Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz z123456789 #52651 üzenetére
Súlyától és a feladás módjától függ, 1-3e Ft simán lehet sajnos, de fent van a posta honlapján, tudsz kalkulálni.
Ha nem reagált pozitívan az eladó, felesleges is beszélni róla, csak rajta múlik, semmi más nem kötelezi a garanciára.
havri
-
Xes
csendes tag
válasz bambanya #52625 üzenetére
Igazából szerintem nem is foglalkoztam vele, ismeretlen tettes ellen tettem, el is mondtam ott, hogy csak azért jelentem fel, mert akkor visszakapom a pénzemet paypaltól. Később jött levél, hogy megszüntetik talán, de erre pontosan nem emlékszem ez pár éve volt, nálam mondjuk kb. 20 ezer ft környéke volt, ami nem nagy összeg de a te esetedben ez jóval több ott már lehet komolyabban vennék az ügyet.
-
gerii
addikt
Rejtett számról hívhatnak a vámosok?
-
Topikgazda
Nem, mert a vámosok nem hívnak.Papírozzák a dolgokat, levél a kapcsolattartás eszköze. Az állami intézmények hivó számai nem lehetnek titkosak, hogy tudnál akkor telefon beszélgetésre hivatkozni a beadványaidban?
Ha a Posta csinálja a küldemény vámeljárást akkor is csak sms-t küldenek, vagy ha hívnának akkor 30-as mobil számról történnek.[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
Megnyertem egy német licitet, ahol a payment infonal az volt megadva, hogy: "Payments: Cash on collection, Bank transfer" Jol ertelmezem, hogy az előbbi az utánvétet jelenti, azaz akkor fizetek készpénzben amikor átveszem az árut? Amikor nyertem az eladó megadta a számlaszámot, hogy utaljak, mire én irtam hogy a "Cash on collection" opciot választanám. De ebbe nem akar belemenni, és már húsz felkijáltójeles mondatban válaszol, hogy utaljak.
Egy elég nagy értékű áruról lenne szó, mit javasoltok? Nem szeretnék meg ezek után negativ visszajelzést kapni, illetve az árura is igényt tartanék, de nem utalnék előre. Nyissak egy claim-et, vagy hagyjam, vagy...? KösziAthens 2004
-
Balli
őstag
válasz raziel01 #52660 üzenetére
Köszi, de több évnyi rengeteg vásárlás és jópár eladás után, majd én eldöntöm, hogy nekem való-e, elég nagyfiú vagyok már ehhez egyébként...
Köszönöm, azt nem tudtam, hogy külföldre nincs utánvétel, eddig mindig mindent PayPal-al rendeztem. Nem amiatt aggódom, hogy mit kapok (bár remélem nem szart mint azt irtad), hanem konkértan azt reméltem, hogy tudok kp-ban fizetni.. de már látom naiv voltam[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz z123456789 #52644 üzenetére
Többiek leírták miért is.felesleges ezzel vesződni. Én semmilyen kínai hulladék terméket nem veszek tőlük. Kifizettem jó pár ezer ft tanulópénzt...
Csak az a durva hogy rengeteg ilyen terméket árulnak magyar boltok. Most fotós boltra gondoltam... -
cbmfan
őstag
újabb idióta.
éjjel megvett tőlem valamit, postáztam ajánlottan délelőtt, küldtem üzenetet ragszámmal és képekkel csomagról. előbb nyitott case-t szó nélkül azzal az indokkal, hogy mégsem kell neki. vajon ebből mi lesz?
(multkoriból nem lett semmi, case lejárt, ember bukta pénzét.)
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
cbmfan
őstag
válasz radi8tor #52669 üzenetére
amíg nem postáztam gond nélkül visszafizetem, maximum bukok 30 centet. ilyenkor már bukta ember, visszakapja csak az árát ha visszaküldte.
más: Dél-Afrikába küldtem valamit. track info:
Mar 12, 2015
10:32am
(itt konkrétan 0 infó van) Magyar PostaMar 07, 2015
11:19pm
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country Magyar PostaFeb 11, 2015
11:28pm
Célországba elküldve / Item sent abroad Magyar PostaFeb 09, 2015
02:52pm
Küldemény postai átvétele / Item accepted Magyar Posta
Budapest - helyi postahol volt csaknem egy hónapig? vevő visszakapta pénzét, tőlem nem vonták le. hétfőn megyek problémázni, ebből is legalább fél éves procedúra lesz, mire kiderül bármi is.
viszont nemzetközi tértivevény papírokat soha nem kaptam vissza. vajon miért?
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz cbmfan #52670 üzenetére
Az ilyen "egzotikus" országokba való küldéssel vigyázni kell.
Nincs velük közvetlen légi kapcsolatunk, messze is vannak, így lehet, hogy a csomagod 2-3 átszállás és partneren keresztül kerül továbbításra, illetve a postának a helyi partner kézbesítési idejére sincs ráhatása.
A 20-28 munkanapos kézbesítési idő szerintem itt még bőven belefér.A vevőnek pedig előre egy nagyon rossz szállítási időt kell megadni, ilyen viszonylatban mert teljesen kiszámíthatatlan a normál posta. Kb. ugyanaz mintha mi Kínából rendelünk valamit, ott is nagyok a szórások.
https://www.posta.hu/static/internet/download/Del_afrika_Koztarsasag.pdf
Itt az elsőbbség nélküli levél kézbesítési idejéből indulj ki, még akkor is ha elsőbbségivel küldted.[ Szerkesztve ]
-
luk88
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kinéztem egy terméket, helyileg Anliában van. Csak belföldre szállít. Próba szerencse alapon felvettem vele a kapcsolatot, hátha vállalná a nemzetközi szállítást, persze az én költségemre. Ez nem jött össze,a csomagküldési árról ne is beszéljünk.. horror. A kérdésem az lenne, foglalkozik valaki (magánszemély,cég) eféle szolgáltatással, hogy angliai címére rendeli, majd hazapostázza?
-
cbmfan
őstag
válasz Flashcash #52671 üzenetére
írtam, hogy hétfőn indítom a keresést, próbálja meg ő is. válasza:
"The real problem is when the parcel gets into South Africa, the SA postal authorities change the tracking number! How clever is that? I have sent 4 emails to SA postal authority asking for new tracking number for this clock, they do not reply to me so I think they STEAL the item. A gold watch which I bought in UK disappeared in the SA post and I never received it. I am sure they STEAL them because they are small and can easily be sold."
szép. ezért küldök kizárólag ajánlottan zűrösebb országokba, vagy nem vállalok felelősséget érte.
[ Szerkesztve ]
-
Athes88
tag
Üdv.
Rendeltem februárban egy pulcsit Kínából még február 4.-én, 5.-én fel is adták de azóta sem jött meg. Mint kiderült azóta hogy február 10.-én már Magyarországon volt de én semmit sem kaptam ennyi idő elteltével sem.(nemhogy a terméket de még értesítést sem, a nyomonkövetési számot is az eladótól kérdeztem meg mert az sem volt alapból hozzá.) A kérdésem az hogy vissza szeretném igényelni a pénzemet és ezt az ebay-en vagy a paypalon keresztül lehetséges-e.(17.-ig kellett volna megjönnie) Szóval időbe belefér még a pénz visszatérítés? Ha igen vki leírja lépésről lépésre hogy kell? (gondolom az eladónak is jelezni kell már ezt is megtettem bár még nem írt vissza de reagál a levelekre mert már írtam 1-2 t.) Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
Hali!
Vevőnél, hogyan tudok adni neki pozitív vagy negatív értékelést?
Milyen menüpontokon keresztül tudom megtenni?
köszi風林火山
-
ZsoltG60
aktív tag
Értem, és mi a helyzet a HongKong Post nyomkövetéssel? Itt van egy 9 napos rendelésem, de a TN szám alapján még semmi infó...tudom hogy idő kell amíg bekerül a rendszerbe de mennyi idő után jelez valamit?
RC925295929HK (próbáltam a saját oldalukon is de ott sincs info)[ Szerkesztve ]
Lumia 950XL
-
VásRló
tag
Az hogy működik, hogy sok eladó kiír egy fix összeget a postaköltségnek (pl. 3,5 font), és világszerte ugyanannyiért küldi a csomagot, attól függetlenül, melyik országba küldi? Ő a postán gondolom változó árakat fizet a feladásért.
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Felraktam egy hirdetést de valamiért azt írja hogy csak amerikába postázok. Pedig én mindenhová postáznék. Hogy tudom beállítani?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest