Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gebro
aktív tag
válasz runner 125 #36800 üzenetére
Ha a topic elején lévőre gondolsz akkor a 36755 hsz-ben van.
Szivesen veszek minden tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy laptop rendelése előtt mit érdemes megkérdezni az eladótól? (telefonon, házhozszállítás..) -
Szucsike2
csendes tag
Sziasztok. Rövidesen szeretnék venni egy laptopot és ebben a segítségeteket kérem. Egy idelye nem igazán vagyok képben ezért írok nektek.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 250-290k
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
CAD, irodai munka, virtualizáció és egy nagyon kicsi játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Játékot csak félévente egy-kettőt kipróbálok de akkoris csak alacsony részletesség mellett
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? A kettő közt félúton egy egészséges középút
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Ha 7200RPM-es vinyó mellé nem tartom égetően fontosnak de a jövőben mindenképp bővíthető legyen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Nekem a 15.6-os kategória jön be. Jó lenne a FullHD felbontás de nem létszükséglet
(8) Notebook tömege? Mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Windows 7 Professional 32 bit kell használnom. Ha nincs benne a laptop árában akkor ezt külön kell megvenni a keretből
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Legalább 4 GB RAM kell de ennél több fölösleges 32 bit miatt. Ha nincs SSD akkor a 7200 RPM-es winyót emelném ki
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Digitális kimenet jó ha van a többi nem létszükséglet
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Virtualizáció, CAD és hasonló progik
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) [link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új. ÁFÁs számla szükséges.Fontos továbbá a megbízhatóság és a sok év garancia.
A válaszaitokat és a segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
takacs1983
csendes tag
Hali. segítségeteket kérem laptop vásárlás ügyben. kinéztem egy SONY VAIO SVE1712C5E (17-es) fehér
A high-end szolgáltatásokat:
- Core i7-3632QM
- Samsung 840 SSD 250 GB
- 8 GB RAM-mal
- Windows 7 UltimateKérném a véleményeteket h megéri-e megvenni 55ért. mi a jó és mi a rossz?
Előre is köszi!
üdv -
btudos
nagyúr
válasz takacs1983 #36806 üzenetére
55-ért? Mintha legalább egy 2-es, de inkább egy 3-as hiányozna Egyébként téma összefoglaló kérdéssorán fuss végig, akkor okosabbak leszünk.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
brumi1024
veterán
válasz Szucsike2 #36804 üzenetére
Miért kell W7 32bit? Elég nagy érvágás, ráadásul ma már nem nagyon adnak új gépekhez 32bites oprendszert. SSD-re utólag mindenképp érdemes bővíteni, a 7200rpm-es vinyót meg nem tartom előnyös választásnak. Egy nagyobb 1 tányéros 5400rpm-es nem lesz sokkal lassabb, sőt, cserébe olcsóbb. De egyik sem összehasonlítható egy SSD-vel.
Egyébként így elsőre Dell E5530 1080p kijelzővel, de ha mindenképp 32bites oprendszer kell akkor azt külön kell megvenni. Mondjuk így a keretbe belefér egy SSD is. Sajnos a komolyabb Dell E6530/Thinkpad T530 290k környékén van oprendszer nélkül szóval azok már nem férnek bele.
(#36805) Dhampir: A Precisionok onnan nem számlások. De az Elitebook jó a notebookstoreból. Alfáé meg nem új.
[ Szerkesztve ]
-
Szucsike2
csendes tag
Pár vállalati szoftver egyszerűen nem fut a 64 bites környezetben sehogy... De érdeklődtem Microsoftnál az ügyfélszolgálaton és elméletileg ha kapok a notebookhoz 64 bites oprendszert akkor a 64 és 32 bites rendszer átjárható. Azt ígérte nekem a csaj, hogy menni fog csak szereznem kell egy 32 bites Win7-et. Remélem így is lesz mert ha nem tuti felkeresem személyes elbeszélgetésre
-
takacs1983
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?1 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?50000-60000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)filmezés, internet
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?nem használnám játékra
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!ha van rá keret és bele fér az összegbe akkor igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?14-17 colosig, lehet fényes matt
(8) Notebook tömege?mindegy számomra
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?op rendszer nélkül
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?minimum Hdd: 120gb, RAM: 4gb, szeretnék optikai meghajtót
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)webkamera és HDMI
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)HP márkájú notebook-okat nézegettem
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?igen szóba jöhet használt is -
Dhampir
félisten
válasz brumi1024 #36808 üzenetére
Akkor marad az, amit harmadiknak írtam, pont ezért.
Nem új: 3 év helyett csak 2 év garancia van rá, de éppen ezért nem négyszáz ezerbe kerül. A keretbe bele kellene férnie.
(#36809) Szucsike2
Munkára én továbbra is Workstationokban lévő dGPU-t ajánlok, akkor is, ha néha elég a HD 4000.
Az alant említett 5530 nem egy szinten van egy grafikus munkaáálomással.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz takacs1983 #36811 üzenetére
Ennyiért csak használt gép van. Keresd alfa156 mestert, nála fél év garral vannak használt üzleti gépek.
szerk: A vaio kapcsán ugye csak kltői kérdés volt hogy megvedd-e 55k-ért? annyiért biztos nem adják, vagy elírás, vagy kamu. Nézd meg mennyibe kerül egy samu 250-es SSD mindjárt rájössz az okára.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kuchera
tag
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy szerintetek egy dell 5521-es i5-ös vagy i7-es ulv procival kibír 7 órát akkuval használat közben? (A ph teszt ennyit írt videó lejátszás közben de ez nem tűnik reálisnak.)
A másik hogy megérné-e kivárni a haswell ulv -ket? (legkésőbb nyár végéig várnék)Köszi :-)
Üdvözlettel: Kuchera
-
félisten
válasz kuchera #36814 üzenetére
rudi írta egy másik topikban, hogy a kis/közepes haswell-ek úgy ősztől várhatóak.
Kétlem, hogy addig bírná, ezt a szintet a ki üzleti subnotik szokták hozni, de az NBC pl. 7 órát írtak a wlan-os szörfölésre, úgyhogy még így is elég jónak számít."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
TOZ
addikt
Nu. Usatol most hoztam el a 165 ezres alap Latitudeot. Fakje.
-
félisten
válasz bob011 #36818 üzenetére
Hopsz, úgy néz ki, hogy tévedtem!
Más boltokban is adnak hozzá dgpu-t, nem csak az iPon-ban, pl. Lenovoshop.
Így nagyon tuti vétel: Lenovo Z-széria, A8-as APU-val, HD7670-nel, 128k-ért!!!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Meghivott
addikt
Üdv, vásárlás előtt, így kérném a segítségeteket:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?1 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150.000 körül, de ha az aktuális gép hitelkonstrukcióban is vehető, akkor 200.000
(3) Felhasználási kör? Játék+film+net.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? igen, fps+sport, high alatt semmiképp
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? 60-40%
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem feltétlen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?15 (esetleg 17), lehet bármilyen
(8) Notebook tömege?mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?min.500GB, min 4GB RAM, nem feltétel
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) semmi
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? játék és film....
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) -
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? igen ha van rá gari, bár a legjobb egy új lenne 3 évvel...
KÖSZI -
Dark Soul
csendes tag
válasz AxBattler #36819 üzenetére
Nem akarok senkit elkeseríteni, de lassan két éve nyúzom az AMD APU + Hibrid Crossfire rendszerét notiban, és épp ezért váltok intel+nv laposra....
úgyhogy mielőtt valaki ilyenbe beruházna, kétszer is gondolja át !
még mindig kiforratlan és szinte használhatatlan a hibrid crossfire rendszer , és a catalist egyenesen undormány...."persze van 1-2 játék ami támogatja " azok a fehér hollók...ezeket használják demora...
össszességében nagyon megbántam ezt a notit mert azért az árért vehettem volna használhatót is... -
pixxon
tag
válasz AxBattler #36819 üzenetére
biztos, hogy nemcsak elírás?
csak a6al találtam meg ugyanazt többhelyen
lenovoshop
laptopszalon
ipon30ezerrel olcsóbban adják, mint máshol
-
félisten
válasz Meghivott #36820 üzenetére
Hitelre: Lenovo Z500 59-360289
(#36821) Dark Soul
Azért nézz el a Trinity-s topikba - sokan megelégedéssel használják a rendszerüket. De ha esetleges is a crossfire működése, 128k-ért nekem az is jó, ha csak váltogatja a két gpu-t.(#36822) pixxon
Te az 59-348854-es változatot linkelted, míg én az 59-348852-est."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pixxon
tag
-
TomCat85
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? Kb. 170 e HUF
(3) Felhasználási kör? PhotoShop, irodai munka, net, film...játék (de ez sokadrendű)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? FPS, stratégia...nem kell kimaxolt részlet, felbontás... :-)
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? is-is, 50-50%
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! - Ha úgy adódik jöhet, de nem főszempont
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? min. 15"; fényes-matt?...amit jobbnak ítéltek, elfogadom.
(8) Notebook tömege? Nem lényegi szempont, de természetesen minél könnyebb, annál jobb...
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Mindegy, tökéletes nélküle is...
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 300-500 Gb, min. 4 Gb, ha van rá lehetőség igen, ill. ha adnak hozzá külsőt, az is jó lehet...
(11) Egyéb kívánság? Ha lehet 4 USB port, soros port, HDMI, eSata
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Film...ritkán játék
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) - Nincs kifejezett, de alapvetően a Dell gépek pl. szimpatikusak
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új!Köszi szépen előre is! ;-)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz pixxon #36826 üzenetére
g580, 123k: pentium + GF635
z585, 122k: A6 + HD7670
z585, 128k: A8 + HD7670Ebből azért látni, hogy a G580-asnak van a legjobb teljesítmény/ár aránya, a Z-knek meg elvileg jobb a minősége.
Preferencia kérdése, én az utolsót választanám.(#36832) Meghivott
Arról nem tudok semmit.(#36831) TomCat85
PS-re erős proci + FHD kijelző kéne, gondolom.
Akkor DELL Latitude E5530.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Myst
csendes tag
Sziasztok! Notebook szeretnék venni de nem tudok választani. A keret max 120000-ft. A gép netre, néha játékra és a 32' colos tv-men szeretnék fullhd filmeket nézni. Kinéztem egyet de nem tudom hogy fogja e bírni.
A link:http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_X53BE-SX015D_notebook_+_Ajandek_Asus_Taska_es_eger-p349042.html
Esetleg tudnátok ajánlani egy jó gépet ami belefér a keretbe? A válaszokat előre is köszönöm.
-
sihu
tag
a Y500-nál nem tudok megbarátkozni az üzemidővel és talán annyira nem fontos a játék. Mi a véleményetek a Z500-ról (mivel kicsit olcsóbb így beleférne még a keretbe egy samsung 840 ssd)
-
-
Tikakukac
titán
Jóval gyengébb, plusz SSD az nem okés.
mugiwara18: Belerakható, menni is fog, de nagyon sok a visszajelzés arról, hogy néha nem látja és eldobja meg izé, ezért is lett kiéve a szalonos bővítések listájából.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
spyduck
nagyúr
Lenovo Laptopok fél áron 2013.06.21-én, aki Lenovo-t szeretne és tud várni az most jól jár: [link]
-
spyduck
nagyúr
válasz AxBattler #36840 üzenetére
Az egyik fekete a másik pedig ezüst
(#36842) mugiwara18:
A Z500 + SSD úgy néz ki, hogy aki szeretné az SSD upgrade-t annak alá kell írnia egy papírt, hogy a szerviz nem vállal felelősséget ha bármi baja lesz a notebooknak ugyanis 28 db csavart kell eltávolítani és sok műanyagot feszegetni. Eddig 100-ból 1 ilyen eset történt, hogy letört egy pöcök, ezért az elővigyázatosság. Benne lehet, nincs gond, de ha szervizbe megy a készülék akkor gyári állapotban kell visszaküldeni.
Elméletben ezt se kéne, de jobb az elővigyázatosság.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz spyduck #36845 üzenetére
Vízbe fojtogatnám aki azt kitalálta. Az, hogy egy noti aljának szétszedéséhez tényleg már igen tapasztalt kezek mellett is szerencse meg 30 perc kelljen, az nevetséges. Plusz utána a bios baszakodás, meg kérdés, hogy menni fog-e. Borzalmas.
De basszus, ezt nekik is pocsék szervizelni, max annyiban jobb, hogy ha ők kurnak el valamit, akkor ugye fognak a polcról másikat és cső. Amikor tényleg tudnának ezzel fogni sok vásárlót (mert szeretik a z500-at tényleg) akkor nem kéne ezt. Mert akkor veszi a samut vagy jobb esetben házon belül g580-at akár. Nem jó ez így
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Meghivott
addikt
Erről mi a véleményetek? Új játékokra high-on?
Lenovo Thinkpad Edge E530
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest