Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84051) grizlisandor válasza Ferdzsoo (#84010) üzenetére


grizlisandor
addikt

Én Interspar-ból szerzem be, spar holnapján fent van a lista, előtte telefonon egyeztetek, hogy a boltba mekkora készletük van és eddig szívesen segítettek. :)

Más:
Tegnap fél4 fele elutaltam Danetti-nek a rendelésem árát, este jött az e-mail/sms a dpd-től, hogy a csomagommal elindultak. :B

(#84052) grizlisandor válasza grizlisandor (#84042) üzenetére


grizlisandor
addikt

Be is futott, nem telt el 24 óra se és az ország másik végébe átvettem a kávékat.
Arról volt szó, hogy az Optimum Arabica is sötét pöri, na mind1.
Hétvégén kiporciózom őket.
Milyen PID hőmérsékleten kísérletezzek szerintetek?

Más:
Kedden visszatért a GC-m, PID+réznek hála újult erővel, csak 1 kávé főtt le így. Kereste is a kóstoló egy hasonló gép árát, utána gyorsan vissza is lépett a kezdeti lelkesedéstől az árát látva(pedig ha tudná miket lehetne még). ;]

(#84053) zolnagy válasza grizlisandor (#84051) üzenetére


zolnagy
őstag

Hogyhogy nálad engedték elutalni. Nekem mindig meg kellett fizetnem az 500 Ft felárat az utánvétért.. pedig kérdeztem ém is, hogy utalhatok-e

(#84054) Noroo válasza grizlisandor (#84052) üzenetére


Noroo
tag

megvan a PID is? Gratula! hát akkor ideje ismét frissíteni az aláírásod... ott az Altea előtt a zárójelben még látok egy PID-nyi helyet! :DD

[ Szerkesztve ]

(#84055) grizlisandor válasza zolnagy (#84053) üzenetére


grizlisandor
addikt

Webshop-ban kiválaszottam, hogy előre utalás. Jött a visszaigazoló e-mail, benne, hogy majd hamarosan küldik az átutalási adatokat, 2 óra elteltével küldték is.

(#84054) Noroo:
Miután megírtam a hsz-t rohantam javítani az aláírásomat. :B

(#84056) 72lakiluk válasza grizlisandor (#84052) üzenetére


72lakiluk
tag

Én a két robist 86-87 fok körüli vízzel nyomnám, ami az én pidemen 93-94-es beállítás. az arabra meg emelnék rajta mondjuk 2 fokot. Ez persze csak kiindulónak, aztán kicsit menj fel (le) ahogy érzed.

(#84057) Gery0505 válasza grizlisandor (#84052) üzenetére


Gery0505
tag

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményed lesz a tuningolt Gaggia-val. :) Ki tudod próbálni ugyanazzal a KV-val, ami keserű volt a tuning előtt, hogy most milyen? Ha megkérlek szépen egy-két fotót feltennél róla, hogy milyen lett? Fragola mester milyen PID-et tett bele neked? Réz bojler is lett bele?

[ Szerkesztve ]

"Failure is always an option." Adam Savage

(#84058) grizlisandor válasza 72lakiluk (#84056) üzenetére


grizlisandor
addikt

Köszi a támpontokat. :R

(#84057) Gery0505:
Egy kávé után pozitív volt, jövőhéten behozom meló helyre és kiderül mire lesz jó.
Igen, ugyanazzal a kávéval teljesen más íz jött le így. A kávékorzó teszt(katt) lestem hozzá hőmérsékletet(mivel ilyen kávém van). Hétvégén lövök pár fotót. PID talán Sestos, rézbojler nincs. Nem éreztem, hogy az új alubojlert 3 liter Vera után kidobjuk, meg van egy ára a rézbojlernek. :U Szerintem azt már nem költeném a GC-re, hanem inkább egy utódba fektetném.

(#84059) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Tuning GC/Graef CM702 kombót a későbbiekben mire érdemes cserélni?

A fagyasztott kávét kiolvadás után visszafagyasztani lehet?
Azért érdeklődök, hogy ha jövőhéten kitelepülök a szettel a munkahelyre, a fagyasztott kávét vihetem natúr vagy hűtőtáska+jégaku?

(#84060) 72lakiluk válasza grizlisandor (#84059) üzenetére


72lakiluk
tag

Kicsit túlgondolod :) van aki nem is fagyaszt, mert negyedkilót elfőz pár nap alatt. Ha nem bontok többfélét, vagy nem jutok vmi nagyobb mennyiséghez egyszerre, akkor csak simán hűtőben tartom kb. 4 dupla/üveg adagokban.

(#84061) mdav88 válasza 72lakiluk (#84060) üzenetére


mdav88
senior tag

Nálunk is pár nap egy 250es zacsi...
14 dupla jön ki belőle, a legjobb esetben is három nap alatt elfogyott.

(#84062) sz.zs. válasza grizlisandor (#84059) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Ez sok mindentől függ, de épphogy meglett, miért gondolkodsz már a cserén??

Sokan azt mondják, hogy nem, de én sokszor csinálok olyat, hogy nagyobb befőttesüvegekben fagyasztom le és később porciózom szét mézesüvegekbe. Utána ezeket még néha beviszem a melóhelyre is, ekkor mégegyszer kiolvad. Semmi minőségromlást nem tapasztaltam még.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#84063) #64275200 válasza sz.zs. (#84062) üzenetére


#64275200
törölt tag

A nagy üveges (720ml) megoldás fut nálam is. Főképp ha látom, hogy nem úgy sikerült egy-egy pörkölésem. Mert akkor a félresikerült áldozatok bekerültek egy beazonosítatlan keverékbe. Igaz szenet csak ritkán csinálok a Hottoppal. Inkább az a gond, hogy sötétebb lesz a végtermék mint amit szerettem volna. Ilyenkor kiszellőzés után megy a fagyasztóba és ha népesebb eszpresszó kedvelő vendégeim vannak, akkor ők kapják meg. Nekik még ez is nagy minőségi ugrás néha. :D

(#84064) grizlisandor válasza 72lakiluk (#84060) üzenetére


grizlisandor
addikt

Igazad van. :) Viszek magammal 250 gr-most és aki itt van kap, míg el nem fogy. :DDD

(#84062) sz.zs.:

Ismerőstől kaptam ajánlatot a szettre, és gondolkodóba estem. De ha rengeteg pénzbe kerülne feljebb lépni érdemben, akkor tárgytalan.

(#84065) sz.zs. válasza grizlisandor (#84064) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Ez tényleg nagyon szubjektív, mert mindenkinek más a "feljebb". Van akinek több gőz kell, neki a dual bojler lehet a feljebb. Van aki az e61-es gépeket szereti, neki az.
Én nem szoktam gőzölni, valószínűleg e61-et sem szeretnék - bár még nem próbáltam - így én úgy gondolom egy full tuning Gc nekem pont elég, pont jó.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#84066) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok,

megjött a CM702, ennek örömére elbattyogtam a boltba az előbb, vettem valami noname kézműves kávét, hogy ne rendes kávét pazaroljak (még nem jött meg): szimplán csak kíváncsi voltam az őrleményre néhány fokozatonként, egyáltalán lássam mire jó ez. tudom, az én hülyeségem. ennek nyomán azért nem bírtam ki, főztem egy igazán sz@r kávét is belőle. :D

közben olvasgattam a topicot, belefutotam mindenféle Parci, Csápájev, soldier, omnia-manio dialógusokba tavalyról, a végén pedig, kicsit relevánsabb vizekre evezve, az otthoni espresso készítés korlátoltsága adódott, mint konklúzió, szemben a specialty kávézók lehetőségeivel.

nekem, mint teljesen laikus kávérajongónak, mit ajánlatátok ún. "jobb specialty kávézó" címén? ahogy nézegetem itt, néhányótokkal szívesen elmennék egy napos kávékóstoló gasztró túrára itt Budapesten, biztos tanulságos lenne. szerintem én nem is rendelkezem annyi dedikált ízlelő bimbóval, ami a már hivatkozott "igazán jó" kávéhoz kellene. :) múlt héten Barcelonában kétszer sikerült itt reggeliznünk (mindenkinek javaslom, mindenük miatt alapvetően) és már attól oda meg vissza voltam, ahogy a barista ránézésre (nekem) profin csinálta a kávét. nyilván ízlett is. a Madal presszóját is igen jónak tartom, mint laikus. szóval hol érdemes kávézót nézni, hogy derítsem ki, milyen kávét szeretek igazán?

szerk.: alapvetően espresso, amire kávé szóhasználattal célzok. mostanában kezd nyílni a világom, french press, cold brew, dipper, stb., ezekkel is elkezdenék majd barátkozni - mellékszálon, később.

nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy sikerül-e ráéreznem az őrlő használatára és ha igen, akkor mennyi idő után jön el a pillanat, hogy le akarom majd cserélni a DeLongi Dedica-t. szerintem nem lesz sok...

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#84067) koxx válasza hoffman_ (#84066) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Első körben ahol kóstolnék kávékat, Tamp&Pull 1, ByBeans, Budapest Baristas, Flow.

(#84068) WiZARD válasza koxx (#84067) üzenetére


WiZARD
addikt

+Kontakt, Doubleshot, Madal

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#84069) zolnagy


zolnagy
őstag

Kapucziner Brazil Dolce. Az előbb próbáltam. Közepesre pörkölt szemek, én pont így szeretem. Örlőt joker állásba tettem, így elég lassan, csöpögősen indult meg, szépen egy sugárba összeállt.. Finom, klasszik ízvilág (aki szereti)

[ Szerkesztve ]

(#84070) soldier2 válasza koxx (#84067) üzenetére


soldier2
őstag

+ Mantra, Budabest Baristas, Fekete

Ha Androidos vagy, a Play-en keress rá Budapest újhullámos kávézói appra.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#84071) koxx válasza soldier2 (#84070) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

BB-t írtam, a Mantra is jó valóban, de a fekete sztem erősen túlértékelt ahogy a madal is.

(#84072) 72lakiluk


72lakiluk
tag

Jellemző általában a decaffe-ra, hogy igen finom őrleményt kíván ? A joker alá tekertem 2 ricnivel, és még talán egyet mehetnék lejjebb is. Bár mutatós és finom ( még nekem is ) így is. Konkrétan PY cuccról írok. A Hello Sicilia no1., kár, hogy még csak most próbáltam rá, nekem nem kell több a kategóriájában :)

(#84073) hoffman_


hoffman_
nagyúr

köszönöm a kávézó tippeket mindenkinek!

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#84074) soldier2 válasza koxx (#84071) üzenetére


soldier2
őstag

Régen ittam ott utoljára (még a BuBa nyitása körül, akkor nekem jobban bejöttek a Fekete kávéi, aztán a BuBa is feljött szépen, de van egy éve, hogy jártam bármelyikben is a kettő közül). A Bean busters volt még jó a Nyugatinál, de bezárt.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#84075) sz.zs. válasza hoffman_ (#84066) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Addig rázogatta a tejes küblit, vártam, hogy valami Dritan Alsea-t megszégyenítő mintát fog önteni, aztán nesze :D

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#84076) koxx válasza soldier2 (#84074) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Hogy hogy bezárt a B Busters?

Ma meglepődtem, átmentem a kispesti diegoba pár cuccért aztán látom van egy elkülönített pult, san remo kofigép meg egy fiorenzato f4 örlő. Kérdeztem, hogy ez meg mi? a vezetőség utasítása, gyanítom a góré vmi kofiguru/hobbybarista lehetett. Attól eltekintve, hogy cca 90 fokra gőzölte a tejet maga a kv nem volt rossz.

(#84077) soldier2 válasza koxx (#84076) üzenetére


soldier2
őstag

Én is a héten futottam lyukra. Teljesen ki van pakolva. Nem úgy tűnt mintha csak egy gyors felújítás indulna. Kár mert egész jó helyen volt, de úgy tűnik a Costa és a Starbucks 5km-es körzetében nem érdemes kávézót nyitni.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#84078) gofry


gofry
senior tag

Sziasztok!
Van egy lelit gilda-m, úgy érzem ráférne egy kis opv finomhangolás, esetleg tisztítás. Tud valaki ajánlani megfelelő szakit? (nem az avx-be nem szeretném sem levinni , sem visszaküldeni :) )

(#84079) sz.zs. válasza gofry (#84078) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Keresd itt a fórumon Fragola mestert

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#84080) norkov84 válasza 72lakiluk (#84072) üzenetére


norkov84
tag

Picit nekem is finomabb állást kér, mint mondjuk a szintén PY Sidamo, de csak kb 1 ricnivel. Hővel viszont bőven lejjebb kell vinni :) De amúgy finom klasszik cucc, bőséges kremaval.

(#84081) SteelCowboy


SteelCowboy
csendes tag

Tisztelt Fórumtársak!

Megválnék Graef CM800-as őrlőmtől. Tavaly decemberben vásároltam az első tulajától, aki februárban vette, tehát a két év garancia jövő februárban jár le. Minden tartozéka megvan: eredeti doboza, zacskói, őrleménytartó, kis tisztítókeféje, soknyelvű leírás két füzetben, eredeti számlája.

Meguntam a pangó őrleményt kivuduzni (a lemezkét nem szedném ki a garatból, mert még garanciális), de a fő gondom vele, hogy hangos. Legalábbis nekem - két pici gyerkőc mellett egy panelban - hangos. Ebből a megfontolásból kézi őrlőre váltanék. Bazsee71 javaslatára a Kinu M47 Traveler felé hajlanék (presszóra), esetleg Comandante+Red Clix kombó. Ezzel egyben letudnám a pangó őrlemény és a zaj problémáját is. :)

Szóval tessék, csak tessék. Az ára 35000 Ft, ami magában foglalja a Foxposton keresztül való küldést.
Nagy felbontású képek megtekinthetők itt: [link]

Megtekinthető/átvehető Székesfehérváron, érdeklődni privátban vagy a +36305814560-as számon.

Üdvözlettel: Balázs

We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

(#84082) hoffman_ válasza SteelCowboy (#84081) üzenetére


hoffman_
nagyúr

írhattad volna egy hete. akkor ezt veszem új 702 helyett :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#84083) SteelCowboy válasza hoffman_ (#84082) üzenetére


SteelCowboy
csendes tag

Ne haragudj, most érett meg az elhatározás :B :)

We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

(#84084) jana86 válasza 72lakiluk (#84072) üzenetére


jana86
csendes tag

Jellemző, nálam is finomabbra kell. Próbáld meg nyugodtan a még finomabbat, tapasztald meg, milyen változást hoz! :)

Régebben én is mindig idegenkedtem attól, hogy a "joker" állástól nagyon eltérjek. Aztán rájöttem, hogy semmi értelme - mármint idegenkedni. Érdemes kísérletezni akár extrémnek tűnő finomságokkal, lefolyási időkkel is, mert meglepő eredményt hozhatnak. Ma már a fórumtársaktól kért bátorítás nélkül is megteszem ezt.... :D

(#84085) 72lakiluk válasza jana86 (#84084) üzenetére


72lakiluk
tag

Kösz. Tekerem én bátran a SJ tárcsáját, csak meglepődtem mennyire le kellett húzni, alig 3 ricni a késérintkezésig. Amióta ezzel darálok nem volt még ennyire lenn :)

(#84086) fahrii


fahrii
őstag

Most egy hétig Olaszországban tartózkodom, 1 km-re van egy Bialetti bolt. Az itt árusított Brikkak is román gyártmányok?

(#84087) grizlisandor válasza sz.zs. (#84065) üzenetére


grizlisandor
addikt

Értem, köszönöm.
Segítek neki keresni egy hasonló gépet, ez meg itt marad. :)

(#84088) koxx válasza fahrii (#84086) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Miert nem kerdezed meg oket? :)

(#84089) sz.zs. válasza grizlisandor (#84087) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Fragola a napokban hirdetett meg egy tuning GC-t.
Vagy tuning mentes van nálam...

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#84090) fahrii válasza koxx (#84088) üzenetére


fahrii
őstag

Mert nem feltétlenül hinném el a választ egy olyan embernek aki érdekelt a termék eladásában :DDD

(#84091) mdav88 válasza grizlisandor (#84087) üzenetére


mdav88
senior tag

Ha sokat gőzölsz, nézd meg az én Ascaso-mat. Tuning GC árban adom, ugyanazokkal a fejlesztésekkel, viszont van pluszban egy dedikált gőzölő thermoblokk benne ;)

(#84092) zolnagy válasza mdav88 (#84091) üzenetére


zolnagy
őstag

Nem is értem, miért nem kelt már el az a gép, mert jó áron adod. Ha nem lenne itthon egy gyakorlatilag ugyanezt tudó qm silvano itthon, már megvettem volna. De ez is sok mert van mellette egy rezes GC is, meg a qm0800. Csak egy maradhat :)

(#84093) koxx válasza mdav88 (#84091) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Hol van rajta a "gőzkar"? Én még mindig erősen agyalok rajta, csak lépjek túl a lakásfelújításon.

(#84094) Noroo


Noroo
tag

Srácok, akinek van tapasztalata "általános" kávézó nyitásban keressen meg privátban legyen szíves.

zanzásítva:
bpi irodáház párszáz fős legénységének lesz kialakítva, de public/self public hely lesz.

köszönöm előre is!

(#84095) mdav88 válasza koxx (#84093) üzenetére


mdav88
senior tag

Gombnyomasra nyit egy ketjaratu szelep, es indul a masodik pumpa.

(#84096) grizlisandor válasza sz.zs. (#84089) üzenetére


grizlisandor
addikt

Persze, majd ismerős kitalálja mi lesz.

(#84091) mdav88:
Köszi, megmutatom ismerősnek.

Én gőzölni nem merek a GC-vel, Fragola említette telefonon, utána rákerestem a topikban is.
Régen öntöttem mindent a kávéba, most egy fél kanál cukor ment. Ma már feketén ittam.

Behoztam a melóhelyre a gépet, 2x turnusban lefőztem összesen 15-16 db kávét. 6 kávénként vakszűrőztem, meg takarítottam a vízterítőt is. A 13. kávénál történt a csapolás elindításának 5.-6. másodpercében valami furcsa hangot adott a gépben, meg a szokásosnál kisebb volt a vízhozam; következő kávénál már nem volt semmi furcsaság. Az biztos, hogy barista nem leszek, míg otthon elfőzögetek 4-6 db kávét, több azért már komoly feladat. Bean On 7030 nem rossz. Összességében mindenkinek tetszett, volt kis panasz, hogy erős a kávé, meg a szarvasi nem ilyen tudományos. ;]

(#84097) 72lakiluk válasza grizlisandor (#84096) üzenetére


72lakiluk
tag

Az a 6 kávénkénti nagytakarítás kicsit erős :) én papírt használok és havonta 1x veszem le a felsőszűrőt, de alig-alig szennyezett. Nem kis meló lehetett GC-on annyit lefőzni :) megdolgoztattad rendesen :C a munka meg el volt menve :DD

(#84098) grizlisandor válasza 72lakiluk (#84097) üzenetére


grizlisandor
addikt

Erős a meleg vakszűrő kiszedés a kosártartóból. :K
Az IMS szűrő nem illeszkedik olyan szorosan, azt pillanatok alatt kiszedem.

Hétvégén ránézek a felsőszűrőre(kíváncsi vagyok).

Vártam is, hogy a főnök lebasszon, de csak nevetett meg kérdezte mennyit kérek egy kávéért. ;]

(#84099) iatti válasza grizlisandor (#84098) üzenetére


iatti
aktív tag

én nem használom a kosártartóban lévő rugót.így könnyen kijön a kosár.

[ Szerkesztve ]

(#84100) #64275200


#64275200
törölt tag

Ma megérkezett a TDS mérő. Sikerült is beállítanom a vizet. :)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.