- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
en nem tapasztaltam ilyet (altalaban mar csak konyvet veszek az utobbi par evben), csak azt, hogy most mar sajna van afa. het elejen vettem egy konyvet gsp-vel, tegnap jott a dpd sms, de hogy mikor kapom meg arrol fogalmam nincs. amugy se volt gyors a gsp sosem.
(multkor volt egy oktober vegi konyv rendelesem nemetbol, nem jott meg, itt is kerdeztem. aztan nyitottam caset, vegul ebay dontes alapjan visszakaptam a penzem a mult heten. jobb lett volna a konyv mert nagyon ritka, nem is tudom honnan szerzek masikat
) -
V/
Topikgazda
A Brexit miatt még a postai szállítással is gond van, nem is beszélve az ottani vírus helyzetről.
Nincs elegendő vámosuk és nagyon hülye adminisztrációt használnak hozzá. Többen amíg nem áll be az új rendszer inkább nem adnak el az EU-ba.
Nekem is van amit január 1 óta nem tudnak kihozni az országból. -
fioka
csendes tag
-
csaba17
senior tag
-
csaba17
senior tag
-
somnia
senior tag
-
zsupyro
csendes tag
-
cbmfan
senior tag
-
ferke72
aktív tag
-
szlibud
tag
-
totyak
aktív tag
-
choco01
addikt
Azt már megcsináltam, csináltam 1 hónapja PayPalt, aktiváltam is azzal a 400 forintos dologgal.
De igazából egyszerűbbnek tűnik nekem ha kártyával fizetek, meg több előnyt nem látom PP-nél sem mert ha visszakapom tutira az 1 dollárokat 1 hónapon belül akkor mindegy.
Ti mind paypallal fizettek? -
totyak
aktív tag
Nem kártyáról szoktam fizetni. Hozzá van ugyan csatolva egy bankkártya a PP fiókomhoz, de mindig úgy utalok a PP számlámra és abból költök. Lehet ez a gond?
Tudom ellenőrizni egyébként, hogy mennyit számolna fel. Kiválasztok egy terméket, Buy it now-t nyomok, belépek a PP-ba és az eBay kiírja, hogy az adott termék forintban mennyi lesz, még az előtt, mielőtt jóváhagynám a fizetést. -
totyak
aktív tag
-
lecsek
tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Az nem case keretében történik? Mindkét, vevői vagy eladói törlés a case-k közé tartozik.
De itt azt kérte hogy a vevő törölje a case-t, és majd azután küldi a refundot. Arra utaltam, hogy eladói szempontból ez értelmetlen, kell ok amiért törli a rendelést, így majd úgy néz ki ő a jó fiú-lány a vevő a rossz és miatta törli a vásárlást. -
trebrona
nagyúr
Ok, de akkor oda a "buyer protection" és csak abban bízhatok, hogy nem hazudik, valóban küldi a refundot.
Vagy rosszul gondolom?Szerk: tehát a kérdés továbbra is adott: "Én arra hajlok, hogy maradjunk az eBay-es ügynél, kérdésem, hogy írjak választ erre az üzenetre, hogy ott legyen kedves válaszolni, vagy várjam ki az öt napot, és intézzem az eBay-jel?"
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
"vagy van egy un. chargeback amit szinten a bankodnal indithatsz es a kartyakibocsatoval visszavonatod a fizetest."
Erre gondoltam.
Volt egy olyan esetem, hogy vásároltam egy USA webshopban, ahol zárolták az összeget majd hibát írt a weboldal. Telefonon felhívva őket elmondták azért nem teljesült a tranzakció, mert nem fogadnak el külföldi kártyát (USA címre rendeltem volna a cuccot).
Ekkor felhívtam a bankot mit lehet ilyenkor csinálni, mert zárolva lett 70k. Az mondták a boltnak kell megkeresnie őket és kérni a zárolás feloldását, vagy kártyaterminálon akármin keresztül küldeni egy törlés parancsot a tranzakcióra. Ekkor feloldódna a zárolás. Mivel a bolt ezt nem tudta megtenni várnom kellett 31 napot a feloldásra. -
V/
Topikgazda
Igazad van, tévedtem.
Akkor legyen így meg kell nekik írni, hogy küldjék a legközelebbi DHL depóba. A szóba jöhetők: Miskolc, 3526 Besenyői u 3 vagy Gyöngyös, 3200 Kenyérgyár u. 1.
Vagy megkérdezni őket, hogy melyik helyen tudják átadni: DHL Express központi ügyfélszolgálat: Belföldről helyi tarifával hívható telefonszám: 06 40 45 45 45 -
Doze
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Itt a link, tegyétek már be a 2015 alá.
De az hogy Áfa mentes az függ attól is hogy EU-n kivüli e. Így az a kérdés, hogy: hogy meddig áfa mentes egy ebayes termék? nem igazán pontos. Ha kínai akkor 6000 Ft, ha német akkor magánszemély esetén sok pénzig nincs ÁFA, vagy eleve benne van az árban. -
raziel01
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
-
mackosajt
addikt
-
To_Pet
tag
-
To_Pet
tag
-
Vertigo18
addikt
-
havri1
félisten
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Engem csak ez a három dolog zavar:
nem teszi közzé az USA-ba küldött ajánlott levélre vonatkozó nyomkövetési információkat a saját weboldalán. A nyomkövetési adatok a Magyar Posta számára nem kerülnek átadásra,
Másnak sem?A tárolt kód: EA 00403775 7 HU az előző meg RX004037757HU, miért is nem követhető? Mert R-el kezdődik nem E-vel? Az E betűst közzéteszi?
Illetve a költségek:
Eddig fizettünk egy 25 dkg-os küldeményért 2300 Ft-ot, a Posta ajánlásával most ugyanez 12825 Ft lenne, csak azért mert a USPS nem teszi közzé a saját weboldalán?
Posta pénzlehúzó manőver gyanúm van. -
V/
Topikgazda
Nem vita kedvéért de lehet bizonyítani.
Az hogy a USA posta nem teszi fel honlapjára, számomra nem jelenti azt, hogy más nyomkövető keresők nem fogják látni.
A bangladesi csomagokat követi, a magyarokét meg nem, az azt is jelentheti, hogy a Magyar Posta nem fizeti ki ezt a költséget az amerikaiaknak.
De ajánlott küldemény még mindig személyre szólóan feladható, onnantól pedig könyvelt, a nemzetközi posta egyezményt nem mondta fel az USA, sem Magyarország. Az hogy látom a nyomkövetési információt vagy nem látom, az más kategória.
Ha megnézed a 17track nyomkövetési információit kétféle adatsort látsz és azok nem mindig azonos tartalmúak, mintha 2 adatbázisból dolgoznának.
-
majnz
tag
-
Hintalow
senior tag
-
kokov
tag
"usually" szóval ott csak annyi van, hogy általában 2 munkanap, de akkor ezek szerint itt a kettest az eladó írja be. Köszönet, ez nekem új inf.
(#56932) supreme7
100%-os a csávó, de "csak" 90db eladása volt a többi értékelése vevőként fut.
Mindegy várok még pár napot. Köszönöm mindenkinek.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
tomrRRR
senior tag
Tegnap megvásárolta a termékemet és már feedback-be ezt írta be nekem:
,,He's a scammer, I paid him 150 for his account and scammed me he changed everybk"...Tegnap 23:10 vásárolta meg és már ilyet ír nekem, a pénz a paypallomon van.
Ez mi akar lenni átverés? Accountot szeretnék eladni de hát nagyvalszeg átfog verni... Rossz ez az ebay.
Mit csinálnál? -
V/
Topikgazda
Te tényleg nem érted.Teljesen másról van szó.
Nem ez a lényeg: mar kifizetted a gariztatott termekert a kozterheket,
1. A Paypal a számlát fogadja el a kiküldés összegének igazolására.
2. Még mindig megvámolhatja a címzett vámosa a küldeményt, ha nem tud róla, hogy ez nem vásárolt termék, minimum a CN22-n lévő bejegyzés amit lát és adott esetben ez elegendő információ.
Szállj már le rólam.Ugye te minden 6000 Ft feletti értékű küldemény után fizettél ÁFÁ-t?
-
V/
Topikgazda
Kedves barátom, te lemaradtál valamiről és vond vissza ezt a kijelentésed:
ezert az osszes ilyen iranyu tanacsod felesleges!Amiért erről témázunk, az az, hogy visszaküldés esetén a Paypal kifizeti a szállítási költséget, ahhoz előírnak okmányokat, költség igazolásokat.
A feladóvevény még nálunk sem elfogadott adóügyi bizonylat, amivel bármi költséget el tudsz számolni.
Véleményem szerint a te utolsó két hozzászólásodra nem volt szükség.
Megint belekötöttél a hsz-ben ok nélkül. -
V/
Topikgazda
Ok de nem csak ez a lényeg és megint nem azt írtam, amit itt említesz!
a CN22-vel nem tudod igaz
Idézet tőlem:
és legyen képed róla. Nem írtam volna ha nem tudnám, hogy nem jön vissza.
Nem minden küldeményről van vámolási határozat, egyébként, nem csak a kis értéküekről.
a címzett vámosa is látja, hogy nem vásárlás
Ugyanis minden országban vámeljárás alá vonják a beérkező küldeményeket, és kérhetnek vámot.
Ha a címzett emiatt nem veszi át, akkor jön vissza és nem értél el semmit, vagy kifizeti és kérni fogja rajtad.
esetleg elhiszik a vamnal. Ha van okmány akkor nem esetleges.Ugye most már érhető amit írtam? Köszönöm a hozzászólásod.
-
rup1u5
nagyúr
Köszi a linket! Most megnéztem vele és £6.87 jött ki ami megfelel $10.14-nek.
Az hogy dollárban charge-olnak az még plussz bukó lesz nekem az átváltás miatt.
Azt hiszem ez volt az utolsó alkalom, hogy eladtam valamit ebay-en.(#55082) agroman:
Egyáltalán nem olyan mint a boltban. Ugyanis a boltban kint vannak az egyes termékek alatt az árcédulák.
A hirdetésfeladás oldalán kellene ezekről a díjakról tájékoztatni az eladót. PL az előbb linkelt calculator simán egybe lehetne építeni a hirdetésfeladással és igy láthatná az ember menet közben hogy milyen másodlagos költségei lesznek. Úgy gondolom, hogy ez nincs eléggé kihangsúlyozva a hozzám hasonló első eladók számára.Mellékes ugyan de a nagyképű, leugatós-kioktatós megjegyzéseidet meg nyugodtan megtarthatod magadnak mert érdemi tartalmat pluszban nem kölcsönöznek a hozzászólásaidnak.
Köszi a válaszaidat!
-
rup1u5
nagyúr
Nem úgy volt.
79 volt a buy it now ár de volt best offer opció. Ő felajánlott 45-öt, én counter offer-ként 65-öt amit ő elfogadott.
Kicsit soknak érzem, hogy az ebay most le akar venni a végleges eladási ár kb 10%-ával, úgy hogy előre erről sehol nem tettek említést. Nem értem mi alapján kalkulálják ezt ki és miért dollárban? És miért nem lehet ezzel kapcsolatban őket emailben elérni? -
V/
Topikgazda
Hogy jön ide az ország nyugdíj kifizetései és a posta?
A PP-n lévő függő pénzről volt szó eredetileg.Szerintem ezek a témák egy másik fórumhoz tartoznak, nem itt kellene kibeszélni.
A nyugdíj kifizetés technikája meg nem egészen az az egyszerű módszer, amit említesz, a Posta és az Állam megegyezett. -
V/
Topikgazda
Én mást írtam.
Egy adott pénz összeg, ami 21 napig várakozó állapotban van, mivel senki sem tudja, hogy a vevő mikor igényli vissza, mégis mennyi időre kötnél le? Átforgatod egy másik számlára, majd ha mégis kell akkor egy harmadik számláról valahonnan elveszed?
Minden pénz mozgatással csökken a bank nyeresége, mert minimum az államok által előírt adókat, tranzakciós illetékeket el kell számolni a pénzmozgás után.
Jobban jár, ha 21 napig nem csinál vele semmit, legfeljebb visszaküldi a vevőnek, ha kérte. Hangsúlyozom ez nem klasszikus bank és banki tevékenység, nem lehet összehasonlítani. A PP elsődlegesen a jutalékokból él. -
Gergosz2
veterán
-
Silent77
veterán
-
Silent77
veterán
-
Crockett75
csendes tag
Egyetértek veled.Az elsőbbségi,dupla annyi pénzért az én értelmezésemben a leggyorsabb postázást jelenti.Nehogy már a standard mail 5 fontért 7 nap alatt ideérjen,az a priority megtöbb,mint dupla ennyiért 9 napja jön és most van Hollandiában.Kicsit ideges vagyok,mert most a saját bőrömön tapasztalom,hogy totál hülyére vagyok véve.Persze,az eladó bal....sága is,de a szállító cég,akinek kifizettem az elsőbbségit elvárnám,hogy ennek megfelelően álljon a dologhoz.Ez a Global Shipping totál szivatás.Ilyen rosszul még nem jártam ebayes vásárlásnál,pedig több,mint 300 vásárláson vagyok túl...
-
V/
Topikgazda
Elsőbbségi szállítás, világos, ami nem jelent gyorsaságot, csak a lehetőségekhez képest előnybe részesített kézbesítést a normál küldeményekhez képest.
Pl: nemzetközi forgalomban legalább 85 %-át a feladást követő harmadik munkanap, 97 %-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíthessük, vagy ezt megkíséreljük. Magyar Posta, a Royal Mail 6 napot progrosztizál 20.36 £-ért 1 normál max 2 kg-os csomagért.
Írtam: a Global shipping szállítás miatt a logisztikai központba be kell szállítani és ez 1-3 nap plusz.
Pl:
1. Posta: felveszi, postai elsőbbségi szállítás Angliából 6 nap
2. Global shipping: szállítás a logisztikai központba 3 nap, onnan -mivel posta lesz a másik partner- postai elsőbbségi szállítás Angliából 6 nap, összesen 9 nap.
"International Priority Shipping"
És nem számoltam a Magyar Posta kézbesítési késedelmeit. -
V/
Topikgazda
Relatív, mert nem prémium, legfeljebb az eladónak. És nem a gyorsaság a lényeg, mert más okok a fontosabbak, nem futár cég, aki marha drágán 2-4 napon belül szállítja.
http://pages.ebay.com/help/sell/shipping-globally.htmlSzerinted kiállítja be a postázást?
Angliából a Global shippingen kívül az alábbiakkal is küldhetné, tehát az eladó "hibája".
Némelyik olcsóbb, némelyik drágább, mint a Global.
Nem véletlen, hogy nem aktiválom a Global shippinget, minek fizessen többet a vevő.
De látom, a vevő védelmem nem nyerte el a tetszésed.Nálunk is az ajánlott levél lassabban közlekedik, mint a sima posta, mert + könyvelni kell több helyen.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Male
nagyúr
-
V/
Topikgazda
Nekem ez tényleg átverésnek tűnik, akit linkeltél annak van még egy árúja, majd megkérdezem, hogy milyen költséggel számoljak, rávezetve arra, hogy Uniós országban lakom.
De elgondolkoztató, ha az USA eBay-n veszem meg, akkor Global shipping-es normál posta a szállítási költség (13,22+ Globalos költség), ha az UK eBay-n lépek be, akkor normál posta Pintney nélkül a szállítási költség.(13,22) -
havri1
félisten
-
Crockett75
csendes tag
-
chungee
addikt
-
V/
Topikgazda
Akkor én vagyok a hülye, mert nálam másként működik, meg pár hozzászólással előbb másnak is, zárolva van összeg amit feltöltött, eladott és a Paypal van neki hozzárendelve a fees fizetésére és ki tudja majd fizetni ennek ellenére.
A legutóbbi számlámnál, függőben volt az összeg, az eBay a Paypal hozzárendelt kártyáról vette le a pénzt, mivel 0 pénz volt elérhető a Paypal folyószámlámon.
De kösz az infót.
Én is szoktam eladni és ugye amiről írok az az eladás, mert a vevőnek nem kell az eBay felé jutalékot fizetni. Meg a Seller Account rész az Eladó fiókot jelenti. -
Laraxior
titán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Molk
tag
-
V/
Topikgazda
Akkor pontosítom, ha magasra teszi valaki a licitet és megnyeri, majd nem fizet. Így a nyakadon marad, ez az átverés, nem tudtad eladni. De ha kifizeti? A "gyanúd" miatt veszteséged lehetett. Esélyt sem adtál neki, hogy sok pénzt adjon neked.
A lopást te írtad, tényleg hogyan lopnak az eBay-n?
A lopásról nincs semmi a felhasználó értékelések közt, és rögtön kivágják, ha megy feljelentés. -
DJ. Ru$y
nagyúr
-
Ákinard
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Mármint úgy, hogy nincs vásárlása, nem az account kezdetéről írtam, abból semmire sem lehet következtetni. Mindenki a 0-ról kezdi a vásárlást. Az eladó is 0 eladásról indul. Mégis mi lehet még?
es azota nem nyult hozza. Honnan vetted? Nem talált olyat ami neki kellene, nézelődni lehet.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
Tamás88
őstag
-
Dluinet
nagyúr
-
Laraxior
titán
-
fardem
tag
-
gorje
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
germinator66
aktív tag
-
germinator66
aktív tag
-
Hurkafej
aktív tag
-
Hurkafej
aktív tag
-
flegga92
senior tag
Nekem az SE posttal gyűlt meg a bajom... 10 napot állt még kint aztán 2 nap alatt elért Svédországba, ott 12 napig szerencsétlenkedtek mindenféle vámmal ide-oda tologatással, majd megérkezett az országunkba de 5. napja, hogy hozzá sem nyúltak. Gondolom ezek után még itt vám elé állítják mint egy korábbi csomagomat.
Más:
A Magyar Posta meglepő cselekedetet tett. Tegnap hívtak a postáról, hogy van egy sima külföldi csomagom amit nem vettem át már 2 hete és vissza kell küldeniük, de mivel rajta volt a telefonszámom felhívtak előtte. Valószínű, hogy a posta nem adta át a kézbesítőnek, mert elég jól ismer, sokszor akkor is bejön köszönni, ha semmit nem hoz, ha az otthoni címemre jön aláírós levél azt is behozza a munkahelyemre. Mivel a munkahelyemre jönnek a rendelt dolgaim ezért mindig van ott valaki aki átvegye, sőt meghatalmazása is van az egyik kollégámnak. Sima levelet pedig a kézbesítő az asztalomra rakja, ha nem vagyok bent. -
randras
veterán
-
randras
veterán
-
randras
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vicces képek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

), agyhullámra fotózó mobiltelefonos fotóállványt.
V/