8800 (#127388) üzenetére


newpower
újonc

Azt tudom, de az 1.2 TSI-ről mik a tapasztalatok? :U

(#127414) tomiii. válasza bitpork (#127411) üzenetére


tomiii.
aktív tag

A rögös úthoz semmi köze nem volt a P-rendszámnak. Az volt a mentő dolog. Ettől függetlenül én is kerülöm a használatát, fene se követi nyomon mikor változtatnak ezen a törvényen valamit vagy akármi. Inkább 3-szor annyiért bérelek trélert, akkor az autó is nyugodtan tönkremehet, úgy is hazakerül :DDD

(#127415) bitpork válasza roberto211 (#127412) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Valamit érts meg: nem téged "oktatlak", hanem ezzel hívom fel mások figyelmét arra , hogy amit te írsz, annak lehetnek nem kívánt következményei.
De ajánlok valamit: írd le hogy lehet bérelni rendszámot - csak írd oda hozzá, hogy ennek van veszélye is. És akkor nem fogok ezen pörögni. Gondold végig mi történik, ha vki nagyon lelkes de csak innen tájékozódik? Te vállalod a büntetést helyette? Mondd el neki a jó és a rossz oldalát is, és akkor korrekt vagy.
És részemről nincs és nem is volt harag.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#127416) roberto211 válasza bitpork (#127415) üzenetére


roberto211
őstag

Szerintem nem 5 éves visszafejlődött emberek olvassák a fórumot és írják a kommenteket,hogy lekelljen pontról pontra írni az előnyeit és hátrányait szavaiddal fogalmazva veszélyeit, hanem normál emberek akik tudják...

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

(#127417) Ironizer válasza bandus (#127410) üzenetére


Ironizer
tag

Hát, úgy néz ki, hogy inkább kp lesz. Kérdeztem az embert, hogy belemenne-e, ha utalással fizetnék, mondta, hogy jó neki, de csak ha előre utalok, hogy mire odamegyek az autóért, már ott legyen a pénz. :D Merthogy járt már úgy, hogy csak mittomén mennyivel később ért oda a pénz. Mondom akkor inkább maradjunk a kp-nál, több a macera kivenni, meg drágább is, de legalább egyértelműbb, odaadom, megszámolja, aláírjuk. Ennyi.

Ja, bele lehet írni mindenfélét a szerződésbe, de... hát mindegy, kp tisztább, kész. Szeretem a kényelmet, de még jobban szeretem az egyértelmű helyzeteket.

Foglaló amúgy nincs is, szombaton voltunk megnézni az autót, mondtam neki, hogy még alszok rá egyet. Ma mondtam, hogy ok, megveszem. Mondta jó, akkor leveszi a hirdetést. De igazából ez amúgy sem az az autó, amire tolonganának az emberek, szóval nem kell félni, hogy elviszik előlem. :D

(#127418) Integrale válasza roberto211 (#127416) üzenetére


Integrale
veterán

Egyszer ertsd mar meg amit bitpork ir. :U

"Bad reklám is reklám too"

(#127419) tboy93 válasza roberto211 (#127416) üzenetére


tboy93
nagyúr

Most igaza van bit-nek.

(#127420) rwin5 válasza Predator2 (#127383) üzenetére


rwin5
őstag

én jófogáson találtam meg pl amit vásároltam, hahun nem is volt hirdetve igaz itt azért kerestem mert mindig leszűrtem, hogy melyek a friss hirdetések és megnéztem mindig az "új" autókat

(#127421) Qru válasza Alg (#127392) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Jah nézegetem én is a felhozatalt tényleg elég régóta kint van de az a szegmens nem nagyon pörög alapból, nem túl nagy a kereslet ezekre. Aztán lehet lóg a bele és azért. :D

#nincsbennetarcsi

(#127422) gaben1117


gaben1117
senior tag

Sziasztok!

Németországi és ausztriai autó lekérdezős oldalt tudna linkelni valaki? (mint pl. ez az itthoni KEKKH oldal)

Egy külföldről behozott autó előéletét szeretném lekérdezni alvázszám alapján.

Előre is köszi! :R

(#127423) bitpork válasza tboy93 (#127419) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Mikor nincs? :P

(#127422) gaben1117: ha létezik ilyen oldal -én még nem hallottam róla- akkor jó lenne tudni tényleg!

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#127424) Qru válasza newpower (#127413) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az EA111-es motorkódút kerüld el nagy ívben inkább, az átdolgozott változata az EA211 az már nem roller azzal a feltétellel, hogy mindig időben cseréld a vezérlést.

Bővebben itt a lap alján olvashatsz róluk: [link]

#nincsbennetarcsi

(#127425) gaben1117 válasza bitpork (#127423) üzenetére


gaben1117
senior tag

Egy ilyet már találtam, próbálom megfejteni mi mit jelent.

[link]

(#127426) tboy93 válasza bitpork (#127423) üzenetére


tboy93
nagyúr

Ez egy véletlen volt, a kivételt erősítő szabály :P ;]

(#127427) bitpork válasza gaben1117 (#127425) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ezek csak a pénzedre utaznak sajnos. Nem ezt, de hasonlót próbáltam, és ilyen izéket adott ki h nincs körözve az autó 12 adatbázist ellenőrizve meg csupa hasonlóan hasznos dolgot.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#127428) lsc válasza footy (#127351) üzenetére


lsc
nagyúr

Esetleg ez [link]. Vagy ez [link].

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#127429) zoo8800 válasza Qru (#127424) üzenetére


zoo8800
veterán

EA111 nem igazán fordulhat elő Golf7-ben. :))

Bevallom, nem igazán vágom, mi is az az EA111. Gugliztam, a wiki azt írja, hogy ez a 3 hengeres 1.2-es szívómotor. Ami qrvára nem TSI, pedig a TC-s cikk azt írja.
Valaki tegyen igazságot :)

[ Szerkesztve ]

rip and tear, until it is done

(#127430) Qru válasza zoo8800 (#127429) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az új TSI vs régi TSI viszonylatban írtam neki, hogy jól tudja a régiek szarok az újak csak ha nem cseréled időben a vezérlést.

Amire te gondolsz az az 1.2 HTP amit a Skoda maga fejlesztett (olyan is...). TC-s cikkben is külön bekezdést kapott ez a motor és külön bekezdést a TSI.

#nincsbennetarcsi

(#127431) Kornel


Kornel
veterán

No.
Miert ne bravot vegyek, az a kerdes.
Tetszik, pedig egy sima dynamicot neztem 150 ps.

(#127432) Qru válasza Kornel (#127431) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Sima. Jól néz ki, jól megy, alkatrész ellátottság és ár sem gáz, a 2008 utániakkal már nem is szokott lenni gond. Olcsón megkapod a népbe beleívódott 3F szabály miatt.
És nem egy ördöglakat, sok helyen értenek hozzá.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#127433) Tsebacsi válasza Kornel (#127431) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Érdekes, 0-100-ra nem annyival fickósabb a kuwiknál, mint amit vártam, de rugalmasságban már nyerőbb. Meg a kicsit nagyobb nyomaték érzésre is jobb biztos. Futómű? Csendesség? Belső ergonómia, felszereltség oké? Ha ezek mind megközelítik vagy megegyeznek a kuwikkal, akkor lehet a bravo lesz a jobb. Sprit mit ír fogyira?

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#127434) Kornel válasza Tsebacsi (#127433) üzenetére


Kornel
veterán

Nagyjabol egy kutya kenyelemre, felszereltsegre, egyedul az ulesfutes hianyzik beloluk.
Majd rakok bele.
Fogyi 120 ps 8 liter, 150 ps 8,5, de altalaban ezeknel nalam 0,5-1 literrel esznek kevesebbet, de a 8 is elfogadhato.
Ha meg 450 lesz a benzin, akkor allitolag szeretik a gazt is ;)
Szoval modosult az A verziom.

(#127435) Gergőke88 válasza Kornel (#127431) üzenetére


Gergőke88
addikt

Turbos J Astrat is megneztel mar?
Egy 1.6t mar megy is, kint pedig van belole valasztek.

(#127436) Kornel válasza Gergőke88 (#127435) üzenetére


Kornel
veterán

Egyelore meg nem, de astra inkabb csak a sports tourer jon be.
A sima valahogy nem adja ki nalam...

(#127437) MunezXBK válasza Kornel (#127434) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Mondjuk ahogy vezetsz, nem csodálom. Alattam soha nem enne annyit egy autó. :D

(#127438) Kornel válasza MunezXBK (#127437) üzenetére


Kornel
veterán

Olyan keveset?
"Ismeretlenek" elott probalom magam visszafogni, visszafele mar elgurult a gyogyszer, amikor 60-al gurulnak orszaguton, stb.
Asszony mondta is, hogy nem kell nekem auto ;)
Lenyeg, hogy sokszor megyek normal tempot, forgalmat nem feltartva, de neha elrugom neki, de akkor nagyon.
SS-al kedvencem volt a 4-ben tiltas kozeleben valo battyogo autosor elozese, 150 kornyeken... ;)

(#127439) Tsebacsi válasza MunezXBK (#127437) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Csaltok, ma tankoltam a Civicbe, közel 10 lityi :D Szomjas ez a lány...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#127440) Qru válasza Tsebacsi (#127433) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ahogy olvasgattam azt írják róla, hogy olyan nagyot enm lép egyik tartományban sem, inkább konstansan tol-tol-tol.

Munez: Én most Kormival 5.6-os átlagot futottam (bc szerint) ami nem csak magamhoz képest parádé, hanem önmagában is. :K

mod:

Kornelka: SSS mennyinél tilt?

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#127441) zoo8800 válasza Qru (#127430) üzenetére


zoo8800
veterán

A TC-s cikkben az 1.2 TSI-t írják EA111-nek, a wikipedián pedig a 3 hengeres szívó 1.2-est. Nézd meg újra.

rip and tear, until it is done

(#127442) MunezXBK válasza Kornel (#127438) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Olyan keveset. Én sosem tudtam ilyen lassan menni. :DD

(#127443) Kornel válasza Qru (#127440) üzenetére


Kornel
veterán

2007- ev vegeig 6950, utana valoknal 7200.

Munez: nem iemerem fehervart, ovatos voltam, meg feltengely beteg tesom picassoja, igy azert se forsziroztam ;)

Mas: tenyleg nullazak/nullaztak a kekkh km adatbazist? (Minden kocsi tiszta lappal indul?)

(#127444) Qru válasza zoo8800 (#127441) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ugyanaz a motorkódjuk az kavarja meg a dolgot (ami kb agyrém amúgy).

mod:

kornelka: Hmm, kis pörgős... szép. :K

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#127445) gaborbol


gaborbol
őstag

Talatam egy 2011-es Prius-t, joaron, serulesmentes, egygazdas, szep kivul-bellul, modom az asszonynak elmegyek megnezem aztan, ha jo elhozom.

Okes! De, tisztara mint Columbo, egy kerdes milyen szinu?
Aranymetal?
Hja azt meg se nezd. Csak feher,fekete, es szurke legyen, vagy legvegso esetben ezust.
Hat ooo. :F :W

Ez a szin gaz?
[link]
Nem konkretan ez a kocsi de ugyan igy nez ki.
Talan pezsgometal is lehetne.

(#127446) Kornel válasza Qru (#127444) üzenetére


Kornel
veterán

Volt...
:U

Munez: ne egess :D

[ Szerkesztve ]

(#127447) bitpork válasza MunezXBK (#127437) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

WUT? Még nálam is tatásabb?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#127448) tomiii. válasza gaborbol (#127445) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Szerintem tök jó. A felsorolt színek a legsemmilyenebbek egy átlagos autón. :DDD Unalomfalva. :B

[ Szerkesztve ]

(#127449) MunezXBK válasza bitpork (#127447) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Pont ezt akartam írni. :D

(#127450) bitpork válasza MunezXBK (#127449) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Komolyan huligán vagyok!?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.