Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balli
őstag
A kovetkezo ora lenne berendelve az USA Ebay-rol: [link]
Sajnos mas orszagbol rendelve sokkal tobbe jonne ki ez az ora. Kerdes, hogy van valami modja annak aminek hatasara konnyebben/nagyobb esellyel atcsusszanna a vamon a maga kis csomagaval ? Mivel itt azert eleg nagy majd 70ezer Ft-os AFA-rol lenne szo.
Az azert fontos lenne mellette hogy legyen rajta teljes ertekbiztositas csak ez meg ellent mond a szamla nelkuli gift kuldemenynek, valamint hogy ertektelen replicanak legyen feltuntetve (johet privi is)[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
A licitálás menetéről érdeklődnék, hogyan működik. Ha kinéztem egy terméket ami nemsokára lejár és jelenleg nagyon jó áron van, akkor érdemes az utolsó pillanatig figyelni, várni és akkor pár másodperccel a lejárat előtt növelni a licitet? Végignéztem egy terméket, amire 2sec-el a lejárat előtt érkezett meg egy licit és azzal nyert is. Fura, hogy licit után egyből lezárult az eladás, azaz az előző licitálónak nem volt már esélye, hiába vitte volna akár többért is a terméket… azaz érdemes több licit lépcsőt is ráígérni, nehogy valaki az utolsó pillanatban egy nagyobb licittel vigye? Licitegyenlőség esetén a gyorsabb viszi a terméket gondolom
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz somnia #37950 üzenetére
Igen, de mondjuk egy £800 tételnél, ahol £20-al megy fel a licit azért nem mindegy... tehát ha nekem mondjuk még £1100-at is megérne az áru és jelenleg £800-an a licit még fél percel zárás előtt, akkor nem fogok £1100-ra licitálni, mert ha utólag kiderül hogy más nem licitált és kidobtam £300-ot akkor megüt a guta...... de ha meg mondjuk £850-ra licitálok az utolsó 10mp-ben valaki más meg £870-ra, akkor meg buktam.. és ismét nem leszek boldog. Nem értem, hogy miért nincs hosszabítás... bár igy meg izgibb
Várom ha van vmi jó taktika, amire nem gondoltomAthens 2004
-
Balli
őstag
Köszi szépen a hasznos infot! Igazából még regisztálva sem vagyok, és majd erre szeretnék licitálni: [link] Ránéznétek, nem akarok azért kockáztatni.. Nulla tapasztalatom van, és este még utánna kell olvasni dolgonak, első hozzászólás az úgy nézem jó kiindulási alap, ha bármi mást tudtok ajánlani olvasmányként azt szívesenveszem... mondjuk tudom, nem ilyen tétellel kelleni kezdeni gondolom..
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz somnia #37957 üzenetére
Köszi az építő jellegű hozzászólást! Amit Bul07 leírt (automatikus licit) úgy már érhető ez a módszer, csak logikát akartam megérteni és nem a szabályokat megváltoztatni.
A belinkelt portéka árán meg ne rugozzúnk már, főleg úgy hogy nem értesz hozzá... [link]Athens 2004
-
Balli
őstag
Van valami mód vagy program arra, ha termékekre úgy szeretnék beállítani automatikus licitet, hogy az a aukció lejárata előtt pár másodpeccel adja meg automatikusan az álltalam előre maximalizált licitet?
Athens 2004
-
Balli
őstag
Sikerült belefutnom egy olyan termékbe, ami használhatatlan azaz nem felel meg a hirdetésben megadott termékleírással. Az eladó azt írta, hogy nyugodtan küldjem vissza és majd visszautal, ha megérkezik az áru. Sajnos buta módon olyanntól rendeltem, akinek csak 13 értékelése van, egy éve regisztrált. Az a probléma, hogy viszonylag nagy értékről beszélünk és elment a bizodalmam az eladótól, azaz félek hogy az áru visszamegy a pénz viszont nem.
Van valami eljárás, vagy jó módszer arra, hogy ennek a kockázatát minimálisra csökkentsem? Hogy bármi bizonyítékom legyen hogy arra áru ment, de pénz nem az Ebay felé? Vagy már csak a bizalom segít ebben az esetben?Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz Dluinet #48671 üzenetére
Köszi!
Oktober 30 és pénteken már meg is kaptam, tehát ezzel nincs gond, időben vagyok bőven.Egyébként, ez volt feltüntetve a hirdetésében:
Return policy
After receiving the item, contact seller within 14 days
Return shipping: Buyer pays return shippingEgyébként, ha nem azt kaptam, amit rendeltem vagy hibás az áru, akkor a vissza posta költségét nem neki kellene állnia?
Athens 2004
-
Balli
őstag
Sikeresen megyertem egy licitet, nagyon kedvezo aron. Postazasi celnak csak UK volt megadva, de megis tudtam licitalni.. ez normalis? Lenyeg, hogy az elado nem akar postazni meg UK-ban levo cimre sem (baratomnak) mert hogy en Magyarszagon elek. Ezt igy lehet, mit lehet tenni?
Athens 2004
-
-
Balli
őstag
válasz Dluinet #49089 üzenetére
Az eladó törölte a megrendelést, úgyhogy sajna ennyi. Mondjuk azért nem kevés pénz volt, úgyhogy semmiképpen nem fizettem volna ki anélkül, hogy nem egyezik bele.
Egyébként van valami szabály arra, hogy az eladó milyen feltételekkel törölhet egy megnyert licitet, ami végig ment? Illetve van lehetőség ilyenkor a vevőnek reklamálni (nem rre az esetre vonatkozóan) ?Athens 2004
-
Balli
őstag
Igen én is így gondolnám, ahogyan lent írjátok. Na majd utánna járok... Egyébként ha annyi a kitétel, hogy UK-be postáz, és én azt teljesítem akkor teljesítenie kellene szerintem. Az most mindegy, hogy magyar vagyok-e vagy sem..
Athens 2004
-
Balli
őstag
Kicsit lefagytam, hogy milyen költsége van Ebay.co.uk-n eladni egy terméket. Párszor már vásároltam, most eladáson gondolkodok, de el is ment a kedvem..
Nagyban, 300ezer-ben gondolkodva: 10% Ebay fee + 3.4% PayPal=32.2k költség. Jól gondolkodok?Amennyiben eladom a terméket, de a vevő valamilyen oknál fogva visszaküldi, s visszautalja a pénzt is, a fenti teljes koltseget (peldaban 32.3k) bebukom?
Athens 2004
-
Balli
őstag
-
Balli
őstag
Megnyertem egy német licitet, ahol a payment infonal az volt megadva, hogy: "Payments: Cash on collection, Bank transfer" Jol ertelmezem, hogy az előbbi az utánvétet jelenti, azaz akkor fizetek készpénzben amikor átveszem az árut? Amikor nyertem az eladó megadta a számlaszámot, hogy utaljak, mire én irtam hogy a "Cash on collection" opciot választanám. De ebbe nem akar belemenni, és már húsz felkijáltójeles mondatban válaszol, hogy utaljak.
Egy elég nagy értékű áruról lenne szó, mit javasoltok? Nem szeretnék meg ezek után negativ visszajelzést kapni, illetve az árura is igényt tartanék, de nem utalnék előre. Nyissak egy claim-et, vagy hagyjam, vagy...? KösziAthens 2004
-
Balli
őstag
válasz raziel01 #52660 üzenetére
Köszi, de több évnyi rengeteg vásárlás és jópár eladás után, majd én eldöntöm, hogy nekem való-e, elég nagyfiú vagyok már ehhez egyébként...
Köszönöm, azt nem tudtam, hogy külföldre nincs utánvétel, eddig mindig mindent PayPal-al rendeztem. Nem amiatt aggódom, hogy mit kapok (bár remélem nem szart mint azt irtad), hanem konkértan azt reméltem, hogy tudok kp-ban fizetni.. de már látom naiv voltam[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
Meg vagyok már kavarodva, olvasok és hallok ezt is azt is: ha Törökországból (Ebay-en) rendelnék egy nagyobb értékű árut, akkor arra kell VÁM-ot, ÁFA-t ráfizetni?
Ugy nem EU tag még, de Törökország és az Európai Unió között 1996-tól elvileg működő vámunió vanAthens 2004
-
Balli
őstag
Amennyiben Ebay-en kifizetek egy terméket, melynek az összege meghaladja a PayPal-on található összeget, akkor kinullázza a PayPal egyenlegét, a többit meg a hitelkártyámról levonja? Vagy a teljes összeget a hitelkártyámról (számlám) vonja le? Egyszer mindha már lett volna ilyen szituációm és a másodikra emlékszem, amit furcsálnék.
Athens 2004
-
Balli
őstag
Sziasztok!
Ebay-ről rendeltem egy árut, amit hitelkártyáról fizettem ki. Az eladó közben törölte a rendelést, de a bankom zárolta egy hónapig az összeget, és nem is fogják feloldani amíg más utasítást nem kap az Ebay-től?
Ebay-nek próbáltam volna szólni a lehetőségekről, de email nincs, telefonálni meg nem szeretnék ha nem muszáj, megtoldás?Athens 2004
-
Balli
őstag
Sziasztok,
Uk-ból érkezne egy vásárolt áru, global shipping programme keretein belül. Tracking célra kaptam egy UPBEE kezdető tracking number-t, amit csak az Ebay oldalán tudom nyomon követni. A problémám az, hogy ott nem tudom megnézni ki a szállító, hogy tudjak vele egyeztetni mert eddig volt két sikertelen kézbesítés, és nem szeretném ha visszaküldenék az árut. Tracking szám is egy spéci Ebay azonosító ha jól látom, amivel nem sokra megyek. Bármi ötlet?Athens 2004
-
Balli
őstag
Olvastam a "konverzió beállítás bankkártyához" leírást, ami nagy segítség.
Ha PayPal-on nincs egyenlegem, és vele fizetek akkor a bankom árfolyamát használja, azaz pont annyit fizetek mintha credit card-al fizetnék?
Egyébként próbáltam credit card-al is fizetni, de nekem még sosem sikerült, viszont feleségem credit card-val meg igen még annak idején. Ez mitől függ, hogyan működik?Athens 2004
-
Balli
őstag
Sziasztok, az otthoni laptopomon az ebay.com oldalán eddig HUF-ba konvertálva láttam az árakat keresés után, de most már pár napja csak USD-ben. Céges laptopomon viszont még mindig HUF-ban látom. Az otthoni gépen a View, Customize alatt csak a Convert prices to USD opciót látom a HUF-t nem mint a céges laptopon. Ez miért van? A gépemen Hungary van beállítva mint régio a system preferences alatt, de nem is változtattam ott semmit :/ Bári 5let hogy tudnam HUF-ba konvertálni?
Athens 2004
-
Balli
őstag
Sziasztok, egy gyors kérés Ebay checkout / fizetés, ugyanannyira biztonságos hitelkártyával mint PayPal-al? Az eladó ugyanúgy nem kapja meg az összeget, amíg én meg nem kapom az árut és meg nem bizonyosodom róla hogy az rendben van?
Athens 2004
-
Balli
őstag
Köszi, akkor ez különbözik a PayPal-tol ha jól értem, mert azt nem írják jóvá azonnal az eladónak.
Illetve amit nem értek, ha kártyás fizetés esetén jóváírják a számláján a pénzt még az áru kézhezvétele előtt, akkor utána hogyan intézi el az Ebay hogy az eladó legyen szivesn visszautalni a pénzt jogos reklamáció esetén?Athens 2004
-
Balli
őstag
Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ csak hogy teljes legyen a kép: biztonság szempontjából akkor teljesen mindegy most már hogy a PayPal-on keresztül utalok, vagy bankkártyával fizetek Ebay checkout-ok keresztül? Ugyanolyan gyorsan megkapja az eladó a pénzt? Azért fura hogy már nincs késleltetés
Athens 2004
-
Balli
őstag
Az problémát okozhat, ha olyan bankkártyával akarok fizetni (Ebay checkout) ami nem a nevemen van? Bátyámén keresztül próbálkoznánk, de checkout-nál hibát dob fe (nem részletezi)l, fedezet is van / kártyaadatok is rendben, nem értjük :/
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest