Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#165501) Tikakukac válasza gaborn1 (#165498) üzenetére


Tikakukac
titán

Egyfelől a szürkeimport miatt, másfelől ennek egymilliárd oka lehet. Olyan garipapírokat mutatnak meg néha emberek, hogy sajtpapírnak sem nevezném. Mindezek "hivatalos" eladásokként vannak fent az aprón. Balkánon ez van sajnos.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165502) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
addikt

Tiszteletem!

Ismerősnek kellene egy gép, átlagos felhasználásra.

(1) Akár már most.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max 250 ezer HUF.
(3) Netezés, office, excel, filmezés.
(4) Nem szempont.
(5) FHD, IPS.
(6) Utazás közben is lesz használva.
(7) WIN.
(8) Inkább ssd, 256 is elég.
(9) DELL felé mennék, de más is szóba jöhet.
(10) Csak új.

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#165503) sh4d0w válasza SeniorTilla (#165496) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Szerinted az XMG noname? Vagy félreértek valamit?

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#165504) SeniorTilla válasza sh4d0w (#165503) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem tudom, neked mi a véleményed?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#165505) Tom1939 válasza SeniorTilla (#165504) üzenetére


Tom1939
őstag

Mögötte lévő cég a legnagyobb általános "brand nélküli" notebook cég, legalábbis én úgy tudom szóval ilyen értelemben igen :) XMG "csak" finom hangol és háttért ad hozzá. De saját tapasztalataim szerint korrektek, és a gép minőség jó közepes (precisiont nem cserélném el rá, és a mostani euró árfolyammal azért drága).

(#165506) sh4d0w válasza Tom1939 (#165505) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem 2 éve műxik ez a gépem, az általam korábban említett hulladék Paviliont váltotta és ahhoz képest a Clevo (XMG) fényévekkel jár előtte minőségben.

Ennyit a "noname" kategóriáról, amit mellesleg több neves gyártó is használ, pl. Gigabyte.

https://www.coreinfinity.tech

(#165507) SeniorTilla válasza sh4d0w (#165506) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Naneeee :D :D :D

Volt dolgom Clevo-val bőven, a leggyatrább minőségű gyártója volt a Gericomnak pl., vagy a Redchilinek, vagy hogy is hívták ezt az utódcéget ott Linzben. Tele volt vele a MediaMarkt meg a Quelle. Akkor inkább Uniwill, sokkal jobb minőség volt, mint a Clevo. Amúgy csak brandelés van, legyártanak X darabot ennek-annak a márkának. Azoknak, akiknek nincs saját termékük, hanem ebből márkáztatnak maguknak. Más szín, más logó a fedlapon, stb, de a lényeg ugyanaz. (Hogy a Gigabyte mióta neves laptop (gyártó?), arról nem is érdemes vitatkozni.)

Örülök, hogy meg vagy vele elégedve, annak még inkább, hogy a HP Pavilionokkal sokkal többen. Másnak más tetszik, ezzel nincs gond, a gond azzal van, amikor a Suzukis meg van róla győződve, hogy a Suzukija jobb autó mint a BMW. Na ott komoly bajok vannak ;]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#165508) Tom1939 válasza SeniorTilla (#165507) üzenetére


Tom1939
őstag

És a suzukisnak igaza is van amíg az egyetlen vizsgálati kritérium a megbízhatóság :) Suzukim van, de nem vagyok elvakult (hangszigetelés és hifi pl csapnivaló). Mondjuk minden férfiembernek megvan a kedvenc prémiummárkája (nekem inkább volvo és lexus) és el kell fogadni hogy adnak pluszt csak árra van. Mondjuk én prémiumot csak újonnan vennék (akkor van elég pénz fenntartásra is, nem okosban). Kb ugyanolyan szánalmas a széteső 25 éves Bmw-re büszke egyed (hangsúlyozottan nem rád gondolok) mint a suzukis aki azt hiszi hogy az Ő gépe az autózás csúcsa. Semmi bajom mondjuk ha van valakinek pár éves prémiumja és rendesen karban tartja (de belőlem hiányzik ez a technikai tudás és megtanulni sem szeretném, egyszerűen nem érdekel így az időm értékesebb).

(#165509) sh4d0w válasza SeniorTilla (#165507) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

A Suzukis hasonlatoddal egyet tudok érteni. Azt is meg tudom érteni, hogy neked, mint kereskedőnek, az az érdeked, hogy eladd a Pavilionokat, nyilván magasztalni fogod, amire meg nincs fizetőképes kereslet, azt lehúzod.

https://www.coreinfinity.tech

(#165510) Tikakukac válasza SeniorTilla (#165507) üzenetére


Tikakukac
titán

Az a jó masszív prémium Pavilion, lájk ö bíjemdábölju :DDD

DV6000-nél indult a laptopos karrierem, életem első és utolsó új gépe a DV5 volt. Na ott kellett volna féltéglával beverni a saját koponyámat, hogy te hülye, ez egy darab gané, ne vegyél ilyet. Fiatalság-bolondság.
Szerintem ne vegyük sorba, hogy ennek a remek sorozatnak milyen élete volt régen is, mert az igencsak csak szomorú és sötét. A suzukis azért van meggyőződve arról, mert jobb autója van, mert az még mindig szedi a lábát, ellenben azokkal a csilivilli csodákkal, amik rohadnak a kert végében, mert GTK a javításuk garin túl.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165511) SeniorTilla válasza sh4d0w (#165509) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Igen, ez is benne van.

Már sok-sok-sok éve elkerülnek engem ezek a brandelt gépek, de régen nagyon sok átment a kezeim között, onnan vannak a tapasztalatok. A világ változik, lehet, hogy azóta egy Clevo gyártmány jobb minőségű lett, mint ahogy pl. a Pavilionok is, már fém palmrest-et kaptak és teljesen más szintet képviselnek, mint a dv6000-esek, dv9000-esek anno, vagy most a HP 15 vagy 250-es sorozat. Írtam én itt korábban, hogy pl. a 15s-t nem ajánlom, mert nagyon gyenge az egész.

Na mindegy, örülök, hogy most nem lett veszekedés... :K

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#165512) gaborn1


gaborn1
tag

Egyedüli rossz tapasztalatom 9 év laptopozás alatt egy 2012-ben Radiumtól vett amd videókártyás toshiba laptoppal volt, 1 éven belül meghalt benne a gpu. Az volt az első laptopom.

Mondjuk mai fejjel már tudom, hogy az a vásárlás minden szempontból kimerítette a halmozottan hátrányos helyzet fogalmát. ;]

[ Szerkesztve ]

(#165513) Tikakukac válasza SeniorTilla (#165511) üzenetére


Tikakukac
titán

Semmit nem jelent a fém palmrest, meg úgy általában ha valami fém. Igazándiból az sem jelent már semmit, hogy valami HP 15, Pavilion.

Tessék a legutóbbi fém élményem, de már linkeltem:

És akkor ez még csak nem is pavilion, hanem probook.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165514) SeniorTilla válasza Tikakukac (#165513) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Szakszerűtlen szétszerelés, már láttam ilyet én is. Amikor feszegetik, akkor az SD kártya nyílásánál lévő vékony alu lemezt elhajlítják. Ez user error. Ha műanyag lenne, lehet hogy el is tört volna a feszegetéstől.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#165515) Tikakukac válasza SeniorTilla (#165514) üzenetére


Tikakukac
titán

:DD :DD :DD

Láttál már ilyet? Tényleg? Szakszerűtlen szétszerelés? User error? El is tört volna? Ezért (is) gond látod, hogy HP gépekkel kereskedsz és ebben a topikban vagy, ha kell, ha nem azt védeni kell.

Nos kérlek alássan, a képen egy olyan probook látható, ami teljesen zsír új, HP csodamatricás, hazai, hivatalos forgalmazótól vett gép, ketten bontottunk ki a kollégámmal és egyben leendő tulajdonosával és a kép elkészülte valamint a bontás között eltelt maximum 3-5 perc. Csak nekem, mint a témában jártasnak elég hamar feltűnt, hogy amúgy itt vannak gondok. És mint kiderült, nem csak ez a gép szenved csálé és elálló elemektől :P
Erre mondhatjuk akkor: innen szép nyerni.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165516) Timer


Timer
veterán

Csak offként, amolyan költői kérdésként felvetve kérdem: nektek amúgy nincs elegetek ebből az állandóan egymásnak feszülős, beugatós, sarokba szorítós, kényszerűen a "kérlek" szóval kezdődő és befejeződő f@szoskodásból, ami például itt is perceken belül elszabadul majd? Mert nekem már kurvára. Nem csak itt, hanem úgy általában véve az összes szájbavert hazai topikra jellemző ez a fajta offenzív kommunikáció, ahol kimondva vagy kimondatlanul, de egymás degradálása a cél... Annyira, de annyira a végletekig unalmas már ez a pöcsméregetés a teljes ország szintjén... Oda kellene köpni, ahol baj van. Leginkább felfelé.

Mindenki lát és hall, tapasztal. Néha ez nem egyezik, néha keveredik az üzleti érdekkel. És? Aki akar, tájékozódik, mégpedig több forrásból, ha nem hülye. Teljesen felesleges ez a szájkarate. (Ahogyan ez a komment is az volt, necsőrli).

k-adi: "vagy ennyire pocsék a laptop piac hogy nincs mit ajánlani?"

Ön nyert. Túlárazott vasakkal van tele a piac.

[ Szerkesztve ]

(#165517) k-adi válasza Timer (#165516) üzenetére


k-adi
nagyúr

nekem meg azzal hogy 3x kérdeztem itt pár héten belül és 0 választ kaptam :D konkrétan a feszkón kívül pont az nem történik itt aminek kéne.

pl. f@szméregetés helyett az összefoglalót is frissíteni kéne 2021-esre ("Ajánlott gépek 2019 tavaszán")
vagy ennyire pocsék a laptop piac hogy nincs mit ajánlani?

[ Szerkesztve ]

(#165518) Tikakukac válasza Timer (#165516) üzenetére


Tikakukac
titán

Néha ez nem egyezik, néha keveredik az üzleti érdekkel. És?

Az van, hogy mivel ez kiemelt szakmai topik, így önmagában már az is gond, hogy üzleti érdekekkel bármi keveredik ;] Még a saját hardveraprós linkeket sem lehet ide betenni, olyan szigorú a szabályzat.

Én is unom, elhiheted. Írtam az üzemeletetésnek, nincs reakció, amire lenne reakció az meg vagy 10 óra keresés, szerkesztés, hozzájárulások kérése stb. Ennyi időm meg egyszerűen nincs.

Amúgy nem lesz elszabadulás, én kértem eleget már, innentől én kilövök mindent és vége. Elég baj, ami jelenleg a piacon van, nem hiányzik még ez is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165519) Tikakukac válasza k-adi (#165517) üzenetére


Tikakukac
titán

Utóbbi a probléma. Én az olyan kéréseket, amin csak magyarázkodni tudnék, hogy miért nem lesz, nem jó, nem úgy, de hidd el stb. egyszerűen átugrom, mert olyankor én vagyok a bűnös a piac miatt is, meg szidják a mutert privátban. Ez egyszerűen nem hiányzik, látod, bőven van baj.

Ha van egy jó kérdés, arra megszületik a válasz. Sajnos kevés jó kérés van :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165520) Scaletta válasza k-adi (#165517) üzenetére


Scaletta
tag

"vagy ennyire pocsék a laptop piac hogy nincs mit ajánlani?"
Sajnos ez a helyzet amúgy, így kérdésed egyszerre vicces is és szomorú tény is egyben :R

(#165521) arnyjaro válasza k-adi (#165517) üzenetére


arnyjaro
csendes tag

Én 2021.02.05-én kértem egy ajánlást gépre, mert kellett. Konkrétan semmi nem érkezett, pedig nem voltak elrugaszkodott igényeim és a 300-350-es kategóriában biztos belefért volna! Illetve egy privát megkeresés azért csak jött HP új és Renew gépekre. Mint kiderült csak 1 év garanciával miközben az új gépekre az árkategória miatt 3 év gari jár. (köszi én is olvasok HardverAprót, nem véletlen vártam a vásárlással 2021-ig, pont a 3 év gari miatt és még az sem boldogít hogy így egy drágább gépet kaptam volna olcsóbban. Annyival nem, olcsóbban mint amekkorát buktam volna ha az 1 év gari után kell saját pénzből megcsináltatni + nem kellettek a csili-vili dolgok sem, csak erős zsanér és lehetőleg 3-4-5 év időtállóság) Ki lehet találni ki volt az ajánlattevő!
Szóval így lett Macbook Air M1, remélhetőleg időtállóbb és értéktartóbb mint a mai laptopok. Ezt a topicot meg elengedem, mert tényleg csak a f@szméregetés megy.

[ Szerkesztve ]

iPhone 12 pro, Macbook Air M1

(#165522) Tikakukac válasza arnyjaro (#165521) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha válaszolok rá és azt mondom, hogy nem tudok olyan gépet, amit napi 10-szer kinyitva nem fárad el 3 év alatt-->azért megy az anyázás.
Ha nem válaszolok, mert hátha jön nálam valóban okosabb és ír valamit, de ilyen nincs-->azért megy az anyázás.

Itt sosem lehet nyerni :B Aki olyat tesz fel amire tudok egy biztosat mondani vagy egy sort amiből szemezhet, arra azért írok, bár újfent megyjegyzem: ez egy abszolúte ingyenes platform, és mivel nekem jelenleg a nem éhendöglés és anyám konyhájának építése az elsődleges, nem nagyon tudok fél órát egy kérésre rászánni, amihez pörgetni kell az árukeresőt meg a scripteket ezerrel, hogy épp mi fér bele, ami rakin is van.

Amúgy az M1 Air nem feltétlen rossz választás, tartóssága kérdéses, maga a vas viszont rendben van. Igaz, az ára is csípős. Nagyon mellé nem nyúltál, zsanérhibák/bezelrepedések mac fronton ritkák és sajnos az van, hogy ilyen hibákba lazán belefutsz 300k körül is. Lásd kalandomat az 5490-es Latival, amit esetleg vehettél volna, de típushibás :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165523) arnyjaro válasza Tikakukac (#165522) üzenetére


arnyjaro
csendes tag

Tudom hogy ingyenes platform, ezért nem is Neked címeztem a kérdést. De egy "egyszerűen ilyet nem fogsz találni még 2x ennyiért sem" választ sem kaptam. Nyilván vannak kompromisszumok amiket meg lehet és meg is tudtam volna kötni. Pont azért kerestem abban az ársávban, mert azért a 3 év garancia alatt ha a zsanér megadja magát (nyilván nem taposom hogy tönkre menjen) legalább reménykedhetek hogy meg is csinálják garancia időben (elég jó vagyok garanciális ügyintézésben :) )
Szóval bocsánat, ha magadra vetted, de gondoltam vannak még itt páran akik esetleg tudnak tanácsot adni (legalábbis pár évvel ezelőtt ég voltak)

iPhone 12 pro, Macbook Air M1

(#165524) Zolly444


Zolly444
aktív tag

Sziasztok!
Egyelőre nemtudom mennyire lehetetlen küldetés az alábbi, amennyiben az, akkor még alakítjuk kicsit az igényeket(vagy az összeget? :F ).
Köszönöm előre is a segítséget.


(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minnél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Lehetőleg 170.000Ft, nagyon max 200.000Ft
(3) Felhasználás?
Nagyon alapszintű CAD és nagyon alapszintű plc programozás(csak érintőlegesen lenne foglalkozva ezekkel, mint logisztikai mérnök hallgató, tényleg csak a jéghegy csúcsát kapargatják) ezen kívül a szokásos netes tartalomfogyasztás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" körül, max 15,6"; felbontás ami belefér(4k nem kell azért); Jó lenne az IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti 1x koliba táskában, utazás közben nem.
(7) Operációs rendszer?
Win10 támogatottság
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem szeretne külső merevlemezt, ezért gépen belül vagy SSD(min ~120gb) + HDD(500- 1000GB) Vagy egy ~500GB körüli SDD. Utólagos bővítés nem okoz problémát.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nőnek lesz, valahogy nézzen ki, de nem ez a lényeg.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Na itt vagyok bajba, azthittem újonnan találok ilyet ~200ért, de amint látom nagyon elszaladtak az árak, szóval meghallgatok mindent. Ha használt, akkor gari bővíthető legyen kb 1 évre.


Üdv. Zoli

(#165525) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Tényleg hihetetlen, hogy mit csinálnak a gyártók. Lenovo Legion 5 zsanérja még masszívan van csavarozva a fedlap oldalsó fém keretéhez, a drágább 7-nek meg csak oda van ragasztva. :Y Egyébként ez nem azért van, mert a fő piacon az USA-ban csak 1 év garanciát kell adni, addig meg talán kitart a ragasztó is?

[ Szerkesztve ]

(#165526) Tikakukac válasza arnyjaro (#165523) üzenetére


Tikakukac
titán

Kihaltunk :P De tényleg, szinte mindenki pályát módosított, készített egy családot pár gyerekkel, olyan körben mozog, ahol egyszerűen összeférhetetlensége van és emiatt dobta a dolgokat vagy csak annyit dolgozik, hogy nincs rá idő. Én az első és utolsó keveréke vagyok, megy még a dolog, de nem fő munkaként, hanem csak az egyik munkaköröm lett a notis bíbelődés.

2-3 éve tengernyi időnk volt erre is. Megöregszünk lassan, na :))

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165527) Timer válasza Tikakukac (#165518) üzenetére


Timer
veterán

'"Az van, hogy mivel ez kiemelt szakmai topik, így önmagában már az is gond, hogy üzleti érdekekkel bármi keveredik ;] "

Anélkül, hogy védeném a nevén nem szólított Kollégát, az mivel jobb, amikor valaki a saját márka preferenciája alapján ajánl valamit? A végeredmény ugyanaz a kérdező szempontjából, szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#165528) Tikakukac válasza pinnacle (#165525) üzenetére


Tikakukac
titán

EU más. Nálunk teljesen más jogszabályok vannak, főleg most január óta, egy Y Lenovo 250k felett lesz mindenképp, ergo 3 év garit kell rá adjanak ha megpörögnek is. Ergo én hajlok a komprmisszumokra, akinek ilyen gép kell vagy így adja ki, vegye meg, de az Isten szerelmére backupoljon folyamatosan és tartson fent valami T420, 8470, E6430 szintű gépet a fiókban. És amíg gariban pörög a gépsas, addig azon elkotorászik.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165529) Tikakukac válasza Timer (#165527) üzenetére


Tikakukac
titán

Szabályzatot tekintve már sokkal jobb :B
Amúgy ki az aki a saját márka preferenciája alapján ajánl valamit? Mármint nettóban csak azt? Netán a nevén nem nevezett én, akinek toronyban állnak a thinkpadek otthon és amúgy HP flottázik, valamint fut egy szervere szintén HP alapokon és épp 2 napja meg amúgy 10 perce is leírta, hogy konkrétan a Dell üzleti gépei is törnek mint a sz@r?

Rossz ajtón kopogtatsz. Még aznap mikor a mostani cégesemet megvettem azt hiszem úgy nyilatkoztam róla, hogy "ez egy vödör moslék", amit nehéz beállítani úgy, hogy bármelyik brand nagykövete lennék :DDD
Rajtam nincs sem vételi, sem eladási kényszer, nyilván szubjektív is mindig egy típusnak a benyögése, mert én például ilyen nyomorult Alt Gr helyére lerakott í karakteres billzettel gépet nem fogok senkinek ajánlani, mert ez már tényleg az alja mindennek. De ha valakinek így isjó, azt is veheti, nem erőszak ez. Csak egy példa volt.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165530) Tikakukac válasza Zolly444 (#165524) üzenetére


Tikakukac
titán

Alap sőt, közepes CAD-re is elég egy integrált móka.

Jelenleg a cégektől kiokosított gépek miatt a Latitude az, amit akár gyári garival is, nem is kevéssel megkapsz. 5400, 5490, van pár szervizes srác aki 7470-7480 vonalon is ad tényleg makulátlan gépet, számlásan, 1 év garral. Aprón felcsapod, tengernyi van több eladótól is.
Vagy beletúrsz a mélyére és felhúzol onnan 1-2 probookot, 650-eseket ha éppen tudsz, csak kínálat nem nagyon van, thinkpad meg tényleg olyan, hogy gyakorlatilag nincs, legalábbis elég friss és ami van drága és hororr néha az eladó. Tudom, mert T480-at akartam, és bármelyikre is mentem volna, mind iszonyat ködös múlttal rendelkezett.

Ez van jelenleg, ha nem kell ennyire új gép, W530 is van amúgy fent jelenleg, amin aztán tényleg lehet pötyögni és egy korszak utolsó példánya de az egy sokkal nehezebb dög.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165531) evitiguF


evitiguF
senior tag

Sziasztok,
felteszem itt is a kérdést, a Gaming notebook topikban másik témára vannak rápörögve most a fórumlakók, és nem érkezik válasz a kérdésre...
Hátha van itt is valaki, aki ért hozzá
[HP Pavilion Gaming 15-dk0008nh 8NF79EA Notebook] ez mennyire ajánlott vétel? Ebben az ársávban van olyan, ami jobb tudással rendelkezik, esetleg jobb vétel?
Előre is köszi! :R

(#165532) Tikakukac válasza evitiguF (#165531) üzenetére


Tikakukac
titán

Vedd amíg van ennyiért. Ha nagyon rossz lenne, visszadobod. Ennyiért semmiben nem kapsz 1660Ti-t, főleg nem haza forgalmazásban. Egy Nitro 5 is 360 meg 370k.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165533) Silverboy válasza evitiguF (#165531) üzenetére


Silverboy
aktív tag

Javított hűtés van benne [link]. (Nem fog leégni)
Illetve, ahogy Tikakukac mondta, ennyiért nem kapsz jobbat.

[ Szerkesztve ]

„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”

(#165534) SeniorTilla válasza Timer (#165516) üzenetére


SeniorTilla
veterán

100%-ban egyetértek veled. Sajnos tikakukac mindent személyes sértésnek vesz és nem hiszi el, hogy a dolgok máshogy is vannak, mint amit ő gondol.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#165535) Tikakukac válasza SeniorTilla (#165534) üzenetére


Tikakukac
titán

Én pedig azt unom, amikor egy kereskedő megjelenik egy szakmai topikban, osztja az észt, spammeli az embereket priviben a portékákkal, machinálja a kiajánlásokat ahogyan az neki fekszik, majd amikor odaverik elé a nagy valóságot semmit nem tud, csak vádaskodni meg szájhősködni vagy épp lapulni. Itt telt be a pohár, ebből a topikból valamelyikőnk most távozni fog :K

Hopp közben szerkesztettél, mindegy, marad így.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165536) ftc válasza k-adi (#165517) üzenetére


ftc
nagyúr

Én se kaptam semmilyen választ...pontosabban megtudtam, hogy most drága minden majd olcsóbb lesz stb... S a legfontosabb infó minden noti vacak :)

Készítettetem egy listát s ezután egyesével nézem meg a külföldi teszteket...s azt veszem meg amelyik megtetszik...ennyi

(#165537) Timer válasza Tikakukac (#165529) üzenetére


Timer
veterán

Nem pont rád gondoltam, de átlagban ez van: vagy azért ajánl valaki valamit, mert kéretlen nagykövet, vagy azért, mert el akarja adni. Erre írtam, hogy a végfelhasználó szempontjából édes mindegy, tippeknek jók ezek, és review olvasással lehet konkrét típust választani személyre szabottan. A szabályzat más kérdés, de annak értelmében minden topik beszántható itt kábé.

[ Szerkesztve ]

(#165538) LendvaiFeri1 válasza LendvaiFeri1 (#165502) üzenetére


LendvaiFeri1
addikt

Erre valaki? :DDD

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#165539) Tikakukac válasza Timer (#165537) üzenetére


Tikakukac
titán

Egyik sem vagyok, eladni nem akarok semmit (követhető miket adok el és hát :DDD ), és egyik márkához sincs semmilyen közöm, ha megvesznek itt ezer Dellt vagy Thinkpadot vagy HP-t vagy Fujit nekem pont olyan lesz a holnapom is, mint előtte :B
Elképesztően hihetetlen lehet, hogy igen, manapság hátsó szándék mentesen is lehet ingyen dolgozni vagy bármit csinálni. Nekem egyetlen indokom van: annyi embert láttam már szutykot venni meg szervizben pityeregni, hogy ezt bevállaltam. Das ist karitatív munka. Éppen ezért idegesít, amikor valaki ez ellen dolgozik. Ismerem a fórumot, annak ellenére, hogy amúgy kevés topikba írok és igen, nem véletlen volt már több helyen is durva bezárás meg átalakítás, annyira átszőtte a biznisz az adott helyet. Itt ezt nem akarom. Üzemeltetésre írtam, reméljük lesz állásfoglalás.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165540) Tikakukac válasza LendvaiFeri1 (#165502) üzenetére


Tikakukac
titán

Eszméletlenül visítva kaptok 14"-os Vostro 3401-et 250k-ért, de 259k-ért már tuti. Ebben lesz IPS is, elődökben TN volt ugye.

Ha Dell ez a max, Latik 300k fölött indulnak. Van még probook, amiről ugye ma már értekeztünk, ha jól összeraknak egyet az is lehet jó, mert amúgy korrekt kis gép, nincs rá panasz hónapok óta, pedig használják rendesen, nem is egyet, anyagban Vostro és Lati5000 felett van, akksiban és kieg. szolgáltatásokban kicsit lentebb. Az viszont 270k körül indul. Thinkpadokból még egy edge is 330k-ról.

A büdös helyzet, hogy rohadt drága minden, tehát írom ismét: akinek most új gépet kell vennie igyon meg 2 kör páleszt, mert idegrohamot fog kapni az áraktól.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165541) SeniorTilla válasza Tikakukac (#165539) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Leírtam már, most leírom még egyszer: engem az bosszant, amilyen véleménnyel vagy a gyártókról, termékekről, kereskedőkről. Mindenki ipari hulladékot gyárt, mindenki lehúzós kereskedő, minden notebook sz*r, stb-stb szerinted. Ezerszer leírtad már, ismerjük a véleményed. Gondolj már bele: ha a gyártók, kereskedők, szervizek nem lennének, te most min írnád a kommentjeidet? Kőtáblán? Respect kellene, nem az állandó fikázás.

Példát kellene mutatnod; néha megerőlteted magad egy darabig, de aztán megint kijön belőled ez a stílus, amit itt olvashatunk. Már nagyon elegem van belőle, ezzel nem vagyok egyedül, úgyhogy jó lenne, ha változtatnál rajta és megmaradna a topic szakmaisága. Egy rendes szakmai topicban helye van az egészséges vitának, de a te topicodban nincs. Csak az lehet igaz, amit te írsz le, aki ezzel vitatkozik az hülye, nem ért hozzá, vagy csak kereskedői szempontból van jelen és eladni akar. Ez nagyon nem igaz. Sok mindennel nem értek egyet amiket leírsz, és ennek hangot adok. Akkor is ezt tenném, ha nem kereskedő lennék. Ugyanolyan jogom van itt lenni, mint neked. Nem kereskedőként vagyok itt, arra ott a hardverapró, fizetett hirdetésekkel. Mivel nagyon régóta foglalkozom notebookokkal, a szakmai tapasztalatom és rálátásom alapján írom meg a véleményemet, és adok tanácsot. Akkor is, ha más márkáról van szó, nem csak a HP-ról.

Hol tartana a világ, ha egy ember véleménye számítana csak, a többieké nem? Hála Istennek nem itt tartunk; az álláspontomat leírom ide is, ahogy leírták mások is, akik független PH tagok, és látják mi megy itt.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#165542) pinnacle válasza Tikakukac (#165528) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Persze ezt tudom. c) 250 000 forint eladási ár felett három év. Lehet ez csak nálunk van. Csak gondoltam azért gyengébbek a gépek évről-évre, sőt már sorozaton belül is, mert a fő piacon az USA-ban 1 évet kell kibírni. Egyébként mi a fenének vacakolnak ragasztott zsanérral, lehet azzal is spórolnak 2-3$-t?

[ Szerkesztve ]

(#165543) Tikakukac válasza SeniorTilla (#165541) üzenetére


Tikakukac
titán

Nyugi, írtam a megfelelő helyre, rövidre zárjuk a színházat.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165544) SeniorTilla válasza pinnacle (#165542) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ez is benne van. De főleg az, hogy minél olcsóbban előállítva minél nagyobb haszon legyen a terméken. Nézd meg mit csinál a Tesla, az nagyon keményen bemutatja, miről szól ez a dolog. És viszik mint a cukrot, ahogy a laptopokat is viszik, mert az egyre több embernek egyre több termék kell egyre olcsóbban. :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#165545) Tikakukac válasza pinnacle (#165542) üzenetére


Tikakukac
titán

EU szintű a dolog. Minden cent számít, más kérdés ha garin nagyobb a bukó, mint a gyártáson a nyereség. Volt ilyen, fájt az sok embernek.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165546) Pyro05


Pyro05
tag

Sziasztok!

Párom hamarosan lecserélné Asus N551 laposát egy új gépre, ehhez kérnék egy ajánlást!

(1) Mikor? Nagyjából 2-3 hónapon belül.
(2) Összeg? Örülnék egy ajánlatnak 300k-ra és 500k-ra is.
(3) Felhasználás? Főként Photoshop és After Effect (Wacom táblával).
(4) Játék? Leginkább apróságok, semmi komoly.
(5) Kijelző? Gondolom a célhoz inkább matt IPS kellene, 15".
(6) Hordozva? Leginkább házon belül, de kb. hetente terepre is.
(7) Rendszer? Mindegy.
(8) Hardver? Kellene SSD és a célhoz megfelelő RAM. HDD, ODD nem szükséges.
(9) Egyéb? Asusban gondolkozik jelenleg, ezt ismeri leginkább, szereti. Nagyon szemezik a vékonyabb, könnyebben mozgatható gépekkel, a jelenlegi N551 elég robosztus neki, bár ő is tudja, hogy ez már sok sérüléstől megóvta... :P
(10) Állapot? Elsősorban új gépben gondolkozunk.

Köszönöm a segítséget! :R

War. War never changes.

(#165547) k-adi válasza Tikakukac (#165519) üzenetére


k-adi
nagyúr

Hát nézd.. én megértem, ha épp nincs mit ajánlani, mert most olyan a piac.. (fogjunk mindent is a covidra).. akkor nincs. Ez van. De akkor esetleg érdemes lenne megfontolni, hogy zárjátok be a topikot ideiglenesen, mert így mi értelme..? :) írjátok ki az összefoglalóba bazi nagy betűkkel, hogy nincs mit ajánlani ezért és ezért, gyere vissza jövőre :D

A gamer notebook topik speciális, oda nyilván már a kockábbak mennek, nagyobb kerettel, na meg (remélhetőleg) valamilyen elképzeléssel....... de ide gondolom a kevésbé kockák/átlagosabb userek (= problémásabb userek :P - bár gamerben is van pár beteg arc :DDD ) jönnek sacc ~0-300k közötti kerettel, sokszor elképzelés nélkül (pl. ugye ezért is született meg az összefoglaló-kérdéssor)..... így pont az ilyen elveszett bárányoknak, nekik kell több segítség és indoklás...

...csak ugye az évek során elfogyott a szakember és a megmaradóknak meg a türelme + most a covid is itt van készleteket zabálni. Én még itt voltam csendes olvasóként amikor még fénykorát élte a topik, így emiatt tudom ezt. :R

de hogy visszakanyarodjak a jelenbe, pl. én esetemben, ismerősöm nyaggat új laptopért, de hiába mondom neki hogy én csak a "drága" notikat ismerem, amennyit ő szánna rá, azokat már nem, ezért mertem ide írni, de látom nem lesz belőle semmi, ami totál rendben van hisz ingyenes topik, stb., csak kicsit csalódott vagyok, ez minden :)
(de ahogy látom az utánam érkező hozzászólásokat, sokan vannak ezzel most így)

(#165548) Tikakukac válasza k-adi (#165547) üzenetére


Tikakukac
titán

Akinek van mit a tejbe aprítani ott nincs gond, XPS-t vett barátom 680k-ért, a másik 1.1 millás macet előző héten. Egyik vegyiparban van, másik építkezésben és nem betont keverő szinten, ezek ott nem tételek. Fater tesója meg 25k-ért kapott egy 11 éves lerongyolt 6930p-t, mert ennyi volt rá. Ilyen popszakma, azt fogadják el sokan baromi nehezen, hogy ez az időszak triplán agyonvert ebben a szektorban, ha a 250k előző évben egy közepes gépet ki is adott, most ezért olyat kapsz, amire írásba adom a nevemmel a repedést és törést, mert időközben a minőség is a béka feneke alá ugrott.
Most jó vételt csinálni nem lehet, de még a kevésbé rossz is egy álom. Thinkpad edge bakker 330k-ról startol. Egy edge bakker. Hát ez botrány.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#165549) k-adi válasza Tikakukac (#165548) üzenetére


k-adi
nagyúr

hát ja, szar a piac, látom én is, csak ha "most kell venni" és persze "olcsón" akkor jön a rémálom :D na mindegy, majd lesz valahogy + reméljük a covid is eltakarodik lassan

(#165550) Dronte


Dronte
aktív tag

Sziasztok! Ismerősnek keresünk épp üzleti jellegű laptopot, de ugye eléggé el vannak szállva az árak.. :) kis segítségre lenne szükségem.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 300k kb, de ha van extra ajánlásként felette és alatta is, az még jobb
(3) Felhasználás? Üzleti célú, ,excel, word, ilyesmik, semmi extra, mobilitás fontos
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-14", matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat lesz hordozva, és használva úton.
(7) Operációs rendszer? Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 256gb ssd + hdd szükséges, ha ilyen nincs, akkor 512gb ssd
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI legyen. Akksi idő kiemelkedően fontos.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt is, de az akksi ebben az esetben kérdéses..

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.