Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz zazenke #4996 üzenetére
115-s jó vétel lenne, de már nincs meg.
Ára 200k+ amúgy[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zazenke
őstag
válasz MaxxDamage #5001 üzenetére
jó lesz az 145 nek is . kérlek figyeld meg alaposabban a képeket amiből kiderül hogy nincs párásítási funkciója tehát ez a kisebb modell ez : [link]
-
MaxxDamage
félisten
válasz zazenke #5002 üzenetére
Igazad lehet
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zazenke
őstag
válasz MaxxDamage #5003 üzenetére
és valószínű hogy nincs rá garancia akkor el kell gondolkozni a + 30 ezren. illetve ha elkelt akkor nem kell gondolkozni
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz zazenke #5004 üzenetére
Akkor azon kell gondolkozni milyet is vegyek.
-
BlackJack21
tag
válasz MaxxDamage #5005 üzenetére
Amikor én vettem a Daikint, akkor volt 10 hónapos 0%-os részletfizetési akció, így a 14000Ft*10 már nem is volt annyira fájó
Illetve kaució ellenében ki lehet kérni kipróbálásra. Amennyiben nem tetszik, még mindig meg lehet próbálni a Philips-et vagy a Sharpot. -
ViZion
félisten
Sziasztok!
Csak így a pálya széléről beszólok...
Nálunk ilyesmi még nincs, mobilklíma, páramentesítő meg 2 split klíma van. Ilyen átmeneti időben klímával kicsit fűtünk, a páramentesítő és a mobilklíma (nincs kivezetve) a pára miatt van. Már régóta szemezek valami légtisztítóval, páramentesítés nem kell. A kérdésem az lenne, hogy ezekből van IR távirányítós, esetleg wifis, amit Home Assistantba tudok integrálni?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
MaxxDamage
félisten
válasz BlackJack21 #5006 üzenetére
Igen, azt néztem én is.
Sajnos ki hozni most nem tudok, mert erősen mozgásban korlátozott vagyok.
Gondolom házhoz szállítás nem megoldható, csak személyes átvétel?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BlackJack21
tag
válasz MaxxDamage #5008 üzenetére
Szerintem csak Budapest és környékéről és személyesen lehet ezzel élni.
(Mellesleg lehet élni webshopos vásárlás esetén a 14 napos elállással, így is ki lehet próbálni, bár nem túl elegáns , így viszont a futár általi kiszállítás letudva)[ Szerkesztve ]
-
Gabonetta
aktív tag
válasz BlackJack21 #5009 üzenetére
Dehogynem elegáns, az a 14 nap pont arra való, kipróbálásra (ez nem az a kategória, hogy valamit addig használok, amíg szükségem van rá, pl. egy fényképezőgépet a nyaralás alatt azzal a tudattal, hogy utána BIZTOS vissza fogom küldeni).
-
MaxxDamage
félisten
válasz BlackJack21 #5009 üzenetére
Sajnálatos.
Az is egy lehetőség, de 200k+ kifizetés ilyenre most nem aktuális.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ViZion
félisten
válasz Uyuarasy #5012 üzenetére
thx
A klímában is van uv, mint kiderült az asszony után a gyerek is extra érzékeny erre... valami egyszerű hepa dolog kell majd, nézelődök kicsitHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Proci85
senior tag
Van egy másik problémám, erre célirányosabb eszköz kellene, mint az ikea-s. Az szerintem karcsú ide.
Van egy felújított szoba, ahol későn vettük észre, hogy a padló alatt bepenészedett a laminált parketta alatit MDF lap. Ezt rendbe rakjuk (MDF ki, viz szigetelés, padlopon, végül parketta).
Az MDF felszedésekor szállt a fehér penész por a szobában. Sajnos frissen festett falak, új radiátor, de üres a szoba. (Épp parkettázni készültünk festés után.)
Ózon generátorral már telinyomtam a szobát párszor, mely elvileg inaktiválja a penész spórát.
Mielőtt birtokba vesszük a szobát, szeretnék bent járatni egy olyan szűrőt, ami elkapdossa az esetleges spórákat még, ami esetleg leült a falra, plafonra, radiátorra.
A falat átsöpörtem már, de lombfújóval átfújnám a radiátort is és a falat ismét, hogy tuti lejöjjön minden por róla.
Eközben és utána pár napig nyomatnék egy hatékony szűrőt.
Előny, ha még uv-val vagy egyéb technológiával szétroncsolja a nem kívánatos dolgokat.
Egy MC55W megfelelő lehet vagy van jobb ár-értékben?
23 m2-es 290 cm belmagasságú (66.7 m3) szobáról beszélünk.
Ezután, akár szűrő csere árán, de tovább használnánk a nappaliban vagy a hálóban, tehát csendes, hatékony szűrő legyen.[ Szerkesztve ]
-
curbowka
csendes tag
válasz Proci85 #5017 üzenetére
Ha kényelmes a tollpárna és azon alszol jót, akkor egy megfelelő huzat jó hatást érhet el, de az is igaz, hogy a tollpárna ideális környezet a poratkának, ezért nem szokták javasolni allergiásoknak.
Ne félj annyira a már bent lévő penész spóráktól, ha 100%-an sikerül is spóramentessé tenni a szobát, az első ablaknyitáskor is ezerszámra fognak kintről bejönni az új spórák. Légtisztítót érdemes persze járatni, de nem azért, hogy használatba vételre steril legyen a szoba, hanem hogy egy normális szintet fenntarts vele hosszútávon. Ha ennyire - és szerintem jogosan - érdekel a levegőminőség a szobában, akkor viszont az első, hogy minden szobában legyen páramérő. Az említett Daikin pedig egy jó gép.
-
Proci85
senior tag
válasz curbowka #5018 üzenetére
Igen, a kintről jövő friss spórákról hallottam. A túlzott aggodalmam amiatt adódott, hogy kb egy évig ebben a nappaliban kapnak helyet a gyerekek is, amíg nem készül el az ő szobájuk és olvastam, hogy az inaktivált penész spórák is képesek nyálkahártya irritációt, allergiás tüneteket okozni.
Mondjuk lehet nem ez a maradék mennyiség a kritikus szint, amiről a cikk beszélt.
A párát évek óta mérem. Budapesti panelben nagyüzemben párásítani kellett (2db 4L-es ultrahangos), átlag 30-40%. Vidéki kertesházban meg páraelszívó kell. A harmadikat vettem meg a héten. 2 Aldi-s után a fentebb említett WDH-t. Megjegyzem, baromi csendes, dolgozó/hálószobába pont jó, nem zavaró, de este azért kikapcsoljuk. -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Szerettem volna venni egy Xiaomi Air Purifier 4 Prot, de olvasgatva a csoportot, inkább elkanyardtam a Sharp felé. Egyelőre egy 20m2-es nappaliban lenne, de egy légtér az ebédlővel (csak van egy átjáró), szóval végülis nagyobb a terület mint 20m2. Tudom hogy nem lesz elég mindenhova egy gép, de kezdésnek egyet szeretnék venni.
A Sharp FP-J40EUW-et néztem ki.
Kb ez a 100k lenne a plafon ami most beleférne a költségvetésbe. Jó választás ez ennyiért, vagy van esetleg ami jobb lenne ehelyett?Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
curbowka
csendes tag
válasz Proci85 #5019 üzenetére
A mostani időben a legmagasabb a páratartalom a lakásban/házban, mivel fűteni még nem, vagy csak keveset kell, és kint nem elég hideg ahhoz a levegő, hogy a szellőztetés rendesen csökkentse a páratartalmat, de azért ha 3 páramentesítőt kell járatni, akkor lehet húzzák a falak a vizet.
Azt írtad, hogy eddig párásítani kellett, a gyerekek meg állandóan betegek voltak. Milyen vízzel párásítottál? Az ultrahangos párásító nem fertőtlenít, így ha sima csapvízzel, akkor abból mindent elporlasztott a párásító a klórtól kezdve a baktériumokig.
-
Proci85
senior tag
válasz curbowka #5021 üzenetére
Budapesti panelban volt a párásítás, ahol folyamatosan ment a strangban egy központi elszívó és olyan vákumot csinált a lakásban, hogy a műanyag ablakok gumi tömítésein keresztül fütyült be a levegő. Tehát kintről folyamatosan jött be a száraz hideg levegő, arra ráfűtött a távhős radiátor. Akváriumhoz vett RO szűrővel előállított 0-s vízzel töltöttem és jellemzően este ment. Ott is a gyerekek szobájában.
Érdekes volt megfigyelni, hogyha kihagytam valamelyike estét, mert áh, határeset, nem kapcsolom be vagy épp időszakosan ecettel takarítottam és nem akartam még összerakni, szóval elmaradt a párásítás, akkor 1-2 napra rá jött a köhögés. Kiszáradt a nyálkahártyájuk és betámadt a baci. Téli időszakról beszélek.
Azt is megfigyeltem, hogy a kinti páramérő drasztikus páraesést mutatott azután, hogy a környező fák ledobták a lombjukat.Kertesben fordított a helyzet. Párátlanítani kell. Falak alatt 2 eltérő magasságban is van vízszigetelés, elvileg ez rendben. A padló alatt viszont nincs (1985-ben épült). Talajpára onnan jöhet fel több, kevesebb sikerrel illetve direkt nem cseréltem ki a régi gerébtokos ablakokat, mert nem akartam lepenészezni a lakást, hogy teljesen bezárom.
A tapasztalat viszont az, hogy szeles időszakban enyhén átfúj, a fűtés egy része tuti folyamatosan kimegy. A tippem pedig az, hogy az őszi kinti erősen párás levegő inkább bejön, mintsem a mi bentink kimenne. Tehát a pára kiszellőzés _szerintem_ nem valósul meg, ahogy akartam. Max télen, de akkor meg nagy energia is kimegy vele, szerintem túlzóan áthűlik a ház, ahhoz képest, hogy 10cm szigetelés van, padlástér viszont még nincs kész. Bár még csak 1 télen vagyunk túl, nem ismertem még ki.
Ablakra való öntapadós jó minőségű gumi szalagot vettem, mellyel teszek egy próbát, hogy mi van, ha lezárom az ablakokat. A műanyag ablak is csak a gumitömítés miatt zár jól, nem a műanyag miatt. Egyébként egy ablak 2x 2 szárnyas. A külső szárnyakba még beköltözésünk előtt dupla hőszigetelt üveget tettettem. Így, ha teljesen letömíteném mindegyik szárnyat, olyan 3 réteg üvegű ablakom keletkezne, ahol a 2+1 réteg között 15cm levegő van bezárva. Ez egy elég szép hőszigetelést adna, überelheti a műanyag, fém erősített új nyílászárókat. Ha azt látom, hogy drasztikusan felszökik a pára, még mindig van 2 út: kivenni a tömítést vagy valamilyen szellőztető megoldás irányába elmenni. Egyébként remélem, hogy csökkenni fog a pára, mert kintről nem nyomódik be ilyen csapadékos időszakban (kint 19 fok 80% pára).
3 páramentesítőt nem kell non-stop járatni. 1 fürdőben megy fürdés alatt, hogy a meleg vízgőz ne a házban terüljön szét és ruha szárításkor (kint már van hogy fával tüzelnek, száll a füst). 1 tartalék a konyha-étkezőben, időszakosan bekapcsolom, ha felszökne 70% környékére (ebben az időben ~60-65%), 1 csendes meg a hálóban időszakosan, ami a leghűvösebb szoba, így a legkockázatosabb a penészedés szempontjából illetve az felújítások miatt perpill 4-en alszunk bent, és reggelre sok párával teliszuszogjuk. Este utoljára kiszellőztetem + leviszem a párát 50-55%-ra. Ez reggelre ~65%. Ha ezt nem teszem meg és 60-65-ről indulunk, akkor a mútkori esős időszakban volt, hogy reggelre a hálóban 75-80% volt a pára. Bizonyára a falak, bútorok is visszanyomnak egy kis párát ehhez, ahogy a hőmérsékletet is visszanyomják egy szellőztetés után. És ki tudja mennyit tol be a túl jól szellőző ablak?
Tavaly egy padlóra lesüllyesztett ágynemű tartó penészedett le a hálóban, más gondunk nem volt. Itt a hideg padlótól áthűlt, megpakolt ágynemű tartóban lévő párás levegője volt végzetes találkozás. Van egy távmérős páramérő most az ágyneműtartóban. Az látom, hogy a szoba szellőztetése oda hatástalan, hisz nem kap huzatot. Azt is mondták, hogy alvás során a matracon át oda benyomódik az emberből a pára és a reggeli felkelés után letakart ágy berekeszti. Most nyár közepén vettük észre a penészedést, kipakoltuk és nyirkos, hüvős volt az ágynemű tartóban a tartalék ágynemű. Milyen szigetelésben lehetett akkor. Nyár közepén hűvös, nyirkos az ágynemű?
Azóta kicseréltük az ágyneműtartót és megemeltük 10 centire a padlótól. Az alsó furnérlapra lyukakat fogok még fúrni, hogy a szobába átszellőzzön, a matracon való mozgásra "átszuszogjon" a berekedt levegő.
Egyébként tavaly ősszel lett befejezve a glettelés, festés, padloponozás. Azt mondják a felvitt anyag, felújítás mértékétől függően 1-2 év, mire teljesen légszáraz lesz. Bizonyára ez sem segített a dolgon -
Proci85
senior tag
Közben megjött az IKEA UPPÅTVIND légtisztító (13.990 Ft).
Legalacsonyabb fokozaton 31 dB (31 m3/h) és alig hallok egy halk suhogást. Magasabb fokozaton 47 dB (60 m3/h) és 55 dB (95 m3/h) már gáz, de ezt sejtettem is. Pofás kis szűrő. Maradni fog.
A szintén nem rég érkezett WDH páraelszívó 30.5 dB -nek mondja magát és hát dúrván magasabb a hangja. Kompresszor nélkül a mókuskerék is picit hangosabb, mint az UPPÅTVIND ventije, de ha bekapcsol a WDH kompresszora, füllhallomást hangosabb.
Valaki hazudik a dB-ben. :-/ -
Proci85
senior tag
válasz Proci85 #5023 üzenetére
Nocsak, az IKEA UPPÅTVIND -ban mókuskerék csinálja a huzatot.
Fele akkora a szűrője, mint az IKEA-s legnagyobbnak: 0.05 vs. 0,1073 m2 felület. -
Electrolux Pure szériás légtisztító tetejének tisztításával van valakinek tapasztalata, le lehet vajon házilag műteni ezt a felső, műanyag részt vagy marad a sebészi pucolás a bordák között?
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
Szabb33
csendes újonc
Sziasztok! Ki hová helyezte el a légtisztító készülékét?
Nektek melyik a legjobban bevált hely?
Ha mondjuk veszek egy légtisztítót ami lefed 75 - 100m2-t de csak 50 m2 a lakás amiben használom akkor lehetséges, hogy az egész lakás levegőjére elég 1 nagyobb teljesítményű gép? -
curbowka
csendes tag
válasz Szabb33 #5026 üzenetére
Meglepődnék, ha bárki válaszolna, akinek a lakása tele van rakva mindenféle szenzorral és az alapján biztosat tud neked erre mondani.
Vannak a légmozgás hívek és vannak a légcsere tagadók. Lesznek, akik szerint ha nincs minden szobába egy légtisztító, akkor nem ér semmit.
Amit én tapasztalatból tudok mondani, hogy egy 80 négyzetméteres lakásban, ahol a háló az egyik oldalt van, a CO2 mérőm pedig pont az ellenkező oldalon a lakásban, reggelre majdnem annyira felmegy a CO2 szint, mint amikor a hálóban használtam (nyitott hálóajtónál persze). Ez nekem ennyit jelent, hogy a levegő folyamatosan mozog a lakásban, de ez lehet csak erre a lakásra érvényes. Mivel légtisztítót főleg a kisméretű, láthatatlan szálló por ellen vesz az ember, amik a hagyományos porral ellentétben sokáig a levegőben maradnak, így igen, egy légtisztító is elég lehet.
-
félisten
-
Proci85
senior tag
válasz szabonagyur #5028 üzenetére
Elvileg nem a nehéz porra valók ezek, amiből por cica lesz, hanem ami alig akar leszállni.
pollen, virus, baci ellen sok allergiás dicséri ezt (és ezeket), hogy látványos javulást tapasztaltak. Gondolom nem placebo.
A tiedhez néztél már szurot? Nem akartam elhinni, tényleg 60-70 ezer forint lenne?
ezt a típust szereltem ki en is. BlackFridayre várok, hátha… -
UberMutant
őstag
válasz szabonagyur #5028 üzenetére
aki takarítást, porszívózást akarja egy légszűrővel kiváltani, annak meg szoktuk mondani, hogy nem arra való.
-
félisten
válasz UberMutant #5030 üzenetére
Tévedés, hogy azt akarom kiváltani vele.
Minden nap porszívózunk, rendszeresen takarítunk.
A cél az lett volna, hogy párom aki nagyon, én aki kicsit csökkentsen a tüneteken. Pl. nyáron ha nyitunk egy ablakot utána párom egyből szinte megfullad, gondoltam abban segít majd, hogy csökkent rajta. Illetve mivel sokat megy ruha szárítás a nappaliban, hogy ott is csökkentsen a keletkező poron.
[ Szerkesztve ]
-
curbowka
csendes tag
válasz szabonagyur #5031 üzenetére
Pl. nyáron ha nyitunk egy ablakot utána párom egyből szinte megfullad, gondoltam abban segít majd, hogy csökkent rajta.
Megnézted, hogy ez a Daikin hány köbmétert szűr át egy óra alatt? Ha teljesen átszellőzteted a lakást, akkor kell 3-4 óra, mire a teljes lakást "átszűri". Inkább olyan megoldáson kéne agyalnotok, hogy a bejövő levegőt, hogy lehetne egyből megszűrni, például vannak olyan szellőztetők, amikben van szűrő.
Illetve mivel sokat megy ruha szárítás a nappaliban, hogy ott is csökkentsen a keletkező poron.A ruhából távozó porra nem a légtisztító, hanem a porszívózás a megoldás. Ezt a port még szemmel is látod, ahol keletkezik, ott - pár méteren belül - le is esik a földre, tárgyakra.
-
Proci85
senior tag
válasz szabonagyur #5031 üzenetére
A ruhaszárítás emeli a párát, elvileg ez nektek nem kedvez. A szöszöket is oda hordja.
2 lehetőséget vizsgálnék meg:- kisebb szárító helyiség (fürdő, kamra, apró szoba), ahova felállítjátok a szárítót és egy kb 60eFt-s Aldis párátlanító géppel magas venti fordulaton kiszeditek a párát a helyiségből. A ventilátor kb 30%-os páratartalmú levegőt a ruhára fújva pár óra alatt megszárítja.
- ruha szárító gép, mely a ruhák szöszeit is összegyűjti, annyival kevesebb textil és nagyrészt műanyag fonál darab lesz a padlón, a levegőben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Zsmester89
őstag
Valaki használ innen Tesla Smart Air Purifier-t? A szűrő méretek érdekelnének, hátha valamelyik jó a Mi 4 compact-hoz.
KöszönömA "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Szabb33
csendes újonc
Sziasztok gondoltam megosztom veletek, hogy beszereztem egy Sharp KC-D60EUW légtisztítót és kb. 2 hét használat után kijelenthetem, hogy jó vásárt csináltam. Beüzemelése óta érezhetően sokkal kevesebb a por egyszerűen nem kell minden nap port törölni, nincs tüsszentés, köhögés, se fulladás.
Ami elég extra, hogy a szűrő élettartama a gyártó szerint: 10 év.
Ha már csak a felét kihúzza akkor szerintem bőven megérte.
Igazi japán minőség csendes a működése de ha kell akkor nagyon gyorsan megtisztítja a levegőt. (CADR: 396 m³/h)
Mindent érzékel azonnal és hibátlanul! (Por, szag,hőmérséklet,páratartalom.)
Automata módban azonnal kapcsol minden apró változásra és teszi a dolgát.
Két helyiség közé tettem be és mindkét helyiséget tisztán tartja.
Üdv mindenkinek és tiszta levegőt minden lakásba! -
11hh
tag
Szüleim most vásároltak egy használt Daikin MC70L légtisztítót 20 ezer forintért, ami szerintem jó vétel. Évek óta nem használták, de jól ki lett takarítva. Én már kiporszívóztam és beletettem egy új HEPA szűrőt, és szuperül működik. Az éjszakai módja valóban hangtalan.
Elég csak a HEPA szűrőt cserélni, vagy érdemes más alkatrészeket is megnézni?[ Szerkesztve ]
-
11hh
tag
válasz zazenke #5039 üzenetére
Ez a szűrőcsomag jó lehet?
-
zazenke
őstag
az igazság az hogy neked ha van kék fehér harmonika szürőd akkor csak a szénszürő kell mert neked ez a két réteged van az elektromos szürőn kívül aminél csak a (huzal szakadhat el ). tehát neked csak karbon szürő kell pl [link] de ha hosszútávra tervezel vehetsz a harminka szürőből is tartalékba mert jóval olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
11hh
tag
válasz zazenke #5041 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Nem gondoltam volna ennyire jók ezek a régi Daikin légtisztítók, és nagyon olcsón lehet fentartani. Már az első éjszaka jobban aludtak a szüleim, apukám köhőgése is csökkent. Mindenki erölteti, hogy mindenből újat kell venni, közbe lehet a régiek a jobbak. Éjszakai módja 16decibel, a mostaniak se tudnak többet szerintem.
-
zazenke
őstag
ez a db egy érdekes dolog illetve nem minden gyártó mondhat igazat mert van egy sharpom is ami 17db értékű de ki kellett tenni a konyhába mert jóval hangosabbnak tünik mint a daikin pedig csak 1 az eltérés. nem tudom az új daikin ami 19db értékű az milyen hangos lehet a régihez képest. Félek ha megvenném az se a hálószobába kötne ki hanem távolabb tőlem. És akkor itt jönnek a xiaomik többsége 33db értékkel , mely érdekes módon nem sok mindenkit zavar. szóval kipróbálás nélkül semmi nem biztos és valószínű nehéz lesz a régi daikinokat überelni.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot, segítséget, ajánlást szeretnék kérni.
Úgy gondolom, hogy szükségem van egy légtisztítóra.
Teljesen ismeretlen számomra ez a terület, így hozzátok fordulok.
Panelről van szó, 52m2 a teljes alapterület de nem egymásból nyílóak a szobák. Idegesítően nagy a por a lakásban valamint nekem egész évben tartó allergiám van. Leginkább ezeket a problémákat szeretném csökkenteni.
Tudtok ajánlani készüléket ami jó lehet számomra?
Visszaolvastam, de teljesen elvesztem a termékekben, nem tudom, hogy nekem olyan kell-e ami az egész lakás területére elegendő vagy csak a szobákat vegyem alapul?Előre is köszönöm ha kapok segítséget!
-
Endless
aktív tag
Egy elég kicsi hálószobába szeretnék valamilyen légtisztítót vásárolni ami megszűri az alsó szomszéd cigaretta füstjét. Sajnos a szellőzőkön keresztül áramlik be este és hajnalban.
Erre tudnátok nekem ajánlani valamilyen készüléket?
Xiaomi Smart Air Purifier 4 és Philips i600-at néztem most az akciók miatt.On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
11hh
tag
válasz Endless #5045 üzenetére
Nekem Xiaomi légtisztítóm van, amely telefonnal vezérelhető, időzíthető, és a teljesítménye szépen szabályozható.
Előnyök: okos funkciók, olcsó készülék, könnyű karbantartás.
Hátrányok: éjszakai módban is lehet valakinek kicsit hangos; a szűrő drága (kb. 12 ezer forint), és 4-5 havonta kell cserélni, amit a készülék jelez.
Nem vettem észre, hogy jelentősen csökkentené a szagokat, pedig van benne aktív szénszűrő. A párom allergiája szinte teljesen elmúlt a légtisztító használatával. A légtisztítót mindig egy adott helyiséghez választjuk.
Nem tudok válaszolni arra, hogy melyik készülék a jobb, csak a saját véleményemet osztottam meg. Engem a készülék hangja nem zavar, így ez a légtisztító is tökéletesen megfelel számomra. -
22m²-es szobába szeretnék légszűrőt. Van valami összefoglaló, vagy ajánló esetleg, miből érdemes válogatni?
50e forintot szánok erre. Hátha lesz valami black friday akciós gép.
Szűrje a lebegő port, mert az van bőven, pedig nem is fűút mellett lakunk, de Békéscsaba elég porfészek.
Köszönöm, ha tudtok valami jót ajánlani.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
MaxxDamage
félisten
Rendeltem egy Philips 600i Ssries légtisztító próbára....
Olvastam, hogy levegőt jól szűr, de más szagot nem érezni (változást) az értékelések között.Gondoltam kipróbálom és ha nem tetszik, akkor vissza küldöm. 🤭😁
-
válasz MaxxDamage #5050 üzenetére
Azon én is gondolkoztam, hogy írtad BB topicban, de végül Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact-ot rendeltem... ha már le volt értékelve 28e-re az is. Meglátjuk. Kevés a neten fellelhető teszt szerintem, nehéz dönteni. Talán a Xiaomihoz könnyebb lesz filtert vadászni jó áron Aliról.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
MaxxDamage
félisten
válasz Victoryus #5051 üzenetére
Philips az mégis Philips és hozzá is van alirol szűrő.
Ha beválik, akkor rendelek hozzá, ha meg nem akkor elállás...és küldöm vissza.Drágább biztos jobb is, ez szagot nem szünteti meg ahogy olvastam.
Ha ez nem válna be, akkor lehet nézek egy 150k+ Sharp gépet...van dok fajta és gyártó! Nem egyszerű a választás!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Szabb33
csendes újonc
Srácok akinek Xiaomi légtisztítója van majd írja le mik a tapasztalatai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest