Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45362) felho001 válasza rjg (#45350) üzenetére


felho001
tag

Szia én berakom ide szívesen de ömlesztve lesz ugyanis nem én vagyok ebben a guru hanem Madwe de sikeresen megcsináltam én is az utasítások alapján. vegyétek figyelembe hogy ez privátba ment így a beszélgetésből másoltam ki.

Lépésekben ezek a teendők nagyvonalakban:
1. Synocommunity-s repot felveszed a package centerben
2. Sonarrt (meg az ahoz kellő monot amit magától telepít) felteszed
3. A sonarrt megnyitva a 8989es porton a system - updates fülön frissíted
4. A settings - profiles fült szerkeszted igényednek megfelelően (gyárilag jó, én annyit szoktam mókolni h 1080pbe felveszem a 4ksokat is opciónak
5. Qualityn is fel szoktam húzni a csúszkát maxra 1080p esetén
6. Indexernél Rarbg-t felveszem, minden defaulton jó, nem kell piszkálni
7. Download clientnél download station, adok neki egy nevet, hoszt maradhat a 127es localhoston, portod a dsm portja (default 5000 ugye, de célszerű dsmben eleve elmozgatni) illetve ha ssl-t akarsz majd alul bepipálni s van certed, akkor a https portja kell a dsmnek ide) username password megadása, többi kihagyása, majd testelhető, ha ok menthető
8.General fülön alul be szoktam pipálni, h auto updateeljen.
Ekkor már használatra kész a sonarr, jöhet a sorozatok felvétele, kezdjük a meglévőkkel:
Series gomb fent, majd add series, import existing series from disk, pathnál kék mappa ikon, majd megadod a tv shows gyökér elérését. Leokézva agyal rajta, majd feldobja a sorozatokat amiket felismer. Alap esetben beállítások szerint ugye monitor futue miatt csak a mostantól kijövő részeket akarja keresni, profile h milyen minőségben keresse neked a részeket, profile nem tudom mi :D + gombbal felveheted őket.
Kicsit a már felvett sorozatok menedzseléséről:
Adott sorozatra rábökve látod majd a seasonjeit s azon belül a részeit. Bal oldalt a zászló azt jelenti, figyeli e azokat a részeket. Ha fekete, amint kijön le fogja tölteni, az átlátszóak nem érdeklik. Ha vmi mégis kéne, rákattintva felveheted a figyelt torrentek közé, s ha megtalálja letölti neked.
Jobb oldalt a státusznál az óra azt jelenti még nem jött ki de majd leszedem, vmilyen 1080p 720ps tag azt jelenti megtalálható a hddden, felkiáltójel pedig azt, h nincs a lemezeden sehol sonarr szerint. Nagyítóval magától megpróbálja neked leszedni, emberfejjel pedig manuálisan láthatod a rarbg által kiköpött torrenteket. Ott jobb oldalt kiírja, miért nem akarja magától leszedni (pl 1080p a megadott kritériumod de csak 720ps az adott torrent, vagy pl beégetett koreai feliratokat taretalmaz ezért nem szedi le auto.)
Calendarnál fent láthatod a múlt s jövőbeli megjelenéseket, ezt egyébként get ical link - url alapján pl google calendarodba is tudod integrálni.
ncoreos figurát kikeresem, privátban beszélgettünk uh hamar meglesz sztem...
A torrent seed természetesen nem törik meg, hiszen a syno shadowcopykat használ :) S a torrent feladatok között is látni fogod, attól függetlenül, hogy áthelyezte már a torrentet.
https://prohardver.hu/tag/eszge100.html?cpt_code=05ca2ce0dc9433ce neki sikerült ncore-al összehozni, de mindjárt idekopizom h mit írt róla, hátha elég neked annyi
Korai volt az öröm :(
Mono nálam is ette a procit, nem tudom, később mi lesz vele, viszont újraindítás után nem indul el a Jackett, rányomok a Run-ra kicsit tölt, majd Stopped az eredmény, és a keresés sem működik Sonarrban (All indexers are unavailable due to failures).
Viszont amíg ment így állítottam be:
Először telepítettem a Jackett-et, beta verzio van fent Synocommunity-n, itt megkerestem az nCore-t, megadtam a felhasználónév jelszót, teszteltem, elsőre csatlakozott. Sonarr-ban, először appon belül frissítettem, majd hozzáadtam a Download Station, aztán pedig Settings > Indexers > Torznab Customs >
Name: nCore, URL-hez bemásoltam a Jackettben kapott URL-t, API-t pedig a Jackett jobb felső sarkából. Ezután nyomtam egy Test gombot itt is, minden okés volt, és kezdhettem is a keresést.
Nálam volt még olyan is, hogy a megosztott mappámból nem tudtam tallózni fájlokat, amit a File Stationben orvosoltam, bepipáltam a sc-medianak adtam Read/Write jogosultságot, és bepipáltam az almappákra érvényességet is, ezután már ez is működött, és így hozzá tudtam adni a meglévő sorozat részeket is.
MAJD:
jackett-et újratelepítve megint megy minden, Sonarr-ban át kell írni az indexer API-ját
a serieseknél felvett sorozatokat keresi, ha felveszed kiválaszthatod h minden rész kell, vagy pl csak a mától kiadott részek kellenek vagy a hiányzóak. Ha egy adott sorozatra mész amit már felvettél, ott láthatod a sötét zászkókból h mit akar leszedni meg ezt állítgatni.
Azonban miután felvetted s pl van is olyan sorozat amihez visszafele bejelöltél letöltendő részeket, magától nem fog instant elindulni, kell neki kis idő, mert nem másodpercenként ellenőrzi a jobokat, hanem pár percenként. ha turelmetlen vagy jobb oldalt az automatic searchcel elindíthatod a keresést rögtön.
itt pl bemutatja.
Ugye a már meglévő sorozataidat be tudod könnyen importálni hozzáadni, nem kell külön végigkeresni, hanem az add existing gombot megnyomva majd a sorozatos mappád kiválasztva a listából gyorsan fel tudod venni a meglevő sorozataid.
"Igen ezekre rájöttem amit nem értek hogy pl rákeresek a mi kis falunk sorozatra ami fent van ncore-on és bithumen-en is akkor azt írja nem talált semmit pedig elvileg az ncore és a bithumen is hozzá van adva. ez vajon miért nem megy?
Felhő
Madwe privát üzenete felho001 számára ÚjVálasz★ Törlés2018-02-28 20:56:27
Madwe
(PH! kedvence)
jacket-tel felvetted indexerre? amugy az van, hogy gyakran angolul teszik fel a magyarokat pl az aranyélet the golden lifeként szedhető ncoreról így.
Azért mert a https://www.thetvdb.com/ adatbázisát használja. Keress rá itt magyarul, pl a mi kis falunkra ad 3 találatot, s innen szedd ki a show id-t. A 3.nál látszik fan art is, ezért azt nézem, annak az idja 323256
Utána amikor sonarrban fel akarod venni, akkor a tvdb: ot kell elé írnod. Azaz a tvdb:323256-ra keresve ki is jön, Our Little Village, rtl klub taggel.
Azaz lehet gyorsabb ha angolul keresel rá címére, hátha kiadja, de ha nem, ahogy fentebb írtam tuti menni fog :D"
https://www.youtube.com/watch?v=5wOe8j-7HiU
A DS beállításainál figyelj arra hogy add meg a mappa elérési útját hogy hová mentsen és az apikat is pontosan másold át ha megvan akkor már látni fogod hogy olyan egyszerű mint a faék.
Felhő

Felhő

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.