Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Vilag eletemben (natur) rizsfeherjet hasznaltam etelerzekenyseg miatt. Most kiprobaltam egy adalekanyagmentes marhafeherjet. Nincs rairva a csomagolasra, hogy izesitett lenne, es az osszetevok kozott sem szerepel semmilyen adalek. Az ize viszont pontosan olyan, mint a tejeskavenak. Ennek tenyleg ilyen izunek kell lennie? A fureszpor izu rizsfeherje utan ez olyan, mint a megvaltas. (egyelore nem fostam ossze tole magam )
-
Apollo17hu
őstag
válasz Viiktor1989 #170318 üzenetére
napi 1 perc plank. mar egy het utan erzodik a hatasa.
-
Apollo17hu
őstag
válasz benfolds #169585 üzenetére
Nem alom miatt van, egyertelmuen a megerolteto edzesek utan szokott lenni (maskor nem). Azt gondoltam, hogy mas is tapasztalt hasonlot.
Olvastam korabban, hogy nemcsak edzes alatt zajlik zsiregetes, hanem utana is egy ideig. Az a feltetelezesem, hogy ez nalam nagyon intenziven es az atlagnal sokkal tovabb tart. Persze lehet, hogy teljes tevut az elgondolasom. -
Apollo17hu
őstag
válasz BÁ Nutrition #169583 üzenetére
Inkább az ellenkezője. Sport közben sosem iszom. Lehet bármilyen meleg, inkább leöntöm a fejem vízzel. Nem is kívánom, nem szoktam szomjas lenni. Edzés utáni órákban pótolom, amit elvesztettem.
-
Apollo17hu
őstag
Letezik, hogy az edzes olyan szinten felporget, hogy ejjel/hajnalban fel kell kelnem, mert kiver a viz?
Nem sulyzos edzesrol, hanem futasrol van szo. Futas utan letusolok, lehutom magam, de mintha belulrol "egnek" tovabb, es amikor ez eler egy bizonyos szintet, egyszeruen kipattan a szemem almombol, es muszaj legalabb egy pohar hideg vizet ledontenem. Nem a kanikula miatt van; tavasszal/osszel is volt ra pelda, amikor resztavoztam, vagy sima kocogas helyett nagyon megnyomtam.
Tapasztal mas is hasonlot?
szerk.: Talan szamit, hogy nincs sulyfeleslegem (182/72), es a harmincas korosztalyt kepviselem.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
válasz bigmasterg #169459 üzenetére
Kb. egy éve használom már. Myproteinről szoktam rendelni nagyobb kiszerelésben, de mostanában már nem szokott akciós lenni, így nem éri meg.
És de, edzés után leginkább, de napközben bármikor édesítésre, ha megkívánom. Van egy elég mókás emésztési problémám, ezért az édesítőszereket és az összetett cukrokat próbálom kerülni.
-
Apollo17hu
őstag
Dextrózt (szőlőcukor) honnan szerzitek be? Gyúrós oldalakon mindenhol 1.000 forint felett van kilója. Ha konyhai kiegészítőként hirdetik, 600-700 forint. Ugyanaz a kettő, nem?
Itt van pl. ez.
-
Apollo17hu
őstag
Spirulináról mi a véleményetek? Használ valamit vagy csak placebónak jó?
-
Apollo17hu
őstag
Magneziumbol ki mire eskuszik? Eddig noname fajtat hasznaltam, amit meg regebben az Aldiban (Lidl?) vettem. Napi egy darabot vettem be, ami kb. a szukseges mennyiseg fele. Kb. egy hete fogyott el, es kezdtem erezni, hogy levertebb vagyok, nehezen regeneralodom.
Szoval a kerdesem, hogy megeri-e pl. B6-vitaminnal bovitettet venni, vagy eleg csak a kapszulankenti Mg-mennyisegre leosztani egy doboz arat?
-
Apollo17hu
őstag
Nekem mar tini korom ota borkemenyedeses a kezem a huzodzkodastol. Mostanaban elegge parnazott, kenyelmes kesztyut hasznalok, de igy is elofordul, hogy meg edzes utani napon is sajog a tenyerem. 182/72 vagyok, szoval nem arrol van szo, hogy egy diszno sulyat kellene megtartanom.
Mindenkepp hasznalj kesztyut, anelkul elobb-utobb egyszeruen ki fognak szakadni a bordarabok a tenyeredbol. -
Apollo17hu
őstag
válasz aelod #167717 üzenetére
Mostanaban eleg surun olvasom a velemenyed arrol, hogy csak a makrok szamitanak. Jol ertem, hogy arra celzol, hogy bevihetnek akar 5.000 kaloriat is egy nap, hogyha annak csak fele hasznos, akkor a tobbi tavozik a szervezetbol? Es ha lecsokkentenem 5-rol 3 ezerre, de csak a felesleges makrokat tavolitanam el a kajabol, akkor akar az is bekovetkezhetne, hogy - minden mas valtozatlansaga mellett - nem csokkenne a testsulyom?
-
Apollo17hu
őstag
Nyáron és decemberben is kb. 1 hónapig sérült volt a bal (erősebb) csuklóm. Előre-hátra döntögetésnél semmi probléma nem volt, viszont ha jobbra-balra forgattam, akkor belenyilallt. Ez lehet valamiféle szalagprobléma?
Sokat gondolkodtam az okán, és valószínűleg a muscle-up hirtelen, intenzív terhelése miatt lehetett. Bemelegítésen kívül mivel tudom kivédeni, hogy ismét hasonló történjen? Erősítsem? Ha igen, hogy?
-
Apollo17hu
őstag
válasz noiq_nolife #166994 üzenetére
Se szalag, se semmi. Margitszigeten a Margit híd pillérénél tucatnyian street workoutoznak egyszerre.
-
Apollo17hu
őstag
C-vitaminnal hogy álltok?
Egy ismerősöm javasolta ételérzékenység és hisztaminszint mérséklésére, de utánaolvastam, hogy edzés előtt ad egy kis boostot is, az edzést követő időszakban pedig segít a fáradt izomzat regenerálásában.
Lehet, hogy csak beképzelem, de eddig mindig 3 nap kellett, hogy mell edzés után regenerálódjak, most viszont 2 g C-vitamin után ez lecsökkent 2 napra (2 nap után múlt el az az izomláz, ami 3 napig szokott tartani).Tapasztalt más is hasonlót? Ha igen, gyors vagy lassú (retard) felszívódású C-vitamint használtok?
-
Apollo17hu
őstag
Tornaszgyurut hasznal vki? Rendeltem otthonra, de nem akartam kampokat furni a plafonba, ugyhogy raakasztottam a mennyezeti huzodzkodo keretre. Magassag tolodzkodashoz jo. A ket gyuru kb. 58 centire van egymastol. Az megfelelo tavolsag?
Tolodzkodo korlaton mennek a 10-12-es sorozatok, de a gyurun majd' beszartam, 3 ismetles utan. Ennek igy kell lennie, jol tapasztalom? -
Apollo17hu
őstag
válasz Speeedfire #166539 üzenetére
Ahá, értem. Akkor megfordítva: tömegeléshez jobb a fast food ugyanannyi kalóriabevitel esetén, mert annak emésztése kevesebb energiát igényel.
-
Apollo17hu
őstag
válasz tibcsi0407 #166526 üzenetére
Ez mit állít? Hogy a feldolgozott kaja fele zsírként lerakódik a szervezetben? Vagy hova lesz?
-
Apollo17hu
őstag
válasz Apollo17hu #165752 üzenetére
erre vki?
-
Apollo17hu
őstag
Egy nagyon amatőr kérdés: mi a különbség a dextróz és a maltodextrin között? Melyiket érdemes használni, ha edzés utáni visszatöltés a cél? A dextróz alapból cukor ízű, tehát lehet mondjuk egy ízesítetlen fehérjeturmixot "cukrozni" vele, hogy iható legyen?
-
Apollo17hu
őstag
válasz Apollo17hu #165429 üzenetére
Kaptam valaszt: a termek feher szinet korabban a titan-dioxid okozta, ezt nem tartalmazza mar.
-
Apollo17hu
őstag
BioTechUSA One - A - Day multivitamint szed valaki?
Fél éve rendeltem két dobozzal, mostanra fogyott el. Vettem újra, és meglepve tapasztaltam, hogy a korábbi fehér helyett sárga bogyók vannak a dobozban. Hol tudok utánajárni, hogy változtattak-e az összetevőkön? -
Apollo17hu
őstag
válasz Ed3r_X_ #165369 üzenetére
Az szép. Nekem jó, ha 2500 összejön. Tökre ennék hambit, pizzát, meg cukrozott süteményeket, de utána napokig szarul lennék. Valószínűleg a bevitt kalóriamennyiséggel nagyjából el is értem a max. testsúlyomat.
Jövő hét közepén próbálok rá a kreatinra. Kíváncsi vagyok a hatására. -
Apollo17hu
őstag
válasz Ed3r_X_ #165361 üzenetére
Rendben, 1-1 gyakorlatot a fentiekből pluszban be fogok iktatni minden nap.
Nagyon régen a saját testsúlyos edzéssel próbálkoztam, de azzal sokkal lassabb volt a fejlődés, és nem is tudtam objektíven mérni.
A futás sajnos sok kalóriát eléget, de nem tudom elengedni. Szeretnék megmaradni mobilnak/gyorsnak, szóval innen nézve nem is gond, hogy nem gyarapodom, de érzem, hogy testtömeg-arányosan még lehetnék erősebb. -
Apollo17hu
őstag
válasz Ed3r_X_ #165359 üzenetére
Eredetileg a 3. nap bicepszezés volt egyenes rúddal, de néhány hónapja könyékhajlatban megsérültem, azóta pedig nem mertem még 100% rápróbálni. Tricepszre kondiparkban szoktam néhanapján edzeni, de az tényleg el van hanyagolva.
Miért ilyen az edzésterv? Nem járok terembe, van egy "mini" fekpadom itthon 7 kilós rúddal és súlyokkal, és van egy plafonra rögzített húzódzkodó keret súlyövvel. A sorozatok között elég hosszú (5+ perc) szünetet tartok; annak ellenére, hogy futni/túrázni is szoktam, nagyon lassan áll vissza a pulzusom.
Fekvenyomást enyhén döntve (15° talán) végzem: 80 kg + rúd (7 kg). Ebből mennek most 6-os sorozatok.
Húzódzkodást a vállnál kicsit szélesebb fogáson: +20 kg súllyal. Ebből is 6-ok mennek.
Akkor szoktam feljebb lépni a súllyal, ha legalább két sorozatban 8 ismétlést tudok.Végiggondolva az egészet, lehet, hogy a bicepsz a gond, ahogy te is írtad. Ugyan nem túl nagyok a súlyok, de mivel külön nem dolgozom bicepszre, ezért ez az izom lehet a szűk keresztmetszet a gyakorlatoknál. Akkor viszont lehet, hogy a kreatinba még nem kezdek bele.
-
Apollo17hu
őstag
válasz Ed3r_X_ #165357 üzenetére
Köszönöm a válaszod, ha nem értettük félre egymást, akkor ez egy szavazat a kreatinnak.
Fejlődés alatt inkább azt értem, hogy a sorozatokat nagyobb súlyokkal tudjam végezni. Nem feltétlenül akarok testtömegben gyarapodni, talán mondhatom, hogy elégedett vagyok a súlyommal.
Nyitott vagyok más edzéstervre is, de nekem ez vált be. Hónapok óta konstans fejlődtem fekvenyomásban és húzódzkodásban is. És a kettő szinte egyszerre rekedt meg, ezért próbánék ki pluszban új tápkieget.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Tápkieggel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg az edzéseim kb. így néznek ki:
1. nap fekvenyomás + mellé néha fekvőtámaszok
2. nap húzódzkodás (súllyal)
3. nap hasazás, törzserősítés, guggolás, futásEzek ismétlődnek, mert úgy vettem észre, hogy két nap regeneráció kell egy-egy izomcsoportnak. A futás néha átcsúszik másik napra, néha túrázás van helyette.
Idáig egész szépen fejlődtem: bemelegítéssel együtt napi 7-8 sorozatot csináltam, és 3 naponta szinte mindig sikerült 1-1 ismétlésnyit fejlődnöm a legnagyobb terhelésű sorozatban. Két hete viszont stagnálok.
Szedek fehérjét, multivitamint és külön Ca+Zn+Mg tablettát.
182/72 vagyok, ektomorf. Eleget alszom.Emésztési problémák miatt nagyon meg kell gondolnom, hogy mit eszem. Ha új ételt/kiegészítőt kezdek el használni, akkor mindig ki kell tapasztalnom, hogy tolerálja-e a szervezetem vagy sem.
Annak érdekében, hogy tovább tudjak fejlődni, ti milyen kiegészítővel folytatnátok a paletta bővítését és miért? Kreatin? BCAA? Glicin? Más?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Korábban műanyag shakereket használtam, de ezekkel az a gond, hogy egy idő után az anyag elkezdi megadni magát, és bizonyos vegyületek ki is oldódhatnak, ezért átálltam a drágább, fémből készültekre. Meglepetésre ma azt tapasztaltam, hogy a fedél műanyag része egyszerűen kettévált (pedig csak néhány hónapja használtam napi két alkalommal):
Ezzel lehet valami kezdeni, vagy kuka?
Van esetleg olyan fém shaker, amit jó szívvel tudnátok ajánlani? -
Apollo17hu
őstag
Köszönöm neked is, azt hiszem, azt csináltam rosszul, hogy a lapockáimat nem mindig zártam össze rendesen, emiatt pedig nyomáskor a csigolyáimat gyakorlatilag belepréseltem a padba.
Akadt mégegy kérdésem. Gondolkodom tömegnövelők használatán, viszont allergiás vagyok a tejfehérjére. Van olyan készítmény, amit én is fogyaszthatok (anélkül, hogy megfosatna )?
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Fekvenyomást követő napokon úgy érzem, hogy a lapockáim közötti csigolyáim nyomás hatására fájnak. ~70 kg vagyok és kb. ennyivel nyomok fekve is 6-8 db-okat, pont annyit, hogy még ne hagyjam magamon a súlyt. Ilyenből szoktam 3 sorozatot, előtte 50, majd 60 kg-mal melegítek.
Nem akarom szétcseszni a hátam, tudnátok tanácsot adni? Esetleg linkelni, hogyan kellene szabályosan végezni a gyakorlatot? Köszi!
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat. Megpróbálom akkor kevesebb súllyal a fekvenyomást, és jobban figyelve a technikára. Plusz beiktatok törzserősítő gyakorlatokat is.
Valószínűleg fekvőzni fogok a hídtartás mellett. (Nyáron két hónapig fekvőztem, mert focin ellőtték a mutatóujjam, ezért nem tudtam fogni a rudat. Akkor semmi baja nem volt a derekamnak.) -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Fáj a derekam (csigolyák a keresztcsont környékén), valószínűleg fekvenyomástól. 182/70 vagyok, 10x70kg-os sorozatokat szoktam csinálni, tehát igazán nem is küzdök a súllyal.
A probléma az, hogy akaratlanul is mindig megemelem a csípőmet. Szerintem emiatt nyomódnak össze a keresztcsonti csigolyáim. Van ennek kivédésére valamilyen technika? Próbáltam úgy is fekvenyomni, hogy a lábamat felhúztam (mintha guggolnék, csak 90 fokkal elforgatva), de a csípőm ugyanúgy elemelkedik a padtól...
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy kisebb fekvenyomópadunk, amin kevés a súly. 2 db 15 kg-os tárcsát vennénk, ezért körbenéztem, hogy milyen árban vannak. Ezt találtam. A belseje cement, de harmadannyiba kerül, mint más 15 kg-os tárcsák.
Mi a hátránya annak, hogy cementtel van töltve?
(Otthon ez a tárcsa lenne a legnagyobb tömegű, tehát "legbelül" lenne, vagyis szinte soha nem rakosgatnám, mindig a rúdon lenne.)Megfelel az ilyen az otthoni használatra?
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Törzs erősítésére milyen otthon is végezhető, hatékony gyakorlatok vannak? Youtube-linket is szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest