Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
Intersparban 30% akció a Lavazzakra, és láttam friss pörkölést ORO 4ezer/kg körül. Ennyiért nem nagyon létezik normális pörkölésű (közepes) arabika.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Toobee
veterán
válasz vicces1 #112795 üzenetére
Mondjuk pont ez a lassú, szirupos dolog az, ami nagyon messze áll az újhullámos, világos vonaltól. Legyen tiszta, szétszálazható ízjegyekkel rendelkező ital, amit végeredménynek kapunk. Ezek a szirupos dolgok is tök jók, de nálad össze van mosva a két világ, ami szerintem helytelen és rendkívül félrevezető.
-
-
WarLock07222
tag
válasz vicces1 #112795 üzenetére
Ahogy írod is, leginkább a gépeket kezelő, viszont ezen kívül a gépeket kiválasztó és pároztató emberen múlik a siker. Úgyhogy már az első mondatodon elvérzik ez a "kísérlet". Például hiába próbálnék a Toobee által mutatott SSP MP késekkel "lassú, szirupos" lefolyást csinálni, nem menne. Ahhoz hogy a flowrate annyira alacsony legyen (értelmezhető nyomás mellett), túl finomra kell őrölni, folyamatosan túlkivonatolt lesz a kávé. Nem erre van kitalálva. Kávégépek, őrlők, receptek, kávék összhangját lehet keresni és sikert találni.
-
rastacsz
tag
válasz Mano66 #112806 üzenetére
Múltkor én is rendeltem tesztre, de az egész csomag úszott a mosószerben... Nem rendeltem mosószert, csak egy bwt kancsót, ami nem volt mosószeres.
A kávé csomagolását lemostam, de még nem mertem felbontani.Szerk:
Ez a blekk frájdéj az új kiárusítás, ami egész évben van?Szerk n+1:
Mikor lehet egy szemes kávéra mondani, hogy oxidált?[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
hogyaza
tag
Úgy néz ki sikerült rábeszélnem egy CNC esztergályost,hogy készítsen pár db Mazzer garatszükítő tölcsért.Ha valakinek még kellene most szóljon privátban.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Mano66 #112814 üzenetére
Igen, talán pont én voltam. 2 hete jött, 10.08as pöri. Viszont a 250grammos tasakokban nagyon jó áron volt a 3kg. Így amit most bontottam fel tasak, teljesen rendben van. Valószínűleg sokat pörköktek, mert eddig mindig 2 hetes pöriket kaptam. De 6hét sem a világ vége.
Amúgy pedig csatlakozom klasszik vonalon, flatnek, ár értŕk arányban kiváló. Csak 2hónapja még 3k volt 1kg, most már 4k... de még így is ok. -
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Kávégéphez szeretnék kiépíteni egy BWT szűrőpatron rendszert, és abban kérném a segítségeteket, hogy melyiket érdemes megvenni, illetve milyen eszközök, szerelvények kellenek hozzá, és hol érdemes megvenni a szettet. A gépet nem tudom rákötni a vízhálózatra (lehetne, csak nem fér el a kis konyhánkban) így egy külön csaptelepet, vagy egy három járatú csapot szerelnék fel hozzá, aztán kannában hordanám a gépbe a vizet."Failure is always an option." Adam Savage
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Gery0505 #112820 üzenetére
BWT-s (nem kancsós) szűrőpatronok pont abban mások, hogy ott a hálózati magasabb víznyomás jobb szűrést tesz lehetővé (honlapjuk szerint, amúgy nem értek hozzá). Szóval ha nem tudod hálózatra kötni, akkor szerintem nem fog működni.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
-
vicces1
aktív tag
válasz Toobee #112804 üzenetére
Szerintem egy világos pörkölésű etióp nem feltétlen újhullámos vonal és pont az a játék lehetőség benne van, hogy a hővel, lefolyással azt hangsúlyozhatom ki ami nekem tetszik vagy hol így, hol úgy.
Ja, az Alza még tanulhat egy kicsit a Lavazzatól
#112807 WarLock07222 Nem vérzik el abszolút, de a receptekhez ragaszkodhatsz, ha abban hiszel.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
petim
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a GC modellt meg szabad venni vagy melyik ajánlott az újonnan kaphatóak közül?
https://www.konyhagepbolt.hu/gaggia_classic_pro_karos_kavefozo_15164
Jelenleg egy Bialetti kotyogóssal űzzük itthon az ipart, Graef CM702 őrlővel és főleg PallYotz kávékkal.
Köszönöm a segítséget előre is! -
RetepNyaraB
veterán
válasz petim #112834 üzenetére
Ennyiért, meg még egy kicsi tuti fragolától vennék egy rendes, 2015 előtti tuning gandzsát. Azt utána bármikor árban adod tovább és köröket ver a gyárira.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #112835 üzenetére
ez nem mindig van fragolánál, ha a 2018-as, nem régi, de azért még jó és ajánlott GC kell, akkor nézze meg ÁK-n. MM-ben 136, most eboltban 132.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Gery0505 #112830 üzenetére
Ezeket a BWT-s patronokat nem átfolyósra tervezték :-(. Ha a konyhában nem fér el, akkor rakhatod egy másik csaphoz ( a legkisebb patron talán az S), ahol aztán ballonba vagy a gép tartályába tudsz direktbe vizet vételezni. Aztán előbb-utóbb kisakkozod, hogyan legyen direktbe kötve a gép, mert az igazán nagy májerség. Óriási komfort. Otthoni használatra persze még az S is túl nagy, tehát abból indulj ki, hogy nem kimerüléskor, hanem évente fogod cserélni a patront.
-
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #112838 üzenetére
Mármint simán gravitációs módon. Amúgy baromira átfolyós, limitált flow-ra belőve képes jól működni.
-
SlayerSub
tag
Most évekig 12g-os single szűrővel főztem 25g körüli presszokat.
Ha jól gondolom, amennyiben 36-40g-os italokat szeretnék, akkor valami 18g-os szűrő kellene.
Tudnátok 58mm és 53mm ist ajánlani? Alapvetően nem a legdrágább opciókat szeretném, 5-7k gondoltam per db.
Ugyan úgy 30-35 sec alatt kellene ekkora mennyiséget lefőzni?
Köszönöm. -
gboszi
senior tag
Srácok Kaposvár és környékén hol igyak kávét? Miért nincs a térképen semmi arra?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
senior tag
Letsroastcoffee Honduras Marcala
Parci “receptje” alapján pörkölve nagyon adja a Somlói galuskát, főleg icipici tejhabbal .Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
MODERÁTOR
válasz adriankoooo #112849 üzenetére
Az már gondolom nem zavarta, hogy a 2 gép együtt egy jobb használt autó ára...
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest