Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz general #113398 üzenetére
Egyelőre itt, hátha érdekel mást is a tapasztalatom.
Az Iberital Challenge-hez képest nyilván nagyon durva az állítás, de ahhoz képest kb. minden más nagyon durva. :-)
Én csak presszózok, világosabbakkal (pl. Bagira, mostanában Red Baggies). Ezeknél az értelmes lefolyáshoz a "szerinte" török tartományba kell állítani, de mindegyiknél be tudtam állítani (egy Maran-tól eltekintve, ami sztem. simán döglött volt, ízre is). Ez kb. ilyen dolgokat jelent:
18g VST filter, 1:2,5-3 arány, 7bar állandó nyomás, idő: 30-35 sec.
Néha tényleg csak picit kell mozdítani, hogy igazán eltaláld, de aztán tartja ezt rendesen, nem mászik el.
Nálam egy kerámiakéses Mahlkönig Vario-t váltott, ahhoz képest kicsit savdominánsabb, részletezőbb ízeket hoz, amennyire én meg tudom ítélni.
Ex kollégám egy Rocket Appartamento mellett használ kb. 6 éve egy Silenzio-t (mechanikában tökugyanaz) megelégedéssel, kicsit sötétebb pörikkel, pl. PY spicy Italy-val.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #113086 üzenetére
Gábor végülis csak a lényeget nem beszéltük meg Pontosabban erre sem válaszoltál
Hogy előgratuláltam valamit amit csak sejtek...
Naszóval hogy is van ez a 4hőmérsékleti loggolás a SEP-ben? Jól sejtem hogy van már valami BETA verzió ebből? Mi lesz ez, hogy lesz ez?[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
Ha már SEP.
A különböző csapolásokról vannak logok? Valahogy lehet importálni? Ha már csv-ben lehet exportálni.
Valamint a yes no gombok androidos szokáshoz képest fordítva vannak?@weinmaker
033T a 64-es három fázisú jollyhoz való. A 033m van egy fázisra, klasszik jollyhoz. A legújabb a 233m, amit a jolly v proba szerelnek. Van még a 189D, ami a 64-es mini, de valsz az a legkíméletesebb, a 250W-os motor miatt. De hogy melyik milyen agresszív, gyors és milyen eloszlási görbéi vannak?
Socraticcoffee és a szitagép kellene ehhez. A 151-es sorra sem sok infó van. Sem az sspkre ami espresso/high uniformity multi purpose unimodal brewing mindenféle elnevezés alatt fut.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
senior tag
-
Mano66
senior tag
válasz Gravity1234 #113380 üzenetére
Azért nézz szét itt is. [link]
Igaz mindenütt most mentek fel az árak rendesen. Novemberben 20000 ft-tal voltak olcsóbbak. Ez igaz a PurePro-ra is. A Krausen membránja és szűrő szettje is olcsóbb.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
home.barista
csendes tag
Ha valakinek segítség, találtam egy jó videót, ami alapján sikerült beszabályoznom az Eureka Mignon Specialitat. [link]
-
rastacsz
tag
válasz p.lac #113406 üzenetére
Köszi!
Akkor már csak az a kérdés, hogy a csv-k valahol elérhetők?
Van esetleg közössége?
A decent profilok vhogy összemérhetők, illeszthetők a SEP alkalmazáson belüli profilokkal? Egyáltalán, a decent görbék is csak a tulajoknak szánt zárt csoporton belül elérhetők?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
WarLock07222
tag
válasz rastacsz #113409 üzenetére
Böngészheti aki akarja. De így context nélkül nem hiszem, hogy érdemi információt ki tudsz ezekből szedni ilyen formában. Profilokat tudsz meglesni, de azok sem svájci bicskák.
-
SoundON
tag
válasz WarLock07222 #113410 üzenetére
Egy újabb piaci rés
Lassan igazán legyárthatna valaki egy márkafüggetlen profil kiolvasó APPot, amibe SEP/Decent/LM EP/Mina és még ki tudja milyen profilokat meg lehet jeleníteni és osztani egymással.Megint sajnálom hogy semmihez sem értek
-
Cathfaern
nagyúr
válasz SoundON #113411 üzenetére
Az a baj ezekkel, hogy minimális pénzt lehet elkérni értük (és nyilván a felhasználótábor is nagyon szűk), viszont a karbantartás jelentős energiát igényel. Szóval ilyet max lelkesedésből vagy open source közösségi alapon lehet összerakni, de akkor meg addig lesz karbantartva, amíg az illető(k) lelkesedése tart.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Zen42
tag
válasz zolnagy #113331 üzenetére
Az általad hozott görbének a meredeksége nem számít, hiszen ennek nincsen idővetülete, pusztán azt mutatja, hogy különböző nyomáson mennyi a flow. Mivel jóval kisebb flow-val indul és végig kisebb is marad az espresso tartományban, annál nehezebben épül fel a nyomás, de nem ezzel van a baj.
Elolvastam viszont a régi bejegyzéseket ezzel kapcsolatban. Az, hogy a megszokotthoz képest jóval később jelenik meg az első csepp, nem volna probléma, a szabályozhatóság pedig egyedi igény, bár bevallom én is örülnék neki ha tudnám szabályozni.
A fő probléma valószínűleg a vízterítés, Parci is ezzel szenvedett.Elvileg az EX4 hozama bőven elegendő volna az espresso-hoz, azonban a gépek vízterítője egyszerűen nem arra van kitalálva. Azaz pont az előáztatási, felfutási időszakban nem jut elég víz a vízterítőre így a felső szűrőn nem jelenik meg a víz teljes keresztmetszetben. Biztos meg lehet oldani ezt is, de a Silviánál ez már fémmunkás meló, házilag nem kivitelezhető, úgyhogy letettem a kísérletezésről.
Egyes gépek, főleg kisebb portafilter esetében persze működhet, de még abban az esetben is újra kell gondolni a hőmérsékleteket és a lefolyási hosszt a megváltozott profil miatt és még azzal együtt is előfordulhat, hogy bizonyos kávéknak az új felállás nem annyira fekszik. No meg aki már ezek éve nyomja rutinból, annak elhiszem, hogy nem kicsit frusztráló ha újra kell tanulnia kedvenc kávéinak "sweet spotját".
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz sz.zs. #113405 üzenetére
Az F64 EVO elég agresszív, egyes minikkel el sem indul az őrlés.
Ettől függetlenül Jollyba jó. Nekem a minimbe is és a 189D, 033M késektől sztem jobb. Az SSP eszpresszora lennék kíváncsi. Egyik ismerősöm használja Jollyba megelégedéssel, de neki nem volt F64Evo kése.
Valaki itt régebben megosztotta pont az F64 evo és az SSP eszpresszó kés összehasonlítását és az SSP-t hozta ki jobbnak.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz Zen42 #113415 üzenetére
Szerintem számít a görbe meredeksége. Pont a szabályozhatóságnál tapasztaltam ezt a gyakorlatban, hogy az EX4 pumpa, bár alapból kisebb az átfolyása (ha úgy tetszik flow), de ha szabályozod, akkor sokkal kisebb az állítási tartomány a potméteren, ami hasznos és az sem egyenletes, hanem hirtelen lesz kisebb az átfolyás és indul meg. Az EX5-t ezzel szemben tágabb tartományban és egyenletesebben lehet szabályozni. Én próbálgattam mindkét pumpát sokat különböző dimmerekkel.
A vízterítésnek amúgy ellentmond, hogy az EX5 szűkítőzve nagyjából ugyanazt az átfolyást produkálja, mint az EX4 szűkítő nélkül. Mégis van a szabályozási jelenség, illetve amit említesz a vízterítés.
Amire én emlékszem, hogy manométeren jól követhető volt az eltérő nyomásfelépülés a két pumpán. -
Mano66
senior tag
válasz zolnagy #113418 üzenetére
Nálam két ok is miatt felejtős. De az ár különbség miatt azért gondolkodok rajta.
1. Sok vízet elhasznál 1 l előállításához.
2. A + tartály. (Nem nagyon tudom hova tenni.)
Amúgy Lacinál vannak a PurePro-k a legjobb árban.
Gondolkodtam, hogy tartály nélkül szerelném fel PurePro RO105-őt. A víz veszteség miatt lehet, hogy nagyon lassan folyna a csapból. Valaki használja így? Tapasztalat? Vagy így nem is lehet bekötni?Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
-
Szabász
csendes tag
válasz Mano66 #113422 üzenetére
Tartály nélkül cérna vékonyan folyna a víz, de beszerelhető úgy is. Tartályból léteznek kisebb méretűek is 6L ebből kb 3-3,5L a víz, a többi a levegő. A bekötéshez használt vezeték segítségével oda teszed a tartály ahova akarod másik szekrénybe, helységbe akár a készülékkel együtt, nem kötelező a mosogató alatt lennie.
-
Mano66
senior tag
"hogyaza". Akkor csak a nyomásfokozó pumpás verzió jöhet számításba. De még mindig ott a kérdés lehet-e tartály nélkül használni a tartályost?
Most a Lacinál a [PurePro M800P RO víztisztító nyomásfokozóval] akciós.
A hálózati nyomás nálunk állandó 4 bar."petfoto". Hát akváriumhoz jó, de nekem a mosogató alá kell valamit kitalálnom. Amit nem csak kávézáshoz ha nem főzéshez, víz iváshoz, tea készítéshez használnánk. A csepegő csap ami csak 1 óra alatt 10 liter vizet ad az kevés.
Keresem a leghatékonyabb és viszonylag olcsó rendszert. Amit még árban el tudok fogattatni a feleségemmel. Azt mondja vannak fontosabb dolgok is (két esküvő (az egyik meg volt novemberben a másik februárban lesz. Mind két fiam.) + két nagy gép aktuális cseréje (sütő + szárító gép). Amik már meg is történtek. És még itt a karácsony is. Elég szép listát össze állítottak a lányok megvételre.
"fragola.6035" Az már jobb, de nálunk csak 4 bar van.
"Szabász" A tartályt nem tudom máshova helyezni. Vésni meg nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
ribarszki
őstag
Kedves Kávésok!
A Tchibo hőfokszabályzós, hattyúnyakas vízforralóját használja valaki, vagy ismeri? Kacérkodok a filterkávék világával is, s árban ez a vízforraló kedvezőnek tűnik. (A Timemore fish is tetszik, de pont a duplája..)
Esetleg vélemény róla?
Illetve ha csak én innék filter kávét, akkor az 1es méretű filtertartó kellene igaz.
Köszönöm -
mclord
aktív tag
válasz ribarszki #113428 üzenetére
Ha már vízforraló , én lapból Bonavitat vettem de az garin belül off lett, így egy Brewistara lett csere kb 3 éve minden nap megy filter és tea miatt is , és mai napig tökéletes. Így én ezt tudom ajánlani
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #113403 üzenetére
A kotyeszprojekt másra hivatott, mint szellőztetni, hogy hol tartunk hőmérsékletlogolás témakörben. Amúgy van egy béta és egy hekkelt út, amiből lehet valami kevesebb mint egy emberöltő :-) alatt.
Amúgy a másik témakört is szívesen folytatom nem plenáris fórumon, mert szerintem is elbeszéltünk egymás mellett. -
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #113431 üzenetére
Szuper, akkor ez jó hír!
Az egy emberöltő meg sima ügy ebben a gyorsan változó kovidos világban
A BETA verzió is izgi lenne nekem, hátha beleférek a tesztelők táborába mint elvetemült kockafej. Emiatt majd hívlak jövő héten.A Sándor ügyet meg szerintem felejtsük már el, nincs benne ennyi, még akkor sem ha mindketten másról beszéltünk...
-
Szabász
csendes tag
válasz Mano66 #113427 üzenetére
Nem, azért mert van rajta egy nyomásfokozó látványos változás a vizhozamban nem lesz. Ha olcsóban megakarod úszni, alkatrészenként megkell venned és magadnak összerakni egy átfolyós, tartály nélküli rendszert. Megfelelő membránnal és nyomásfokozóval, előnye, hogy az átfolyós rendszer jóval kevesebb szennyvízet is termel 1/1 működik.
-
SoundON
tag
Sokszor olvastam már itt a mindenféle eltömődéseket, amik csökkentik a vízhozamot, főleg szűkítőzött gépeknél, föggetlenül attól hogy milyen vízzel használták.
Én is rendszeresen szívtam vele a bestprotect ellenére, de nálam a "probléma" egy nagyon finom 0,2mm-es fúvoka a gőzbojlerem előtt ami a nagy hő hatására vagy tudom is én mindig eltömődött.
Aztán rájöttem, hogy lehet a víz a csapban, pontosabban a tartályba öntésig még OK, de mivel nyitott a víztartály bármilyen porszemcse vagy akár a közelben lévő őrleménypíder belemehet a vízbe és igazából az tömítheti el a szűkítőmet.
Tudom ez sem spanyol viasz, de ez lett a megoldás. Azóta nincs eltömődés Hátha másnak is segít.
-
-
Mano66
senior tag
válasz Szabász #113433 üzenetére
Nem is az olcsóságon van a hangsúly. Nem biztos, hogy ha össze rakom olyan kompakt lesz mint amit gyárilag össze raktak. Akár, hogy csűrőm csavarom, mindig oda lyukadok ki, hogy csak az átfolyós rendszert kell megvennem. Vizet sem szeretném fölöslegesen használni. Pláne nem használatlanul kiönteni.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
SoundON
tag
A másik téma amit körbejártam mostanság (az új gőzbojler óta) az a gőzkaron lévő fúvóka.
Vettem egy 1lyukút a Shades of Coffeetól, volt az új GC gyári 2lyukú és csináltattam (profi mesteremberrel, tehát nem én esztergáltam és fúrtam ) egy 3 és egy 4lyukút ez utóbbit a LaMarzocco mintájára, természetesen rozsdamentes anyagból.
Figyeltem a lyukak átal képzett összes felületre, így a lyukak mérete 1,3mm-től lefelé egészen 0,7mm-ig tart a különböző fúvókákon. Nálam, ezen a gépen a 3lyukú volt a legjobb 1,5bár gőznyomás mellett. Úgy érzem a nagy profi gépek minőségét hozza.
Továbbra sem letem Latte Art bajnok, de a tejhab már tökéletes[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
Igen az lehet, de pl mas a gozkar atmeroje a regi GCn, a szinten regi Rancilio Silvias gozkaron amit sokan beszereltek a GCbe es mas ezen az uj GC fele gozkaron ami az enyemben van.
Kozben rajottem hogy a Shades fele is csak 1,2mm. A srac irta hogy ok is probalkoztak mindenfele merettel, de nekik ez valt be.[ Szerkesztve ]
-
kisati748
csendes tag
válasz Mano66 #113436 üzenetére
Szerintem az RO víztisztító az egyik legjobb befektetés,ha ásványvizet szoktatok venni akkor kb egy év alatt behozza az árát.
A keletkező szennyvíz meg filléres dolog.
10 liter szűrt víz eredményez 30 liter szennyvizet.
Ez nálunk a Balatonon az 1100 forintos m3 áron is csak kb 45ft/10 liter.
A tartályt csak úgy tudod kiváltani ha nagyobb membránt raksz bele pl 2db 400 gallonost."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
general
addikt
Holnap BPesten leszek, tudnátok ajánlani nekem olyan helyet (ami nyitva is lesz), ahol igényes filteres kávét lehet inni? Pár hete próbálkozom vele itthon, ajándékba kaptam pár eszközt, és jó lenne megkóstolni azt, hová is kéne eljutni majd, egyszer.
-
Papacoffee
csendes újonc
Azoknak a tapasztalatát kérdezem akiknek volt már a keze alatt a GC felépítésű podos gép. Mennyi idő alatt éri el az üzemi hőfokot? Illetve mennyire alkalmas tejhab készítésére a gőzkar?
Ismerős ilyesmit keres inkább mint a Lollina kinézetű "félkarú rablót" -
hyperspace
őstag
válasz ribarszki #113428 üzenetére
Nemrég vettem egyet, mikor ÁFAmentes napok voltak. Tetszik, nem nehéz a kanna része, jól lehet szabályozni a vízsugarat, és a fogása is jó. Nekem is ez az első, de többet nem kívánnék magamnak.
Nekem is csak egyes méretű V60-am van, mert max ketten iszunk filtert. A kettes méretűvel lehet csinálni kisebb adagot is, fordítva meg ugye nem .ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest