Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71751) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

Sziasztok!

Gondolkodom itthoni, saját pörkölésen. (szigorúan saját célra). Egy popcorn gépet használtam eddig, "játszadozni". Ezt annyiban módosítottam, hogy külön tudom kapcsolni a fűtést ill. fújást. Ezt azért próbáltam meg, mert elég sok kv-szem kráteresedett. A neten olvasgattam és ennek az volt az oka, hogy túl gyorsan kapott túl nagy hőt. Ez tök jól működött, mert ugye tudtam fűteni+fújni ill. időnként lekapcsolva a fűtést a szemek a meglévő hő segítségével tudtak pörkölődni, miközben a fújás (és a szemek levegő általi kavargatása) megmaradt. Viszont így iszonyat hamar lehűtötte a sima levegő a szemeket :D

Na szóval azon törtem a fejem, hogy kéne egy pörkölő, itthonra, magamnak, ami belefér a keretembe. Ez egy gene cbr 101 személyében találtam meg. Még jobb lenne használtan. De mielőtt nagyon keresgetni kezdtem volna, elkezdtem bújni a netet. Igazából fogalmam nincs mit kellene tegyek. Adott Gene cbr101, Hottop (több változata is van), Behmor 1600(ezt csak usa-ban kapni ha jól láttam a honlapon) + rengeteg fórum információ(A behmor a maga árával bőven túlvan a gene-n, azért tettem a felsorolásba, mert külföldi fórumokon "egy szinten kezelik" őket). Teljesen tanácstalan vagyok, pláne, hogy home-barista, sweetmaria stb infók alapján ezek mindegyikénél jobban járnék egy úgynevezett BM/HG (kenyérsütő + hőfúvó kombó)-val. Na erről is elkezdtem olvasgatni, látok nagyon szép eredményeket, és jóval olcsóbb mint bármelyik gép. Itt viszont jön a problémám a teflon a sütőben. (Elvileg le lehet kaparni megfelelő eszközzel + fúróval, de mi van ha elbaltázom... olvasni ezt is- azt is de az egészség nem játék).

Szóval nem tudom... őszintén ellennék a popcorn géppel is, viszont nagyon nincs kedvem 50g-jával pörkölni a kávét... Jött a gene, majd a netes infó, akkor inkább a BM/HG-t kéne erőltetni, de mire meggyőzöm magam addig találok egy fórumot/fb csoport bejegyzést ahol magasztalják a gene-t otthonra...vááááá

Van esetleg valakinek tapasztalta/véleménye erről a témáról?

Tényleg ennyire igaz, hogy mégsem annyira jó egy gene cbr 101 - itt a kereső alapján is azt kell látnom, hogy inkább egy sötétebb pörkölés és az ebből adódó ízvilág érhető "csak" el vele - ? Hogy több pörkölési szinttel sem tud normálisan megbírkózni? Hottopot találtam használtan, viszont valamelyik régi változat lehet, infókat pedig (főleg a pozitívakat) az újabbakról találtam inkább a neten... Rengeteg információ, sok megkötés (anyagi keret, egy itthonra jó minőséget produkáló gép, stb) és teljes káosz a fejemben :/

Szerk: Most még az is eszembe jutott, hogy olyan minigrill-ből, amiben van (csirke)forgató is lehetne Drum-roastert csinálni. Kérdés, hogy a beállítható - elvileg - 230-250c fok mire lehet elég?

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#71752) gogh


gogh
csendes tag

Sziasztok! Nincs valakinek egy -PID hez használatos - felesleges SSR reléje? Megvenném!
Az enyém ma reggel egy villanás kíséretében tönkrement. Egy örökkévalóság mire ideér Kínából az új.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#71753) zolnagy válasza gogh (#71752) üzenetére


zolnagy
őstag

71739

(#71754) Parci válasza mézespálinka (#71751) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nyilván korlátos egy gene, de azért elég penge kávék készíthetők vele. épp most iszom a legutóbbi pörkölésem, hát, elég savanyú lett. attól ne félj, hogy túl gyorsan kap túl sok hőt, hiszen ezekkel épp az a gond, hogy akármilyen erősek, akkor sem elég erősek, egy nedvesebb kávé pörkölése kb. 17 perc. lehet vele bármilyen világosat és bármilyen sötétet csinálni, ami nekem még sosem sikerült, az olyan világos pörkölés, ami csak megközelítőleg tud annyi féle ízt, mint mondjuk egy casmo.

cserébe viszont jó esetben egészen pontosan be tudom lőni azt a pörkölési szintet, amit én a legjobban szeretek, mint a legutóbbi etiópnál.

a behmor is jó, nem tud annyit, de nem is kell, a p1 programja elég, aztán, amikor kész, kiveszed a kávét és tálcán hűtöd. a behmor kint jóval olcsóbb, ha itt drágább, úgy határeset, amúgy azt venném, mert a legolcsóbb, elég jó és ráadásul tudsz stabil 350 grammot pörkölni vele.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#71755) CB


CB
senior tag

Lenne néhány kérdésem.

Ti is tapasztaltátok azt, hogy különböző kávék őrlése után az őrlemény térfogata különböző?
A Paksi kávénál vett két hetes pörkölésű kávé 9 grammja sokkal kevesebb térfogatra, mint a Lidl-ben vett Bio organic tanuló kávém térfogata őrlést követően.

Más: A boltok polcain talált kávékon fel van tüntetve a szavidő. Ebből vissza lehet következtetni a pörkölés idejére? Vagy ez gyártója válogatja?

Más: LM szimplaszűró klónnal kísérletezek. 9 gramm őrlemény fér bele. Mennyi az ideális lefolyt mennyiség, és hány másodperc alatt kell lefolynia?

Egyébként most tapasztalom, hogy fragolától vett szimpla szűrő tölcsér mennyire megtudja könnyíteni az előkészületeket.
Én ilyen szűrőpapírt vettem az őrlemény tetejére. 100 darab van benne, és 300 Ft volt a Müllerben. Annyi volt a szépséghibája, hogy a műhelyben meg kellett kérnem a srácokat, hogy 58-as méretű tömítésvágóval vágják méretre.
Tökéletesen működik.

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#71756) Deadzone41 válasza mézespálinka (#71751) üzenetére


Deadzone41
őstag

Szerintem ne izguld túl a kérdést. Az otthoni pörkölés sok sebből vérzik:
-általában nem tudsz mintákat kivenni folyamat közben, amit későb cuppingolva megállapíthatnád melyik szinten oké a kávé
-nincs normális visszajelzésed a hőmérsékletről, nem tudsz megismételni egy profilt
-a környezet hőmérséklete nagyban befojásolja az eredményt
-a legnagyobb gond, hogy nem kapsz sehol normális alapanyagot, csak ilyen raktárak aljáról összesöpört past crop valamiket, amiket már csak így tudnak eladni. Persze lehet szerencsével járni, ha kunyerálsz zöldért nagyobb pörkölőktől.
-ha hozzájutsz valami jó, és drága alapanyaghoz, akkor meg azon fogsz gondolkodni, hogy mennyi potencia lehet még benne, normálisan profilozva és nagy dobos gépen lepörkölve.
-lehet sprórolsz vele némi pénzt, hogy olcsóbb a kávé, de számold bele a te idődet is, a kávé súlyvesztését és az esetleges kiöntött, rontott pöriket.

Szóval én ezek miatt engedtem el a dolgot. Persze lehet otthoni jó móka, meg a kézművesség élvezete is benne van, csak az előbb említettek miatt ne izguld túl a dolgot, hogy melyik gépet veszed, szerintem.

(#71757) Rush77 válasza CB (#71755) üzenetére


Rush77
aktív tag

Az első és második kérdésedre tudok válaszolni.

- Teljesen normális, hogy két különböző kávé különböző térfogatú. Nekem is van amiből (pl. sötétebb pörkölésű kávék) max 16g megy bele a dupla kosárba míg vannak olyan kávék amikből 21g-ig el kell menni.

- A szavatossági idő elvileg rajta van minden kávén. a Bolti kávéknál ha jól tudom 2 évet kell visszaszámolni és meg lesz a csomagolás dátuma. (Vannak olyan kávék is ahol mindkettő fel van tüntetve A, B jelzéssel pl.)

Más.
Szüleim hoztak Ecuadorból kávét nekem (egy kinti pörkölőtől) és azt tapasztalom, hogy:
1- Crema nem sok van. Az első 3-4 másodpercben csak sötét lé folyik le és utána kezd megjelenni vékonyan a crema. A lefolyás szép egyenletes nyitott karral. Nem fröcsköl meg semmi. Gondolom ez sajátosság és nem bug. :D

2- Belőttem a darálót hozzá és most 20g->25mp->30g az arány 92fokos PID beállítás mellett. Viszont egy kicsit savanykás (nem bántóan citrom mert van benne az enyhe savanykásság mellett valami kellemes picit gyümölcsös íz is) Ezen esetleg hogyan tudnék javítani szerintetek? több hő? gyorsabb esetleg lassabb lefolyás?
Amúgy április pörkölés a cucc.

Megint más (Norda)
múltkor a Vera után gondoltam kipróbálom a Nordát de közben meg volt az éppen aktuális havi pulycaff-os átmosás és csak utána kezdtem el Nordával etetni a gépet.
Ízben talán egy picit tovább lágyult a Verához képest viszont azt vettem észre (és nem csak én), hogy halkabb lett a gép. Ez gondolom nem nagyon lehet a a Norda miatt vagy mégis?
Előtte is ugyanolyan időközönként végeztem/végzem a pulycaffos tisztítást és nem tapasztaltam ilyen jellegű változást.

[ Szerkesztve ]

(#71758) fragola.6035 válasza zoknee (#71739) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Írtam

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#71759) sz.zs. válasza fragola.6035 (#71758) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Én is még tegnap, de válasz nuku...

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#71760) mézespálinka válasza Parci (#71754) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Köszi a válaszokat!

Nem a kávén való spórolás a cél, csak szeretnék belekóstolni, viszont a lehető legkevesebb kompromisszummal. :)
A behmorhoz egy kérdés: ez miben jobb pl, mint ha veszek egy olyan grillt ami tud 250c-t, belerakok egy "drum"-ot?

(#71761) soldier2 válasza CB (#71755) üzenetére


soldier2
őstag

Aeropress filterpapír, nedvesen mehet a tömörített pogácsa tetejére. Nem kell vágni, és árban sem vészes.

#71750 djboris: a Hg1 leggyengébb pontja szerintem inkább a hosszú tengely (bár a késen nem mérte senki a kitérést darálás közben ez vsz lehetne jobb. Síktárcsás kés kézi darálóba nem működik (nem forog elég gyorsan, hogy a babok bekerüljenek a kések közé). Az EG-ről kérdeztem egyszer a Daráló telegrammján, és nem voltak a végeredménytől elájulva (vsz a többség leírásokból alkotott véleményt, nem sok van az országban belőle).

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#71762) Koczó93


Koczó93
őstag

Valakinek egy “kis” pörkölő :DD]

(#71763) Kávé Kálmán válasza soldier2 (#71761) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"a késen nem mérte senki a kitérést darálás közben"

Lemértem 2-3 éve, amikor divatossá kezdett válni az őrlőcentrírozás. Nem videóztam, de óriási rumlit csinálnak a babok a terheletlen állapothoz képest (minél világosabb, annál nagyobbat). Ez számomra pünkt azt jelenti, hogy még ha optikailag jól is festhet, erősen megkérdőjelezhető a századok farigcsálása terheletlen állapotban különböző őrlőkön.
A másik konzekvencia az volt, hogy talán mégsem hülyegyerekek dolgoznak a Mahlkönignél sem és feltehetően csak fáradtan mosolyognak a centrírozási kísérleteken.

[ Szerkesztve ]

(#71764) Parci válasza Deadzone41 (#71756) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azzal a részével, hogy mindegyik kisgép alkalmas és mindegyik kb. hasonló módon korlátos, egyetértek. egyikkel sem fogsz casmót pörkölni.

de.

-általában nem tudsz mintákat kivenni folyamat közben, amit későb cuppingolva megállapíthatnád melyik szinten oké a kávé

tényleg nem tudsz, de nem is kell. nem 5 kilókat pörkölsz egyben, hanem 250 grammokat, ha olyan kávéról van szó, amit be tudsz szerezni többször és/vagy van belőle pár kilód, kiismered 3-4 pörköléssel, és amúgy sem nézegetnéd, mert kb. másodpercre tudod, hogy hogyan fogod csinálni.

-nincs normális visszajelzésed a hőmérsékletről, nem tudsz megismételni egy profilt

ezt nem értem. a babok hőmérsékletéről nincs normális visszajelzésed, de a gene konkrétan egy pid-del működik (ostoba, de a célhoz elég), pontos visszajelzésed van és meg tudod ismételni a profilt.

-a környezet hőmérséklete nagyban befojásolja az eredményt

befolyásolja, de ez is olyasmi, hogy ha vezetsz egy excelt a pörikről, lesz tapasztalatod. én már elég jól tudom, hogy ami télen xy módon lett jó, azzal nyáron mit csináljak. rossz esetben egyet elrontok nyáron, de aztán nem lesz gond.

-a legnagyobb gond, hogy nem kapsz sehol normális alapanyagot, csak ilyen raktárak aljáról összesöpört past crop valamiket, amiket már csak így tudnak eladni. Persze lehet szerencsével járni, ha kunyerálsz zöldért nagyobb pörkölőktől.

ez valóban gond, de azért megoldható. inkább úgy mondom, hogy ami tényleg jó, az zöldként sem olcsó.

-ha hozzájutsz valami jó, és drága alapanyaghoz, akkor meg azon fogsz gondolkodni, hogy mennyi potencia lehet még benne, normálisan profilozva és nagy dobos gépen lepörkölve.

nem tudom, most, hogy így mondod, belegondoltam, de eddig sosem. ugyanis a mérleg serpenyőjében az is benne van, hogy ha már tudod, hogy mit kezdj az adott zölddel, akkor pont úgy fogod pörkölni, ahogy szereted, ahogy neked pont jó. pörkölőtől vásárolva mindig alkalmazkodsz, néha bejön, amit kapsz, néha nem. megmondom őszintén, hogy nálam ez elég komoly érv, kaptam nekem nagyon ízlő kávékat is a hazai pörkölőktől, de olyat is, ami annyira nem jött be, és sosem tudtam kialakítani egy rutint, hogy ne fussak lyukra.

-lehet sprórolsz vele némi pénzt, hogy olcsóbb a kávé, de számold bele a te idődet is, a kávé súlyvesztését és az esetleges kiöntött, rontott pöriket.

ha nincs hozzá kedved, érdeklődésed, akkor ezek elég ellenérv lehet, de én inkább azt mondanám, hogy buli, friss kávéillat, mindig friss kávé (zölden eláll, akkor csinálsz, amikor kell neked, nem futsz bele, hogy kifogytál, hogy csak három nap múlva tudsz venni stb.).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#71765) Parci válasza mézespálinka (#71760) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sajnos nem ismerem eléggé a behmort még, úgyhogy nem merek válaszolni. de azért felmerül a kérdés, hogy még ha tudsz is szerezni tök jó dobot, mivel forgatod? a behmor azért fújni is tud, több motorsebességet is tud stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#71766) gytam65 válasza soldier2 (#71761) üzenetére


gytam65
újonc

Miért kell filter papír a pogácsa tetejére? Erről eddig lemaradtam....

(#71767) mézespálinka válasza Parci (#71765) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Elvileg ezekben van nyársforgató grillcsirkéhez. Arra a nyársra kell felaplikálni a drum-ot. Persze gondolom nem egy lapon említhető viszont árban töredéke ezért jutott eszembe hogy rákeressek a neten.

[ Szerkesztve ]

(#71768) fragola.6035 válasza Kávé Kálmán (#71763) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Nálad magasabb minőséget előállító pörkölőknek erről más a véleménye. Kontaktban vagyok a Mahlkönig UK-val pl. és nem mosolyognak. Pont ellenkezőleg.
Egyébként 3-6 század eltérést, amit a Mahlkönig elkövet, már egy Mazzer SJ-n is érzékszervileg érezhető változást lehet tapasztalni. Persze nem mindenki érzi, de attól még van, mint a Holdnak is van másik oldala.

https://caffe35.webnode.hu/

(#71769) Parci válasza mézespálinka (#71767) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha amúgy is adott egy forgatós grill, megérhet egy próbát, de ha a grillt is venni kell, biztos, hogy megéri?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#71770) Parci válasza gytam65 (#71766) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem kell, de ha teszel, elég jól ki tudod küszöbölni a rossz vízterítést, túl nagy kezdeti vízhozamot, azaz a nyűgösebb gépek legnagyobb nyűgét.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#71771) mézespálinka válasza Parci (#71769) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Nem tudom, nagyon tanácstalan vagyok :D igazából 20k-ért van már, akár használtan is, egy drum pedig kb 3k.

(#71772) Deadzone41 válasza Parci (#71764) üzenetére


Deadzone41
őstag

Elismerem, hogy megvan a maga bája, én is csináltam évekig.
A genébe pont, hogy a hőmérséklet szabájzását utáltam. Nem a babok hőmérsékletét méri, hanem valamit kalkulál a kijővő levegő hőjéből, pontosan nem tudom. Felvűt 5 fokot, majd droppol 5-öt, elég nagy a hőingása. Többen pimpelik a szabájzását, láttam már wireless hőmérőt is beéptve a dobba. ebbe már nem mentem bele.
A főzésben is zavaróan sok változó van, engem idegesített, hogy a pörkölésem is egy volt köztük.

(#71773) Parci válasza Deadzone41 (#71772) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

buta a pid programozása, azért csinálja ezt az 5 fokos liftezést. nem a legjobb, de annyira gyengék ezek a kis villanyvasak, hogy igazából nem számít annyit.

én inkább a készítésben engedtem egy picit a szigorból magamnak, cserébe a pörkölést kézben tartom, amennyire tudom. nyilván egy huky 500 vagy - nekem - méginkább egy quest m3s jobb volna.

a végeredményt viszont megvédeném: egy egyszerűbb ízvilágú (nem 3-4 féle íz, nem olyan összetett), de számomra ideális szintre pörkölt kávé minden sokkal komplexebb, de kellemetlenül savanyú/keserű kávénál jobb. millió ok miatt lehet savanyú egy komoly casmo cucc is, kezdve az én bénaságommal, nem kizárva akár a daráló szűkösségét, de akárhogy is, a végeremény érdekel itthon, a pohárban.

a saját cuccaimban egyszerűen kevesebbet csalódom. ez megéri számomra az abszolút csúcsok elengedését, pedig az is tény, hogy amikor egy csúcs kávé jól is sikerül, az mindent visz. csak egy ilyenre jut három savanyú, amit meg annyira utálok, hogy ilyenkor az egész kávézástól elmegy a kedvem. :U

bornál dettó. nem akarok már csalódni. a csúcsokat meg megkóstolom erre szakosodott helyeken, a hely kockázatán.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#71774) Deadzone41 válasza Kávé Kálmán (#71763) üzenetére


Deadzone41
őstag

A Mahlkönignél nem tudom mit csinálnak, de hogy ne számítana az örlő szabájzása az eléggé merész kijelentés. Ahogy hallom vannak EK-k amikkel gyárilag nem lehet presso finomságok őrölni, mert ferdén összeérnek a kések... hg1 kését lehet tologatják a babok, de meglepődnék, ha egy komolyabb motoros síktárcsás, vagy akár kúpos gép kését is tologatnák.

(#71775) adp válasza Kávé Kálmán (#71763) üzenetére


adp
őstag

Ha hulyeseg lenne akkor megmagyarazod kerlek hogyan valtozik meg a nullpont az orlon,miert tolodik el a presszo tartomany...?

(#71776) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

apropó, mutatok egy gaggia classic keveset futott, hölgy tulajos, garázsos-megkímélt alu vízterítőt:

szépen eltettem a fiókba, soha többet nem veszem elő. az új réz blokk igazi rezesbárány, ezt lőtte az etiópból azonnal:

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#71777) sz.zs. válasza Parci (#71770) üzenetére


sz.zs.
senior tag

.... és nem mellesleg kevesebb dzsuva kerül a felsőszűrőn keresztül a rendszerbe :K

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#71778) zolnagy válasza Deadzone41 (#71774) üzenetére


zolnagy
őstag

Már többször leírtad rosszul, és szúrja a szemem: a szabályozás nem pontos j..

(#71779) Deadzone41 válasza zolnagy (#71778) üzenetére


Deadzone41
őstag

Tanulni sosem késő. :B

(#71780) zolnagy válasza Deadzone41 (#71779) üzenetére


zolnagy
őstag

:)

(#71781) SoundON


SoundON
tag

Vegyésztársaktól kérdezem,
hogy világos pörkölésű eszpresszókhoz kinek mi a tapasztalata?
1 liter Nordába hány g Mg koncentrátumot (10,14g keserűsó/1L oldatot) raktok?
És a másik, szódabikarbónás (1,38g szódabikarbóna/1L oldatból) nem kell bele hogy azt a 65mg összes ásványi anyagot feljebb tornázzuk legalább a 75-250mg/L középértéke felé?

Nekem eddig ez a tapasztalatom az 1 liter Norda + 15g Mg koncentrátum pancsolással:
- a kávéim a gyümölcsös, savasabb ízek mellett is "kávéízűek" maradnak és több ízjegyet rajzolnak ki
- nem nyákosodik a víztartályom, mint a sima Nordától meg a BWT kancsós víztől

(#71782) Elekellek válasza gogh (#71752) üzenetére


Elekellek
csendes tag

Ilyesmit fölösleges Kínából rendelni. Ráadásul ezek a lóbąszó tokozású, noname vackok nem tudják hozni a rájuk írt értéket, amit én kaptam pár éve egy PID-hez, az eleve selejtes volt.

Érdemes ilyet venni, kicsi, olcsó, megbízható, könnyen szerelhető, mindenhol kapható: Sharp SSR

[ Szerkesztve ]

(#71783) hogyaza


hogyaza
csendes tag

Múltkor találtam egy helyet Olaszban,ahol filléres áron vannak csészék.Formára a Pallyotz-ra hajaznak,ez a félgömb vastagfalú.
Alj nélkül egy 6db-os doboz 3euro volt,aljával együtt 6.9 juró.Magamnak biztos hogy veszek vagy 2 készletet,de ha kell még valakinek szóljon.A héten megyek ismét.

(#71784) Elekellek válasza Elekellek (#71782) üzenetére


Elekellek
csendes tag

(Érdemes ellenőrizni a PID kimeneti feszültségét, mert ez az SSR csak 6V-ig oké. Ez esetben kellhet egy előtétellenállás, valahol 560Ω-1k között).

(#71785) PetAd válasza mézespálinka (#71751) üzenetére


PetAd
tag

Szia!

Régebben én is gondolkodtam pörkölő építésén, én egy Behmor formát próbálnék összehozni. ebay-en elég sok forgódob van, de talán a Behmor-t is meg lehet rendelni valahogy, az nagyobb méretű, mint ami Kínából elérhető. Kell venni még elektromos sütőt/grillt, mondjuk rozsdamentes belsővel. Aztán valami kontroller bele ami hőprofil alapján szabályozza a benti hőmérsékletet. Jó kis építgetős projektnek hangzik, kérdés, hogy mennyi időt és pénzt kell belelapátolni, hogy használható pörkölőt kapjunk.

(#71786) mdav88


mdav88
senior tag

Új darálóból mi a közepesen jó szint, mit szabad megvenni? Lehetőleg adagos karbaőrlős.
(kerékpárbolt, kis kávézórészleggel)

Lehet fragola-féle faszán rendberakott is, de ha jól láttam az most nincs készleten.

[ Szerkesztve ]

(#71787) Nixon18


Nixon18
senior tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani Velencében (vagy esetleg Verona-Garda-tó környékén is) olyan kávézót, amit majd érdemes lenne kipróbálni?

(#71788) Koczó93 válasza mdav88 (#71786) üzenetére


Koczó93
őstag

Fiorenzato f4, f64evo?

(#71789) norkov84 válasza hogyaza (#71783) üzenetére


norkov84
tag

Képet esetleg tudsz róla betenni?
Köszi

(#71790) adp válasza mdav88 (#71786) üzenetére


adp
őstag

Sztem ha irnal egy arat meg hogy milyen stilusu kavet szeretnel egyszeubb lenne

(#71791) fragola.6035 válasza mdav88 (#71786) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

F64 EVO

https://caffe35.webnode.hu/

(#71792) mdav88 válasza adp (#71790) üzenetére


mdav88
senior tag

150, nagyon legfeljebb kétszázezer.
Egy ismerősnek, nem saját részre, nagy valószínűséggel valami klasszik lesz benne.
Semmi extra, de azért ne is a legalja legyen...

(#71793) mdav88 válasza fragola.6035 (#71791) üzenetére


mdav88
senior tag

F4nano?

(#71794) hogyaza válasza norkov84 (#71789) üzenetére


hogyaza
csendes tag

Sajna nem,csak ha már ott leszek.

(#71795) adp válasza mdav88 (#71793) üzenetére


adp
őstag

Sztem ebbe kb csak a nano fer bele,mondjuk sztem egy klasszik blendhez tok oke ez a daralo, de ha afas akkor fragolanal 188plusz afa az evo

[ Szerkesztve ]

(#71796) gogh válasza Elekellek (#71784) üzenetére


gogh
csendes tag

Helló! Köszönöm, hogy válaszoltál!
Sajna nem értek hozzá, csak összeállítottam Fragola leírása alapján.
RKC-Rex c-100 -es PID- em van , nem tudom, hogy a leírásából melyik érték a kimeneti feszültség. Segítenél?(L:/dl/upc/2018-05/28/590048_whu2ujycaqiitzgr_rkc_rex_c100.jpg)[kép](/L)

(#71797) Deadzone41 válasza SoundON (#71781) üzenetére


Deadzone41
őstag

A magnézium hozzáadása is növeli a tds-t. Senki se tudja megmondani mennyit adj hozzá pontosan. Próbálkozz 5-10g koncentrátummal/liter első körben, szerintem. A pufferével ne foglalkozz, az optimális tarrtományban van.

[ Szerkesztve ]

(#71798) bluesfan válasza mdav88 (#71793) üzenetére


bluesfan
tag

Lehet, hogy egy megnézést ez is megérne: F64

(#71799) fragola.6035 válasza mdav88 (#71792) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Akkor f4

https://caffe35.webnode.hu/

(#71800) mester6 válasza Deadzone41 (#71797) üzenetére


mester6
tag

Nem mg-ot akartál írni? :F

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.