Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
(1) Mikor lenne esedékes: minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg max 135e Ft
(3) Felhasználás: semmi extra. otthoni gép böngészésre, szövegszerkesztésre, képnézegetésre
(4) játék nem érdekel
(5) Kijelző 15-17"
(6) nem lesz hordozva, csak nagyon ritkán esetleg
(7) Operációs rendszer mindegy
(8) Tárhely: van egy 128 Gb ssdm, optikai nem kell, nasom van
(9) Lan gigabites fontos, jó ha tudja az 5GHz wifit
(10) Jó lenne, ha új lenne, de ha jobban megéri egy használt ugyanennyiért, nem vagyok elleneItt az apróról néztem:
[ezt]
[és ezt]Mivel nem nagyon hordoznám, a 17" jobban vonzana, de ha jobb minőségű a HP (billentyűzet, kijelző), akkor nem erőltetem a 17-t.
Vagy, ha van jobb alternatíva fentiekre ennyiért, azt megköszönöm. -
zolnagy
őstag
Hát én ugyanennyiért, ugyanilyen tudással (na jó csak 4 GB Ram van benne) inkább egy HP G6-t vettem: [link]
A HP supportjáról eddig jókat hallottam. Ez sem mindegy.Szerk: bár ahogy nézem ennek meg IPS a kijelzője. Az mondjuk már valami.
Ennek a HP-nek biztos nem az, mert az előző Dell 6520-nak IPS volt és hát szebb volt.
Ennek ellenére sem mernék ilyen márkát benni.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Munkahelyi cafeteriából lehet választani laptopokat.
Az alaptípusokat elvetettem, a következők lennének 300e-ig bezárólag.
A cél otthoni használat lenne, internet, MS Office, képnézegetés, filmnézés, zenehallgatás.
Ami fontos: minél jobb minőségű kijelző. Csak összehasonlításul, van egy HP 250 G6 full HD kijelzővel itthon, de sztem ocsmány a kijelzője. Fakó, meg minden, akárhogy kalibrálom. De a munkahelyi HP Elitebook G1 kijelzőjétől se vagyok hasra esve, bár az egy fokkal jobb.
Aminek eddig a legszebb kijelzője volt, ami nálam járt az egy Dell Lattitude 6520, de az egy 8 éves gép már.
Ami még lényeges lehet: jó billentyűzet. Meg a billentyűzetelrendezés sem árt, ha őrzi a hagyományt. A HP 250 G6-nál pl az í billentyű vmi oknál fogva a jobb oldalra került. Na ilyet nem szeretnék.Szóval amik vannak:
Dell Inspiron 5402: Core i5 (11th gen), 8 GB DDR4, 256 GB SSD, Intel UHD, elvileg AC, de a netről máshol már AX wifit is írnak 14" (1920x1080) - 292e
HP Pavilon X360: Core i5 (1135G7), 8GB RAM, 512 GB SSD, Iris XE, 14" FHD érintőkijelző - 296e
HP Pavilon 15: Core i5 (1135G7), 8GB RAM, 512 GB SSD, ris XE, 15,6" FHD érintőkijelző - 288e
Még van egy Asus15 is 316-ért, de nem igazán látom jobbnak, mint a fentieket. Mennyire ajánlott az Asus laptop?Köszönöm előre is!
-
zolnagy
őstag
válasz SeniorTilla #163669 üzenetére
Na de a fenti célra nem lenne elég?
Nem lenne semmi játék, meg videokonvertálás, vagy ilyesmi.
Csak normális kijelzőt szeretnék, mert a 200e-es 2 éves HP-nek is sz@r a képe.
Normális kijelző, billentyűzet, strapabíró ház és ennyi. -
zolnagy
őstag
válasz SeniorTilla #163676 üzenetére
Köszi!
És a Dell hogy viszonyul ezekhez? -
zolnagy
őstag
Szerintetek ez ér ennyit? [link]
-
zolnagy
őstag
OK, köszi! Ezt nem néztem a kijelzőnél.
Nekem egy 830 G5 van melóban, aminek elég jó a kijelzője. Ott nincs Sureview.
Meg van egy 5 éves 850 G1 itthon, aminek van dokkolója, arra van kötve a monitor is többek között. Ezért gondolkoztam el ezen. A G1-et megkapná az egyik gyerekem, én meg az új gépet egyszerűen bepattintanám a helyére.
Bár most korlátozottan tudnék választani cafeteria terhére is új gépet (Dell Inspiron, HP Probook), de azokat nem tudnám ezzel a dokkolóval használni.
Még filózok, Mikulásig van időm eldönteni, mi legyen. -
zolnagy
őstag
válasz SeniorTilla #164039 üzenetére
Szerintem is. Ott már dedikált videokártya kell, ami még plusz hőt termel. Egy kisebb házban nehezebb megoldani a hűtést is.
-
zolnagy
őstag
Nem tudom, most így van-e, de pár éve linuxoztam, és ott is volt openoffice, libreoffice, amik jól is működtek, meg az Msoffice alatt készült egyszerű tartalmakat is megnyitották. Egészen addig, míg valami komolyabb képletekkel, makrókkal teli excel táblát nem próbáltam. Ott elvérzett a kompatibilitás.
[ Szerkesztve ]
-
-
zolnagy
őstag
válasz Humbucker #165090 üzenetére
Nem a processzor fogja meghatározni a vélemyényt sztem. Én pl ennek az elődjét használom (735 G5, Ryzen 5 Pro 2500 U) és nagyon szeretem, de nem a proci miatt, hanem az építési minőség meg egyebek miatt. Melóban ennek az Inteles verziója van (830 G5) és nem mondanám jobbnak, rosszabbnak az egyiket/másikat. Talán annyit vettem észre, hogy az Inteles kevébé melegszik, az AMD-nek meg valamivel erősebb az integált videokártyája.
-
zolnagy
őstag
válasz Tom1939 #165124 üzenetére
Vagy esetleg egy HP Elitebook 850 szerintem már sajnos csak G7 van újan. Én G6-t vennék. Lehet másnak nem számít, de a G7-n már nincs rendes dokkoló port, csak USB-C-n lehet dokkolni. Meg ahogy nézem, az oldalsó hűtőnyílást is lespórolták (persze ettől még lehet jó a hűtése, nem láttam élőben)
-
zolnagy
őstag
válasz SeniorTilla #165128 üzenetére
Ebben az időszakban tényleg. Én 2 éve vettem egy 250 G6-t 200e-ért hasonló hw kiépítéssel, mert azonnal kellett és csak az volt itt helyben. Jól működik, de a műanyag ház egy helyen már elrepedt, és a kijelző nem túl jó (TN, abból se a legjobb, fullHD, de...)
-
zolnagy
őstag
Valami olcsó gépet nézek a lányomnak középiskolába tanulásra. HP250 G8 és HP15S között felépítésben (ház, billentyűzet..stb) van valami érdemi eltérés? Vagy azt vegyem, aminek jobb a hardvere, op. rendszer, garancia...stb?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest