Hirdetés
- sh4d0w: Nyitlocker
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez állítólag egész jó: home-appliances.philips/hu/hu/p/AC3420_10 a min 16,5 decibel kellően halk is. Akár 650 ml-t elpárologtat. Tisztítja a levegőt.
Az olcsó meg innen kezdődik: Xiaomi Smart Humidifier 2 | Xiaomi Magyarország | Az összes műszaki adat és funkció ez már nem estére az ágy mellé való 30 decibel, de óránként 320 ml-t elpárolgtat legtöbbször ez is elég 40 m2-re már a folyosóról. De érdemes nézni több mérővel, hogy terül majd szét, ha rossz a szigetelés nagyon akkor kiszökhet előbb, minthogy szétterüljön. Szóval ha elég a párásítás akkor ez ajánlott.
Javaslom mind a kettőt, kezelt / szűrt / ioncserélt / desztillált vízzel hajtani.
Az a helyzet, ha szeretnél légtisztítót is, akkor is jó lehet a philips, mert marhára kell figyelni, hogy minél olcsóbb annál drágább fenntartani. A kis szűrők 3-6 hónap a közepesek 6-9 hónap a nagy szűrők meg 9-12 hónapig jók. Akkor van az ultimate, ami 10 éveset ígér, de az is jó minimum 2-3 évet hétköznapi használat mellet... Ellenben mindegyik kiakad, ha egyszere használod a párásítóval
kivétel a kombinált. A külön megoldásnál szabályt kell írni, ha megy a párásítás, akkor ne menjen a légtisztító vagy ha bekapcsol a légtisztító, akkor addig ne menjen a párátlanító.Én azért tartom külön az eszközöket, mert párásítóból egy elég és nekem az is nagyon keveset megy, mert olyan a szigetelés, hogy egy fürdés egész napra párásít
Kettő után már levegőt kell cserélni, de ha 3-4 fürdés van mert van nálunk valaki már párátlanítani kell télen is. Ellenben nekem minden szobába kell külön légtisztító (ecigi miatt). -
Nehéz kérdés, 100 eFt alatt érdemes ezt a két gépet külön tartani. Ha lemegy 30% alá, oda kell egy combos párásító. Nem muszáj azt a hálószobában járatni 40m2-re ha nem extrém rossz a szigetelés szét fog terülni a pára.
Az olcsóbb légtisztító meg az olcsóbb párásító rendkívül össze fog veszni, mert a vízpárát is szennyeződésnek fogja venni.
Magyarországon azért nem olyan szar a levegő, azt sokszor elég szellőztetés után/főzéskor járatni, a párásítás meg rosszul szigetelt panelban 0-24-es művelet. -
w.miki
veterán
Párásítót (+ légtisztítót) szeretnék venni, ebben kéem tanácsotokat.
Panel lakás 40nm, a levegője, a páratartalom télen, éjszakára beesik, nemhogy 40, de néha még 30% alá is. Kicsi lakás, radiátorok a falon vannak, 1-2 fokozaton mennek, elég hidegek, de a csövek miatt így is 21-22 fok van a lakásban, most a fagyban is.Jó lenne valami párásítót, ami esetleg tud levegőt is tisztítani.
Amit szeretnék:
-csendes, éjszaka lehet mellett aludni
-beállítható páratartalom 40-70% közé.
-könnyű kezelhetőség.
Árban: -100e Ft alatt szeretnék maradniÚj vagy használt is lehet, vagy kínai beszerzés is.
Ezeket néztem:
Új, Ali:
Rojny 2-in-1 Air Purifier with Humidifier - -80 usd
Supor Evaporative Humidifier - 80 usd
Air Humidifier with HEPA Filter - 40 usdÚj, itthon:
Smartmi Evaporative Humidifier 3 Lite - 37e
PureProtect Water 3400 Series Intelligens 2 az 1-ben légtisztító és párásító - 130e
a kollega által linkelt, ha nagyon megéri, de ez már túl van a kereten.Használtak itthon:
Xiaomi Smartmi Evaporator 1 Párásító -15e
Philips AC3829 légtisztító és párásító - 50e
Philips AC2729/50 párásító és légtisztító - 65e
Sharp KCD40EUW légtisztító - párásító - 60e
Boneco W300 xl - 70e
Boneco H300 hibrid párásító lègtisztító - 90e
Concept CA3000 Perfect Air Smart légtisztító és párásító - 70e
Air2fresh antiviral ultimate 55 smart - 85eEgyéb, amit tanácsoltok...
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Jelenleg nekünk itthon
Ez a kettő teszi a dolgát
Xiaomi Smart Air Purifier 4
és
Blaupunkt Air humidifier with aroma atomizer AHA501
Gondoltuk, lecseréljük erre, a kettő az egyben készülékre, ez mennyire jó megoldás?
PureProtect Water 3400 Series Intelligens 2 az 1-ben légtisztító és párásító
Melyik párásító megoldás a jobb? Hidegpárologtató vagyis ultrahangos, vagy a nanocloud technológia? -
válasz
zazenke
üzenetére
Hát ezért szép a világ. Kinek a pap kinek a minsitráns fiú.
Őszintén nem vettem észre, hogy a 4 Pro ennyivel hangosabb most megnéztem
Simán elelaszok mellette amúgy
Pedig jó a hallásom, 24.000 hz-ig hallok az egyik 22.000 hz-ig a másik fülemre.
Én sem értettem sokáig miért vesz másik ember rosszabb porszívót/fogkefét/légtisztítót mint én főleg, ha megteheti hogy megvegye a legdrágábbat/legjobbat. Aztán amikor IT tanácsadó lettem rájöttem, hogy mennyiféle igénye van az embereknek (a pénzen kívül is). Nekem a hang n+1-ik, másnak n+1-ik hogy mennyi levegőt mozgat meg... ugye a kettő nem fér meg egymás mellett. Itthon is azért kezdtem el mérni, mert a légcserélő maxon durván rezonált és zavart. Ellenben a 4 Pro még ha minimumon duruzsolt sem zavart soha.
De tény volt már olyan ügyfél akinek a szobából is száműzni kellett a gépet, mert ha játszott akkor már "hangos" volt a super silent házban is és optikán küldtük a pincéből a HDMI-t és az USB-t, hogy ezt meg tudjuk tenni.
-
zazenke
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
nem a xiaomi hazudik picit hanem a sharp és nem a legdrágább xiaomiról beszéltem hanem az átlagról ami nem az elite széria . 19 db felé én már biztos nem mennék de mint írtad ki melyiket viseli el Az alap xiaomik 30 db környékén vannak az számomra teljességgel elfogadhatatlan a daikin még második fokozatban is 23db és azt még tv nézés közben is hallom és van hogy zavar. A számítógépem működése alapjáraton észrevétlen . tehát 1 méterről nem tudom megmondani hogy megy vagy nem- hang alapján. (ez a tulajdonsága igen feláras volt) most ahogy pönyögök nem hallom a számítógépem de hallom a 3 méterre működő daikinom ventilátor légkeverését hiába a legcsendesebben megy . A régi mc70 es daikinnál ez nem volt de az egy kicsit más technológiával dolgozik
-
válasz
zazenke
üzenetére
A Xiaomi Elite teljesen csendes itthon és minden csak nem olcsó.
Nem tudom mennyit ír rá ez pont 20 db, de nekem a zajok megszokottak, ezek szerint mást jelent a csend
... Az asztali gépen 21 db, a légcserélő meg 24.
Sőt amúgy nekem tőgázon megy ha ecigit szívok itthon, akkor 63 db... (ezek mért értékek) de pikk pakk letolja az ecigi füstöt. Erre a Daikin pl nem jó, mert undorító lesz a szűrője és abba jóval drágább
(tény hogy normál használat mellett azt több évente kell cserélni)
Ne légy előítéletes csak arról mondj véleményt amit használtál is már (nem csak egy terméket) Én még nem kaptam hazugságon a Xiaomit, stimmel a szűrő élettartam, a megmozgatott levegő és minden ami nekem fontos volt.... És abszolute nem olcsó már a Xiaomi.
-
zazenke
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
én azt tapasztaltam hogy a daikin nem hazudik amikor a decibell értékeket leírja sajnos . pedig amikor megvettem az újat akkor azt hittem a 19 db az ugyanolyan csendes lesz mint a 17db. Hát egy picit hangosabb de megszokható . azért fontos ez mert a légtisztító 85 %ban egy normál szobában az alapfordulaton ketyeg és nem mindegy hogy egésznap mi van a háttérben főleg ha szereteti az ember a csendet. Ezért nem preferálom annyira a xiaomit hiába olcsó .Sőt azt gondolom a sharpom is csal egy picit meg kevesebb gyári értékkel hangosabb mint a daikin. Ha a légtisztító egy nagyobb nappaliban van a sarokban akkor ezek a dolgok nem számítanak de ha egy kisebb lakásnál ahol nappali sincs akkor már nem mindegy
-
zazenke
őstag
ha most kéne vennem biztos hogy ezt ennyiért megvenném ha csak új készülékben gondolkozom mert még halkabb is az alsó fokozata mint az mc55w nek ami miatt panaszkodtam amikor megvettem mert hangosabb mint a régi modelljük. Csak azért nem rendelem meg mert már a 4. légtisztító lenne 50 m2-en [link] daikinokkal nem igazán lehet melle lőni
-
duplaa
tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata ezzel a típussal: Daikin MCK70Y?
A Daikin oldalán nem lehet megvenni. Ez már kifutott modell lenne?Nézegettem korábban az MC55W típust is. Melyik lehet jobb választás?
A párásítás egyébként nem igazán szempont.
-
Ati007
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
Köszi a választ
.
A szíven a Daikin felé húz mert légkondim Daikin és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Esetleg ezt a modelt ismered MCK70YVM . Amit találtam róla hogy ebben van párásító funkció is, nagyobb teljesítményű mint az MC55W.
Most ez valamivel olcsóbb is itt : [link] -
Ha otthoni általános használatra veszed a Daikinnek kevesebb a karbantartása. A Xiaomi Elite szűrője kis használat mellett évente, turbó használat mellett 9 havonta cserés.
Ha nem konyhában van ahol rendlívül sokat főzöl/ecigizel/cigizel a légtisztító mellett akkor hosszútávon olcsóbb a Daikin.
Ha a szűrő extrém használatnak van kitéve akkor a Xiaomi

Illetve azt kell nézni mekkora terület. A xiaomi elite marha sok levegőt megmozgat 125m2-re is jó lehet, a Daikin kis gépe 40m2-re a nagyobb talán 80m2-re jó.
Nekem az irodában 3 db kis Daikin, otthon meg két Xiaomi teljesít szolgálatot. Egyikkel sincs semmi bajom.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Olyan picsányi menyiséget csinál, hogy inhalálhatod is. Nekem 0-24 megy két légtisztítóval és a klímában is be van kapcsolva.
A negatív iont akkor érdemes használni, ha a szálló por irritálja az embert (pl.: alergia). Ez csökenti a száló por mennyiségét, gyorsabban rakódik le a bútorokra/földre könnyeben szedi össze a porszívó (és nehezebben a légtiszító, de ez amúgyse arra van.) -
válasz
UberMutant
üzenetére
-
tibbike01
addikt
Air purifier 4. A negatív ion káros vagy sem? A mellék ózon termelés miatt. Be vagy kikapcsolva érdemes hagyni?
-
arcsin
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Nekem a Mi Air Purifier 2h sok-sok éve (talán 6) megvan már és csak filtert kellett bele vennem. Biztos vannak szerencsés és szerencsétlen szériák. De a daikin jó gép, elvitathatatlanul.
-
zazenke
őstag
-
-
zazenke
őstag
egy biztos az online tudás az 3 napos csoda és gyakorlati haszna nem sok ezen a területen. Legfeljebb mire hazaérsz ki van tisztítva a levegő de akkor meg általában szellőztetéssel kezd az ember. és az is biztos hogy a xiaomi lehet hogy fél év után már macerál hogy cserélj szűrőt és ha nem vered át benne az rfid chip-et akkor lehet meg is áll
-
-
Ati007
őstag
Vacillálok a Daikin MC55W és a Xiaomi Smart Air Purifier Elite között. Mik a tapasztalatok? A Daikin szűrő cseréjének ideje pozitív és a hangja is nagyon alacsony, a Xiaomi online tudása fejlettebb állítólag a hangja is elfogadható. Árban azért van különbség a daikin most a legolcsóbb helyen is 140ezer míg a Xiaomi 116ezer lenne online boltból akcíósan. Szerintetek melyik jobb választás?
-
-
zazenke
őstag
válasz
feloman
üzenetére
arra elég lesz lévén hogy 40 % nál nem is igazán kell párásítani mert 45 től már jó . Majd azért egy picit nagyobb minusznál lejjebb fog menni. Azt még azért megemlítem hogy a daikin légtisztítói halkabbak mint a sharp még akkor is ha papíron a sharpom csendesebb mint a daikinom. Viszont ha újban gondolkozol és párásítós daikinban akkor jobban ki kell nyitni a pénztárcát
-
feloman
aktív tag
válasz
zazenke
üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes válaszodat. A lakásunkban házközpontú fűtés van, a két hálóban csak a vezetékek melegítenek, a fűtőtest le van tekerve, s így van 24 fok körül a hőmérséklet. Így a meleg párásítást nem gondolnám megfelelőnek, így is nehezen tudjuk lehűteni a lakást - alattunk iroda van, s meleg a padló is. A páratartalom 35-40% körül van általában. Ezért gondoltam erre a Sharpra, mert lehet nem sokat dobna a párán, de ha már kicsivel több lenne, az is lehet elég lenne vagyis érezhetőbb lenne. A levegő tisztítás többet menne, a párásítás csak mikor ébren vagyunk, este lefekvés előtt gondoltam. -
zazenke
őstag
válasz
zazenke
üzenetére
hangsúlyozom az én megoldásom csak télen jó de a páratartalom ilyenkor esik le a fűtés miatt. nyáron ritka eset hogy párásítani kell de ekkor már a keletkező plusz hő miatt a melegpárásító nem az igazi hiszen ezt a hőteljesítményt klímával kellene ellensúlyoznod ami hülyeség. De télen akkor is ez a legjobb megoldás ha sok pára kell mert alacsony fokozatban a te géped is használható de akkor nem nagyon van hatásfoka és nem győzi a párácsinálást egy lakásba. Akkor oda még a piezo porlasztásos párásítás jöhet szóba de annak hordanod kell az ioncserélt vagy desztvizet mert különben vízkőport lök a levegőbe illetve a bútorok felületére . Egy kínlódás az egész.
-
zazenke
őstag
válasz
feloman
üzenetére
párásítani meleg párásító kell télire akkor is ha jóval többet fogyaszt mert 400 ml per óra teljesítmény mellett is elfogadható a hangja. Az elfogyasztott áram pedig legalább bele adódik a fűtésbe mert meleg gőzt csinál és a karbantartása sokkal egyszerűbb és csíramentesít az elforralás következtébe nem fog berohadni csapvíz mehet bele. 2 hetente pd citromsavval vízkőoldás pofon egyszerű módon mert ez a készülékben marad (hálistennek) . amit kinéztél az légtisztítónak végül is nem rossz nekem a nagyobb testvére van az 50 es. de párásítani soha nem párásítanék vele . A te modelled 38DBA mellett fog tudni 400ml vizet belökni a levegőbe óránként . Na ezt hallgatni egésznap nem kellemes. Ennél a beurer melegpárásító a víz felforralása után jóval csendesebb. [link]
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Erről a légtisztítóról mi a véleményetek?
link
Belvárosi lakásba szeretném a 15 m2-es gyerekszobában és főzés során a konyhában használni. Nem szeretném ha túl hangos lenne, igaz lehet nem menne egész nap. Vagy hasonló árban mit ajánlanátok?
Előre is kösz a válaszokat!
Ugyanitt Búék mindenkinek! -
swoody
senior tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Köszi szépen, meg is vettem.
Kivancsi leszek nagyon, hogy milyen.
-
Cyberslider
őstag
Nekem van, szintén cicás (4) de hol a szobában ami 20 m2, hol a közlekedőben működik. Igazából nem rossz, automatán elég gyengén szív, (vagy csak fene tiszta nálunk a levegő
) arra jó, ha állandóan megy. Ha valamit "megérez" persze beindul, szépen szabályozza magát. Max fordulaton van kakó benne, de akkor persze hangos. Minőségével elégedett vagyok. Arra kell vigyázni, hogy a 4 pro-ba más szűrő kell, és ebből van a kevesebb, ha utángyártottat szeretnél. Van, csak oda kell figyelni mit rendel az ember, mert a többihez univerzálisabb méret kell úgy láttam, szóval ez vhol hátrány, de azért megoldható.
Appal nagyon jól együtt működik, szeretem azt a részét is.
Másik dolog, hogy a szűrő vhol a lényeg, a cuccért biztosan nem adnék annyit, amennyibe kerül. Én a marketplace-en vettem 25 ezerért, darabjaira szedtem, kitisztítottam csili-vilire, összeraktam és olyan, mint az új. Ennyit nekem megért.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én azt mondom, helységenként egy kellene (ha nem is pro!)
-
werszomjas
addikt
Van esetleg valakinek Xiaomi mellett hasonló méretű Philips?
Melyik a jobb választás azonos méretben?
Philips nekem komolyabbnak tűnik. -
swoody
senior tag
Sziasztok!
Akinek van Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro (BHR5056EU), pár szóban tudna nekem segíteni, mennyire hasznos, ajánlja-e, negatív tapasztalat stb.
Panelbe (60 m2 körüli) lenne, valszeg a nagyszobába, amiből a konyha és még egy szoba nyílik. Adott 3 cica.Köszönöm szépen.
-
zazenke
őstag
válasz
kalozhun100
üzenetére
pl a a legkisebb modell mc30y
-
zazenke
őstag
válasz
kalozhun100
üzenetére
3 db kellene 2 szoba plusz konyha. Elég 3 kisebb gép is. Akár 3 kicsi daikin.
-
kalozhun100
őstag
Sziasztok egy 62nmes tégla 2. emeleti lakásba keresek légtisztitót. Van kutya, hosszúszőrű,gázkonvektoros fűtés. Van egy 5x4es szoba, egy erkélyes, ami 4x4,40, van ezenkívül egy konyha, kb. 3,30x3,60, előszoba, fürdő együtt is kb. ennyi. 3méter a belmagasság. Mekkora légtisztító kellene a lakásba? Illetve elég egy nagy vagy több kicsi? Két szobába mindenképp akarok.
-
Khaosz55
addikt
válasz
szimcsi
üzenetére
Semmi hiba jelzést nem adott ki. Mondtam így is működött de nem volt annyira hatékony. Nem ment át annyi levegő rajta és nem volt annyira érzékeny a szenzora a kevesebb légáram miatt.
Legjobban úgy vettem észre hogy a projektorom fényében jó látszik a levegőben lévő szemcsék. Új szűrővel tisztább a levegő. Hozzá teszem én 60 négyzetméteren használom. -
Khaosz55
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
-
-
Khaosz55
addikt
Van egy daikin MC55W légtisztítóm. Lassan 3 éves. Tényleg szuper egy gép, de légszűrő 10 évig jó az egy ferdítés. Én nagy amerikai konyhás nappilaban használom. Első gyári szűrőt kb 1,5 év után cseréltem és most ismét cseréltem. Az aliról sokkal olcsóbban lehet venni hozzá szűrőt és a koppra ugyan az még a felirat is rajta. Egyáltalán nem volt roszabb a gyári szűrőbetétnél.
1,5 éves szűrővel még szűrt, de nem olyan hatásosan és légáramlás mennyisége lénnyegesen kevesebb volt. Csere után lényegesen több levegő tudott átáramolni ugyan azon a fokozaton a szűrőn keresztül, és sokkal jobban érzékel az érzékelője, gondolom mert több levegő megy át a gépen.
A gépet 2 hetente porszívózom és kb 3-4 havonta kifujatom kompresszorral, csak a szűrőt nem fujatom nehogy a nagy nyomás megsértse a szűrőt, csak porszívózom a szűrőt.Érdemes kifujatni évente 1X mert a ventillátoron és körülötte sok finom por rakódik le.
-
zazenke
őstag
válasz
-Rolika-
üzenetére
az ultrahangos hidegpárásító ami gyakorlatilag be porlasztja vizet az 100% hogy meghajtja ha arra száll a köd illetve a vízből kirakodó vízkő por. a melegpárásító gőzére is beindul bár kevésbé. A normál hideg de elpárologtatással és nem porlasztásos eljárással dolgozó az nem fogja pörgetni . Bár ennél meg az a baj hogy csak nagyobb ventillátor fordulatnál tud nagy hatásfokkal párásítani és így a saját ventillátora is lehet zavaró.Mert ugye ez úgy működik hogy "szűrőpapírra" vizet juttatunk majd egy ventilátorral átfújjuk. Én a meleg párásítót szeretem még akkor is ha jóval több áramot eszik kb 350w. Viszonylag halk mert itt a víz elforralásával sok gőz pára keletkezik és jut ki a légtérbe szinte magától. Az elhasznált áram pedig beadódik a fűtésköltségbe mert a meleget a gőz leadja környezetének tehát fűt.De ez csak télen praktikus. ha kicsit messzebb van a légtisztítótól akkor nem zavarja.. és még van egy két szempont mellette
-
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok! Ezt a topicot láttam a legalkalmasabbnak a kérdésemre.
Van nekem egy Xiaomi Air Purifier 4-es készüléken és most gondolkodom rajta, hogy be kellene szereznem egy párásítót, mert minden télen nagyon száraz a levegő és vakarózok.(Panel)
A kérdésem arra vonatkozna, hogy a légszűrőt nem fogja állandóan pörgetni a párásító? Ezt azért kérdezem, mert régebben volt egy gagyi aldis párásítóm, amit ha bekapcsoltam, akkor a légszűrőm totál felpörgött és nem is akart leállni. -
Sziasztok!
amint beindult a fűtésszezon párom elkezd köhögni (kicsit én is), akár kint - akár bent vagyunk. Ez évek óta tart, most untuk meg
A lakás (2 szintes ikerház) kellően párás, gyakran porszívózunk, de van 2 kinti-benti cica is, szóval szőr is akad azért bőven
Ezért keresnénk légtisztítót, 2 helyiség be is:- Hálószoba: Ide egy kisebb, kimondottan csendes egység lenne jó, a többször ajánlott Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact a kiszemelt, ha esetleg van jobb ötlet/ajánlat azt megköszönjük!
Nagyjából 12nm a szoba, általában zárva van, radiátoros a fűtés.- Nappali-konyha: Ez egy nagyobb terület, legalább 30-35nm, és egyben van a tér a lépcsővel és a felső szin közlekedőjével is, szóval egy komolyabb teljesítményű egységre lenne szükség. A delikvenst a nappali egyik sarkába tudnánk elhelyezni, és azért itt is előny lenne a csendesebb működés, mert a cicák gyakran alszanak bent a nappaliban, ott tévézünk, stb. Valamint ha tud szagsemlegesítést is, az szuper lenne, már csak a főzés és a cicák miatt is.

Xiaomi Smart Air Purifier Elite? Vagy ebből elég a Pro verzió?
Philips 1000i Series?
Esetleg valamelyik Daikin? Sajnos nem vagyok képben a piacot illetően
Nem a legolcsóbb eszköz a cél, sokkal inkább a csendes, megbízható működés és hogy legalább 6-8 évig kapható legyen hozzá szűrő, alkatrész.Hálásan köszönjük a segítséget!

-
zazenke
őstag
hát én is beszereztem egy daikin mc55wvm készüléket és mivel nekem van régi mc70lvm is így összebírtam hasonlítani. Sajnos a daikin nem hazudott hogy hangosabb mint a régi a legalacsonyabb fordulaton nézve. 16db vs 19db. Azt hittem nem fogja beáldozni a világbajnok csendességét és az a 19 nem lesz hallható különbség de sajnos az. Igaz 11m3 levegővel többet mozgat meg de akkor is ez nekem hátrány. Azt is sajnálom hogy a streamert ő szabályozza és nem megy állandóan alacsonyabb fordulatoknál mint ahogy az is hogy ezt az egységet nem lehet takarítani felhasználó által mint a régi modellnél. Itt meg kell venni ha baj van vele. Viszont a papíron 17 db-es sharpomnál egy picit csendesebb.+ pont hogy ne csak szidjam hogy visszakaptuk az ionizátort amit a régebbi modellekből eltávolítottak. na mindegy így megy ki a konyhába és nem fogok vele aludni és marad a régi ami nem fiatal konstrukció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kettő után már levegőt kell cserélni, de ha 3-4 fürdés van mert van nálunk valaki már párátlanítani kell télen is. Ellenben nekem minden szobába kell külön légtisztító (ecigi miatt).
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)