Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Na hozok végre egy kis futást, nem csak hülye kérdéseket meg cipő akciókat :D

    Teljesen rászoktam az erdei futásra az utóbbi időben. Rekortánra csak résztávozni jártam ki, míg a Garmin Coach-ot csináltam, csak aszfalton pedig nem szeretek futni, mert fáj utána a térdem.

    Lényeg a lényeg, tegnap gondoltam egyet és úgy döntöttem, kikocogok a rekortánra résztávozni. Időközben azonban meggondoltam magam és kitaláltam, hogy le tudom a hétvégi hosszúmat, és ha bírom, egyben a havi félmaratonomat is.

    Hát bírtam.

    Túl azon, hogy az erdő után hihetetlen unalmasnak tetszik a 400-as körpálya, jó érzés volt síkon futni, ráadásul az időjárás is kegyes volt hozzám; a pálya napos részén hátszelem volt, az árnyékos részén pedig szembeszelem ugyan, de borzasztó jól esett.
    A pulzusom viszonylag gyorsan felmászott 170-ig, de éreztem, hogy jó tempót megyek, úgyhogy úgy döntöttem, nem viszem sokkal lejjebb, hanem tartom itt, amíg bírom.

    Nyilván végigalkudoztam magamban a futást, ahogy szoktam :); előbb az volt a cél, hogy oda-vissza úttal meg legyen a 10km, aztán az, hogy legalább 5km-et kifussak rekortánon (hátha megdöntöm a PB-met), majd ugyanez 10km-mel, a végén pedig rávettem magam a félmaratonra és annyit akartam beletenni, hogy hazaérve épp meg legyen a táv, kis pufferrel, ha esetleg hamarabb kipurcannék (még mindig dombon lakunk).

    Szerencsére mielőtt hazaindultam a pályáról, csaltakozott hozzánk egy igencsak khm. csinos lányka, úgyhogy a tervezetthez képest ráhúztam még egy kört (hogy utolérhessem :B) és ez volt a szerencsém, mert a pályáról kifelé már borzalmas volt a futás, minden méter rosszul esett, le is állítottam a mérést, miután elértem a FM távot, az utolsó pár száz méteren hazasétáltam.

    Na, de a lényeg; a matek:

    Az eddigi 10km rekordom 0:49:49 volt, ezt faragtam le 0:47:09-re, a félmaratoni időm pedig 1:50:13 (nettó 1:49:06) volt, ezt 1:41:09-re tornáztam le.
    Az 5km-t végül nem tudtam megdönteni, 10mp-vel maradtam el a legjobbamtól (23:02).

    Az eddigi rekordokat erdőben futottam, minimális szintemelkedés mellett), szóval csalókák így a számok, de azért van javulás. Ha kipihentebb vagyok, ha nem lassabb futással kezdek, ha az oda-vissza úton nem bíbelődök néha az autókkal, a zebrákkal, szerintem beférhettem volna 1:40 alá is, ha pedig csak rekortánon futok, akkor biztosan.
    De a lényeg, az, hogy nagy élmény volt, jót tett a lelkemnek :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés