Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
Nem vágom annyira a témát.
Köszönöm a segítséged!
Nem pont úgy van minden, ahogyan írtad, de remélem sikerülni fog a dolog!
Egyébként előzőleg is az ebay-en keresztül üzentem az eladónak, csak pontatlanul fogalmaztam.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
cbmfan
őstag
ez ma jött vissza:
ember több, mint két hónap után problémázott, hogy nem kapta meg, leráztam a csomagról és blokkról készült képpel. mutattam ezt neki, felajánlottam, hogy vagy elküldöm újra, vagy visszafizetem postaköltség nélkül. utóbbit választotta, és megköszönte őszinteségemet.
de vajon hol volt több, mint három hónapig?
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Múlt hétfőn fizettem ki a terméket paypal-al,minden rendben is ment.Semmi visszajelzést nem kaptam az eladótól,de olvastam,h többen írtátok,h nem minden eladó jelez vissza,h feladta postára a terméket,így vártam a postást,de csak nem jön/jött,így kezdtem türelmetlenkedni/filózni,h vajon mi van a csomaggal.A csomag Angliából jön standard-ként feladva GBP 7.5-ért.A várható megérkezés 4-8 munkanap.
Így úgy számoltam,h ha feladta kedden,akkor holnapig meg kellene jönni,ha nem,akkor este írok neki,h mikor adta fel.
Erre most látom,h ma délután 3-kor jelzett vissza,h a csomag feladva....
A szokásos fizetés után általában1 napon belül postázzuk szöveg van kiírva nála.Írtam az előbb neki mail-t,h tényleg csak ma adta fel a postára,várom,h mit fog visszaírni.
Ha tényleg csak ma adta fel a postán,akkor mi van?
Le kell nyelnem a dolgot vagy van más lehetőség is? -
Topikgazda
De pont úgy van. Csak a te eseted egy kicsit más, vagy nem tudom, hogy miként írtál neki. Amíg nem fizeted ki, akkor is van ott azon a részen lehetőséged kérni a törlését, természetesen nem tudom konkrétan idézni, mert én amit megveszek, azt kis is fizetem.
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
válasz somnia #52455 üzenetére
Mikor-hol?
A termék "alaplapjánál" van a 4-8 munkanap,a visszaigazolásban van az,h márc. 13-19.
Most vettem észre,h milyen dátum van a visszajelzésben.De így sem teljesen kerek,mert ha nem kedden,hanem szerdán adta postára,és minimum 4 nap kell,h ide érjen,akkor 13.-ra (péntek) sehogy sem érhetett volna ide,mert múlt szerda 11.-e volt.
Kiderül,amikor válaszol...
Igazából türelmetlen sem vagyok,csak azt nem szeretem,h amikor már elvileg meg kellene jönnie,akkor nem jön meg,így nem tudom,h akkor elveszett a csomag (több tízezer Forintos) vagy mi van.Illetve holnap viszonylag korán itthon leszek,csütörtökön vmivel később,pedig ma itthon voltam majdnem egész nap... -
-
Bati0501
őstag
-
Topikgazda
válasz Bati0501 #52459 üzenetére
Az amerikai szállítási csúszásokat látva, én most 5 napot írok és Economy Int'l Postage adtam meg postázási módszernek, ezzel úgy 32 napos megérkezési időt tudok biztosítani az USA vásárlónak, addig nem reklamálhat és legrosszabb esetben is 3 héten belül megkapja, az egyébként 10 napos szállítási idő csúszása esetén.
A legutóbbi angol rendelésem 12 nap alatt jött meg, a szokásos 7 nap helyett.[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
És mitől vannak most csúszások?A dél-amerikai vulkán miatt?
Ez am csak Angliából jön.
De nekem tényleg nem azzal van a bajom,h még ma sem jött meg,mert még a holnapi nap is benne lenne a becsült megérkezésben,és egy-két nap csúszás tényleg benne van,de így,h ma,8 nappal fizetés után kapok egy visszajelzést,ami szerint már aznap felad(hat)ta a csomagot,amikor fizettem...érdekes.
És amilyen jól össze fog jönni,akkor lesz itt a postás/futár -azt sem tudom,h ennél a postai módnál postás vagy futár hozza-e,gondolom inkább előbbi-, amikor én nem leszek itthon.Látod,szokásos 7...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Bati0501 #52461 üzenetére
A dél-amerikai vulkán miatt? Nem valószínű, mert New York a cél.
Nekem a Magyar Posta valamije (vulkánja, vagy bármi) a gyanús. Nincs légitársaságunk és a legolcsóbban akarják szállítani, jó eséllyel összevárnak nagyobb mennyiséget, amikor a nyomkövetésnél beírják, hogy elküldve, az nem biztos, hogy már repül. -
jackbacsi87
senior tag
sziasztok!
ebayen nem jött meg az egyik cuccom. (vagy 20x rendeltem tőle,eddig nem volt gond) nyitottam egy case-t, eladó írta, hogy várjak még egy picit. mostanában kevesebb időm volt, majdnem megfeledkeztem a dologról. hétvégén írtam neki, hogy mi újság, mert 18-án lejár a határidő. azt írta, japán postával már felvette a kapcsolatot, de a magyartól még nem kapott visszajelzést.(milyen meglepő, biztos tolmácsot keresnek.) 1 hetet kért, ami már márc. 23-a lenne. ilyenkor mit érdemes tenni? lehet kérni a case meghosszabbítását? vagy kérjek refund-ot?
-
havri1
félisten
válasz jackbacsi87 #52464 üzenetére
18-án milyen határidő jár le? Ha a szállítás, akkor hogyan tudtál caset nyitni? Vagy paypalon tetted?
Mit rendeltél, hogy Japánból érkezik?
Vámhatár?[ Szerkesztve ]
havri
-
fardem
aktív tag
válasz jackbacsi87 #52466 üzenetére
akkor escalationre kattints, vagy kérni kell az ebayt hogy döntsön, ha bezárul magától akkor annak annyi. buktad a pénzt.
-
havri1
félisten
válasz jackbacsi87 #52466 üzenetére
Jahm, hát akkor ma lezárul.
Milyen opcióval nyitottad? Didnt recived item? Mert akkor egyből lezárul, ha refundolja.[ Szerkesztve ]
havri
-
jackbacsi87
senior tag
válasz fardem #52467 üzenetére
oké, köszi. sok választás nincs, mert 1. üzenet az eladónak 2. zárom a case-t. 3. ebay dönt
akkor jelöljük meg a 3-ast!(#52468) havri1 igen, azt tudom, hogy ha refundol akkor bezárul.
de még nem akar refundolni,mert a posta válaszát várja, kért 1 hetet, ami márc 23....a case meg ma zárul. -
havri1
félisten
válasz jackbacsi87 #52469 üzenetére
Csak nehogy lezárd, mert nem tudod újranyitni. Ha rá hagyod, kifutsz az időből, ismét bukta.
Még mindig megvan az a lehetőség, hogy visszafizeti, és ha mégsui megérkezik (akár az általa kért 23-ig), visszafizeted..havri
-
holden72
tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy USA irányba milyen normális időintervallumba működő szállítási metódust tustok ajánlani.
Postai szempontból még levélként (0,5 kg alatti) feladható küldeményre vonatkozóan?
Azt tapasztalom a visszajelzésekből, hogy a Magyar Posta kiszámíthatatlan... Tudtok egy jobbat ajánlani?(előző postán feladott csomagomat 02.27-én adtam fel (New York), és 03.13-án megkapta a címzett, noha 03.11-ig semmi tracking info nem volt a USPS-en, már a vevőm akarta a pénzt vissza!!!??)
Nagyon köszi
-
@matthew@
őstag
-
MaxxDamage
félisten
Gondoltam ide is beillesztem kérdésem (mert ide is tartozik)
[link]L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
somnia
őstag
válasz MaxxDamage #52481 üzenetére
Akitől kaptad, annál ha veszel valamit, ott kell beírni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz somnia #52482 üzenetére
Konkrétan a rendszertől kaptam (eBay) és van link is ahova továbbít /az a főoldal/ és van lejárati dátuma, konkrét termékhez vagy hasonló nincs kötve.
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
verti1
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy USA-ból ha rendelek ebay-ről mekkora összeg felett kell vámot és áfát fizetném?
Köszi!
-
Topikgazda
válasz verti1 #52484 üzenetére
Tegye már ki valaki az összefoglalóba
Évente változik de 2015-re itt:
http://www.nav.gov.hu/data/cms350362/4011_2014_2014.11.10.pdf
Az ÁFA mentes határ a táblázat alatti szövegrész:
Az ÁFA törvény 94. § (1) bekezdés c) pontja értelmében e jogcím alkalmazása esetén a termékimport 22 EUR összegig mentes az adó alól. Az említett összeg az ÁFA törvény 256. § (1) bekezdése szerint, a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napján érvényes, az MNB által közzétett hivatalos forint/euró devizaárfolyamot (252,19
HUF/EUR) figyelembe véve 6.000.- HUF értékhatárt jelent.
Az Unión kívüli valuta a beérkezés napján átszámítva euróra (általában a Európai Központi Bank keresztárfolyama alapján) és úgy kell figyelni az Euró értékeket.[ Szerkesztve ]
-
-
havri1
félisten
válasz verti1 #52488 üzenetére
Vámostól függ, aki átnézi a csomagod. Ha úgy ítéli meg, vámhatár feletti, akkor bekérik a paypal számlát. Hozzáteszem, nekem eddig 6 termékem volt, ami vámköteles lett volna, mindet átengedték. (inkább olcsóbb termékeket rendelek)
Általában műszaki cikkek (telefon, tablet, szgépalkatrész, fényképezőgép), illetve egyértelmű dolgok, amik drágák.
Amiből sok a hamisítvány, pl kamerák, órák, stb, jó eséllyel átjön a vámon.[ Szerkesztve ]
havri
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #52483 üzenetére
/kis segítséget megköszönnék, a beváltás menetéről, mert nem igazán ismerem ki magam ennél a dolognál.../
L
-
htc07
addikt
válasz MaxxDamage #52490 üzenetére
"how to redeem your coupon" résznél láthatod, fizetésnél kell beírni a megfelelő mezőbe.
-
MaxxDamage
félisten
-
HPAA
őstag
problémám lenne a "gépezetben"
holnap lejáró szállítási idővel rendeltem notihoz töltőt , már tuti hogy nem jön meg , trackig alapján feladták ugyan még feb. 16.-án ,de semmi
szeretnék visszatérítést , de :
http://ocsnext.ebay.com/ -on eljutva a rendelésemnél az itemigcontact the seller through the Resolution Center.
http://resolutioncenter.ebay.com/hu/en-us/ -re dob ahol
http://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/ ... stb oldalon visz tovább ismét a kérdéses itemig
itt azonban
Since you bought this item on US site, please go to US site try to resolve your problem.
és minden kezdődik előröl
wtf ?
************* censored
-
agent_k
őstag
válasz MaxxDamage #52492 üzenetére
Érzésem szerint egyel visszább van a lehetőség.
-
Topikgazda
Kipróbáltam ( az egyik vásárlásomon).
Ha az angolon kezdeményezek akkor jön a szöveg: please go to US site try to resolve your problem. Kattintok a linkre átmegy és írja, hogy még nem járt le a szállítási idő, ezér csak a kapcsolat felvétel az eladóval használható: contact the seller through the Resolution Center.
És természetesen nem lehet case-t indítani, mert nem járt le a szállítási idő. Jól működik.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz agent_k #52497 üzenetére
-
Deck
titán
Rendeltem egy kábelt és még nem jött meg február 11.óta. Ebayről törölték azóta. Ilyenkor mi a teendő? Az ugyanakkor rendelt tok mástól megjött 1hét alatt.
[ Szerkesztve ]
PS5
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest