Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- DPD tapasztalatok
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Úgy tűnik lemaradtam kicsit. Mi az a diffúzoros vízterítő?
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #84352 üzenetére
Kösz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kopi luwak (esetleg black ivory) hol kaphato hazankban? Csak alzan latok, arakkal se vagyok kepben hogy ez most mennyire jo vagy sem. Egyszeri ajandek lesz, a jobbat kapsz tizedannyiert itt teljesen lenyegtelen. Koszi.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Csápájev
őstag
válasz maross #84356 üzenetére
Kopi luwakot én nem ajánlom, szerintem egy óriási átverés, nulla azaz nulla ízélménnyel.
Lehet,hogy ahol profin készítik el ott nem ez a helyzet,de ajándékba nem vennék.
A hozzá kapcsolódó legenda lényege,hogy a cibetmacskák a legjobb kávészemeket eszik és emiatt lesz kakijában a legminőségibb kávészem.
Viszont,mióta mindenki ezt keresi,ezeket az állatokat ketrecekben tartják és nyilván azt eszik,amivel etetik őket.
Nemrég kaptam ajándékba, eleve őrölt volt és ízre tényleg semmi különös, sőt!
Akinek vennéd ért a kávéhoz,darál stb? Mivel készíti a kávét? -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz maross #84356 üzenetére
Hívd fel a kapuczinert, ott is volt már kopi luwak. Frissen pörkölve (perzse utána kellőképpen pihentetve) nagyon finom. Viszon osztom csápájev kolléga álláspontját, ismeretlen pörkölésűt,idejűt, eredetűt webshopból aranyáron még ajándékba sem vennék. Én többször kaptam ajándékba kintről hozott luwakot, elkeserítő volt az eredmény. Az "igazi" luwak azt hiszem a vilgon évente 50kg körül van csak. A többi 10 tonnát ketrecben tartott, csak ezzel etetett állatokkal végrehajtott állatkínzással állítják elő.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
válasz Csápájev #84357 üzenetére
Nem értenek hozzá. Nem azt mondom hogy bravost is vehetnék helyette,de szinte bármi lehetne.Darálós kávéfőzőbe lesz, igazából annyi a lényeg, hogy elmondhassák ilyet is ittak már. Abbol az 50kg-bol ki tudja ki kap, de hogy mi nem, az biztos . Amugy tenyleg szomoru, hogy azt isszuk amit adnak nekik, es nem azt amit ok kivalogatnak. Teszek egy probat kapuczineréknél, koszonom mindenkinek. En nem ertek hozza amugy, ittam mar joparat a top10 legdragabbol, nekem ugyanmindegy volt. Mindegyik finom, de kerulhetett volna tizedannyiba is, ott is elso osztalyu kavek vannak szamomra. Boldogok a izlelobimbo szegenyek, mert ovek az olcso es jo kavek orszaga .
hoho es van kapuczinereknel kopi 10penzert, szinte rablasnak erzem ezt az olcso arat
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Zaji
őstag
válasz Kapucziner1 #84362 üzenetére
Írtam üzenetet.
Köszönöm! -
freaghill
őstag
Lehet hozzá tudok jutni jó áron egy 2019-es gaggia classichoz.
Mennyit ér most egy ilyen újonnan? -
MODERÁTOR
Roastopustól nem rendel vki Bp-re?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
72lakiluk
tag
Nem voltam Szegeden vagy 25 éve, és jövő héten leszek pár napot. Ahogy rákerestem itt a fórumon, többnyire a Kék elefánt meg a Hét kávé nevek merültek fel az erősen ajánlott kategóriában. Előbbi ráadásul köpésnyire a szálláshelyünktől. Ezeken kívül szívesen veszek még bármi ajánlást. Kösz előre is.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz 72lakiluk #84371 üzenetére
Igen, ez a kettő standard jó, talán még az A2, ott régen voltam, akkor jó volt. Kék elefántból kettő is van, ne feledd. Viszont van több hangulatos hely, ahol nem olyan rossz a kávé, jó alapanyagból, de hullámzóan elkészítve. Kedvencem a Szia, egy csepp Toscána Szegeden, de a hölgynek szólni kell, hogy igazi espressót kérsz. Tud(ott) olyat is, de a törzsvevői keveselték gondolom a kávé mennyiségét Ő meg megélni akar.. De érdemes, jók a szendvicsek, minden. Rudi&Fickó, igényes hely, itt is a készítéssel lehetnek gondok, de nem vészes. Antique Cafe & Tea, régen jó volt, hangulatos, mostanában nem voltam. A 2Lecsó-ban jó a kávé, ha a barista srác pont ott van. Reök cukrászda, oda inkább süti miatt érdemes bemenni, hitech géppark, elvileg jó kávé alapanyag, de khmmm...maradjunk a sütinél. Van a Barista, na ott is minden minőségi (a lányok is), de a végeredmény.. Orient Cafe vállalható. Az első kettőt (háromat) kivéve a többibe inkább a hangulata miatt érdemes menni és ha még a kávé is iható már nyert az ügy. Most ennyi jutott eszembe.
Én javaslom, ha tehetitek mindet látogassátok meg és számolj be. Szeged belvárosa gyalog bejárható.
[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Bazsee71
őstag
válasz GAgyiXyXy #84375 üzenetére
Kék Elefántból nyáron csak a Klauzál téri van nyitva, az ajánlott helyeket pedig én is osztom, illetve desszert vonalon kiegészíteném még a Süti nem süti-vel. Ha pékáru, pizza, desszert a cél, akkor Rudi és Fickó erősen ajánlott, illetve 2 hete még nem volt fagyijuk, de már dolgoztak a szemben lévő üzletben a nyitáson, na az mindent visz. Kávéért viszont érdemes átsétálni a Kék Elefántba. Hamburger a Kapcában ütős, Cirmi gasztrokocsmában régen jártam, de akkor az is adta. Illetve, ha "low cost", akkor a Trójában egy Trója tál bulgurral.
-
Deer76
aktív tag
Most próbáltam a Burundi Kayanzát (Kapuczíner) Brikkában és bizony, jó gyümölcsös kávét sikerült lefőzni. Nem sima gyümölcs, valami plusz fűszert is érzek benne. Meglepően jó.
Szegeden a Kék Elefántba én is törzsvendég vagyok, igaz nem mindennap megyek, talán úgy hetente, két hetente. Baráti légköre van és sokféle kávékészítési mód közül választhattok.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
freaghill
őstag
Sajnos bukott a 2019-es gc beszerzés.
Viszont van lehetőségem hozatni Olaszországból(Rimini) kàvét.
Milyen újhullámos kávét ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Elkacérkodtam a gondolattal, hogy a Behmor 1600as gépemet eladnám, mert mostanság idő hiányában nincs kihasználva. Arduino lapkával vezérelt (tehát számítógépre kell kötni), tovább fejleszthető, viszonylag nagy kapacitású home pörkölde. 400gr nyers kávé 11-12perc magasságában éri el az első reccset.
Ezzel a modifikációval 100k körüli árra gondoltam.
Köszi
-
feelmt
tag
Üdv! A pólusban Mediamarkt-ban elérhetőek az avx kávéi, egészen friss pörkölés ahogy néztem, remélem mindíg friss jön majd, világosból etióp van. kb 2500ft / 250g
[ Szerkesztve ]
-
feelmt
tag
Üdv! Egy kérdésem lenne, van egy graef cm702 örlőm, alapból 2 alátét volt benne, most már csak 1 mivel kb 5-ös fokozaton őrölt szerintem megfelelő méretű kávét, de én úgy véltem felfedezni, hogy még így is nagyon rövidek a csapolások, és nem igazán tudom, hogy ez mennyire normális persze még finomíthatom de már 1 alátéttel is akkor 7-8 lesz az érték... Most 1 alátét : Faema family, ims felső szűrővel 10 es értéken kb 16mp alatt kapok 20g kávéből 40g espresso-t.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Sajnos hiába kocsikáztam, nem tudtam megkóstolni a filterkávét.
Gyulán a Bodoky Kávéműhelyben, először eltévesztettem a kávézót, egyel korábbi kávézóba tértem be, becsalogatott, hogy tömeg volt a kávézó előtt. Mondom a baristának, hogy szeretnék egy filterkávét, hogy ők csak őrölt kávét tud adni. Na itt tudatosult bennem, hogy rossz helyen vagyok, kisegített, hogy a következő kávézó lesz a Bodoky.
Továbbmentem most már a megfelelő helyre, szerintem a tulaj csóka volt bent, beszélgettünk és kiderült, hogy sajnos nincs filterkávé, mert nem volt igény rá, 2 havonta valaki kért valaki, egyszerűen rajtukmaradt a kávé. Őrlőt meg minden eladtak. (ezt így annyira nem értettem, most valami speckó kávét tartottak, amit csak is filterkávénak lehet megcsinálni vagy mi?) Mondtam neki, hogy akkor vetessétek le, hogy itt ilyet lehet kapni. 2 őrlő volt, 1 sötét ,1 világos pörivel etetve. Főleg AVX kávékból dolgoznak, de mondta a csóka, hogy kicsit hullámzó a minőség. Vett tőlük valamilyen kávét, nagyon jó volt, rendelt újra belőle, de már másik adag pörkölésből jutott és teljesen más minőségű kávét kapott. Sötétebb pöriből kértem egy eszpresszót, közben engedett magának is egyet, el is kapta előlem a kávét, hogy még nem üzemmeleg a gép. Pár percre rá kaptam egy másikat, valami kenyai vagy milyen volt, de semmi extra, éreztem, hogy sötétebb pöri volt, mint amit most iszok(Bean On Optimum Arabica Blend), ennyi. -
bl4ze
veterán
válasz grizlisandor #84391 üzenetére
Bodoky-ban nekem sem volt jó tapasztalatom.
Legutóbb elég gyengusz kávét kaptam, csalódás volt..:. bl4ze .:.
-
mikike07
újonc
Nagyon sajnáljuk, ha gyenguszra sikeredett a kávé! Nem tudom mikor sikerült ilyenbe belefutni, de szeretném ha jelezném felénk! Természetesen azonnal új kávéra a vendégeink! Úgy gondolom, hogy mind olasz és specialty kávé szintén próbáljuk tartani a lépést a Pesti csúcskávézókkal, nyílván ez túl nagy falat lenne nekünk, mind géppark, kicsi légköbméter(páratartalom) miatt is! Köszönöm szépen! 😀
-
grizlisandor
veterán
Én nem mondom, hogy csalódás volt, csak a Daráló Podcast-ban fullra nyomatják, hogy kenyai meg kongói meg milyen finom az újhullámos téma, a olasz presszóhoz képest. Felültem én is erre a hullámvasútra, és "magas" elvárások után kicsit nehéz szubjektív véleményt alkotni.
Szerk.: Újraolvasva az előző kommentemet az kimaradt, hogy azt a második kávét helyett is akart főzni egyet, hogy az jobb lesz. Meg nem hagyta, hogy kifizessem a kávét, majd legközelebb. Biztos visszatérek még, üzemmeleg gépnél mit tudnak ezek az újhullámos kávék.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DIGI kábel TV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Androidos tablet topic
- EAFC 25
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- ELADÓ Quansheng UV-K5(8) kézi amatőr rádió
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest