- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Alapvetően úgy működik hogyha kézhez kapod a visszaküldött terméket akkor 2 munkanapon belül kell a pénzt visszautalni, mivel a vevőnek ezután lehet reklamálni hogy nem kapta meg akkor ez a 2 nap az egyéb refundra is érvényes.
Persze ha eláll a vásárlástól a fizetés után azért nem szoktunk 2 napot várni, ha elfogadjuk akkor mehet a pénz rögtön. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
mexel
veterán
-
RJ45
tag
Nem hiszem. 4x próbáltam meg, ha levonták a négyszeresét megütne a guta, de a posta weblapján
ha bejelentkezem a fiókomba és bemegyek a tranzakciók menüpontba, akkor ott látom háromszor, 3 különböző azonosítóval a végén azzal, hogy "sikertelen" (elsőre még regisztráció nélkül próbáltam, így jön ki a 4 alkalom)
ráadásul a végén küldenie kéne e-mail-ben számlát róla és az sem jön meg -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Ezt nem értem. Én az ePostakönyvüket használom ott én fel tudom vinni az adatokat, a manuális megoldás esetén kitöltött CN22 meg csak ráragasztandó a küldeményre, nincs mit felvinni. Persze a CN23 jobb mert abból marad a manuális kitöltéskor a 2 pld-ból egy általuk leigazolt nálam, ha valamiért visszajönne a motyó és esetleg vámolni akarnák.
-
Sanyaaa26
aktív tag
-
V/
Topikgazda
20 CAD felett van áfa és és vám is, de hasonlóan alacsony % lehet, mondjuk 0% mert termék függő ott is. Pl. tablet 0%. Az áfa pedig állam függő 5-15% közt a 13 államban.
Itt egy kalkulátor, Mo nem CUSMA ország. A Postájuk elméletileg 9.95 CAD díjat kér.
Bár azért nem értem ezt a vevőnek kell tudnia, az oda eladót nem érinti.
És őszintén, nem gondolom hogy nekünk eladóknak ismerni kell az összes szóba jöhető vevő országának importálási szabályait és költségeit, az adott szállítók importálásra vonatkozó díjait. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Ha visszaemlékszel többen panaszkodtak hogy majd egy hónapra visszatartják neki a vételárat és olyanokat is írtak nekik. Az eBay írta a kézbesítési visszajelzést.
Azt gondoltam hogy ez egységes, nem pedig szívatós dolog, egyesek azonnal megkapják, mások meg hetekig várnak a pénzre, eléggé komolytalan hozzáállás az eBay részéről, főleg úgy hogy a bankszámlánkra "inkasszó jogot" adtunk nekik, szóval indokolatlan a visszatartás.Amit nem lehet a szállítónál nyomon követni az nem nyomkövetési szám, az eBay nyomon követhetőt vár el, kamu számmal könnyű lebukni. Én az elvárást írtam, minden küldeménynek van azonosítója, csak lustaság nem beírni.
-
modflow
veterán
-
rednifegnar
senior tag
-
germinator66
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Áprilisig visszanéztem, ilyen szép mályva business szöveges nem jött.
Mindegy, megvárom, majd ha az eBay menüpontok közt ez is megjelenik akkor foglalkozom vele komolyabban.
Az e-mail-es link nem biztonságos, még rossz helyre kerül a dolog, meg hogyan töltsem fel az igazolásokat? Ilyet e-mailben nem kérnek, azt szokták írni. -
V/
Topikgazda
-
MasterDeeJay
veterán
Az érthető. Csak itt nem szedte le az árut hanem tovább hírdeti. Radeon pro duo-t akartam venni, szállítási költséget is vállalta ha egy nagyobb összegért azonnal megvettem volna. Nem fogadtam el. Ehelyett inkább kivártam hogy menjen a licit. Most fog lejárni 0 licitálóval. Most meg relisted...
-
h0o2a7j6
tag
-
Palesztin994
aktív tag
köszi! Már bent van rendszerben, holnap jön a futár. A paypal elvileg úgyis visszafizeti. :D Még 1 kérdés lenne a kabáttal kapcsolatban: második viseléskor jöttünk rá, hogy a kabát ujja belül tök szakadt, ekkor már kidobtuk a címkéket. Az eladó ugye elfogadta a visszaküldést, látta a képeket is. Írtam neki mailt is, hogy tuti oda kuldjem e, ahova. Mondta igen, és visszafizeti ha megérkezett, amennyiben az összes címke is meg van. Ilyenkor mi van? Lehet nem tudta, hogy erről az áruról van szó, lehet tudta, mivel amúgy a refundon belül írtam neki üzit és ott van a tárgyban. Elvileg mivel hibás, vissza kéne vegye, nem? Másrészt az átvételtől számított 48 órán belül kértem a visszaküldést, ha ez számít valamit. (Annyit legalább, hogy nem hordhatta sokat a kabátot). Írjam meg neki, vagy adjam fel, ha már ott van, akkor csak nem küldi vissza megint? Én azon vagyok, hogy feladom és ennyi.
-
V/
Topikgazda
Az üzletszabályzatot már többször linkeltem, kell és atratalom határozza meg sima levélhez nem kell áru tartalomhoz kell.
Volt ismerősöm akinek az egyik ország vámosai visszaküldték a vámolási okmány hiánya miatt, egy másik országban meg nem voltak hajlandók vámkezelni és megsemmisítésre küldték, mert ha nincs okmány akkor megtehetik. Lehet hogy rossz napja volt a vámosnak.
-
atua
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Ha ez az eBay akkor ha kártyával fizetsz akkor a PayPal váltja a devizát és forint terhelés megy az OTP-hez, ez esetben a fizetésnél kell külön átállítani hogy az OTP váltsa a devizát.
Ha PayPal fiókba belépve fizetsz és ott az OTP-re van állítva a váltás, akkor a PayPal a deviza összeget küldi át és ahhoz ír ki az OTP forintot, persze ez csak szépséghiba. -
V/
Topikgazda
-
parkr
őstag
fura amúgy. ha devizában fizetek, az otp először csak az eredeti összeggel megegyező forintot zárol, tehát 7.5 GBP esetén 7.5 HUF
aztán pár nappal később már normálisan látszik a tranzakció összege.
igaz hogy nem olyan régen állítottam át, hogy a bank váltson PP helyett, de nem rémlik hogy közvetlen utána láttam volna ilyet. -
fireman123
őstag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Igen, vissza kell adni a pénzt, hiszen a termék nálad van. Akkor lenne veszteséged ha a vevő nem fizetett a szállításért és te úgy küldted el, viszont ha csak pénz ellenében adja át neked a szállítási szolgáltató, azt kérhetnéd a vevőtől, de élő szituációt hogy ebben az eBay hogyan segítene én eddig nem láttam. Ha rákeresel az eBay is ezt írja. De mind az eBay-en, mind a PayPal-on én jelezném hogy a refund nem az én hibám miatt történik.
Adott esetben lehet hogy célszerű megvárni a vevő jelentkezését, esetleg gondold át ezt is. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Nem lehet, mert nincs. De ez a német nyelvű üzenet közvetlen a fizetés előtt jön be akármelyik oldalról indulok.
Ha elfogadnám amit írnak -de nem lehet mert nincs ilyen a szerződési feltételeikben és nem kezdő vásárló vagyok- akkor ne a fizetési folyamat végén legyen hiszen már akkor a pénzt rendeltem hozzá.
Ne hangos beszéd, mert mi van a hallás sérültekkel és a németül nem tudókkal, hiszen nincs Németországra korlátozva az oldalukon a vásárlás. Az SMS elfogadott a Világon a normális helyeken egyértelmű és nem lehet manipulálni.
Ha biztonságos vásárlásokat szeretnének akkor talán harcolhatnának a csaló eladók ellen, ha nekünk kötelező a PayPal fizetési mód biztosítása, akkor legyen már kötelező a német eladóknak is.
De eleve a fizetés korlátozása a legnagyobb baromság amit kitaláltak, ezt semmi nem indokolja.
Update:
4:44-kor és 4:51 jött az e-mail hogy elfelejtettem kifizetni, német és Usa eBay-től.
Ja persze hogy elfelejtettem, az anyátokat. Ha nem engeditek hogy tudnám? -
freaghill
őstag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
h0o2a7j6
tag
-
Sanyaaa26
aktív tag
-
modflow
veterán
-
bl4ze
veterán
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Csak ötlet. Ha a PayPal egyenlegről fizetsz, mivel nincs kártyád hozzáadva, akkor a PayPal-on legyen a Forint az elsődleges egyenleg, bár annak kell lenni.
Az eBay.com oldalon Forintban írja ki, ha át van állítva a kijelzés és a lakcím magyar.
Az eBay-en forintban kiírt összeg csak tájékoztató, a PayPal deviza árfolyamához sincs köze.
A PayPal magyar nyelvre törtnő átállítása is okozhatta a változást.
Vagy az eBay megint változtatott a PayPal fizetési kliensen. De egyébként is hozzá fognak nyúlni, mert nem csak a PayPal lesz az amivel lehet fizetni.
De vásárlás előtt belépve a PayPal-ra az egyenleg és deviza karbantartó résznél az akkor érvényes vásárlási devizaváltási árfolyam leellenőrizhető. -
V/
Topikgazda
Ha kártyával és kedvező árfolyammal akarsz fizetni, akkor ugye csak a deviza összeg látszik, mert azt küldik el banknak. Majd a banknál nézed meg.
Ha te átváltási dolgokat látsz, akkor rosszul van beállítva. A COM oldalon hozzávetőleges forint összeg kiírást azt látod a vásárlás előtt is. Persze annak nem sok köze van a bakod devizaárfolyamához, úgy kb. +- 1% -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
anorche1
őstag
-
fardem
tag
-
V/
Topikgazda
-
vacs
veterán
-
törölt tag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
törölt tag
Haver vett ket lampat kinabol dpd-vel, 140e volt a cucc plusz 20e a fuvar, aztan plusz vam afa. Mindkettot xarratortek. Fa ladakban voltak, es latszott hogy felbontottak (vam?) majd az alkatreszeket amik amugy fembol vannak szepen becsonagolva, rogzitve, mid kicsomagoltak es visszahajigaltak. Kiszallitasnal osszetort belul ahogy kell. Persze kivulrol egybe volt, dpd mossa kezeit. Vamafa kifizetve. Megreklamalta mindenki mutogat a masikra, vam a dpd-re, az a kinaira, az ra stb, vegso erv miert vette at? Ja tok mindegy az is mivel kulserelmi nyom nincs igy ok amugyse foglalkoznanak vele. Franko.
Szolt a kinainak hogygond van. Vegul arra jutottak visszakuldi, az egyiket kijavitja a masikat kicsereli. Raadasul ujra kellene a vammal hercehurcazni. Ok legyen ekkor jott a pofaraeses, a dpd ugyanezt, ugyanoda visszakuldesre adott egy laza 80e-s ajanlatot, 1 dobozra... es 2 lenne. Agyrem. -
V/
Topikgazda
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Elég csak átolvasni a szabályzatot (most nem tettem meg, inkább rákerestem): A GUIDE TO VIRTUAL (Video Game) ITEMS ON EBAY
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
V/
Topikgazda
-
dugynok
senior tag
-
V/
Topikgazda
Nincs név szerinti nyilvántartásuk még könyvelt küldemény esetén sem. Ha nem fér bele a postaládába, -akár, könyvelt, akár nem- akkor hagynia kell értesítőt, majd ezután a postán annak a körzetnek a "postakönyvébe" beírják és az értesítő alapján megnézik. Esetleg megkérheted ha személyesen bemész, hogy megnézzék, de erre nincsenek kötelezve, nem követelheted. Telefonon nem tudják megmondani, mert ez fizikailag az utókézbesítő részlegnél van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
HollyBoni
veterán
-
V/
Topikgazda
-
HollyBoni
veterán
-
Kasya
nagyúr
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Ha megkéred akkor sem?
Rászoktam kérdezni, mellékelve a terméknek megfelelő szállítási költséget. Van aki ezután elküldi, függetlenül, hogy eredetileg nem vállalta.DHL Paket International
Päckchen EU bis 2 kg (max. L+B+H = 90 cm) 8,79 €
Paket EU bis 2 kg (max. 60 x 30 x 15 cm) 13,99 €
Paket EU bis 5 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 15,99 €
Paket EU bis 10 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 20,99 €
Paket EU bis 20 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 30,99 €
Paket EU bis 31,5 kg (max. 120 x 60 x 60 cm) 40,99 €Hermes paket
XS-Paket, 10x20x15cm 10,79 €
S-Paket, 20x30x25cm 14,79 €
M-Paket, 30x50x40 cm 19,79 €
L-Paket 40x80x60 cm 29,79 € -
radi8tor
MODERÁTOR
-
somnia
senior tag
-
vasi89
őstag
Nekem a best az volt, mikor otthon kiszámoltam postafutárral a feladási díjat, aztán kb 50g-al volt nehezebb a határnál de pont annyi pénzt vittem mint amennyit otthon kiszámoltam. Aztán mondtam a nőnek h keressünk más megoldást mert nem lesz nálam 500ft-al több az meg elkezdett ordibálni a kollégáinak h valaki segítsen neki olcsóbb megoldást találni mert nincs elég pénzem
Úgyhogy inkább elmentem és vettem ki bankból 1000ft-ot
Bírom a posta diszkrécióját és ügyfélközpontúságát 
-
Josi
senior tag
-
V/
Topikgazda
Ez csak valami rémhír, nem egészen így működik a bank rendszer.
A kártyás fizetések esetén rövidebben reklamálhatsz, 30 napon túl elhajtanak, ha csak nincs rendőrségi nyomozás az ügyben, nézd meg a banki szerződésed. Nem véletlenül van jóformán mindenhol az sms-s értesítés a tranzakciókról, ami ugye nem hónapokkal utána teszi lehetővé a reklamálást. -
randras
veterán
-
Slownz
senior tag
-
pepe091
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
pepe091
MODERÁTOR
-
ZsoltG60
aktív tag
-
ZsoltG60
aktív tag
-
havri1
félisten
-
gorje
senior tag
-
Shingen
addikt
-
mepet
addikt
-
somnia
senior tag
-
somnia
senior tag
-
randras
veterán
-
V/
Topikgazda
Sok h... nem olvassa el - így az se aki feltette a képeket - a méretezésre vonatkozó, az árú leírásban 98%-ban benne lévő táblázatot.
Én is több ruhát rendeltem a lányomnak, feleségemnek, nekem, de érdekes módon nem volt méret problémám. A kínai méret és a koreai méret nem azonos az USA, EU méretekkel.
Egy esetben rossz méretet csomagolt az eladó egy akciós 15$-os felsőből, az első szóra küldte a jó méretet és bocsánatkérő ajándék lett az elsőnek küldött.
Kár, hogy LINDSAY FERRIER nem tud olvasni, nem ismeri a ruhacentimétert és nem tud mérni, ez csak egy paraszt megnyilvánulás részéről.
Mindenhol ott vannak a méretek egyébként:
http://www.nastydress.com/pg/9105.html
http://www.nastydress.com/pg/8809.html -
mepet
addikt
Hát igen, a kínaiak (meg a szingapúriak) bizony nem nagyok. A hölgy, a cikk írója pedig ránézésre még az európaiak között sem számít kicsinek. 1-2 méretet csúnyán elírtak, ezt elhiszem, de ezen felül a fotók alapján magától értetődő, hogy ami egy kis kínai csajon lóg, az rajta feszülni fog, nem is értem, mire számított...
-
honda 1993
senior tag
-
somnia
senior tag
-
csadi0011
őstag
-
gerii
addikt
-
Shingen
addikt
Rendben, köszi!
Akkor majd megint jövök ide, ha nem akar egyezkedni.
Mert 1x már buktam egy szállítmányt szerencse csak pár ezer volt.
Nem jött meg a cucc akkor sem, írtam az illetőnek kérdezte küldje el még 1x, mondom persze, mert ajándék lett volna.
Aztán az sem jött meg, hiába írtam neki miután az újraküldése után eltelt vagy 1.5 hónap, akkor már vissza sem írt.
És még 1x nem akarok így járni....... -
Shingen
addikt
-
V/
Topikgazda
-
Kasya
nagyúr
-
ZsoltG60
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Látom a sok hülyeséget, meg vannak a tények, legtöbben azt írták hogy megkapták, annak ellenére, hogy sokan kamu tn-nek modják, akkor mi legyen az igaz?
kamu vagy nem kamuLeírtam egy verziót, hogy mit kell figyelembe venni az eldöntéshez.
Az nem alap, hogy a Magyar Posta nyomkövetési oldalán látható vagy nem látható. -
bgabi1
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Macska topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mobil flották
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ahogy fülhallgatót sem, mégis kaptam. Nyomkövetett csomag, 01.08-án adták fel.

Így most spórolt a legtöbbet, nincs magas postaköltség, az árú is megmarad, meg a te általad kifizetett vételár is az ő zsebében pihen. 
Úgyhogy inkább elmentem és vettem ki bankból 1000ft-ot

V/