- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megkérdeztem ma telefonon az oemtechniket, szimpatikus volt, de csak szeptemberre vállalnak már szabadságolások miatt.
Odagurultam az Isaszegihez ahol az egr lett cserélve, ők meg zárva vannak a héten szabadság miatt.
Meddig lehet eljárni nyitott termosztáttal károsodás nélkül? -
mario1012
tag
Mára voltam bejegyezve a Skodával olajcserére a helyi márkaszervizben. Amint megvettem jöttem is és kértem időpontot. Nem szeretem megvárni az előírt intervallumot, mindig 10ezer km vagy legkésőbb 1 év után csere volt nálam minden autómnál. Ezen autón is volt szerencsére a 30ezresek között köztes csere az első tulaj által, innentől meg a bevált 10ezres periódust fogom én tartani.
A garancia miatt még ezt mindenképp itt akartam elvégeztetni, év végén lesz 4 éves ezután már sk. lesz a megszokott rend szerint.
Beírattam egy szett gyújtógyertya cserét is, 60ezer a periódusa szinte esedékes volt, így letudva egy füst alatt.
Olaj, olajszűrő, pollenszűrő és gyertyák cseréje volt így a művelet.
Olajból eddig mindig a számomra ettől márkásabb mobil, lm, motul termékeket használtam. 10ezerre gondolom azért ez a total is megteszi majd.
Jöjjenek a jelen díjak:
[kép] -
Reggie0
félisten
Nalam most az olajszintjelzo halt meg. Elt 350Mm-et
-
Tsunami73
tag
válasz
nrb263 #210237 üzenetére
Én felmelegítettem 5literes kannába a desztvizet és töltöttem a kiegyenlítő tartályba, közben a visszatérőn jött ki a régi fagyálló egy másik kannába.
Üzemmeleg motor, fűtés maxon. Ne ürüljön le a tágulási tartály, arra kell figyelni. 10-15 liter desztviz kell legalább. Ha az új fagyállót is így töltöd bele, akkor több fagyállóra lesz szükség, mert felhigul. Én diaggal is indítottam a szivattyúkat közben és légtelenítettem is vele. Ha nincs probléma a régi hűtőfolyadékkal csak cserélni akarod, akkor diag nélkül is meg lehet csinálni. Akinek van diag, vcds, obdeleven , az légtelenítheti is. Rozsdás hűtőkörnél már macerásabb, ott terelni kell egy procedúra szerint a tisztító szert elszorított víz csövekkel, bontani a hűtőcsövet, sokkal több vízzel öblíteni, stb. A gyári sav + közömbösítős rendszer mosást is alaposan kell elvégezni. Persze ez a legrosszabb verzió.
Megelőzni egyszerűbb. -
fulton
addikt
válasz
imyourfriend #210221 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Belevágok. Ahogy láttam a fékbetét gyógyult teljesen rá a tárcsára, ha nem fog megoldódni, akkor féknyereg is csere. -
imyourfriend
őstag
-
fulton
addikt
válasz
imyourfriend #210221 üzenetére
Nem tudjátok a golf IV 99 hez a féknyereg visszanyomónál elég olyan ami 60mm ig tudja visszanyomni? -
Tsunami73
tag
-
nrb263
tag
válasz
Tsunami73 #210228 üzenetére
1 liter 3550, Rapidomba 10 liter kell az elég derekas ár érte
Felhívtam ma vagy 5 márkaszervizet ezzel a G13-al kapcsolatba, aztmondták volt néha gond de nem maga a folyadék, hanem a szilika zsák miatt, vagy hogy valami miatt felforralták a vizet és elvesztette a tulajdonágait a folyadék, bebarnult, taknyos lett.
Inkább dízelekre volt jellemző, de valóban ha cserélni kell márcsak G12Evo van.
Nekem 4 éves idén a kocsim, szép tiszta rózsaszín a folyadék, de kora miatt már aztmondta illik cserélni. -
mate317
tag
Sziasztok,
golf 6 központi zárja hogyan nyitható belülről, kulcs nélkül?
Mert nekem a sorőrülésnél lévő gombbal nem működik...
Pedig nekem logikus lenne, hogy akit véletlenül bent felejtenek, ki tudjon jönni... -
imyourfriend
őstag
válasz
fulton #210220 üzenetére
Inkább kérj meg egy környékbéli szerelőt, a golf IV nem egy fiatal csirke és bármi történhet akár elnyalódhat egy csavarfej, beleszakadhat a csavar vagy nem tudod visszarakni megfelelően a féknyerget.. mivel befog a fék vissza kell nyomni a dugattyút jó eséllyel annak is meg van egy technikája, kell DOT4 fékolaj, légtelenítés pl. meg kell vizsgálni hogy megfelelő-e a féktárcsa, van-e válla, vastagsága stb.. ez már túl sok ahhoz, hogy egy a témában nem jártas ember javítsa. Egy biztonsági rendszer, megtanulható de ha nem nagyon szerelsz, javítasz otthon akkor nem javaslom a megtanulását inkább bízd egy olyanra aki otthon van a szakmában.
szerk.: képről véleményt nem nagyon, itt már cseréltetnék tárcsát és betétet is amit megtehetsz azért drótkefével megpucolod vigyázva a munkahenger gumitömítésére és a csúszka gumitömítésére is.
-
fulton
addikt
válasz
imyourfriend #210219 üzenetére
Ezt akarnám Én is azért szedtem le a hátsó kereket hogy leszedem a féknyerget és kicsit megtisztítom Gondolom utána vissza kell letölteni a fékfolyadékot?
Szerintetek betétet tárcsát is cserélni kellene ?t csak azért mert nem nagyon járok ezzel az autóval ha nem muszáj Nem feltétlen cserélném most le.
[kép] [kép] -
imyourfriend
őstag
válasz
fulton #210216 üzenetére
Kezdeni lehet vele, egy szakinak érdemes felújítania a dugattyút és a csúszkákat, pasztázni/zsírozni. Ezt követően is szorul akkor cserélnék féknyerget. Hasonló volt a helyzet igaz egy fiatalabb autónál mivel állt fél évet az egyik hátsó féknyereg befogott picit, nem látszódott csak nem ment vissza a helyére, felújítás után minden szuper.
-
fulton
addikt
válasz
imyourfriend #210215 üzenetére
Alu felni 5 csavaros Arra gondoltam leveszem a kereket Hátha tudok vele valamit kezdeni elég rozsdás..az a problémája hogy a jobb hátsó fék (tárcsás) folyamatosan fog. Most Felhívtam az autószervizt ők azt mondják kapásból hogy féknyerget mindenképp cserélni kell rajta. Tarcsa stb.. nem tudom mi mennyire ildomos, sajnos nem értek hozzá
-
fulton
addikt
Szerintetek mekkora nyomatékkal érdemes meghúzni a golf IV en a kerék csavarokat? Nyomatékkulcsom 210 Nm van skálázva.
-
bul07
nagyúr
-
Tin
veterán
válasz
bul07 #210209 üzenetére
Nincs ráírva semmi, csak egy kis füzet jel. 2019 nyári gyártás. Nem tudom mi van benne gyárilag, rózsaszín, én meg G13 koncentrátumot vettem utántölteni, az van bekeverve -36 fokra.
Nem igazán vágom, mi a gond a G13-al, mert ez itt nem derült ki. Maga a folyadék szar, vagy a zsákban lévő szilikát a veszélyes?
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Skoda Fábia, 2010, BXW motorkód, 245 e. km
Milyen motorolaj való bele? (most Castrol Edge Tit 5W-30 LL van benne)
Milyen váltóolaj való bele és mennyi? (esetleg konkrét típus is lehet)Gyári gyertya típusa? (a keresők több gyártót is hoznak - de a CEED-nél megtanultam, hogy jobb a gyári beszállítót beletenni)
-
nVIPER
senior tag
válasz
nrb263 #210196 üzenetére
Nem muszáj tartályt cserélni, a zsákot is ki lehet belőle húzni. Modelltől függ, hogy mennyi a töltési mennyisége , egy 5 Literes kannával meg kell venni és kész. Keverhető a G13 a G12evo-val. Így lett kitalálva. Ha egy minimális marad a régiből az nem kell, hogy gondot okozzon.
-
Tin
veterán
Most néztem meg az enyém, ami Golf 7.5 benzines 1.5 TSI, de ebben nincs zsák, és nincs is ráírva a kiegyenlítő tartályra. Én viszont G13-at töltök utána, mivel az volt az ajánlott pár éve amikor vettem utántölteni valót. Igaz eddig kb fél litert töltöttem bele összesen. Most akkor ez rossz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest