- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #112777 üzenetére
Kérem a részem!
-
vicces1
aktív tag
válasz
WarLock07222 #112751 üzenetére
Ugyanazokkal a paraméterekkel, nyilván azonos kávét mérek össze azonos őrlővel.
De írtam is, hogy elsősorban világosabb, spec. kávéra értem full tuning kisbojleresre, ahol nem igaz a hőhiány, sem az elégetem jelenség, de ott van az előáztatás, átfolyás, nyomásszabályzás. Az 58-as kosár lehetőség meg hab a tortán, hogy nem kell hozzá több100ezer színes papír. Na meg kb. 0 meghibásodás.
Ízben: édesség, gyümölcsösség, balansz, (ehhez persze te kellesz, mert nem a gép készíti a kávét hanem aki előtte áll)Akinek ez nem szempont annak jobb a kényelem és az egyeníz, meg a hideg kar kosár, vízterítő.
Az említett 920-as színvonal mondjuk tényleg iható, nekem a lassú szirupos lefolyás hiányzik belőle, mozgalmas irodába, boltba, műhelybe azt tenném rendes őrlővel. -
rastacsz
tag
Mivel pörög a gc téma: egy órája hirdetnek egy gaggia classicot facebookon a barista eszköz piacon. Xmt-7100 pid-del (így lehet, hogy könnyebb megtalálni)
Ránézésre nem tudom mikori gyártás, de rézcső, tágulási tartály, szűkítő, stb. -
hoffman_
nagyúr
annyit Gaggiáztam, hogy gyakorlatilag csak erről szól most a YT kezdőm és minden ajánlás, hehe. cserébe vannak néha gyöngyszemek. [link]
ez az új, szóval az OVP és a nyomócső jó kérdés, de elég komoly a srác, ahogy nézem saját fejlesztésű szabályzást dobott be a nyomásra és hőmérsékletre. hátha jön egyszer egy tutorialja is -
p.lac
tag
válasz
bigmasterg #112779 üzenetére
Én is az elsőt használom, nekem tökéletes (egyszerűen ráhúzod a tamper nyelére és ennyi; szorul, meg se nyekken később).
WDT: létezik ebből jó "gyári"? Dobnátok egy linket? Előre is köszönöm.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fragola.6035 #112787 üzenetére
Terenszhill:
köszi azért : )Erdei88:
köszi, lehet, hogy érdekes. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Terenszhill #112784 üzenetére
szia,
szuper vagy, nagyon köszi a tippet!
ui.: ugyanez igaz a disztribútorokra, jól sejtem? a tamper és disztribútor mindig azonos méretű célszerűen? utóbbim még nem volt soha, bocsi a zöld kérdésért.
#112783 koxx:
na igen, de ez már elment, ha jól látomamúgy még a fentiek tükrében is megnéztem volna, elférne.
szerk: akkor privát -
Terenszhill
csendes tag
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
előre kell terveznem GC-hez, tudnátok seíteni? IMS kosárhoz milyen széles tamper szükséges? TADAMM lesz. egyelőre 2 személyes, majd lesz 1 személyes is. IMS-nél 58mm-t olvastam, de fórumokon 58.5-t, melyik a tuti?
illetve vastag talppal szemezek, de lehet, hogy hibásan és jobb a normál, erre valakinek tipp?köszi előre is!
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Én az elsőt használom.
-
törölt tag
válasz
Mindegyik passzol, számomra az első (magasabb) jobb. De a haverom a másodikat szereti. Próbáld ki mindkettöt.
-
válasz
RetepNyaraB #112775 üzenetére
Ne csak a kinunak köszönd, hanem a fórumtársaknak is , hogy rábeszéltek arra, hogy írjál nekik!
-
RetepNyaraB
veterán
Tegnapelőtt adták fel, most jött. Emlékeztetőül: a törött és számlanélküli főnix helyett kérdés nélkül küldtek nekem egy újat.
Ezt a vevőközpontú mentalitást eddig egyedül Németországban tapasztaltam (jó, mondjuk csak ott laktam hosszasan). Mindenesetre itthon ilyesminek nyoma se szok lenni.
Nagyon big riszpekt a kinunak, ez meg megy aplóla, hisz vettem helyette egy jx-pro-t és ez így nullkilométeres.
Egyébként a "régi" főnixhez képest fejlettebb\màs itt-ott.❣️
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #112772 üzenetére
Nálam nagyon sokat segített, mert bevezeti a tampert a hengrbe, és nem lesz ferde a sík. Nagyon hasznos. A jó hír, hogy nem kell megvenned 25 ezerért, csak letöltöd a 3d modellt, besétálsz egy 3d nyomtató helyre és kinyomtattatod.
https://m.yeggi.com/q/cafelat+robot+leveling+tamper+addon+by/ -
WarLock07222
tag
válasz
bigmasterg #112772 üzenetére
WDT tool + finom kopp az asztalra merőlegesen + 4 ujjal finoman koppig nyomom vízszintesen a tampert (vagy gyári vagy Tadamm 57.5mm), és ha majd a végén 2 hüvelykujjal még adok neki egy kis tömörítést, arra figyelve hogy merőleges legyen az erővektor a pogácsa felületére. Nálam vízszintesre szokott sikerülni 99%ban annyira, hogy ne okozzon extrakció problémát. Bár mostanában nem igazán Robotozok
-
bigmasterg
addikt
válasz
WarLock07222 #112771 üzenetére
Robornál nálatok hogyan néz ki a kávé előkészítési process?
A mély kosár miatt kicsit nehezebbnek érzem, hogy tökéletesen legyen elosztva a kávé és egyenesen tamperelejek.
Erre van valamilyen bevált trükkötök?
A gyári levelling tampert 25 ezer ft-ért láttam, azt kicsit túlzásnak érzem.
Esetleg ezzel a celluxos módszerrel teszek egy próbát, ha találok megfelelő átmérőjű középrésszel rendelkező tampert. -
WarLock07222
tag
Téesznél is lesz valami Black Friday deal 26-án. Most ahogy rendeltem tőlük, szemet szúrt.
-
Toobee
veterán
válasz
Rendo84 #112769 üzenetére
Szerintem itt lesznek jó árak, megfontolandó vételek:
Black Friday 2021 Első forduló!November 19-20-21-én tart az akció. Pénteken 0 órától indul.A termékek itt láthatók majd az alábbi árakon:https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/49-1-Black-Friday-2021Ezek a termékek lesznek akciós áron, limitált mennyiségben:Lelit Mara PL62X Espresso Kávégép + Eureka Mignon Specialitá 16CR kávéőrlő fekete -574980 Ft helyett-499990 Ft-10dbAVX DB1 kávégép +Eureka Mignon Specialitá 16CR kávéőrlő fekete -344980 Ft helyett-299990 Ft-5dbAVX DB1 kávégép + AVX CG5 kávéőrlő-239980 Ft helyett 199990 Ft-5dbAVX EM TB1-2021 Kávégép + AVX CG1 Kávéőrlő-99980 Ft helyett 77770 Ft-10dbAVX EM TB1-2021 Kávégép + AVX CG5 Kávéőrlő-109980 Ft helyett 88880 Ft-10dbLelit Anna PL41TEM Espresso Kávégép + AVX CG5 Kávéőrlő -209980 Ft helyett 179990 Ft-10dbLelit Glenda PL41 PLUST Espresso Kávégép + AVC CG5 kávéőrlő -279980 Ft helyett 239990 Ft-10dbLelit Victoria PL91T Kávégép + AVX CG5 kávéőrlő-339980 Ft helyett 299990 FtLelit Elizabeth PL92T Dual Bojleres Kávégép-399990 Ft helyett 349990 Ft-2dbEureka Mignon Classic Manuale Kávéőrlő-89990 Ft helyett 79990 Ft-12dbEureka Mignon Crono Kávéőrlő-79990 Ft helyett 69990 Ft-10dbRancilio Silvia E V6 Kávégép-fekete + AVX CG5 őrlő-274980 Ft helyett 239990 Ft-2dbVBM Domobar Super Electronic Kávégép + Fiorenzato AllGround Deepblack őrlő-1099980 Ft helyett 999990 Ft-2dbAVX CG5 kávéörlő-39990 Ft helyett 29990 Ft-10dbEureka Olympus Mythos kávédaráló-649990 Ft helyett 549990 Ft-2dbMazzer Mini Electric kávédaráló filteres kávéhoz-Fekete-299990 Ft helyett 229990 Ft-2dbAVX 1065 kéziőrlő 48mm-es késsel-34990 Ft helyett 24990 Ft-20dbKávék:Kávés csomag 1-Közepesen sötét pörkölésű kávé-3*1000g: 18970 Ft helyett 14990 Ft-20dbAVX Silver + AVX Gold + Brazil SantosKávés csomag 2-Közepesen sötét pörkölésű 100% Arabica kávé-3*1000g-24770 Ft helyett 17990 Ft-20dbColombia Supremo Sofia + Guatemala Acatenango Hermosa + Honduras Pacam Hacienda MontecristoKávés csomag 2-Közepesen sötét pörkölésű 100% Specialty Arabica kávé-3*1000g-23870 Ft helyett 17990 Ft-20dbBrazil Santos Exclusive Sao Paulo-82p + El Salvador Pacamara Full W. Santa Elena-87p + Nicaragua Caturra Full W. San Jose-87pIndia Monsooned Malabar-1000g-7490 Ft helyett 6490 Ft-20db
Kapuczíner hírlevél is jött.
Szerintem a Roastopusnál is lesz valami, bár posztot még nem láttam. -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Várható lesz valahol BF mostanában, ahol akciósan ki lehet fogni kávét?
Illetve lehet beruháznék olyan gépre is, amely réz kazános, gyári PID-es. Ebben az árkategóriában a Lelit Anna az egyik legolcsóbb, vagy vannak ettől olcsóbb gyártók/gépek is?
-
weinmaker
őstag
Megkóstoltam az általad ajánlott biotejet és valóban nagyon rendben van. Jó lett a tejhab minősége. Alighanem ezt fogom venni.
Más: még a héten tudjáttok nevezni kedvenc kávétokat, kávézót, baristát és pörkölőt. Csapassátok, csak előtte nézzétek meg, hogy nincs-e már benevezve. THX!
-
Toobee
veterán
válasz
zolnagy #112763 üzenetére
Jobb oldalt a gyári 1.1 Ode kés. Alsó kettő meg a gyári v1 kés és a v1.1. Nehogy egy V2 késest is rendeljek, ha kijön
MP elvileg ez ilyen átmenet akar lenni. Az már most látszik, hogy valószínűleg több fine lesz és finomabbra is tud őrölni, mint a Brew. De majd, ha be lesz járatva (köszi Balázs a kávét hozzá), akkor jövök úgyis az összekóstolásokkal.
-
zolnagy
őstag
válasz
Toobee #112762 üzenetére
Most akkor pontosan mi is látható a képeken?
Azt látom, hogy az 1. és 2. képen bal oldalt van az SSP MP kés. Jobb oldalt mi van? Annak teljesen más a késprofilja, ránézésre espresso kialakítású, nem filter.A 3. és 4. képek elég homályosak, azokon nem látom a különbséget a kések között.
Rákattintva OK
Az SSP MP kés az inkább filter, ugye? -
Toobee
veterán
Ma bekerült a Multi Purpose SSP kés a másik Ode-omban is, ez már 1.1-es késsel jött. Ennek sokkal könnyebben jár a forgórésze, simán ki lehet venni a howto videók szerint, nem kell külön praktikákat alkalmazni, mint a v1-nél.
SSP Multi vs 1.1, illetve 1.1 vs 1.0 képek. A szélen futó él miatt nem lehet elég finomra őrölni a gyári késekkel, hiszen ez alapvetően egy filter gép, ennek ellenére az 1.1 esetén már alacsonyabb a szélső fogazás, 100 mikronnal finomabbra lehet vele menni a gyártó szerint. Még így is 6-os állásnál teljesen összezárt a kés (0 pozíciót állítottam motorindítás előtt).
-
Toobee
veterán
Nem akarom túlpromózni a Puchero kávét, de a La Esperanza így, nyitás után 1 héttel valami egészen elképesztő ízeket hoz. Espressoclub20 kód ad 20% kedvezményt a hónap végéig, 70 EUR felett ingyenes a szállítás, érdemes összeállni.
-
törölt tag
válasz
vicces1 #112749 üzenetére
A Sage 920 már magasabb kategória talán, én csak a thermojet-es termoblokkosakkal próbálkoztam, pont a kis hőtehetetlenség miatt, érdekes módon a Bambino amin még a hőfokot se lehetett állítani, ízre jobbakat adott, mint a Barista Pro.
A mostani kétbojleres Catlerem - ami amúgy eladó- viszont nem közelíti meg egyik előző karos gépemet sem, még a régi Graef Pivallát sem. Fogalmam sincs miért, szerintem a kosár a rossz, mert semelyik összetevő sem rosszabb mint a Pivallában volt. Vennem kéne a német Graef-től egy pár újfajta kosarat és talán visszatérne az ami egyszer már jó volt. Vagy nem. Most csak automatázok és szinte mindent sikerül benne jól elkészíteni, pedig aztán van szórás világos-sötét pörkölések között, csak trükközni kell, ahogy karosnál is, igazából nem érzek különbséget.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
sid87 #112755 üzenetére
Szia, erre tessék.
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok valamennyire.
Édesanyámnak vennék új kávégépet, de nem tudom milyet kellene.
Hosszú, sima feketét iszik, egyszerű felül töltős, egy gombos gépet szereti és olyanból kellene egy újabb.
Szarvasi kávéfőzőket néztem, de nem tudom milyen alternatíva van.
Olyan 20-30 ezer Ft között nézelődnék.
Köszönöm ha segítetek benne.
-
icm
tag
válasz
sz.zs. #112752 üzenetére
Ok, valahol megértem.
Számomra a két légy inkább a rézcső adapter és szűkítő volt. Ahhoz mindenképp hozzá kellett nyúlnom. Az OPV állíthatóságával meg úgy voltam, hogy cserélni kell a rugót és nem beállítani / szöszölni.
Még van opció a tágulási tartály bekötésére (T idommal és arra kötöm be a rézcsövet). De hamarabb rakok bele világítást, hogy ezt megcsináljam.
Mindegy isha találok réz opv-t amire a mostani műanyagot cserélhetem talán meglépem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest