Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Az első és második kérdésedre tudok válaszolni.
- Teljesen normális, hogy két különböző kávé különböző térfogatú. Nekem is van amiből (pl. sötétebb pörkölésű kávék) max 16g megy bele a dupla kosárba míg vannak olyan kávék amikből 21g-ig el kell menni.
- A szavatossági idő elvileg rajta van minden kávén. a Bolti kávéknál ha jól tudom 2 évet kell visszaszámolni és meg lesz a csomagolás dátuma. (Vannak olyan kávék is ahol mindkettő fel van tüntetve A, B jelzéssel pl.)
Más.
Szüleim hoztak Ecuadorból kávét nekem (egy kinti pörkölőtől) és azt tapasztalom, hogy:
1- Crema nem sok van. Az első 3-4 másodpercben csak sötét lé folyik le és utána kezd megjelenni vékonyan a crema. A lefolyás szép egyenletes nyitott karral. Nem fröcsköl meg semmi. Gondolom ez sajátosság és nem bug.
2- Belőttem a darálót hozzá és most 20g->25mp->30g az arány 92fokos PID beállítás mellett. Viszont egy kicsit savanykás (nem bántóan citrom mert van benne az enyhe savanykásság mellett valami kellemes picit gyümölcsös íz is) Ezen esetleg hogyan tudnék javítani szerintetek? több hő? gyorsabb esetleg lassabb lefolyás?
Amúgy április pörkölés a cucc.Megint más (Norda)
múltkor a Vera után gondoltam kipróbálom a Nordát de közben meg volt az éppen aktuális havi pulycaff-os átmosás és csak utána kezdtem el Nordával etetni a gépet.
Ízben talán egy picit tovább lágyult a Verához képest viszont azt vettem észre (és nem csak én), hogy halkabb lett a gép. Ez gondolom nem nagyon lehet a a Norda miatt vagy mégis?
Előtte is ugyanolyan időközönként végeztem/végzem a pulycaffos tisztítást és nem tapasztaltam ilyen jellegű változást.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- Elektromos autók - motorok
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest