Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52051) V/ válasza agroman (#52049) üzenetére


V/
Topikgazda

Lehet más kártyát hozzárendelni. Mivel a Barclaycard Visa kártya, az vásárláshoz hozzárendelhető.
Ha font a vételár, akkor még konverzió sincs.
Nem veszít semmit, mert legfeljebb nem fogadja el az adatokat, ha hozzáadja a kártyát, a név sorrend rádió gombot USA-ra állítva az meg fog egyezni a kártyán lévővel. Persze tényleg ellenőrizhetik,hogy az ő nevére van -e kiállítva a kártya. Ha deviza számlát és a deviza számlához adott kártyát elfogadja, akkor valószínűleg ez is menne.
Bár a CIB kártyámra nem a nevem volt ráírva, CIB Internetkártya volt a név, de a nevemet írtam be a Paypal-en ehhez a kártyához és normálisan használhattam.

[ Szerkesztve ]

(#52052) Hintalow válasza havri1 (#52044) üzenetére


Hintalow
senior tag

Nincs ebben szerintem semmi talány, sőt még rosszindulat sem, csak ahogy írtad, ezek a nagyforgalmú kínai shoppok, amik nemritkán több néven futnak (mint a sincerery is)
Gondolom a kapcsolattartást úgy oldják meg, hogy van több munkás (nem hiszem, hogy csak ez a munkakörük, mint ahogy az sem valószínű, hogy csak ebayen megy a cég, lehet, hogy ez csak 1 értékesítési csatornájuk a sok közül, és az egyéb feladatokat ellátó irodisták intézik a levelezést)
Akik többé-kevésbé tudnak "chinglisül" és válaszolgatnak a levelekre, viszont ha valami összetettebb probléma/igény merül fel, ami túl mutat a sablonokon, akkor "elnémulnak" mert nem is értik a problémát, vagy nincs olyan szabadságuk/ráhatásuk az ügyintézésben. Inkább hagyják refundra futni.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#52053) havri1 válasza Hintalow (#52052) üzenetére


havri1
félisten

Pontosan így jártam. Reggel nyitottam külön a 2 termékre, és már meg is érkezett a refund, és bocsánatot kért.
Rohadt kellemetlen ez nekem.

havri

(#52054) BaLee válasza havri1 (#52053) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Ne neked legyen kellemetlen...
Te vártál egy csomót.

Erről a sok néven futó webshopokról van egy storym még nagyon régről. Rendeltem 2 Xenon lámpát (kézilámpa) mellé pedig 5db 3.7V-os tölthető akksit ugyanattól az eladótól (egyik lámpa 3, másik 2 elemről ment). Megjött a csomag, beteszem az akksit villanás, majd nem világít többet. Beteszem a másikba is, ugyanez. Írok az eladónak, hogy nem jók a lámpák mert villantak egyet és nem világítanak többet. Mire megírja tök nyugodtan, hogy amit rendeltem lámpa az csak 3V-os akksival működik a 3.7V-os akksit nem bírja el a Xenon égő és kinyírja, de nagyon szívesen tud adni új fejet xy összegért. :O

Na mondom magamban rohadjál meg, elküldöd nekem a két lámpát a hozzá rendelt akksikkal, kinyírom a két égőt és majd még tőled veszek újat... Kerestem egy másik eladót, megrendeltem az új égőket, mire jött is az email hogy köszöni a megrendelést, fel is adja holnap a csomagot, aláírás: ugyanaz az eladó. :W

(#52055) priti válasza x_o_n (#52047) üzenetére


priti
addikt

A felajánlást nagyon köszönöm, viszont nem nagyon értem milyen segítségre gondoltál pontosan, szóval mit kéne nekem küldeni neked?
Egyelőre nem üzent vissza a tegnapi (németül megírt) üzenetre a kedves eladó, hogy hajlandó/tudja e nekem visszautalni paypal-on a vételárat, ha már nem küldi el az árut arra hivatkozással, hogy ő írta, hogy nem tud ide szállítani. Tehát arról nincsen szó, hogy bárhová küldhetném őt mert egyelőre nem válaszol.
Egyébként a hirdetésben megadott szállítási feltételeknek köteles lenne megfelelni nem? Vagy ilyet lehet, hogy a hirdetésben vállalom a szállítást, a leírásban meg más nyelven leírom, hogy ja mégsem és ez így oké?

Hardverlesen

(#52056) havri1 válasza priti (#52055) üzenetére


havri1
félisten

Ő arra gondolt, hogy neki fogja az eladó postázni, és átküldi neked. Gyanítom Németországban lakik. (viszont német magyar között elég húzós a posta)

havri

(#52057) mepet válasza Dyrtyho (#51987) üzenetére


mepet
addikt

A feedback hagyásról: én mindig várok a megérkezést követően még pár napot.
Pl: veszel egy thumbdrive-ot, kipróbálod. Működik, gyors. Hagysz 5 star DSR-t. Ezután másnap fel akarod rá pakolni az Ultra-HD kecskepornót, ekkor kiderül, hogy 168ezer gigabájtosra volt formázva a fél gigás cumó. Hoppá, a megérkezés, és a kipróbálás után hagytál feedback-et, mégis megszívtad.

A történet kitalált szereplőket, kecskéket, és gigabájtokat tartalmaz. A valósággal való bármilyen hasonlóság kizárólag a véletlen műve.

(#52058) x_o_n válasza priti (#52055) üzenetére


x_o_n
veterán

Mivel Németországban lakom gondoltam ha nagyon nem jutsz vele dülőre küldesd hozzám én meg tovább postázom neked (Bár igy lenne postaköltséged),de szerintem vissza kellene utalnia az összeget neked.
És számomra is elég érdekes hogy mi a francnak ir ilyet ha más van megjelölve...komolyan vicc

(#52059) priti válasza havri1 (#52056) üzenetére


priti
addikt

Ó, persze. Nem tudhatja, hogy ez egy 75kg-os gép. Az meg sem fordult a fejemben, hogy 3. embert bevonni a dologba, de rendes tőle. Ha valami apróság lenne...
Nem, itt ha nincs szállítás, akkor nincs miről beszélni. Csak a pénz vissza játszik. Egyébként számos eladónál láttam edzőgépeket free shippinggel, igaz pont ilyen csak nála van, de emiatt nem éreztem életidegennek, hogy el tudja küldeni. 600EUR-ba sok minden beleférhet. Ezeknél nem ritkán fordulnak elő 40.000Ft nagyságrendű leárazások. Viszont a 600EUR-t nem fogom nála felejteni ha nem ír vissza akkor sem.

(#52058) x_o_n

Köszönöm szépen :R de ez elvárhatatlan, meg szerintem nekem sem érné meg anyagilag.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#52060) x_o_n válasza priti (#52059) üzenetére


x_o_n
veterán

Igazán nincs mit,bár tényleg azt hittem hogy valami kis izé ,kütyü :DDD

bár megmondom öszintén hogy megy ismerösöm haza ford transittal az ünnepek kor,és sztem utas árban elvinné 40-50eu ha kis aproság lenne azt meg ingyen

[ Szerkesztve ]

(#52061) priti válasza x_o_n (#52060) üzenetére


priti
addikt

Eladóként nem játszom az Ebay-el, ezért érdekesebb számomra, hogy Refund hogyan lesz ebből. Úgy értem most arra vár eladóként, hogy én nyissak követelést, mert csak így lesz tiszta a rendszerben, hogy nem tartozik nekem áruval vagy az egyszerű üzenetváltást követően megteheti bármikor, hogy visszautalja a pénzt?
Nem sok értelmét látom kivárni az elméleti kézbesítés idejét (ami egyébként tizedike).

Hardverlesen

(#52062) priti


priti
addikt

Közben az eladó kezdeményezett. Volt egy Ebay-es cancel és megtörtént a refund.
Nagyon zavar, hogy nem értem, hogy ez az eladónak miért jó. Ez van.
Nektek szerencsésebb vásárlást kívánok!
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítőkészséget. :R

Hardverlesen

(#52063) gabo9201 válasza havri1 (#52001) üzenetére


gabo9201
senior tag

Az igen! :Y
Azt hogy csinálják? 64-nek látszik de valójában csak 8GB-t lehet rá felmásolni?
Köszi!

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#52064) havri1 válasza gabo9201 (#52063) üzenetére


havri1
félisten

Van egy alap valós méretű chip, ezt meghackelik, hogy sokkal többnek látszódjon.
Elvileg rá tudsz másolni, látszólag tele, de a visszaolvasásnál a valós érték felett elvesznek az adataid. Ott lesz, de mégsem.
Nagyon - nagyon sok hamis van a piacon..

havri

(#52065) radi8tor válasza havri1 (#52064) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jaja, 64GB-ot is rá lehet másolni, de kb annyi mintha a levegőbe másolnád.
Csak pendrive tesztelő programok tudják gyorsan megmondani valós 64GB vagy nem.

⭐ Stella

(#52066) seadrone


seadrone
őstag

sziasztok!

gondolkodom, hogy egy gitárt felteszek ebayre international shippinggel, csak nem tudom hogy ilyenkor ha eladom Európába, vagy az Usába, vagy Japánba pl, akkor ki szállítja el nekem, milyen posta, menniy vám, ilyesmi megy rá

olyan 8-9 kiló a csomag, gitár+keménytok, az ára olyan 130 e ft.

mik terhelhetik eladáskor még a dolgot?

köszi

(#52067) htc07 válasza seadrone (#52066) üzenetére


htc07
addikt

gondolom a vevőt terhelheti vám/áfa, ha eu-n kívüli a célszemély.

téged meg az terhelhet, ha azt mondja a vevő, hogy sérülten kapta meg a csomagot, és visszaküld egy romra tört 5 ezres gagyi valamit, mondván, hogy te azt küldted neki. és az ebay sanszos, hogy neki fog igazat adni.

már ha nem kallódik el a csomagod a nagyvilágban, akkor meg futhatsz a pénzed után.

szóval én igazából nem hirdetnék értékesebb dolgot ebayen, de eu-n kívülre még annyira sem.

[ Szerkesztve ]

(#52068) radi8tor válasza seadrone (#52066) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nemrég össze szedtem ezeket: [link]

A postázást itthon legolcsóbban talán Magyar Postával tudod, de 9 kg nem lesz olcsó. EU 10-15000 Ft, USA és a többi 21000 Ft.

Annyiból lehet rizikós a gitár, hogy azért az törékeny és törékenyként feladva még drágább, ha meg nem úgy postázod, akkor sérülés esetén nem fizet a posta.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#52069) pepe091 válasza havri1 (#52033) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Nekem szerencsém volt, mert ma megérkezett a memóriakártya amit rendeltem tőle, igaz beletelt kerek 3 hétbe, ami a múltkori rendelésnél csak 1 volt. De legalább itt van.

(#52070) Kulbi


Kulbi
aktív tag

Sziasztok,

Tud vki egy jó összefoglalót, hogy Ebay-en eladva milyen költségek merülnek fel. Tudom, hogy a feladás módjának milyen költségei vannak, de érdekelne az adó vonzat is...stb.
Konkrétan, kicsit meglepődtem mennyit akarnak levonni, holott korábban ezt nem jelezték, legközelebb nem szeretnék és szeretném érteni, hogyan jött ki ez az érték. Mielőtt vki feldobja, már elolvastam minden help-et és kerestem a google-lal elég sokat, de nem találtam jelenleg is érvényes konkrét leírást.

Előre is köszönöm a segítséget.

<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>

(#52071) V/ válasza Kulbi (#52070) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt nézted már: http://www.fees.ebay.co.uk/feeweb/feecalculator

"az adó vonzat" ? Ingóság eladása 200000 Ft-ig adómentes.
Pontosan: az adó mértéke: 16%, azonban az összes jövedelem után számított adóból 32.000.- forintot nem kell megfizetni, azaz nincs adófizetési kötelezettség, ha az adóévben elért jövedelem nem haladja meg a 200.000.- forintot.
Természetesen itt adózol Magyarországon. Az eladási ár költségekkel csökkentett értékének a 25%-a a bevétel.

[ Szerkesztve ]

(#52072) Buuster


Buuster
tag

Sziasztok!
Még kezdő Ebayes vagyok(egészen pontosan még nem rendeltem semmit), szóval légyszíves ne kövezzetek meg ha hülye kérdéseket tennék fel.
Először is, PayPalon érdemes átváltani a HUF-ot USD-ra, ha valakinek fizetni szeretnék? Vagy ezt automatikusan megcsinálja?
Licitálni szeretnék erre. A 99.5%-os pozitív visszajelzés és a 6485-ös feedback score az jónak mondható nem? Illetve az oldalán azt írja, hogy based in China, az áru pedig UK-ból jönne. Akkor tehát se VÁM, se ÁFA, se papi tized, se semmi ugye(már ha megnyerem a licitet)? :B

(#52073) agroman válasza Buuster (#52072) üzenetére


agroman
senior tag

nem 100%, hogy UK-bol postazza. a leirasban 5-25 napot ir..ezt vszinu azert irja mert igy vedi a segget, ha megis kinabol postazza a termeket.

------

(#52074) havri1 válasza Buuster (#52072) üzenetére


havri1
félisten

Láttam már olyan csomagolást, amin nem lehet megmondani, honnan adták fel.
Ilyen esetben érdekes lehet a vámolás... :)
Viszont, ha azt írja UK a feladás (a hirdetésben), és Kínából érkezik, nyakadba sózzák a vámot, jogosan reklamálhatsz, hiszen pont azért rendeltél tőle, mert EU-n belüli.
Rendelés előtt ezt érdemes lelevelezni vele, a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

Átváltás: érdemes úgy beállítani a PayPal - t, hogy a bank váltson, és hozzárendelni a bankkártyát, sokat spórolsz hosszabb távon. A PayPal drágán vált, ez az egyik bevételi forrásuk.

[ Szerkesztve ]

havri

(#52075) madle


madle
őstag

Sziasztok,

szeretnék feladni eBayen egy hirdetést mivel a terméket ott is vettem és nem hiszem hogy hazánkban lenne rá kereslet. Használt, nem nagí értékű alkatrészről van szó(40EUR az ára most kb)

Az lenne a kérdésem, hogy miket tudom én azt kitalálni, hogy az egyes országokba milyen postaköltséggel dolgozzak, szóval ez egy beépíttett kalkulátor? Vagy nekem kell utánajárnom, hogy milyen országba küldöm és mennyiért? Elsősorban EU-n belül gondoltam.

Én amerikából vettem 17 ezerért és még 17 ezer volt a posta meg az import charges.

Köszönöm előre is!

(#52076) agroman válasza madle (#52075) üzenetére


agroman
senior tag

"...tudom én azt kitalálni, hogy az egyes országokba milyen postaköltséggel dolgozzak"

gondold vegig!!! ki fogja postara adni a portekadat? az ebay vagy te?

------

(#52077) madle válasza agroman (#52076) üzenetére


madle
őstag

Oké, de honnan a francból tudjam előre, hogy mennyit kell fizessen a postáért az aki megveszi a terméket? Mert megveszi, akkor fizeti a temrék árát meg elvileg a postát. Meg épp most nézem, kitöltöttem mindent az eladásnál. És a posta résznél csak amerikai szolgáltatások vannak, Most ha én pl MPL-el akarom küldeni vagy UPS akkor annak honnan szüljem ki az árát? :))

(#52078) havri1 válasza madle (#52077) üzenetére


havri1
félisten

Ugyan soha nem adtam még el ebay-en, de én úgy csinálnám, hogy a szállításhoz beírnám, vásárlás előtt keresse az eladót, a szállítás részletei miatt.
Továbbgondolva, jó lenne olyan buy now opció, hogy csak ezen lépés után lehessen megvenni.
És így fixen, pontosan meg tudod nézni, hogy adott országba mennyi lenne a szállítás.

havri

(#52079) madle válasza havri1 (#52078) üzenetére


madle
őstag

Na így oldottam meg, beírtam a leírásba hogy EU only és megbeszélés tárgyát képezi a szállítási költség.

(#52080) agroman válasza madle (#52077) üzenetére


agroman
senior tag

okoska..ezert ajanlottam a gondolkodast!!!
a postakoltseget te fogod fizetni a postan, a vevo majd utolag rendezi.
ergo (most lemegyek ovodas szintre) elsattyogsz a postara (mert ahhoz hogy a neten nezd meg az arakat meg nem vagy eleg nagy) es megkerdezed a postat nenit, hogy "csokolom! ven itten ez a ize fel kilo a tomege, ha ezt felakarom adni europaba akkor mennyit kell fizessek maximum?" a neni mond egy arat es te megkerdezed, hogy biztosan nem lehet olcsobban? es akkor o azt mondja, hogy de lehet meg levelkent is feladni... es akkor te szepen megkersz valakit, aki atvaltja neked dollarba a mondott forint osszeget es akkor annyit beirsz a postakoltsegnek...

[ Szerkesztve ]

------

(#52081) madle válasza agroman (#52080) üzenetére


madle
őstag

Igen, csak van olyan dolog, hogy országonként eltérőek a szállítási költségek, mellesleg a feladásnál nagyon nem vette figyelembe a rendszer hogy én Magyarországon lakom, csak Amerikai Air postákat meg hasonlókat lehetett választani. Ép ezért jöttem ide megkérdezni a kalkulátort, hogy létezik e, mert pont erre van időm, hogy mind a 28 tagállamot kikeresgessem, hogy mennyi a posta díja.

Egyébként, amikor én vásároltam azt a pár terméket eBay-en, soha nem utólag volt a postaköltség rendezése, hanem egyben, ezért sem értettem, ebből következtettem, hogy létezik valami kalkulátor amivel gyorsan megoldható ez a dolog.

Köszi

(#52082) agroman válasza madle (#52081) üzenetére


agroman
senior tag

a valaszaidbol latszik, hogy lusta vagy utananezni magadtol a postakoltsegnek!
en meg nem fogok helyetted dolgozni.

de az ebay sem fogja a vilag osszes lehetseges szallitmanyozo cegenek folyamatosan valtozo arait felajanlani neked egy kalkulatorban.

nem neked valo az ebay..

------

(#52083) madle válasza agroman (#52082) üzenetére


madle
őstag

Még jó hogy Te nem vagy lusta nekem válaszolgatni :D Ezt díjazom!

(#52084) V/ válasza madle (#52077) üzenetére


V/
Topikgazda

Ötlet. (Ahogy én csinálom)
Magyar Posta oldala, Nemzetközi Postai Díjak (kivonat)
A súly alapján Levélpostai küldemény (2 kg-ig) 2 oszlopa van Európai országokba, Egyéb külföldre, ebből kiválasztom ha kell nyomkövetési szám, akkor elsőbbségi+ ajánlott díj és az érték 5000 Ft-ként 385 Ft értéknyilvánítás, ezeket összeadva (500g-oslevél 5000 Ft érték= 3350 Ft vagy nem EU 3645 Ft) a megfelelő értéket megadom az eBay International Tracked Postage tételként. Hogy ne legyen kavarás általában a magasabb összeget írom be a hirdetés feladás napján a bankom árfolyamán átszámolva.
Pont most jött meg egy vásárlás, megy a vasútmodell mozdony Bulgáriába., 14 Font postaköltséggel.

[ Szerkesztve ]

(#52085) WhiteWalker válasza agroman (#52082) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

A posta oldalán fent van PDF formátumban ft-ra és kilóra elosztva hogy EU-ba mennyi , EU-n kívül stb mennyi a PK.
Problem resolved :DDD

[ Szerkesztve ]

(#52086) KISOROB válasza madle (#52083) üzenetére


KISOROB
csendes tag

Én ezt a futárközvetítő céget használom:
http://www.pmpexpress.hu/kalkulator/csomagadatok/
Európába ( egyesült államok) történő szállítás esetén, itt megrendeled a futárt, házhoz jön, kapsz csomagszámot stb. Választhatsz értékbiztosítást is.
A GLS szállított nekem Németországba, 2 pár sílécet küldtem, 3 nap alatt meg is érkezett. Olcsóbb, mint a Magyar posta, és kényelmesebb is.
Arra ügyelj, hogy ne a GLS honlapján keresztül rendelj futárt, mert ott majdnem a duplája a szállítási díj.
(magánszemélyeknek) :K

(#52087) V/ válasza V/ (#52084) üzenetére


V/
Topikgazda

Annyit teszek még hozzá az előző hsz-hez, hogy nem mindegyik országba lehet levelet küldeni értélnyilvánítással (sajnos Bulgáriába sem), -ha csomagként megy akkor van- ekkor csak a feladási költségig biztosít a Magyar Posta.
Jelen esetben 9000 Ft lenne a posta szerint ez.
Úgy hogy megy elsőbbségi ajánlott levélként, lesz nyomkövetés és csak 2900 Ft.

(#52088) KISOROB válasza madle (#52083) üzenetére


KISOROB
csendes tag

Itt megadhatod a csomag adatait, azonnal megkapod a pontos szállítási költséget. Ha megrendeled a futárt másnap már fel is veszi (munkanap). Fizetni lehet PayU-val előre ,vagy a futárnak.
Csomagolásra kell nagyon ügyelni, csak dobozolt terméket vesznek át.
Remélem tudtam segíteni. sok sikert. :))

Annyit fűznék még hozzá, hogy itt minimum ötvenezer forintig biztosítva van a csomagod. Nyomkövetés is kapsz.
Kisebb csomagot levelet, stb. lehet jobban megéri a hazai postával küldeni.

[ Szerkesztve ]

(#52089) V/ válasza KISOROB (#52086) üzenetére


V/
Topikgazda

Kösz az infót, a GLS-nél normálisan biztosítva van és belefér a vásárló által fizetendő szállítási költségbe. A mi postánkban talán még megbízok, a bolgárról nincs infóm.

(#52090) agroman válasza WhiteWalker (#52085) üzenetére


agroman
senior tag

ezt miert nekem irod meg? en tudom..

------

(#52091) KISOROB válasza V/ (#52089) üzenetére


KISOROB
csendes tag

Vigyázz, a feltüntetett összegek netto árak!
Itt egy példa: (moozdony H0) :D
Szállítás ide: Bulgária
1 db: 20cm x 5cm x 15cm, 1 kg
Szállítás díja: 5 130 Ft (nettó)
Áfa: 1 385 Ft
De a GLS nem fogja átadni a csomagot a hazai postáknak , ők azt a saját logisztikai hálózatukon keresztül viszik házhoz. Tehát nagy valószínűséggel nem "nyúlja" le a kézbesítő, mint nálunk szokták a sima levélküldeményt.
:DDD

[ Szerkesztve ]

(#52092) agroman válasza KISOROB (#52091) üzenetére


agroman
senior tag

a gls-nel ugyanugy lenyulhatjak a cuccodat, ott is csak emberek dolgoznak.

------

(#52093) V/ válasza KISOROB (#52091) üzenetére


V/
Topikgazda

6000 Ft-nak megfelelő a megadott postaköltségem, belefér, bár nem értem, hogy a futár közvetítőknél miért olcsóbb a szállítás, mint az alap futárcégnél. Egy másik közvetítőnél UPS Express Saver 5800 Ft, az UPS-nél meg 18000 Ft amit küdenék.

[ Szerkesztve ]

(#52094) KISOROB válasza V/ (#52093) üzenetére


KISOROB
csendes tag

Gondolom azért, mert a közvetítő szerződésben áll a futárcéggel. Nem magánszemély egy-egy rendeléssel.
Valaki ebből is jól megél, de ez nekünk is nagyon hasznos.
agroman:
reméljük nem, a bizalmat meg kell előlegezni

(#52095) Kulbi válasza V/ (#52071) üzenetére


Kulbi
aktív tag

Köszönöm.

Közben már megtaláltam és kezdem kitalálni, összerakni.

Szóval Ebay alapból levon 10%-ot, plusz esetleges listázási opciókért (pl. reserve price) még pluszt, ezen felül a Paypal külföldre eladáskor 3,9%+90HUf-ot. Talán ennyi a teljes költség.

<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>

(#52096) KISOROB válasza V/ (#52093) üzenetére


KISOROB
csendes tag

Én is tartottam tőle, hogy a jóska futár fog kijönni a csomagokért. De nem , a GLS kocsija érkezett,és a csomagszám alapján az oldalukon szépen tudtam követni , éppen merre jár a cucc.
Azon egyszer meglepődtem, hogy semmiféle átvételi dokumentumot nem adott a futár (lehet egyedi eset) így gyorsan lefotóztam a szállítási cÍmkét amit ráragasztott. Azon rajta van a csomagazonosító. Nekem személy szerint nem volt gondom soha velük.

(#52097) agroman válasza KISOROB (#52094) üzenetére


agroman
senior tag

bizalom? bocs,de a tenyek makacs dolgok...
gls bakik

------

(#52098) KISOROB válasza agroman (#52097) üzenetére


KISOROB
csendes tag

Van olyan cég, amely nem hibázik? Kötve hiszem.
Kockázat nélkül nincs nyereség, ezt bele kell látnia annak aki venni/eladni akar bel-vagy külföldön.

(#52099) walter70


walter70
tag

Üdv.!
Rendeltem egy kávéfőzőt,de nem pont azt a típust kaptam.Írtam,hogy nem oké,ezt a választ küldték:

Send it back to us as an unisured package. I'll give you the money back through paypal.
We will send you the right one today.
Please tell us what it costs for you to send it back, so I can give you the money through paypal.

Most ha jól értelmezem,vissza kell küldenem,ők küldik az újat és visszautalják a pénzt is?És csak akkor kell fizetnem,ha itt a másik?

(#52100) havri1 válasza walter70 (#52099) üzenetére


havri1
félisten

Szerintem nem.
A postaköltséget utalnák neked át. Kérik, hogy mennyi ez a díj.
Érdemes lenne pontosítani vele.

[ Szerkesztve ]

havri

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.