Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel2121
senior tag
Sziasztok egy Superb 1,5TSI dsg-vel 2018-as évjárat 102.000km-rel az árát figyelmenkìvül hagyva ajánlott lehet? Dsg-vel nem lesz gáz mostanában,ez már 7sebességes ugye?
-
Kneeßy
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Golf4 1.9PD AJM 2000évj manuális 6-os váltóval (DRW).
Olyan kérdésem lenne hogy a váltó felőli féltengelycsukló 28 vagy 33 fogszámos lenne?Köszönöm előre is a segítséget. (nem találtam robbantott ábrát a féltengelyekről)
-
mario1012
tag
válasz daniel2121 #209804 üzenetére
Köszönöm.
Egy magánszemélytől vettem, hahu-n keresgéltem, mindenféle kereső, szűrő értesítés be volt állítva, plusz napi szinten többször néztem a keresett modelleket (Octi, Superb, Passat, Golf, Leon, Audi is volt) és amint felkerült egy szimpatikus darab már hívtam is. -
molnarpeter
nagyúr
válasz daniel2121 #209804 üzenetére
Eurofleet, CarNext
-
Qru
MODERÁTOR
válasz daniel2121 #209803 üzenetére
7 sebességes de az 1.4-nél szárazkuplungos, ami kerülendő.
#nincsbennetarcsi
-
TrollBalint
addikt
válasz mario1012 #209793 üzenetére
Gratula, bár eddig nem sokat mentem vele, de én csak dícsérni tudom. Nekünk is ilyen lett durván egy hónapja. Nekem az automatát még szoknom kell, legalábbis, ha dombon vagy lejtőn megyek, mindig attól tartok, hogy ha lassítanom kell, vagy megállni, akkor a kuplungot nyírom. (parkolóházba meg át szoktam rakni manual 1-be)
Nem is rémlett, hogy ilyen jól néz ki az óracsoport Miénkbe digitális van.
Pont a hétvégén, mikor itt volt haver, megmutattam neki, mit tud a kicsi kocsi, tetszett neki is És mások szerint is is nagyon kényelmes az ülése, ha jól látom a tiédbe is olyan van, csak talán a színe más.Qru + rbalint: Repülő kilőve, vonaton gondolkodtunk, de azzal úgy vagyok, hogy egyrészt időre kell ott lenni mindenhol (bár ott is úgy mennénk, hogy 1-1 napot eltölteni valahol útközben, és akkor tuti nem késsük le a csatlakozást) Viszont, akkor az már "rosszabb", mint az autó, mert nem tudsz akárhol megállni, ha van valami, nem akkor indulsz, amikor akarsz (bár nagy élmény, mert vonatozni amúgy szeretünk, főleg én ) Ausztriába viszont tuti azzal mennénk, Railjet-tel, az nagy mániám
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
mario1012
tag
válasz Mágus2 #209811 üzenetére
Köszönöm.
Igen, megvan még a Passat is. Egyelőre az a hétköznapi szaladgálós, legtöbbet használt autó.TrollBalint: Köszi. Olvastam a vásárlási meneted az autós topikban, hasonló kategóriában keresgéltünk. A Te hsz-ed volt ami adott egy állapotleírást egy hirdetett Superbnél ami jónak ígérkezett és megnézted. Nálam is parkolóban volt és már az indulást tervezgettem amikor olvastam a tapasztalataid. Így nem utaztam át az egész országot miatta. (Valamivel több mint 400 km lett volna csak az odaút.)
Végül örülök, hogy szembejött ez az Octavia és ez lett. Nagyon tetszik.Van pár apróság, egy motortér kozmetika ráfér majd, illetve a motorháztetőn gyűjtött pár kavicsfelverődést a pályázás során, azt szeretném fényeztetni és védőfóliát rakatni rá a későbbiek során.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TrollBalint #209810 üzenetére
Volt, hogy Münchenbe vonattal mentünk ki és autóval jöttünk haza. Durva, hogy ugyanannyi volt a menetidő...
#nincsbennetarcsi
-
TrollBalint
addikt
válasz mario1012 #209812 üzenetére
Akkor már volt értelme elmennünk Superb-ért azért is akartam gyorsan menni, mert túl jó áron volt és sejtettem, hogy más is kinézte. Valahogy éreztem, hogy az a hirdetés vonza a "parkoló"-t
Maga az autó nekem is nagyon bejön, pedig keresgélés közben, sőt még vásárlásnál is úgy voltam vele, hogy ez mégis "csak egy" Octavia, nem is tetszik, nem is Superb De örülök, hogy végül megvettük.Qru: Egyelőre még nem tuti, hogy hova is szeretnénk menni és mivel. Leginkább tengerpartra, de ezt még ki ötöljük-hatoljuk. Ha kocsival megyünk, úgy fogok élménybeszámolót tartani. Sőt, a 2 hét múlvai Szlovén autós nyaralásról is tuti Erről jut eszembe, ki hol szokott kötni biztosítás a külföldi utakra? Lassan el kellene kezdenem intézni.
-
Qru
MODERÁTOR
-
szabzoltan1
tag
Sziasztok.
Tudtok ajánlani valamit a fényezésre.
A b7es passatomon megégetf a lakk pár helyen és engem nagyon zavar.
Voltam vele fényezőnél, de sajnos a polir nem opció.
Az előző gazdája foliázva használta, le lett szedve rolla a folia, de sajnos 1 év alatt tönkrement a festés ezért átmenetileg gondolkodom valami vaxon vagy olyan megoldást keresek, hogy ismét büszkén tudjak beleülni.
Köszönöm -
veterán
válasz TrollBalint #209814 üzenetére
Régen olvastam már a Revolut topikot, de úgy rémlik, ott aktív vagy. Ha van Metal csomagod, akkor az bőven elég mindenre (még bérautó biztosításra is).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz szabzoltan1 #209816 üzenetére
Lakk hibára a fényezés a megoldás sajnos. Autó csere gyanúsan olcsóbb.
-
szabzoltan1
tag
válasz molnarpeter #209818 üzenetére
Gondoltam az ato cserén is, de szeretem az autot.
A festés elméletileg meg atudom oldani olcson, de az idén már nem lesz belőle semmi.
Adunk még egy nyarat neki, hogy mennyire megy tönkre.
Csak gondoltam hátha van valami átmeneti megoldás. -
macilaci78
nagyúr
Néztem, de csak max 10 éves autóval foglalkoznak.
A korábbi szomszéd biztosítási alkusz elhunyt tavaly. Tavasszal hívott az utódja, aki átveszi az állományát. Őt tornáztattam meg, hogy az 1999-es kocsira tud-e valamilyen utasbiztosítást, amibe be lehetne vonni. Azt mondta 3 munkanap után, hogy max 20 évesig.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #209820 üzenetére
Nem csoda, olyan öreg autóra már senki nem mer biztosítást kötni, egyszerűen túl nagy a rizikó. De neki nem egy 1999-es autója van szerencsére.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz daniel2121 #209821 üzenetére
Akkor is száraz dsg van benne, 250 Nm-ig az olcsóbb/szarabb DSG-t adják.
#nincsbennetarcsi
-
-
macilaci78
nagyúr
Neki nem, de
nekemfeleségemnek igen. Persze nem várható, hogy megállna a technika, de a biztosításra kifizetett összeg is legjobb akkor, ha kútba dobott pénz.
Mindegy, szívesen fogadtam volna egy biztosítóval, hogy egy 1700 km-es szlovéniai túrán tönkremegy a kocsi. Mondjuk 10k értékben, 1:30 odds-szal.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
gabor9991
őstag
válasz macilaci78 #209820 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #209825 üzenetére
Barmi elojohet, meg egy uj(abb) autonal is az az igazsag.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz daniel2121 #209827 üzenetére
Eleg sokat elmennek mielott megkotlanak (hasznalatfuggo), altalaban ez mar a 2. vagy a 3. tulaj gondja lesz.
#nincsbennetarcsi
-
addikt
válasz rasotamas #192706 üzenetére
Meg mindig teleszkóp. Anno utángyártott lett véve (pedig bitpork megmondta, hogy ne).
Azóta az tönkrement. Most gyári lett beletéve, de ezzel is hangosan csukódik le a végén a csomagtér ajtó (pont, mint az után gyártottal). Direkt összenéztem a cikkszámokat, amiket rasotamas kollégától kaptam.
Picit más lett.
Jobb oldal
GERMANY SBO
ЗАF 827 550 A 01S
410604 0460N 341/21 BD 06Bal oldal
GERMANY SBO
ЗАF 827 550 A 01S
410604 0460N 341/21 BD 06Felfigyeltem arra, hogy egyforma nincs eltérés mint rasotamas esetében (erről azt fejtettük meg, hogy jobbos és balos vélhetően az eltérés oka).
Nem tudom ki, de valaki írta, hogy az enyémhez 2 fajtát listáz a gyártó és nagyon figyeljek, mert az egyik nem lesz jó. Sajnos nem találom ezt a posztot az előzményekben. Tud nekem valaki segíteni, hogy milyet kellene vennem pontosan, hogy újra finom csukódjon be a csomagtér ajtó és ne kelljen nekem kézzel csillapítanom
Eddig megcsináltam magam kézzel, kibírtam. Mostanában feleségem i használja és esélytelen, hogy ő is csillapítsa a kezével. Engem meg már idegesít annyira, hogy ha megvan a megoldás, akkor eladom használtam a mostani teleszkópokat és megveszem a tényleg bele valót
Szerk
rasotamas: amikor vettem, jól működött hidegben és melegben egyaránt (nem állítom, hogy nem volt különbség a kettő között, de most nagyon más).[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Theodorci
tag
Sziasztok!
Céges autót egymás között cserélve kaptunk nyaralásra egy octavia kombit (2019). Kiderült hogy egy ideje rosszalkodik a központi zár, elvileg bukkanóktól ki-be kapcsolt. Emellett most észrevettük, hogy bezáráskor a vezetőoldali ajtó nem záródik..(ez most lett észlelve először..). Sajnos ezekről most szereztünk tudomást, ha szervíz lenne akkor ugrik a nyaralás.( ráadásul eddig sem véletlen, hanem a drágaság miatt nem cseréltették a kp-i zárat )Valaki találkozott hasonló problémával? Helpme
-
-
Lacess
tag
válasz Theodorci #209832 üzenetére
"a drágaság miatt nem cseréltették a kp-i zárat" egy 2019-es autóban?
Nem is értem. Az még simán garis lehet, vagy volt még akkor, mikor elkezdett rosszalkodni. Egy fillérbe sem került volna. Na majd most fog...99% hogy a zár romlott el. Nagy csodát nem tudsz vele tenni. Nyilván nyitott ajtóval nem vicces otthagyni bárhol az autót, ha pedig bezárva maradna, hát van még vagy 3-4 ajtó rajta...
Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Theodorci #209832 üzenetére
Nekem a Passat kombi nem reteselt le és sűrűn maradt nyitva a bal1. A zárhoz menő vezetékek forrasztásai törtek el minden ajtóban. Az újraforrasztás megoldotta a hibát, 1,5 éve lett javítva. Igaz, 20 évvel idősebb kocsi. Polhammer Ivánhoz vittem le, most Villányban van a műhelye.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #209837 üzenetére
Igen, a szerelom meselte vt egy bmw-je nyaralskor neki is letiltott a balcsin. Nem vt nala semmi kenytelen vt trelereztetni...
#nincsbennetarcsi
-
prannk
őstag
Üdv. 2014.06 skoda octavia 1.4 tsi kombi ambiente felszereléssel megéri a 3.1 millát ha minden oké vele?
220e km vezérlés csere volt 195 nél -
TrollBalint
addikt
válasz focvis #209817 üzenetére
Igen, aktív vagyok ott is, de nem metalom van, csak prémium, ott meg csak rám érvényesek a biztosítások. Meg saját autóval megyünk, nem bérlünk. Viszont jó, hogy mondod, mert át is nézem, hogy mit tud a prémium és kihagyom a saját magam biztosítását (ha már havi ~2500-t fizetek "érte" )
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #209840 üzenetére
Az is meg vt, haver a bmw-jével nem mert elindulni nyaralni ezért bérelt egy Opelt.
#nincsbennetarcsi
-
TrollBalint
addikt
válasz gabor9991 #209826 üzenetére
Ezt mintha néztem volna, ismerős az oldal, de úgy láttam, kifejezetten nyaralásra nem lehet kötni, hanem éves assistance szolgáltatást lehet.
És megint jól halogattam a dolgokat... el akartam volna vinni szerelőhőz mielőtt megyünk nyaralni, hogy nézze át, de most már nem biztos, hogy bele fog férni az idejébe...
-
gabor9991
őstag
válasz TrollBalint #209845 üzenetére
6600 a havi európai biztosítás.
-
grizlisandor
veterán
2 éves SQ8 autókról leesik a generátor, elvileg mindről. Vízhűtéses egybe csoda, javítani nem lehet, csak cserélni és a POHU szétteszi a kezét.
De már van újabb cikkszámos generátor rá jó pénzért.Mi történt az S-line Q8 generátorával?
Szétszedjük a generátort! ⎸ S-line Q8 2. Rész
Beszereljük az Audi generátort! ⎸ S-line Q8 3. Rész -
válasz grizlisandor #209849 üzenetére
A q osztély felső része már 10+ éve vizes generátorral van szerelve és soha nem volt életbiztosítás- JFYI
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Steam Deck
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest