Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45451) gyugyo79 válasza z.kiss.z (#45446) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az utolsó képen ne is várd az, hogy ott nincs PS az teljesen normális (szerintem) ami itt lenne azt lehet a PS-be állítani. Direkt felraktam egy virtuális DSM -be, hogy megnézzem ott nálam sem volt ebben a listában.

Írj Synomnak ha más nem ír valami okosat mert tippem sincs több. De szerintem a jogosultság problémát elégé kizártad már így .

[ Szerkesztve ]

(#45452) MrCsiT válasza z.kiss.z (#45446) üzenetére


MrCsiT
addikt

Szia!

1., A photo station azért nem jelenik ott meg, mert - mint írták is előttem - az ahhoz való hozzáférést a photo felületre adminként belépve tudod módosítani. Marhaság, de ez van.

2., menj el a vezérlőpult/Indexelési szolgáltatás-hoz, és ott állítsd be, hogy miket indexeljen: konkrétan, állítsd utána a mappát, amiben a fotóid vannak.. ha végzett az indexeléssel - akár napok is lehet, gyengusz nas és 40.000 fotó esetén, de EGYSZER be fogja fejezni xD

3., hozz létre egy felhasználót mondjuk "fotozos" néven. NEKI adj jogot a Photo station-re, írás/olvasást user jogoknál.

DS photo app-ban hivatkozd meg a nascimed, (talán a DSM portszámmal együtt ha jól emlékszem), amin eléred (enyimnas.synology.me:5000 mondjuk) add meg a fotozos felhasználót, és a jelszavát. Ha már csináltál tanúsítványt, pipáld ki a https-t. Ha nem, ne.

Ezzel be kellene tudnod lépni.

ennyi akár elég is lehetne.

Írd meg, mi lett?

* a fenti "talán"-os részt azért írtam, mert épp ma töröltem le a Photo station-t, miután rendszerbe állt nálam a Moments app.

A Moments-ről:
Pár dologért lapáttal kergetném a T.fejlesztőt, és lefogadom, hogy a felmenője is erősen csuklik:
1., nem lehet a foto backup résznél megadni, hogy milyen mappába töltsön fel mint a Photo Station-nél, így pl. mobilról, a kis "drága" alapértelmezetten a usered/drive/moments/mobile/mobile típusa/napi dátum mappába másolgatja fel a képeket.
OK: Ha van 6 mobilom a családba, amiről mentenék, akkor az első szélütést akkor kapom, amikor meg kell keressek egy-egy képet fájl szinten;
..a másodikat meg akkor, amikor rájöttem, hogy a feltöltött képeket ugye 2 kategória szerint lehet megtekinteni, úgy mint "Saját Fényképtár" VAGY "Megosztott fényképtár" .. tehát VAGY ..azaz, ha feltöltök egy új képet, akkor
- meg kell várjam, hogy feltöltse,
- meg kell keresnem a saját fényképtárban
- meg kell osztanom a családtagjaimmal ahhoz, hogy a mindenki telefonján alapértelmezettre állított megosztott fényképtár-ban látszódjék.

Mivel jelenleg nincsen egymás elől titkolós fotónk, így épp a fenti macerát nem szeretném végigkattintgatni, pláne nem 10-15 új kép esetén, ezért a Moments Photo Backup-ját én tiltottam, és a DS File-nak a Photo Backup funkciójával töltöm fel a képeket, abba a mappába, amibe én szeretném. még nem tudom, de azért vélem, hogy a moments rádöbben majd, hogy van új kép 1-1 mappában, és azokat indexelni is fogja.
Amúgy a Moments arcfelismerése, illetve hely és tárgyak szerinti rendezése jópofa, az tetszik..

Ha valaki tudja ennél ügyesebben használni a Moments-t, amivel végül is még csak ismerkedek, kérem, ossza meg tapasztalatát - előre is köszönöm :)

akela91 45447: ha a NAS-odra létezik a Plex médialejátszó, próbáld meg azt feltelepíteni, és azzal küldeni a műsort a TV-re: szerintem okosabb az alap Syno médiaszervernél az az app. Egyetlen titka van, hogy telepítés után a beállításoknál meg kell adni, hogy a TV IP-je azonosítás nélkül csatlakozhasson a Plex szerverhez.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#45453) MrCsiT válasza MrCsiT (#45452) üzenetére


MrCsiT
addikt

Lemaradt a Moments-re átállással kapcsolatban: annak ellenére, hogy az indexelés már lefutott (sőt, közben kicsit módosítottam is az indexelt fájlok körén, mert a fotók mellett a photo mappában lévő videókat is felvettem, hogy legyenek indexelve), a Moments alkalmazás a 716+ NAS prociját jelenleg 2 nap 10 órája kb. 85-90%-ban hajtja folyamatosan - most épp a synophoto-concept folyamat - szóval aki át akar állni Moments-re, és van 30-40.000 képe és videója, az számítson rá, hogy nem 10 perc alatt lesz meg a végeredmény. :N

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#45454) bb.bocs


bb.bocs
őstag

sziasztok,ds218+ nas: néha csinál olyat hogy lekapcsolódik hálózatról, majd csak úgy tudom újraindítani ha kihúzom...
ma simán csak újraindítottam, és közölte hogy nincsenek megosztott mappák, hozzak létre egyet.
konkrétan semmim nem látszik! mi a szösz történt? logban nincsen semmi extra,valamiért usb copyzni akart... a vinyónak elvileg nincsen baja... a nas nemrég lett vásárolva. :( a gépen a mappákt látom kivéve a home meghajtót, de a homes meghajtot viszont látom... totál logikátlan nekem hogy mi folyik itt.

[ Szerkesztve ]

(#45455) AMDPista


AMDPista
tag

Sziasztok,

A következő a problémám:
Van egy ds215j nasom. Eddig minden működött. Össze van kötve a TV-vel, laptopról hálózaton belül és kívül be tudtam lépni, telefonnal is ment (ds photo, ds file).

Felkínálta az új szoftvert, frissítettem és azóta, csak a TV-n tudok filmet nézni. Laptoppal és telefonnal nem tudok belépni. Nem találja a nas-t?

Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?

(#45456) MrCsiT válasza bb.bocs (#45454) üzenetére


MrCsiT
addikt

Azért a tároláskezelőt is kérdezd meg, hogy gyakorlatilag mit gondol a vinyóról? :F

A NAS-nak a helyi hálódban fix IP címe van?
Ugye, 2 módon lehet:
1., a NAS-on magán beállítod a fix IP-t;
2., a NAS-t DHCP-n hagyod, de megnézed a NAS-ban a hálókártya MAC címét, és MAC alapú hozzárendeléssel a DHCP-t osztó routeredben adod meg fixen, hogy a NAS-nak mindig ugyanazt a címet ossza ki.

Így elvileg csak akkor tűnik el a hálózatról, ha maga a hálózat se jó.. avagy, még azt nézheted meg, hogy esetleg hibernálásba lemegy-e a HDD az alacsony használat miatt, mert akkor lassulhat az elérés (bár a NAS-nak magának gondolom csak van annyi "esze", hogy felkeltse, ha kérés érkezik a NAS felé? :F )

AMDPista: vélem, hogy QuickConnect-et használsz a távoli elérésre. Keresd meg a DSM menüben, vedd ki a pipát az engedélyezés elől, alkalmazd, majd tedd vissza, és alkalmazd: ki volt tárgyalva a topicban visszább, hogy a QuickConnect elérést elrontja a frissítés. Írd meg, hogy jó lett-e így?

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#45457) -Maujuri- válasza AMDPista (#45455) üzenetére

Frissítés után a QuickConnect - et újra engedélyezni kell. Nas/QuickConnect
Ohh már válaszoltak. Bocs az off ért

[ Szerkesztve ]

(#45458) bb.bocs válasza MrCsiT (#45456) üzenetére


bb.bocs
őstag

tároláskezelő azt mondja jól van a vinyó. a nason van fix ip. most újraindítás után felált a rendszer látom a nason is más a megosztásokat ,és a gépen is. egy kivételével. A download staation közli mindenre hogy a célmappa nem létezik, a home mappát nem látom ... eltűnt.(helyette a homesba van a letöltések mappa,itt lehet én bénáztam most.)
a nas 0-24ben megy, nem hibernál.
a hálózat teelkomos,még arra tudok gondolni hogy van egy switcem, és az kavar be.

[ Szerkesztve ]

(#45459) AMDPista válasza -Maujuri- (#45457) üzenetére


AMDPista
tag

de nem tudok belépni sehogy
még hálózaton belül sem tudok belépni

[ Szerkesztve ]

(#45460) MrCsiT válasza Csabroncka (#43627) üzenetére


MrCsiT
addikt

A MailPlus-ra keresve találtam meg a hsz-t amire válaszolok, és nem mindennel értek egyet:

Az jogos, hogy van költsége annak, ha saját levelező szervert akar valaki, hiszen a domain nevet nem fogja megúszni, így arra fizetnie kell.
A többi gondolatra az enyémek az alábbiak:

"ha elszáll valami oknál fogva a NAS, NET...stb, akkor huss az ezalatt küldött levelek elvesznek az éterben." -az jogos, hogy ha a NAS nem érhető el, akkor nem fognak tudni levelet küldeni; Kicsit más a helyzet, amennyiben azonos hálózatból akarnak küldeni: ha a NAS maga elérhető, csak a nettel van gond, akkor azért a levelező szerver lesz annyira okos, hogy később újraküldi a leveleket. Ha pedig nincs net, akkor a gmail-t vagy egyéb bérelt szolgáltatást sem fog tudni használni, hiszen azt sem fogja elérni.

fizess elő egy külső domain és levelező szerver szolgáltatóra - szerintem azért akar valaki a saját NAS eszközén levelező szervert készíteni, hogy
A, a levelei ne egy idegen szervezet és rendszergazda kénye-kedvének legyen kitéve, ahol fogalma sincs arról sem, hogy
- a szervezet milyen biztonsági szinten tartja a környezetét;
- mikor lesz olyan probléma, ami miatt a fiókja elérhetetlenné válik és ezáltal akár bukja a komplett levelezését(ok, ha pop3-al kéri le, akkor a korábbi leveleit nem veszíti el );
B, olcsóbb legyen - hiszen a NAS már megvan - mint egy külön díjas levelező szolgáltatás.

"Magánszemélyként szerintem egyébként legjobb a gmail......" - a Google ASZF-ben amit elfogadsz a regisztráláskor, korlátlan hozzáférést adsz az összes google szerveren tárolt adathoz a Google-nek, beleértve azt is, hogy átadhatja 3. félnek a tárolt fájljaidat és leveleidet a külön megkérdezésed nélkül. Persze, mivel elvileg egy magánszemély nem levelezik olyasmiről, amit ne kaphatna meg ország-világ, így ez gondolom nem probléma: :N

"Amikor feltölt, beküld, tárol, elküld vagy fogad tartalmakat a Szolgáltatásainkba vagy azokon keresztül, világszerte érvényes engedélyt ad a Google-nak (és a Google-lal együttműködőknek) az ilyen tartalmak felhasználására, hosztolására, tárolására, reprodukálására, módosítására, származékos művek létrehozására (így olyan művekre, amelyek fordítás, adaptálás vagy más módon történő módosítás eredményeképpen jöttek létre annak érdekében, hogy az Ön tartalma jobban megfeleljen a Szolgáltatásainkkal történő használatnak), megosztására, közzétételére, nyilvános előadására, nyilvános megjelenítésére és terjesztésére. Az ebben az engedélyben biztosított jogok korlátozottak: a Szolgáltatásaink üzemeltetésére, hirdetésére és javítására, illetve új Szolgáltatások fejlesztésére vonatkoznak."

Persze, ezt ugye csak a szolgáltatásaik javítása miatt teszik, tehát akkor már szinte oda sem adják. :DDD

bb.bocs: ha másik userrel lépsz be a Download Stationbe, akkor szokott feljönni ez a nincs célmappa üzenet. Több ötletem sajnos nemigen van.

AMDPista: én megnézném a routerben, hogy egyáltalán a NAS kap-e, és milyen IP címet? Az nem normális, ha belső hálón sem éred el. Ha ez nem segít, keress rá googleben a Synology Assistant-ra, elvileg az az alkalmazás ha használod, megtalálja a hálózaton a NAS-odat.. Majd írj, mi lett.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#45461) AMDPista válasza MrCsiT (#45460) üzenetére


AMDPista
tag

bocsi, de nem értek nagyon hozzá

hogy tudom megnézni?

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#45462) AMDPista válasza MrCsiT (#45460) üzenetére


AMDPista
tag

synology assistant-tal megnéztem, van ip cím

(#45463) AMDPista válasza MrCsiT (#45460) üzenetére


AMDPista
tag

sikerült

otthoni hálózatról és quickconnect-tel is be tudok lépni

viszont beírom a NAS ip címét és nem talál semmmit

[ Szerkesztve ]

(#45464) Dolphine


Dolphine
addikt

Sziasztok!

Akinek a frissítés után újra kellett engedélyezni a QuickConnectet, azoknak melyik firmware került a NAS-ra?
Nekem a 6.2.1-23824, de nem kellett semmit újraengedélyeznem, működik.

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#45465) Czimby


Czimby
addikt

Leellenőriznétek jól van-e beállítva az NFS megosztás, mert a kis kínai S905X boxom LE-vel nem tudom rávenni, hogy lássa a filmeket.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#45466) kerlac


kerlac
senior tag

Sziasztok!

Syn. NAS-on keresztül szoktam töltögetni, de egyik napról a másikra hiba olvasom be neki a torrent fájlt, nem indul el sehogy sem a letöltés. néztem a hálózati védelmet, mindent próbáltam, de sehogy sem indul. Van vmi ötletetek mit állítsak vagy mi lehet a baj?

köszönöm

(#45467) bb.bocs


bb.bocs
őstag

tudtok vlmimegoldást arra hogy pl ey program amit felettem, ha újrahúzom a nast, ne kelljen újrahúzni mindent beállítani stb hanem simán visszamásolom vagy vlmi és minden megy ugyanúgy? ( backup)

(#45468) -Maujuri- válasza Dolphine (#45464) üzenetére

DSM 6.2.1-23824

(#45469) Mezga Aladár válasza Czimby (#45465) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Root leképzése guest.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#45470) Borisz76


Borisz76
veterán

Korábbi HSZ alapján csináltam :

Dockerben a nyilvántartásban rákeresel arra hogy speedtest, majd a legelső a tianon/speedtest.
Ezt letöltöd, majd bekerül a kép-ek közé, ahol indítod, adsz neki egy nevet, én a Speedtest.net-et adtam neki. Ha itt készen vagy, akkor bekerül a tárolók közé, ahonnan akár ki is rakhatod a főképernyőre.
A főképernyőn megnyitod, majd ott Indítás, és vársz hogy leálljon, mert a mérés végén leáll. Utána már láthatod az eredményt a tároló naplójában napi bontásban.
Így lehet kicsit zavaros, de egyébként nagyon egyszerű.

De hibaüzenettel leáll :

Restart sem javított a helyzeten.
Valamint a másik NAS is ugyanígy hibaüzenetet dob és ott sem javult restart után.

Mit ronthattam el ?

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#45471) Bence008


Bence008
tag

Üdv!

Egyszerűen nem találok megoldást egy nevetséges problémára. Adott egy DS118, amire USB-n csatlakoznak eszközök (tuner, kártyaolvasó, meghajtó). Bedugom, felismeri, működnek. Aztán újraindítom a NAS-t és utána nem lát semmit. Kihúzom-bedugom az USB csatlakozókat és azonnal újra látja őket. És ez minden újraindításnál így megy. Amíg nem húzom ki és dugom be újra, addig nem észleli őket. Nagyon idegesítő, mert nem tudok folyton a NAS-hoz rohangálni újraindítás, frissítés, áramszünet után, hogy kihúzzam-bedugjam az USB-s eszközöket. Mi lehet a megoldás? Telepítsem újra a rendszert? Vegyek USB hubot és próbáljam azon keresztül csatlakoztatni őket? Jelentsem, mint bug? Küldjem szervizbe? Lassan azon gondolkodom, hogy 4 hét használat után eladom és veszek még egy 218+-t, azon sose volt ilyen problémám.

[ Szerkesztve ]

(#45472) Sanya válasza Borisz76 (#45470) üzenetére


Sanya
nagyúr

Semmit. Így kell működnie. A tulajdonságokon van egy napló fül ott lesz az eredmény. Amíg fut, addig mér. Ha leállt, akkor ott az eredmény.

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#45473) gyugyo79 válasza Borisz76 (#45470) üzenetére


gyugyo79
addikt

A Dockerben. Tárolóknál kiválasztod a tárolót tianon/speedtest vagy ami nevet adtál neki. Részletek gomb és az ablakban ami feljön ott a napló.

(#45474) Zolee11


Zolee11
senior tag

Sziasztok!
A transmission-be nem tudok minden eszközről bejelentkezni. Egy új eszközön vettem észre, hogy nem enged belépni. Míg az asztali gépen, a Transgui működik, a webes felület már nem. Programot, NAS-t újraindítottam, túrtam a jogokat, felhasználóknak jogot adtam magához a programhoz, semmi nem segít.
Mi a rákfene történt? Mi az, hogy egyik kliensben még működik, másikban nem mert nem azonosított felhasználó!? Hát mindjárt meglocsolom egy vödör sós vízzel...
Nagyon nincs kedvem újratelepíteni, de ha muszáj, akkor azt hiszem elköszönök ettől a torrent klienstől.
Valaki találkozott már hasonlóval?

no brain, no problem

(#45475) Borisz76


Borisz76
veterán


Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#45476) Dolphine válasza -Maujuri- (#45468) üzenetére


Dolphine
addikt

Akkor ugyanaz, mint nálam. :K

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#45477) Elar


Elar
senior tag

Sziasztok
218+
Ugye van olyan opció h ne az egész HDDt tükrözzem, hanem csak bizonyos mappákat, partíciókat?

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#45478) Delfi


Delfi
tag

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani nekem, hogy hol érem el azt a beállítást, amiben az adott kötet hely elfogyásának a riasztása van? Kicsit zavaró, hogy még van 300 giga szabad hely, de már bombáz azzal, hogy kevés a hely. :)
Ezzel összefüggésben, arra emlékszem, hogy amikor létrehoztam, akkor megkérdezte, hogy legyen-e recycled mappa és csak az admin kezelje, viszont nem látom hol tudnám ezt megtenni. Total commanderben ha felcsatolom a kötetet akkor látom, bele is tudok nyitni, de természetesen nem innen szeretném törölni, hanem a NAS környezetben, hogy semmi kavarodás se legyen belőle.
DSM 6.2.1-23824 van most fent.

(#45479) bb.bocs válasza Elar (#45477) üzenetére


bb.bocs
őstag

Na ez engem is baromira érdekelne. Szinte mindent tukroznek mappákat beállításokat ha lehet kivéve pár mappat.

[ Szerkesztve ]

(#45480) Delfi válasza Elar (#45477) üzenetére


Delfi
tag

Szerintem erre a rsync tökéletes. Intelligencs fórumtárs írt ezzel kapcsolatosan pár éve:
[link]

(#45481) e90lci válasza Zolee11 (#45474) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
A port beállítás rendesen van beállítva az új eszközben?

(#45482) Zolee11 válasza e90lci (#45481) üzenetére


Zolee11
senior tag

Sajnos semmi nem segített. Törölnöm kellett a programot és újra telepíteni. Korábban évekig működött hiba nélkül, most 2 hónapja vettem uj Syno-t, eddig ment el hiba nélkül. Ráadásul elég komoly hiba. 401: Unauthorised user.
Ugyanazon gépen a GUI működött, a webes felület már nem. Egy új gépen szerettem volna belépni, ott egyik sem működött... Erősen elgondolkodtam a Deluge-n, de adtam még egy esélyt a múltra való tekintettel. :)
Persze a portokra figyeltem, egyértelmű volt a probléma, csak azt nem értem ilyenkor mi sérülhetett... Illetve ha sérült a config fájl, akkor miért működött részlegesen? Elvileg akkor sehol nem kellett volna tudnom bejelentkezni... Generál azonosító kulcsokat a gépekhez, alkalmazásokhoz? Hát elég érdekes.

no brain, no problem

(#45483) e90lci válasza Zolee11 (#45482) üzenetére


e90lci
senior tag

Hát akkor ez rejtélyes mi lehet vele a gond,nálam működik rendesen minden platformon DSM 6.2.1 el.A delugét én is tesztelgettem vagy 2 napig aztán leszedtem.Valamiért az ncore ra nem akart feltölteni,a többi oldallal nem volt gondja.

(#45484) dmc


dmc
aktív tag

Sziasztok!
218play em van és frissítés előtt ha rádugtam az usb t akkor szépen látszódót is tudtam vele mindent csinálni .
Most rádugtam az usb t és nem látja .Ugyan az az eszköz ugyanabba a portba.
Vagyis látja de mégse.Mint a képen látszik megjelenik de a fájlok között nem.
Merre keresgéljek? Vagy mit nézzek még meg?
Előre is köszi a választ

[ Szerkesztve ]

(#45485) Zolee11 válasza e90lci (#45483) üzenetére


Zolee11
senior tag

Most már mind1, annyira nem akartam belemélyülni, hogy elkezdjek kotorászni a program fájljai közt, és belemélyülni a program működésébe. Btrfs-re váltás miatt, úgyis teljes újratelepítés volt 2 hónapja, 2 hónap statisztikai adatait buktam el, nem érdekes. :) Újratelepítés után működik szépen.
ncore-ra alapvetően nehéz seedelni, gondolom a sok seeder miatt, azt évek óta látom, hogy oda nehezebben lehet visszaosztani szinte bármit, és bármilyen programmal.

dmc: Nem sérült meg a fájlrendszer egyik lecsatlakoztatásnál? Mentsd le az adatokat róla, amennyiben más gépen le tudod, formázd le újra, adatok vissza és próba. :)

[ Szerkesztve ]

no brain, no problem

(#45486) dmc válasza Zolee11 (#45485) üzenetére


dmc
aktív tag

A rádugott usb ről mentsek le mindent?

(#45487) z.kiss.z válasza MrCsiT (#45452) üzenetére


z.kiss.z
csendes tag

Szia MrCsiT!

1. Photo stationban jók a hozzáférési jogosultságok. Akinél kell ott az állapotnál az Engedélyezve szerepel a sajátadminnál meg az adminisztrátor mező ki van pipálva

2. Az indexelést már korábban megcsináltam, mert én is gondoltam rá, de nem segített.

3. Az új felhasználó létrehozása viszont jó ötlet. Vagyis elsőre annak tűnt. Megcsináltam és az eredményt sejtheted. Ugyanúgy nem enged belépni.

viszont az ötleted adott egy új ötletet. Feltelepítettem a DS Photot egy olyan telefonra amin korábban még nem volt fenn és megpróbáltam belépni. A végeredmény kísértetiesen hasonlít az előző két pontban leírtakhoz. :(

Azért nem adom fel. Írok még a synology supportnak. Hátha mondanak valamit. Ha sikerül megoldani, akkor megírom.

A segítséget és az ötleteket pedig köszönöm. Hálám örökké üldözni fog! :)

(#45488) z.kiss.z válasza gyugyo79 (#45451) üzenetére


z.kiss.z
csendes tag

Igen, én is arra jutottam, hogy írok nekik.
nekem még mindig az a gyanúm, hogy az appban van valami bug.
Még egyszer köszi a segítséget!

(#45489) Zolee11 válasza dmc (#45486) üzenetére


Zolee11
senior tag

Igen, már ha le tudod más géppel (asztali, noti, stb.) Mivel ugye a formázás töröl minden adatot, de ha nincsenek rajta fontos adtok, akkor nem kell... csak formázd le újra, esetleg újra is lehet particionálni, de azért csak nincs akkora baj. HDSentinel-el érdemes ránézni a lemezre.

no brain, no problem

(#45490) dmc válasza Zolee11 (#45489) üzenetére


dmc
aktív tag

Én is arra gondoltam mert a NAS rol nem igazán tudnám lementeni a dolgokat :D
Köszi megpróbálom.

(#45491) e90lci válasza Zolee11 (#45485) üzenetére


e90lci
senior tag

"ncore-ra alapvetően nehéz seedelni, gondolom a sok seeder miatt, azt évek óta látom, hogy oda nehezebben lehet visszaosztani szinte bármit, és bármilyen programmal."

Nálam valami más gond van.A Transmission tölt vissza szépen,pedig csak 120/10 es netem van.Valami beállítási gond van a Delugéval nálam,vagy csak az ncore nem szereti.Nyílt trackerre szépen vissza is töltött mindent gyorsan.Ezért nem értem.pedig csak TCP port volt engedve UDP nem.Nem tudom,hogy kellene e az ncore-hoz.

(#45492) zengoe


zengoe
csendes tag

Üdvözlök Mindenkit!
Szeretném megkérdezni, hogy mit szóltok a következőhöz:
Az eddig megkérdezett és választ adó boltokban a DS918+ 8GB-os NAS-t megdöbbenésemre nem Synology (D3NS1866L-4G – ára 26900 Ft) memóriával árulják és ezt a tényt nem tüntetik fel honlapjukon. (Egészen pontosan 4GB-os konfigurációt rendel a forgalmazó és ő rakja bele a plusz 4GB RAM-ot, amely nem Synology által megjelölt, tehát az egyik RAM Synology, a másik nem).
Synology kompatibilitási listájában egyedül a D3NS1866L-4G jelzésű saját memória szerepel.
A forgalmazó által belerakott memória pl. Hyperx HX318LS11IBK (1866MHz CL11) ára kb.11000 Ft. 4GB-os DS918+ konfiguráció ára kb. 195000 Ft, míg 8GB-os Hyperx 4GB RAM-mal 215000 Ft. Így a plusz 4GB 20000 Ft különbözetet ad.
Szerintetek korrekt dolog ez? Elfogadható? Szerintem nem. (Én vagyok kukacos, hogy ezen fennakadok, vagy szerintetek is ez felháborító.)

[ Szerkesztve ]

(#45493) toth_janika


toth_janika
őstag

Sziasztok,
Tudom, hogy már kérdeztem, de nem tudom mit csináljak... A DS Get-be, ha beteszek egy torrent fájlt az androidos kliensben, akkor waiting státuszba kerül, és nem vált át... Már letöröltem és újratelepítettem a DG Get-et, de továbbra is ezt csinálja... Mit kezdjek vele?

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#45494) Borisz76 válasza zengoe (#45492) üzenetére


Borisz76
veterán

Feleslegesen ne adj érte lóvét ha olcsóbban is megoldható a bővítés.

Én ilyen párost dobtam a sajátomba.
Az eredeti modult kivettem....valahol a szekrény gyomrában van.

Gyorsítótárnak használja ki a memória többségét....

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#45495) zengoe válasza Borisz76 (#45494) üzenetére


zengoe
csendes tag

Köszönöm a válaszod. Ha jól látom ez 16GB-nyi memória. A leírás szerint a processzor csak 8GB-ot támogat. Hogy van ez? Nem egészen értem. Miért jobb egyébként, miben lehet észrevenni a 16GB memória mennyiséget? Általában gyorsabb lesz? Vagy csak bizonyos dolgok (pl. virtualizáció)? Gyorsítótárra az M.2 ssd nem jobb?

(#45496) Borisz76 válasza zengoe (#45495) üzenetére


Borisz76
veterán

Virtuális gépnek jól jöhet.
Torrentezésnél is jól jön mint látható a 2. képen.

Ugyanaz mint PC esetében. Minél több annál jobb :)
De elmegy az alap 4 GB memóriával is minden.
Ez csak egy kis tuning.....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#45497) Mezga Aladár válasza Borisz76 (#45496) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Torrentezésnél is jól jön mint látható a 2. képen.
:F

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#45498) kgymac válasza Mezga Aladár (#45497) üzenetére


kgymac
őstag

2. linken lévő kép

(#45499) Zsmester89


Zsmester89
őstag

Ma beüzemeltem a 218play-t. Ami érdekes számomra, hogy a download station-t használva tökéletesen jönnek a torrentek, viszont visszafelé semmi nem megy. Az upnp-t engedélyeztem, de semmi. Esetleg valami megoldás? (közben átfutom még egyszer az összefoglalót, de nem emlékszem ilyenre)

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#45500) zengoe válasza Borisz76 (#45496) üzenetére


zengoe
csendes tag

Köszönöm.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.