Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FAQtyA
tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresnék utazós notebookot, amit január végéig be kell szereznem.
Előre is köszönöm a segítséget!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Január végéig meg kell vennem.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 300 KHUF.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, fotószerkesztés, tanulás, zene szerkesztés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék nem prioritás.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13" vagy kisebb, fullHD vagy nagyobb, matt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Folyamatosan hordozva lesz, repülőztetve Ázsiába, egyetemre napi szinten cipelve.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 1x512 GB SSD (vagy 2x256GB, ha van olyan), min. 8GB RAM, optika nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
USB 3, type-c, SD kártyaolvasó,világítós billentyűzet, HD WEBkamera, könnyű legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, vagy újszerű használt, mert nem tudok utána ugrani Ázsiába, ha esetleg gondja lenne.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fecaga21 #165050 üzenetére
már elmondtuk a hp notebook topicban... 5 perccel ezelőtt
ráadásul ott is szarul tetted fel a kérdést, mert szerinted ez érintőképernyős és grafikai munkára kell
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
FAQtyA
tag
válasz SeniorTilla #165053 üzenetére
Ez a lehetőség bennem is felmerült, de elvetettem, mivel a lányom megy, nem én. És egyéb akadályozó tényezők is közrejátszanak.
-
veterán
válasz FAQtyA #165054 üzenetére
Semmi, de semmi nem lesz, ami Ázsiában is garanciális (a gyakorlatban). Meg hát Ázsia. Mongólia vagy Bangkok? Nem mindegy
De mindegy ( ) is. Én nem itthonról vinnék ki gépet, az tuti. Ha a lány már elég érett ahhoz, hogy kimenjen, ahhoz képest egy noti vásárlása gyerekjáték.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
FAQtyA
tag
válasz SeniorTilla #165056 üzenetére
Bocs, de nem értem a garancia miért került most szóba. Bennem az fel se merült. Engem a testre szabás zavar jobban. Adott esetben a szükséges szoftverek telepítése és konfigurálása, a szűz oprendszer testreszabása, stb. (ez nálam szakmai ártalom). Igaz a Teamviewer és társai csodákra képesek. De a megvásárlás is problémákba ütközik. Először is kiérkezéskor némi azonnali és kötelező karantén, aminek a megszegése némi börtönbüntetéssel honorált arra felé. Ha az letelt, már pattanhat is a suliba. Egyébként Dél-Korea a célpont. És akkor kezdődik, az idegen ország, idegen kultúra, idegen környezet, idegen egyetem, megismerendő szabályok, időbeosztás, rendszer, környezet, stb. megszokása, kiismerése, feltérképezése. Én úgy gondolom, hogy az első néhány hétben nem igazán lesz még érkezése sem egy noti megvásárlására. Én segítenék távolról testreszabni és utána kezdhetné csak el belakni. No de közben meg nyomnia kell az ottani egyetemet és bizonyos dolgokat párhuzamosan online az itthoni egyetemen. Szerinted ez könnyen és gyorsan kivitelezhető? Én ezért gondoltam egy itthon megvett és belakott eszközre, ami ugyan jóval drágább, de nem kell vele megküzdeni, hanem csak elcsípni a kolesz wifi-t és lehet pörögni. Vagy rosszul látom a dolgot?
-
Tikakukac
titán
válasz zsero #165060 üzenetére
Meglepő dolgokat is lehet honosítani, itt jellemzően az adott márka és az adott gép helyzete dönt. Le kell kérdezni mi a pontos ügymenet most. Ezt képesek egyik napról a másikra is felrúgni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
válasz zsero #165060 üzenetére
Dell-nél volt nemrégiben egy ilyen honosításom, az eredeti vásárló adataira van szükség hozzá.
Ha te vagy az első vásárló akkor ez nem probléma, viszont aprós adás-vételnél szinte esélytelen, akkor következik jó hosszú levelezés.
HP-val kapcsolatban majd SeniorTilla kiokosít minket.
Thinkpadnál tudtommal nincs szükség honosításra.
Egyéb márkáknál változó, többnyire szükséges.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz FAQtyA #165058 üzenetére
Értsd meg, hogy Ázsia más világ. Neked van fogalmad róla, hogy mennek ott a műszaki cikk gariztatások? Mert nekem nincs, és a többieknek sem hiszem, hogy lenne.
Én egy EU gépnél nem számolnék az ottani garival
-
Tikakukac
titán
válasz SeniorTilla #165064 üzenetére
Japán, Kína és Vietnám sztorijaim vannak. Egészen meglepőek tudnak lenni a garik, a legnagyobb gond inkább a konkrét alkatrész beszerzése az adott géphez
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bacchus
újonc
Sziasztok! Bízom benne, hogy tudtok segíteni, egy barátoméknak lenne szüksége második gépre otthonra. Ugyan Angliában, de gondolom nagy különbség nincs, max alacsonyabb az Áfa náluk. Nem nagy a keret, de az igények se túlzottan.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200.000Ft (500£)
(3) Felhasználás?
Irodai programok, internet, sorozatnézés, ritkán nagyon hobbi CorelDraw.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnák játékra.
14"-15,6" ilyen összegnél nem finnyáskodunk, de jobb a matt.
Ritkán lenne hordozva, utazás közben nem lenne használva.
(7) Operációs rendszer?
Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa
Mindenképp SSD, 128GB alá ne menjünk, mobil SSD van az adatoknak, optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Bluetooth és HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új gép. -
hitchins
őstag
Sziasztok, régi gépem lassan csereérett lesz.
Próbálnám húzni a cserét a jelenlegi árak miatt, hátha év végére normalizálódik az ellátás, de lehet hogy nem fogja kibírni addig szóval egyelőre csak érdeklődnék, hogy otthoni alap felhasználásra milyen gépet érdemes venni.
Egy Acer gépet kinéztem de ez 270e, örülnék ha esetleg olcsóbban meg lehetne úszni. Acer Swift 3 Ultrabook - SF314-57-593Nem tudom ez megéri-e vagy érdemesebb lenne valami használt üzleti gépet néznem. (van egy cégesem lehet ilyesmi itthonra is jó lenne/ HP840 G3)
Bár őszintén szólva kicsit félek ennyi pénzt kiadni használt termékre.
Esetleg valami más típus hasonló kategóriában.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? passz, amig bírja már és dec közt valamikor
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 270
(3) Felhasználás? alap otthoni felhasználás, excel/word/pp, képek rendezgetése, fb, youtube, netflix, hbo, internetezés kb
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem lényeg mert van konzol, ha elmegy rajta fortnite az csak egy plus ha nem az sem baj
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Matt 14 körül
max lakáson belül
(7) Operációs rendszer? Win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD min 256, RAM 8GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? legalább 3 usb port jó lenne, wifi min n/ac/ax
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? használt üzleti szóba jöhet ha makulátlan és garanciálisköszi
-
petrosilov
tag
Sziasztok! Újra segítséget kérek szépen:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - bármikor, de nem sürgős
(2) A gépre szánt összeg forintban? - Maximum 400-450eFt
(3) Felhasználás? - Fotóriporter vagyok, munkához kell fotókat szerkeszteni (Adobe Lightroom Classic), ezen kívül alap dolgok.
(4) Ha játékra is használnád - nem játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 13 coll körül már jó lehet, felbontás nem érdekel, Egyértelműen nagy betekintési szög, jól kalibrálható, minél jobb színvisszaadás, teljes sRGB a minimum.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? - Állandóan jön velem, ha dolgozom.
(7) Operációs rendszer? - Win vagy MacOS
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Legalább 256GB SSD, RAM windowsos gépen legalább 16GB, a Macet nem tudom.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - Kártyaolvasót kell rá időnként dugni, esetleg LANt.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Új is és használt is.
Eddig a kapott tanácsok alapján "uraságtól levetett" prémium noteszeket használtam az évek során, igazából nem volt gondom velük. Jelenleg egy Dell XPS 9350-em van, A szűk keresztmetszetet az Adobe CC futtatása adja (igaz, az asztali gépemnél is ). Elgondolkodtam az új Macbook Air M1-en is, állítólag árához képest elég jól teljesít. -
Kbali
nagyúr
válasz fecaga21 #165050 üzenetére
Én épp egy ilyenről írok: jó nagy tepsi, biztosan nem ilyet választottam volna, ha nem kapom a cégnél. Numerikus billenytűzetre sosem volt szükségem, ebből a szériából egy 840-es is jó lett volna.
Amúgy masszívnak tűnik, de táskában is simán belenyomódik a pöcök a kijelzőbe úgy, hogy nyoma marad - szóval a fedlap "rugalmas", hiába alu (vagy annak tűnő műanyag). -
marquuard
veterán
Sziasztok!
Tulajdonképpen megvan a kiszemelt, egy ASUS VivoBook S14 (M433). Közel azonos áron van két variáns is, egyik Ryzen 3 4300U, másik i3-10110U-val szerelve. Mindkettő integrált grafikával, ami megfelelő nekem. Hordozós-excelezős-videónézős-böngészős gépet keresek, olvasottak alapján erre a Vivobook jó is lesz.
Kérdésem volna, hogy jó választás? Mindig is HP-m volt (otthon egy Elitebook 8570p, cégnél egy Elitebook 840 G5), nem ismerem a Vivo-kat. Illetve milyen kijelzővel van szerelve? Megtévesztő a terméklap, mert azt írja, hogy "IPS-level Panel". Ebből is létezik 250 és 400 nites.
Köszönöm előre is!
PSN ID: marquuard
-
adrian87
tag
Hello megint!
T500 helyett HP probook vagy elitebook hasonló árral hozzá ugyan azt a szintet?
ThinkPad Edge-t is láttam törött sarokkal, azt esetleg javítani érdemes lenne bontott alkatrészből? Már ha találok valakinél.
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
-
korner83
tag
Sziasztok! Segítséget kérek szépen az alábbiakban:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - következő 1-2 hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? - Maximum 200-275eFt
(3) Felhasználás? - Alap szöveg szerkesztés, irodai dolgok, esetleg egy kis Photoshop alapszinten, netezés.
(4) Ha játékra is használnád - nem játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 14-15 coll, min. FullHD felbontás jó lenne de nem kell 4k vagy hasonló őrület, ha lehet a betekintési szögek azért legyenek jók
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? - Közepesen sokat, jó lenne ha nem lenne több mint 2-2,5kg
(7) Operációs rendszer? - Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Legalább 128GB SSD, RAM legalább 8GB - optikai nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - Jó billentyűzet, közepes vagy erős akksi jó lenne. Ha a kijelző tud érintés vezérlést is esetleg az plussz pont. Világítós billentyűzet még ami extra és hasznos lehet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Igen -
Tikakukac
titán
válasz marquuard #165073 üzenetére
Kézbe veszed és azonnal érezni fogod. Anyám nettóban van beoltva tech cuccok ellen, de 20 másodperc után meg tudja mondani egy gépről, hogy ez nem olyan, mint ami neki van. Nem mondja meg, hogy ú a zsanér mert vagy ú a billentyűzet nem 1.8mm-es úton jár hanem 1.2mm-en, hanem úgy egyben valami más, valami spórolós, csicsa van, de nem tartalom.
Az elitebook 1 zsanérjából 10 asus zsanér gyártódik le kb. Ennek minden hozadékával sajnos.
-
marquuard
veterán
válasz Tikakukac #165076 üzenetére
Világos, köszi! Zsanérdolog jó, hogy említésre került, érthető okokból Elitebook-nál nem kellett ezen aggódnom. Mi volna 14"-on a minimum fémházas gép, amit biztonságosan megvehetek? Az igények alacsonyak (böngészés-yutub), csak legyen egyben a gép.
Köszi!
PSN ID: marquuard
-
-
törölt tag
válasz Shadowduet #165081 üzenetére
Ha ez komoly kérdés...
Nézd már meg mennyi pénz egy SSD bele, aztán rájössz. -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Olyan kérést kaptam,hogy egy extraolcsó maximum 10 colos méretű PDA/netbook/notebook -ot találjak, amivel még be lehet lépni netbankba, torrentre, meg jelszavakat váloztatni, ha szükséges. Facebook meg youtube és társait nem kell bírja.
Windows alapú kellene. Ilyen mini cuccról van valakinek tapasztalata?
Köszönöm
-
veterán
-
djyuri
őstag
válasz SeniorTilla #165084 üzenetére
Köszönöm,
Ez megerősíti az én tapasztalataimat.
-
Humbucker
senior tag
Ryzen U procis laptopokrók mi a véleményetek?
-
zolnagy
őstag
válasz Humbucker #165090 üzenetére
Nem a processzor fogja meghatározni a vélemyényt sztem. Én pl ennek az elődjét használom (735 G5, Ryzen 5 Pro 2500 U) és nagyon szeretem, de nem a proci miatt, hanem az építési minőség meg egyebek miatt. Melóban ennek az Inteles verziója van (830 G5) és nem mondanám jobbnak, rosszabbnak az egyiket/másikat. Talán annyit vettem észre, hogy az Inteles kevébé melegszik, az AMD-nek meg valamivel erősebb az integált videokártyája.
-
veterán
-
lambda5
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
400 000Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék, munka
FullHD
Nem lényeges
Utazás közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak Új.
Erről pl. mi a vélemény:
[Lenovo Legion 5]...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
-
veterán
-
lambda5
tag
válasz SeniorTilla #165094 üzenetére
Köszönöm.
Valami helyette?...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
-
Dhampir
félisten
válasz lambda5 #165095 üzenetére
Van, gyere át ide a kérdéseddel.
Szerkesztve:
Amint látom, pont egy perccel megelőztél, amíg megfogalmaztam ezt a hozzászólást.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Havernak kéne gép, böngészés, netflix, max 1000 éves játékokra.
Keret 150-200, csak és kizárólag új, 256 ssd 8 gb ram a minimum. Hordozva nem nagyon lesz. Ryzen 5, i3-i5 alá nem mennénk.
Dell inspironok milyenek? Én 8 évig használtam egyet, acer swift 3-ra cseréltem, amit szívesen ajánlanék is neki, de már nem kapható, az utódja meg jóval drágább. 15"os volt neki, nem zárkózik el a kisebbtől sem, sőt. Angliában élünk, szóval inkább csak modellcsaládot szeretnék kapni, mert nagy valószínűséggel a konkrét modell tök más lesz.
Előre is köszi! -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? bármikor
(2) A gépre szánt összeg forintban? 100-120k max.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) netezés, torrentezés max. (napokig is menne lecsukott kijelzővel)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? ------
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FHD mindenképp
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? -------
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10 jó ha van, de nem feltétel (nekem is van Retail lemezes megoldás)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 256GB SSD minimum.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) USB 3.0 és HDMI jó ha van.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használtban gondolkodomAmit kinéztem (talán jó lehet és belefér a keretbe)
Fujitsu LIFEBOOK E546 /// i5-6200U , 2x4GB RAM , 256GB SSD , FHD-IPS
Lenovo ThinkPad Helix /// i5-3427U , 2x4GB RAM , 256GB SSD , FHD-IPS
Lenovo ThinkPad T520 /// i5-2520M , 2x4GB RAM , 256GB SSD , FHD 100% sRGB
6 hó gari mindegyikre van, állapotuk újszerű/sérülésmentes.Hasonló árban, felszereltséggel (SSD, RAM, FHD kijelzős) lenne még (amiből választható)
HP Pro X2 (612 G1) i5-4202Y CPU-s
HP EliteBook 820 G2 - i7-5500U CPU-sSegítséget előre köszönöm!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Xbox Series X|S
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kés topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs