- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V/
Topikgazda
Beviteli hiba javítása programrutin lefutása, ami elfogadhatóvá teszi a beírt számot, még nem egyenlő az elfogadással.
Számomra egyértelmű, hogy az angol nyelvű oldalakon . a tizedes, és ezért nem vesszőt írok, nem hiszem el, hogy az általános iskolai földrajz könyvekben az USA, Nagy-Britannia, Ausztrália esetén nincs benne hogy más a nyelv, mások a mértékegységek, máshogy írják a számokat. De ha valaki ilyen könyvből tanult volna attól elnézést kérek, a tankönyv írója a hibás. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Én láttam, most nem régen
Már elfogyott ugyan.
Ez viszont még van
De itthon is van -
V/
Topikgazda
-
borbas666
aktív tag
-
cbmfan
senior tag
-
cbmfan
senior tag
-
V/
Topikgazda
Én nem is céloztam ilyenre:
szóval nem kell mindig abból kiindulni hogy azért nem kapod vissza 5 percen belül, mert jól ki akar veled szúrni azzal, hogy később fordítja vissza a tranzakciót.A normál az szokott lenni, hogy kérjük a refundot az ebay felületen escalate keretében és jön a pénz, nem a levelezés az eladóval a jellemző, de van olyan is.. Persze igaz amit, írsz vannak nagy cégek, ahol van külön megbízott ilyen munkára, de nem akartam én se a mélyebb részletekben elmerülni.
-
V/
Topikgazda
Nem vitatkozni akarok, de nem. Nincs papír munka a Paypal-s refund küldéssel.
Ha van Paypal-n pénze akkor tudja küldeni, ha nincs akkor fel kell tölteni vagy a Paypal számlát, vagy bankkártyát, legfeljebb erre kell várnia.
Ha megérkezett a pénz a Paypal-re, akkor már biztos, hogy rendben van a dolog.
A magyar banki adminisztráció sem papír alapú, csak még nem nőttek fel a feladathoz és sajnos lassúnak mondható.
Ha jól emlékszem nem cég volt, így különösebb papír munkája nem igazán lesz, de a könyvelés mindig a teljesítés után van, nem pedig előtte.
Nem biztos, hogy magyar viszonyokban kell gondolkozni.
Lehetséges, hogy szerencsém volt, de eddig az összes refund amit kaptam, a döntés után, vagy az eladóval megkötött egyezségem után azonnal, de legkésőbb még az nap a Paypal számlán volt. 19 db -
radi8tor
MODERÁTOR
-
havri1
félisten
-
htc07
addikt
az utolsó két karakteres infóm nem teljesen helytálló (pl. hollandposta NL végződéssel szállít kínából), de lényegében így épül fel.
havri1: igen, az alapján is lehetne nyomkövetni (általában vonalkód is szokott ott lenni hozzá), de mivel nem illeszkedik a fenti szabványba, sz_rnak rá mindenhol.

-
MineFox54
őstag
-
faki_
senior tag
Ez feltehetőleg egy Nikon 5700-hoz való alkatrész. Úgy rémlik, a Fujinál egyben van a házzal, egyszerűbb egy CCD vagy egyéb hibás gépet venni 2-3e Ft-ért és még akkor is nagy macera átépíteni. Házi praktikákkal szokták orvosolni: facsavar, postásgumi, tépőzár, állványmenetbe csavart akármi és hasonló kreatív megoldások.
-
MineFox54
őstag
-
TeebyKay
őstag
-
htc07
addikt
-
V/
Topikgazda
küldjem el a pp címem, és visszaküldi.
(én nem tudom neki elküldeni a címem, mert az ebay tiltja)Ez komoly?
Belépsz a Paypal-re, a tranzakciónál ott az e-mail címe, a levelező programodból elküldöd arra a címre a te paypal e-mail címedet. Hol itt az eBay?
Mivel ezt kérte, nem veszítesz semmit ha megteszed. -
fardem
tag
sajnos kamuzik!
amikor paypallal fizettél, a paypal oldalon látható hogy kitől, mennyi pénz jött. ott lehet kiválasztani refund partial refund stb. opciót.olyan nincs hogy az eladó nem látja a paypal címet, meg a fizetést.
ez nem segítség, hogy próbálja refundolni, de nem megy. ilyen nincs. csak szívatni akar. mehet a case, majd kérni az ebayt, hogy döntsenek. escalation to claim. (régen valami ilyesmi volt). de ne zárd be semmiképp.
-
jjeahh
nagyúr
-
Jhonny06
veterán
-
AssAssynn
addikt
-
agroman
aktív tag
hiszen a videón a sérült csomagolás látható.
ott bukik a "csalo elado" terve(vagy inkabb a tied), hogy legkesobb az utolso postai allomason jegyzokonyvet vesznek fel a serultnek kinezo csomagrol..de sokkal valoszinubb, hogy siman at sem veszik feladaskor a serultnek kinezo csomagot, mert ez biztos karteritest jelentene.
egyebkent nem az eladonak kell kuldeni a videot, hanem az ebaynek.
es a nagyobb erteku cuccok feladasarol az eladok is csinalnak videot, eppen az olyan miatt mint te.
-
agroman
aktív tag
[moderálva]
6 meter ragszalag..csak azt elfelejted, hogy legalabb 3 fele cimke talalhato a ragszalagokon(postai, vamaru, cimzes, stb..). es a komolyabb eladok nem ma jottek le a falvedorol hogy egy huje kis magyar csalo at tudja oket vagni a palankon.ugy le van zarva, hogy ha te azt felbontod serules nelkul akkor tied a nobel dij[ Módosította: radi8tor ] -
agroman
aktív tag
-
pepe091
MODERÁTOR
-
htc07
addikt
-
netseft
aktív tag
-
agroman
aktív tag
-
MaxxDamage
félisten
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Az érdekes.
Új kártyára gondoltam, nem az amit folyamatosan megújítanak. Csak annak egyezik a száma. Hogy tudták a bankodban a két különböző kártyaszámot összekötni? Két banknál tudom, Ertse és CIB hogy nem mükszik így.
Meg nem a Paypal hozzárendelés a lényeg.
Érvénytelen kártyára a bankod nem könyvel semmit.Jól is nézne ki ha ellopják, te letiltod és mégis a vásárlásokat levonják tőled.
Tehát ha változik a kártyaszám akkor némi bankba járás következhet be. Erre gondoltam. -
Atomantiii
addikt
-
havri1
félisten
Így van, pont ezt akartam írni.
Sokszor előfordul, hogy a postás ismer mindenkit (általában). Jön a csomag, nem vagy otthon. Ő aláírja, és bedobja. Szomszéd aláírja, otthagyja. Elfelejti.
Ezek necces, nem hivatalos megoldások, de nagyrészt a postás csak jót akar, elkerülve a plusz melót, időt, stb. De vannak esetek, amikor pont nem jó amit csinál
(#52159) w.miki : Nekem még sosem sikerült. Egybe listázza, egybe fizeted, de ügyet külön tudsz csak nyitni. Szerintem azért, mert ha csak az egyik termékkel van gond, akkor nyilván csak arra nyit az ember ügyet. Nem megérkezett opció meg nincs, mert meg kell érkezzen..vagy nemtom'

Kicsit hiányos itt a felület, vagy csak én/mi keressük rossz helyen! -
ccs2929
senior tag
-
ccs2929
senior tag
-
bgabi1
aktív tag
-
Pitterix
őstag
-
Pitterix
őstag
-
maestro87
őstag
Milyen matrica nélkül? Lehet most azért kevertétek ide ezt a kereskedelmi mizériát, mert véletlenül vámot írtam és nem áfát?
Szóval én a +27%-os áfát nem szeretném megfizetni (a vám az 150 euro felett jön)! Tehát ha nem volt egyértelmű a kérdés:
Honnan tudják a lezárt borítékról megállapítani azt, hogy a borítékban egy 22 euro alatti 8GB-os pendrive, vagy egy 22 euro feletti 64GB-os pendrive lapul? Feltételezve azt, hogy a borítékra teszem azt 10 dollár van ráírva. (mondjuk meg is kérem az eladót, hogy ezt írja rá)
Tehát van-e olyan pozitív tapasztalat, hogy valaki vásárolt egy bőven 22 euro feletti pendrive-ot és nem fizettették meg vele az áfát?
Vagy ha nem is pendrive-ot vásárol az illető, hanem mondjuk 10db egyenként 2000Ft-os IC-t, amiről röntgennel szintén nem lehet megállapítani a típusát, vagyis az értékét. Vagy ezekre nagy ívben tojnak az ellenőrök? -
V/
Topikgazda
Nem ez volt a lényeg. Persze hogy jönnek a csomagok és vannak amik elvesznek, de nem attól függ, hogy kapott TN-t vagy nem és az sem hogy kitől kapta a TN-t.
Az zavar, hogy kamunak neveznek valamit, amiről azt sem tudják micsoda, vagy azt sem tudják, miként működik a logisztika iparág.
"az hogy kamu a tracking nem azt jelenti, hogy nem is adta fel az eladó a csomagot."
Akkor szerinted mit?A yeti kamu vagy nem kamu?
Ui: Akkor a Magyar Posta is kamuzik, mert nem tudom követni az RL671500022539212 ajánlott küldeményt a Neten?
-
V/
Topikgazda
-
attiati
veterán
-
Siriusb
veterán
-
üszök
őstag
Így néz ki a mozgás:
2014.10.14
21:07
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014.11.13
09:05
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.11.14
08:03
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadNem túl nagy érték,nem is gondoltam,hogy lesz TN hozzá.
Várok még egy hetet,ha nem lesz célországba megérkezett,írok neki.
(Volt egy telefonom tavaly december elején vettem,és februárban ért ide) -
randras
veterán
-
Gergosz2
veterán
-
Azharel
aktív tag
-
Gépötty
senior tag
Biztos azért tudta hova kell hozni, mert már nem először rendeltem

Én a postaládától befelé menet tapogattam a tök lapos csomagot, közben azon gondolkoztam milyen matricát rendelhettem tudtomon kívül. Kétségkívül kaptam már kisebb méretű borítékot is, de eddig ez vezet a tárgy/csomagolás mérete versenyben
-
dave0825
őstag
Tegnap írtam neki, hogy úgy tudom, hogy vissza tudná utalni, csak gondolom nem akarja. Erre írt ma, hogy visszautalta, de beletelhet 2-3 napba. Most néztem, hogy már meg is jött.
Szóval a 90 nap lejárta után is van, aki visszautalja a pénzt (természetesen írtam neki, hogy kösz, és ha mégis megjön a cucc, akkor kifizetem). 
-
zeon.hu
nagyúr
-
BeriHampeR
aktív tag
-
Dluinet
nagyúr
Sales requirements:
You have at least 100 transactions with US buyers over the most recent 12-month period.
You have at least $1,000 in sales with US buyers over the most recent 12-month period.Ez a legérdekesebb: 1 business day handling time: If a buyer pays on Tuesday, you need to upload tracking by 11:59:59 pm Pacific Time on Wednesday.
és még sok egyéb
-
condy
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
®Sapphire
csendes tag
-
kerekfej
őstag
Samsung, LG, Panasonic, Sanyo, Sony cellás van itt www.buyincoins.com
A Sanyo cellásuk 2400mAh-t garantáltan tud. Nekem is van egy darab.
-
Kasya
nagyúr
Oh, elnezest
Valamiert nem vette a masolas funckiot...Akkor ujra

Xiaomi power bank: jo arnak szamit? Nem tudom mennyiert adhatjak tenylegesen... de jokat hallottam a termekrol.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
-
parkr
őstag
-
parkr
őstag
-
Koniman
tag
-
Degeczi
nagyúr
Ezért jó a Dealextreme, mert ott felhasználói tapasztalatokat is lehet olvasni a termékek alatt!
Pár éve ilyen Thrustfire-öket vettem zseblámpához, azóta is nagyon jól bírják.
(viszont, mint egy komment írja, ebből is előfordult már, h épp gagyi szériát szállítottak: Kínából sajnos semmire nem garancia egy márka és típusnév, lehet egyszer ilyen, egyszer olyan) -
kerekfej
őstag
-
Kasya
nagyúr
(#46066) fardem: koszonom, nem zartam be!
Ellenben elvileg vissza kellene kuldenem, mert a hirdetesben az allt, hogy a visszateritest ugy vallalja. A case nyitasakor azonban azt valaszolta, hogy tartsam meg kompenzaciokent. Utana az ebay meg kuldott egy cimet, hova tudom kuldeni...
Akkor elvileg nem kell visszakuldenem se, ha o irta...vagy nem? Nem szivesen kuldenem vissza, mert eleg draga muri lenne. -
cs.david94
tag
Nem is úgy gondoltam az aggódást, hogy forgolódok éjszakánként meg stb, hanem hogy ez teljesen normális-e. Amit mondasz hogy én teljesítettem a dolgomat, tehát a fizetést, az igaz. De így megnyugodtam. Nézzétek el kezdő vagyok, a 4-5 leírásban, amit többször elolvastam nem találtam semmit, meg az első vásárlásomnál sem így történt, tehát eladója válogatja a módszert.
-
totyak
aktív tag
Igazad volt, tényleg ellenajánlatot küldött

30-at kért eredetileg, én ajánlottam 24-et, ő meg odaadta 26-ért. Elfogadtam, megvettem. Nagyon ritka cucc és régóta kerestem, nem akartam, hogy elhappolják buy it now-ban.
Utólag visszagondolva lehet, hogy a 30-ra nekem 20-at kellett volna ajánlanom és akkor kiegyezünk mondjuk 24-ben, de az is lehet, hogy csak simán elutasított volna. Most már így van, ki is perkáltam az árát, legfeljebb kicsit koplalok
-
fardem
tag
-
totyak
aktív tag
-
dave0825
őstag
-
dave0825
őstag
-
Koniman
tag
-
Degeczi
nagyúr
-
sonar
addikt
-
Szabikaa20
őstag
-
raziel01
veterán
-
Thome
veterán
-
Thome
veterán
40. napnál tartok, s pozitív értékelés adása után fizetné vissza majd a termék árát. Hát persze.

Itt nem arra irányult hogyha megjön akkor ne fizessem vissza, visszaszoktam mert apró pénz, itt arra irányult hogy még jól át is verne, mivel pont a legutóbbi nem tudom mennyi értékelése az már kezd elég minuszos lenni, pont hasonló nem fizetős dolgokkal.
Úgy érzem case lesz ebből.
-
somnia
senior tag
-
Hintalow
senior tag
Szerintem az általad linkelt, ugyanaz mint ez, csak más van rászitázva

Tudom, hogy ebay topik, de akkor már inkább itthonról, 1-2 év garival nem jobb ugyanennyiért?
Nekem ilyen van, tényleg jól szól, fémházas, egyszer meghalt az egyik fele, beadtam garanciázásra, vettem arra az időre még egyet (1500 Ft
) a rosszat simán cserélték, most van egy zsír új bontatlan tartalékban.
Érdekes anomália, hogy ugyanazok a modellek 2x vannak fent a honlapon, csak az egyiknél 12 hónap, a másiknál 24 hónap a gar (vajon melyiket választottam?
) -
Chieftec
őstag
-
Siriusb
veterán

Először nekem sem tetszett, gondoltam is, hogy megszüntetem az ebay és paypal összekapcsolását, de aztán a lustaság győzött, azzal körítve, hogy linuxon vagyok, s csak én használom a gépet. Kényelmes volt, na.
(#44832) V/
Régebben működött, aztán egyszer csak többen is panaszkodtunk, hogy paypal jelszót kér az ebay-es vásárlás. Nos, nálam azóta sem állt helyre az eredeti állapot, pedig a beállítások alapján működnie kellene.Mondjuk lehet az ebay berágott rám, mert kértem, vezessenek be egy olyan funkciót, hogy másodlahos user-t lehessen rendelni a fiókhoz, akinek nincs joga kötelezettséget vállalni, fizetni, csak pl. beletenni egy Watch list-be, amiből egy biztonságos gépen később tudok vásárolni.
(#44835) üszök
Ennek örülök, nem vagyok egyedül.
-
NORBl
aktív tag
-
fabiandaniel
aktív tag
-
fabiandaniel
aktív tag
-
fabiandaniel
aktív tag
-
fabiandaniel
aktív tag
-
parkr
őstag
-
tonyrulez
őstag
-
thomasa
senior tag
-
thomasa
senior tag
Ha nemesfém, pl. nyaklác, akkor erősen kétséges, hogy saját részre ennyire szükséged lenne

De ezt majd az adott vámkezelő megítéli, aki kezeli a csomagodat. Nyilván az 5 telefon gyanús.
Ha akármit is azért veszel, hogy továbbértékesítsd, az kereskedelmi mennyiség.
Attól is függ, hogy EU vagy EU kívüli ország.
Ezeket a kérdéseket itt tedd fel: http://www.vaminfo.hu/Forum -
fardem
tag
igaz, de ez az eladó által kért fizetési határidő. az ebay nem szankcionál, ha nem fizetsz. az ok egyszerű: mikor valaki elad valamit, máris levonja a jutalékot az ebay attól függetlenül, hogy volt-e fizetés vagy sem.
ha nem fizetsz, jön az unpaid item case. ha akkor sem fizet a vevő, akkor a seller bezárja és csak akkor írják jóvá neki a jutalékot.
-
kaktuszok
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Óra topik
- Macska topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Trollok komolyan
- Parfüm topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB FHD IPS 1 év teljeskörű garancia
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Amágy is rohadt drága.

Valamiert nem vette a masolas funckiot...
)
V/