Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- norbx: Számítógép.hu
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Deadzone41
üzenetére
azzal a részével, hogy mindegyik kisgép alkalmas és mindegyik kb. hasonló módon korlátos, egyetértek. egyikkel sem fogsz casmót pörkölni.
de.
-általában nem tudsz mintákat kivenni folyamat közben, amit későb cuppingolva megállapíthatnád melyik szinten oké a kávé
tényleg nem tudsz, de nem is kell. nem 5 kilókat pörkölsz egyben, hanem 250 grammokat, ha olyan kávéról van szó, amit be tudsz szerezni többször és/vagy van belőle pár kilód, kiismered 3-4 pörköléssel, és amúgy sem nézegetnéd, mert kb. másodpercre tudod, hogy hogyan fogod csinálni.
-nincs normális visszajelzésed a hőmérsékletről, nem tudsz megismételni egy profilt
ezt nem értem. a babok hőmérsékletéről nincs normális visszajelzésed, de a gene konkrétan egy pid-del működik (ostoba, de a célhoz elég), pontos visszajelzésed van és meg tudod ismételni a profilt.
-a környezet hőmérséklete nagyban befojásolja az eredményt
befolyásolja, de ez is olyasmi, hogy ha vezetsz egy excelt a pörikről, lesz tapasztalatod. én már elég jól tudom, hogy ami télen xy módon lett jó, azzal nyáron mit csináljak. rossz esetben egyet elrontok nyáron, de aztán nem lesz gond.
-a legnagyobb gond, hogy nem kapsz sehol normális alapanyagot, csak ilyen raktárak aljáról összesöpört past crop valamiket, amiket már csak így tudnak eladni. Persze lehet szerencsével járni, ha kunyerálsz zöldért nagyobb pörkölőktől.
ez valóban gond, de azért megoldható. inkább úgy mondom, hogy ami tényleg jó, az zöldként sem olcsó.
-ha hozzájutsz valami jó, és drága alapanyaghoz, akkor meg azon fogsz gondolkodni, hogy mennyi potencia lehet még benne, normálisan profilozva és nagy dobos gépen lepörkölve.
nem tudom, most, hogy így mondod, belegondoltam, de eddig sosem. ugyanis a mérleg serpenyőjében az is benne van, hogy ha már tudod, hogy mit kezdj az adott zölddel, akkor pont úgy fogod pörkölni, ahogy szereted, ahogy neked pont jó. pörkölőtől vásárolva mindig alkalmazkodsz, néha bejön, amit kapsz, néha nem. megmondom őszintén, hogy nálam ez elég komoly érv, kaptam nekem nagyon ízlő kávékat is a hazai pörkölőktől, de olyat is, ami annyira nem jött be, és sosem tudtam kialakítani egy rutint, hogy ne fussak lyukra.
-lehet sprórolsz vele némi pénzt, hogy olcsóbb a kávé, de számold bele a te idődet is, a kávé súlyvesztését és az esetleges kiöntött, rontott pöriket.
ha nincs hozzá kedved, érdeklődésed, akkor ezek elég ellenérv lehet, de én inkább azt mondanám, hogy buli, friss kávéillat, mindig friss kávé (zölden eláll, akkor csinálsz, amikor kell neked, nem futsz bele, hogy kifogytál, hogy csak három nap múlva tudsz venni stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Xbox Series X|S
- Horgász topik
- Bizonyos GeForce VGA-k hiányára figyelmeztet a Zotac
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest