- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
darvinya
titán
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Azt írtam hogy több regisztrált levélküldeményem volt amit Royal Mail címkét tartalmazott az elmúlt 6 hónapban, pontosan 5 db. A Magyar Posta kézbesítői hozták, nem a GLS. Volt köztük 250 , 500, 670 g-os és 1,2 kg.
Erre írtam, hogy akkor engem átvertek.
Ami GSP-s szállítás volt súlytól függetlenül a GLS hozta 4 db. Illetve a csomagként küldött dolgokat is.
Így értem amit írsz, de nálam nem így volt.
De akkor kérdezem: a normál leveleket azt miért az MP hozza, azok amelyek még 2 kg-os súlyhatárba beleférnek?
De a lényegen nem változtat, Royal Mail küldemény jöhet MP és GLS szállítással is, én az Összefoglalóba a tényleges megkapott küldemény alapján vagy mástól az általa igazolt információkat írtam be. -
V/
Topikgazda
Az egy dolog hogy ott írják, de ők mégsem hoztak nekem, pedig volt ilyen mail nem is egy.. Akkor engem átvertek, miért adták oda a the relevant country's postal authority.-nak?
Majd a konkrét küldemények alapján figyelem és legközelebb meg fogom őket kérdezni, hogy akkor hogy is van az a helpjük megfogalmazva.
A parcel, csomag esetén oké a dolog, az egyértelműen GLS.
Ha szám formátum nincs is a küldemény jellege az kellene, mert International Tracked & Signed az levél is és csomag is lehet. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
A One hozza ki: Express One (régebben Trans-O-Flex, név változás). Az Öf 10. pont végén a szállítási módok.
Szerintem normális futár cég, nekem nem volt gondom velük, a futár rámcsörgött mindig.
Az Uk elosztóba eljuttatták, tehát akkor az már UK-ból jön.Szerintem az lesz a címkén. -
VinoRosso
veterán
-
csakzolcs
tag
-
cbmfan
senior tag
-
Josi
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Sajnos igazad van normál ki csomag £8.00, globalos ugyanakkora £15.22 és még ha rosszul van beállítva még + száll költség.
Ha nagyon kell a dolog előtte rákérdeznék, hogy a királyi posta nem-e szóba jöhet, mert hogy ide neki nem kell exportálni, vámot fizetni. Nincs más ötletem.
-
Josi
senior tag
-
Wiz Khalifa
veterán
-
V/
Topikgazda
Az hogy jön tovább nem a számra értettem, hanem a csomagra. De köszönöm a pontosítást.
A Global Shipping esetén majd a Pitney Bowes intézi a tovább szállítást az UPAA... számmal.
Elméletileg itt majd látható lesz valami: http://www.trackitonline.ru/ -
Laraxior
titán
-
V/
Topikgazda
-
maestro87
őstag
-
V/
Topikgazda
-
vasi89
őstag
-
geza844
aktív tag
Hát, lehet még futok pár kört, de onnan jött az egész, hogy tegnap este végre találtam olyan gyűrűt, ami tetszik asszonynak (borzasztó kényes izlése van a drágának), és nem 1 millába kerül. Ez meg kijönne 150k-ból mindennel. Annyiért közel 1 karátos gyűrűt itthon nem kapni az tuti. Még használtan se. eBay-en is csak ezt az egyetlen darabot találtam, ami tetszik is neki, és árba is belefér, pedig ott aztán van pár gyűrű, gondolhatod... szóval valószinű ez lesz. Amúgy nagyon örülök, mert az utóbbi időben már kezdtem beletörődni, hogy cirkóniával kell kiszurnom a szemék, és azis lesz közel 100k, ez meg annál egy "kicsivel" jobbnak tűnik

-
madle
őstag
Akkor ha nem tudom módosítani véletlen manuálisan a szállítási összeget, tudok kiállítani egy számlát Paypal vagy eBay segítségével amit utána kifizet?
Soha nem adtam még el terméket, csak nekem tapasztalataim eddig úgy voltak, hogy Buy it Now-ra mentem akkor azonnal fizettem is a kiírt összeget. Most ha ő "leüti" és kifizeti a kiírt 50USD-t nem lesz benne a szállítás hanem külön kell fizetnie.
Bocsi, ha kicsit nehézkesen fogom fel, nem vagyok egy eBay zseni!
-
madle
őstag
Akkor jó, csak azt nem értettem, mikor feltettem a terméket hirdetni, nem engedte, hogy beállítsak különböző szállítási lehetőségeket. Ha akartam beállítani valamit az USA-ra, akkor azt csak USA belföldiként jelezte és nem engedte mivel a termék itt van Eu-ban. Szóval érdekesen volt emgoldva, ezért beleírtam a hirdetésbe, hogy egyeztetni kell velem, ha akarnak EU-n kívüli postázást.
-
madle
őstag
-
madle
őstag
-
madle
őstag
-
_ak_
addikt
-
somnia
senior tag
-
V/
Topikgazda
Persze nem fizetek semmit (free post volt), de ha nem vonták volna vámeljárás alá, akkor már használhatnám, most meg el kellett küldenem a vásárlással kapcsolatos iratokat, azt fel dolgozzák, 1 hét csúszás mire megkapom, addig nem tudom megjavítani a helit, a hétvégén el akartam adni, most van egy kedvező lehetőségem, lehet hogy később meg nem fog sikerülni. A sz.r.kodás miatt bukok 20e Ft-ot.
Az nagyobb értékű tea meg rendben megjött.
Igaz wedding gift volt ráírva, még is csak jelent valamit a csomagokon lévő felirat.
-
honda 1993
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
h1mpi
félisten
-
V/
Topikgazda
-
somnia
senior tag
-
h1mpi
félisten
free posta volt... Persze már mind1, mert elküldtem Nekik a paypalos vásárlási igazolást, ami 79.5 USD-ról szól, mert nem fogok pár ezer forintért csalni, csak fura, hogy fennakadt. Eddig a DHL-en kívül még soha, senki nem vámoltatott el semmit. Én nem kértem az eladót, hogy ennyit írjon rá, de ha már megtette a szívességet reméltem, hogy nem kerül elvámolás alá. Gondolom a 3090Ft+ÁFA vámeljárási és a 27% ÁFA díjra számíthatok plusz költségként.
-
luk88
tag
-
randras
veterán
-
Seirei
tag
-
faki_
senior tag
-
Silent77
veterán
-
bgabi1
aktív tag
Köszi a segítséget, ma átvettem a támlákat, meg a szegecseket is a GLS raktárban, így nem kellett jönniük.
Közben meglett a hiba is. Valaki lekapcsolta a csengőt nálunk véletlenül, mert lekapcsolhatósra készítettem.
Azaz vissza beszélt a találmányom.V/ : persze, még este írtam nekik emailt, mire felébredtem már ott volt a válasz, hogy hová kell mennem, kit kell keressek. Reggel pedig telón bejelentkeztem és 3/4 7-kor nálam voltak a csomagok.
Köszi a tegnapi segítséget! Kicsit megijedtem, mert 100000 Ft nem kis pénz. -
V/
Topikgazda
Meg erről szól az egész:
http://www.blogolod.com/adoszamos-maganszemely-2014-ben-jarulekai-adozasa-foallas-mellet.html
Amit a másik cikkben írtak hogy "600 ezer forint alatt adómentes a kereskedés" az igaz, de a járulékokat azt kérik!
2015-ben is így van a szabály, az adószámos magánszemély is fizet + járulékot, ezért ajánlja a NAV, kell a pénz.
A Manci néni a pulikkal biztos túllépte a 6 milliós határt! Egy alomból hiába 4 db kutya, nem rendszeres. Ha minden évben ad el 1-1 alomból az már igen. -
V/
Topikgazda
Mi köze a hirdetéshez a NAV-nak? Az nem árusítás, bevételszerzés!
Félrebeszél a csóka!
"Csakhogy a NAV revizorai ezt már tekinthetik úgy, hogy az illető rendszeresen hirdet, így – bejelentkezés nélkül – vonatkozik rá az áfaszabály, még ha az szja szerint adómentes is” – mondta az okleveles szakértő."Nem egészen így van. Vannak Áfa mentes áruk és vannak használt és új cikkek, ami után kifizettem már az Áfát, ha nem tetszik az LCD TV és a vétel után másnap már eladom, akkor milyen Áfát keresnek rajtam, nem igényeltem vissza, és van az adómentes értékesítés, meg az üzletszerűség értelmezése se egyértelmű minden esetben.
Szokásos riogatás, lenne mivel foglalkozniuk.
-
Xantomas
őstag
-
Xantomas
őstag
-
bgabi1
aktív tag
-
V/
Topikgazda
-
somnia
senior tag
-
bgabi1
aktív tag
-
bgabi1
aktív tag
Azt hol találom és van-e még arra egyáltalán lehetőségem?
Let us know when you receive a refund
Hi x,y
We're sorry to let you know that mrholbri canceled your order.
We want to make sure you receive your refund back on your original payment method. When you receive your refund, go to your cancel details page to let us know.
If you haven't paid for this order yet, please let us know on your cancel details page.
See cancel details
Seller: mrholbri ( 408 )
Item title Price
Shipping price
Qty Item total
YAMAHA DUAL TOURING SEAT BACKREST, STUDDED STR-4WM21-11-02 ( 131348912398 )No payment has been made. $110.00 - 2 $220.00
Estimated delivery: Fri. Jan. 30Subtotal $220.00
Sales tax $0.00Total $220.00
Email reference id: [#471088d7cbae42b49a03f68bf3133967#]
eBay sent this message to Gábor Borkó (8u9o018065). Learn more
Why am I receiving this email?
You are receiving this email based on your eBay account preferences. If you'd rather not receive these emails, click unsubscribe.
eBay is committed to your privacy. Learn more about our privacy policy and user agreement.
© 2015 eBay Inc., 2145 Hamilton Avenue, San Jose, CA 95125Ez jött kompletten
-
bgabi1
aktív tag
-
khron78
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Postán való eltünésért nem vonható felelősségre a feladó.
Már én is buktam el ügyet pont emiatt. Nem fizette vissza a pénzem eBay, mert postán eltűnt 140 dollárnyi cucc.
Ha tudja igazolni hitelt érdemlően, hogy feladta, akkor szerintem nem lehet gond.khron78:
Case-t a (legkésőbbi becsült - Estimated Delivery) érkezéstől számított 30 napon belül tud nyitni az eBay felületén keresztül. -
agent_k
őstag
-
vasi89
őstag
-
mufi
senior tag
Majd megnézem UPCvel mennyi angliából. Vacilálok mert lassan válaszolnak az eladók..én nem értem de mikor nekem valamire van vevő és besézlek vele akkor addig le nem megyek a netről míg meg nem beszélem a részleteket. Az angol arrogancia...a némettel könnyen lehet beszélgetni meg egyezni is de ezek a brittek...na, nem is csoda, amilyen ott az időjárás...

-
fulton
addikt
-
_ak_
addikt
-
WhiteWalker
nagyúr
-
WhiteWalker
nagyúr
Jaja , összetehetem a két kezem, hogy belefért

Kitöltöm én azon nem múlik , de remélem nem nekem kell fizetnem...fizesse majd a vevő . Odaér a csomagja aztán írnak neki az amcsi postáról , hogy lehet csengetni...Ahogy nálunk szokott működni...A futár valszeg nem nézte , hogy hova megy, mivel aznap volt több csomagunk is...Én sme szóltam neki , hogy ez nem a megszokott címek egyikére megy...

-
WhiteWalker
nagyúr
Irtam nekik levelet, hogy hívjanak fel, hogy mégis most mi van...nem is értem az egészet..Lehet kell nekik az érték, hogy továbbítsák majd az amerikai postára és igy a címzetthez...nem tudom...

Azért GLS-sel , mert megkérdeztem a főnökömet, hogy mehet e igy és megengedte. Nekem meg ergo ingyenes ezáltal mivel cégem fizeti.

(#49547) tboy93: Gondoltam én is hogy igy működik...de mégsem...bár lehet, hogy a papírok kellenek a vásárlásról nekik, hogy kiszámolják a vám költséget..
-
WhiteWalker
nagyúr
Múlt héten pénteken adtam fel , hétfőn jött a levél a melóhelyemre...Csak én beteg vagyok és most telefonáltak a munkahelyemről hogy van ez a dolog...
A GLS oldalán a nyomkövetés fülnél "betárolás" látható....Gondolom várnak a válaszomra...
(B)(#49544) tboy93 (/B) , (#49543) Gergosz2: Ha van ott is vámköltség , az meg nem volt feltűnetve az ebay oldalán, mikor a szállítási régiókat megadtam...Ha volna ottani VÁM akkor miért nem az eladót értesíti az amerikai posta vagy GLS...ahogy nálunk is szokás...
-
Gépötty
senior tag
-
thomasa
senior tag
-
TESCO-Zsömle
titán
-
raziel01
veterán
-
Gergosz2
veterán
-
Silent77
veterán
-
SG3rg0
őstag
-
htc07
addikt
-
qut
csendes tag
Most hogy írtad, ránéztem újra és írja is, hogy Processed Through Sort Facility - New York .... jóvan akkor úton van, remélem meg is érkezik minden baj nélkül.... Mondjuk érdekes, mert a feladó azt írta, hogy már 8-án postára tette ...
Köszönöm azért, akkor várom a postást ( vagy a vámtól a levelet
) -
korn
aktív tag
-
Kolondrum
félisten
[link] 45 euro alatt van akkor mi van? Nem bolt, az értelmezésem szerint vámmentes és áfa mentes, semmi plusz költséggel nem jár.
radi8tor! Hát k jó. Kezdetek óta rosszat nézek és nem derült ki... hagy ne mondjak csúnyát, olyan őszintét.
ENNYIT AZ ÖSSZEFOGLALÓRÓL! Most nagyon megcumiztam 2 rendeléssel.... THX! -
Gépötty
senior tag
-
condy
senior tag
-
condy
senior tag
Nem igazán tudom értelmezni a nemzetközi kézjelzést a feltett kérdés vonatkozásában, de gondolom a magad egyszerű és otrombán sajátságos módján azt akarod tudatni, hogy igen fennakadna a vámon!
Szerintem mindezt begépelni gyorsabb volt, mint a képedet feltölteni...Na mindegy! Akkor marad a régi módszer és nem kell szívességet kérnem...
-
csaba17
senior tag
mostanában nekem is 10-14 nap alatt megérkeznek az ajánlott küldemények, pl ez is:
2014.07.22
19:38
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014.07.30
02:28
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryegy fél órája hozta a postás

a célországba elküldve valamiért kimaradt bár a china post oldalán mutatta hogy elküldték 26.án.
-
Gergosz2
veterán
-
zeon.hu
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
-
NORBl
aktív tag
-
HaZse
őstag
-
HaZse
őstag
-
traktorgumi
aktív tag
-
thomasa
senior tag
-
thomasa
senior tag
-
TaaT
nagyúr
-
oneal1
senior tag
-
Sandross
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
-
Silent77
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Autós topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- EA Sports WRC '23
- Dell notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Logitech MX Master 3S for MAC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ilyen nem is létezik a szállítási opciók közt, ez valami kókányolás. Van ez: Economy Int'l Postage, gazdaságos nemzetközi postázás, de ehhez bárki lehet a szállító, posta, futár, magánszemély.

V/