Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#135051) Khelben válasza Chosen (#135046) üzenetére


Khelben
nagyúr

HP 250 G5-öt vennék a helyedben fullhd kijelzővel. A "könnyen bővíthető" az nem ez az árkategória, a 400k-s Dell 5570-et sem lehet már könnyen bővíteni, mert nincs szerelőablak. Szét kell robbantani a gép alját, amit sérülékeny kis patentok tartanak és ha azokból egy eltörik, akkor ugorhat a garancia.

(#135050) psg5 : bejöttél a topicba, hogy szeretnél venni egy sportkocsit (mert az ultrabook kb. a notebookok sportkocsija) és van rá 1 millió forintod. Elmondtuk, hogy ennyiért nincs sportkocsi, az legalább 10 millió. Most megemelted a keretet 2 millióra. Ettől még mindig 10 millió marad a legolcsóbb sportkocsi. Természetesen vehetsz 2 millióból Sport fantázianevű, 1.0 literes 3 hengeres motorral hajtott 60 lóerős Opel Corsát. De az szerinted olyan sportkocsi lesz, amit elképzeltél?

[ Szerkesztve ]

(#135052) psg5 válasza Khelben (#135051) üzenetére


psg5
veterán

Ok. Melyek a 10millios sportkocsik 14" alatt, 2in1 vagy hibrid kizarolag irodai feladatokra hosszu akkuidovel jo billelb ami uj es konnyu?
Hozzateve pont hogy nem sportkocsit akartam, ezt nem is értem.
Inkabb mintha sportkocsit ajanlanal varosba boltba jarni :D
Jok ezek a hasonlatok. :D

Egyebkent nehogy megkapjam nem magamat akarom erositgetni hogy miert jo a vacak, mert ha kell persze hogy megyek meretben felfele és lesz a hp 250 g5 nade.

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#135053) B-Clone válasza psg5 (#135050) üzenetére


B-Clone
aktív tag

Nagyon egyszerű logika van erre gyártói oldalról. Először kijöttek az ilyen cuccok win vonalon méreg drágán minőségi tálalásban. A gyártók látták, hogy van rá kereslet olcsóbban is, ezért az alapvetően fél milliós konstrukciókról elkezdtek alább adni minőség terén, hogy faraghassanak lefelé az áron. Így esik áldozatul a ház, a használt anyagok, a billentyűzet, a kijelző, a merevítés, a normális, tartós zsanérok és kábelezés. Mire eljutsz a 160k-s határig a kezedben lesz egy alapvetően 80k-s gép ami kapott egy 100%-os felárat csak azért mert van benne hajtogatós fícsör.

Ha a hardver ki is szolgálná az igényeidet ilyen áron maximum olyan gépet kapsz ami 50 -50 %-al megkotlik akár már a jövő héten.

(#135054) psg5 válasza B-Clone (#135053) üzenetére


psg5
veterán

No ez tenyleg logikusan hangzik, bár ha van kotelezo jotallas meg szavatossag meg gyari gari akkor mi a banatnak keszitenek hulladekot ha kotelezo allandoan cserélni oket? Sokkal nagyobb deficit lehet az nem?

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#135055) csakb válasza psg5 (#135054) üzenetére


csakb
őstag

Azt tudom elképzelni, hogy a az ilyen gépek célcsoportja fészbukozik vele az ágyban, vagy kiscicás videókat néz néha.
De ha véletlenül elkezdené valamiféle munkára használni az ennek megfelelő terheléssel, nyúzással, akkor viszonylag hamar izé lesz.

Ami bírja a komoly nyúzást, az nem ennyibe kerül.

(#135056) Gaben92 válasza psg5 (#135054) üzenetére


Gaben92
őstag

Mert ami a fő probléma ezekkel a gépekkel, azokra nem érvényes a garancia. Ha belegondolsz, ha összetöröd a telefonod, vagy eláztatod akkor nem fogják kicserélni. Ezek a gépek mechanikailag gyengék. Ha eltörik a zsanér, szétesik a burkolat, kiesnek a gombok, arra azt mondják hogy nem rendeltetés szerinti használat miatt a te hibád. Ha megfő a GPU a gyenge hűtés miatt az persze garis dolog, de az nem pár hét után fog megfőni, hanem 2 év után (tehát gariidőn túl) mikor a hővezető paszta már megadja magát. Ilyenkor meg megint csak nincs sok dolga a gyártónak. Emiatt van az az általános vélekedés, hogy "konzumert annyi időre veszünk ahány év gari van rá, minden további nap csak ajándék".

HP DV6-ok 2 év után például rendszeresen megfőzték a GPU-t. Annó halomban álltak az eladó DV6-ok aprón alaplap hibával ráadásul úgy, hogy egy részüket már gariban is reballozták. És ez csak egy példa a sok ilyen gép közül. Az egyetlen ok, hogy voltak nem BGA-s DV6-ok is aprón az az, hogy azokat sose terhelték meg, így nem tudott megfőni bennük a GPU.

[ Szerkesztve ]

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#135057) psg5 válasza Gaben92 (#135056) üzenetére


psg5
veterán

Nem tudom...a fel millas notiknal ettol nem kell tartani? Elég sokat olvasni elit cucc bekrepalasarol is, igaz nem minden nap de en szemszogembol ezekre a szutykokra sem hallok rosszat surun.

#135055) csakb : ez lehet magyarazatb talan :) bár szerintem nagyob sznobsag ilyen celra kb 120-160k ért venni, mint 400k ért notit...ertem ez alatt hogy ez esetben nem az olcsosaga miatt tomegeknek gyartjak megsem :)

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#135058) Gaben92 válasza psg5 (#135057) üzenetére


Gaben92
őstag

A szutykokról azért nem hallasz sűrűn rosszat mert aki utánaolvas, hogy mit vegyen az nem vesz olyat, aki meg nem olvas utána, csak leemeli az első tetsző gépet a Tesco pultjáról abban az árban amire gondolt, az meg nem is fogja megosztani a tapasztalatait később, hogy mekkora egy mocsok a cucc. Ha arra lusta volt, hogy vásárlás előtt olvasson, arra is lusta lesz, hogy másokkal megossza a tapasztalatait.

A magas ár nem feltétlen jelent jó minőséget. A GL502 legdurvább kiszerelése 600k HUF. Ettől még maga a gép nem jó, sőt kerülendő kategóriába tartozik. Sokak szerint ez "elit cucc" mert drága, de közelében sincs még csak a jó minőségűnek sem. A valódi "elit cucc" ritkán krepál be, emiatt kerülnek 100k HUF-ba még 5 évesen is (új áruk 700k-1M között mozgott), és emiatt fogják túlélni ezek az 5 éves 100k-s gépek a 600k-s vadi új GL502-t kétszer is, még ha gariidő lejárta előtt egy nappal cserélik a gépet egy teljesen újra akkor is.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#135059) psg5 válasza Gaben92 (#135058) üzenetére


psg5
veterán

Jogos, korrekt, de hol huzzuk a hatart a szutyok es a mar vallalhato kozt és ki huzza meg azt?

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#135060) zsb912


zsb912
csendes tag

Sziasztok!

Október közepén-végén szeretnék venni magamnak egy laptopot. 150,000 körüli árban gondolkozok és igazából mindegy hogy új vagy használt, bár az aksi miatt az újat preferálnám. Szóval sokat használnám utazás közben, és a fő funkciója annyi lenne cikkeket írkálnék róla, neteznék, jegyzetelnék meg hát otthon a hd film lejátszása ne akadjon rajta. De a legfontosabbnak az aksit tartom - minél tovább bírná, annál boldogabb lennék vele. Játék nem fontos, illetve Football Managerezni fogok rajta, de azt még a mostani szarom is elviszi, úgyhogy azzal nem lehet gond. Ha valamelyik újabb FIFA minimum grafikán elmegy, az csak pluszpont, de ez nem igazi feltétel. Ja, és még annyi hgoy aképernyő minimum 14"-os legyen, nem szeretem a pici képet laptopon, arra ott a telefon :( Igyekszem végigmenni a kérdéslistán, remélem nem hagyok ki semmit, szóval biztosra megyek, lesz ami kétszer is szerepel:

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jó eséllyel október 10 környékén ( :D ), de legkésőbb október végéig.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) legfeljebb 150k-ból szeretném megúszni
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - office meg netezés, viszont azt töményen, mert melóban és suliban is használnám.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Football Managereznék, amihez memórián kívül szerintem más nem kell. Illetve szigorúan pluszpontért ha lehetséges, akkor ha a Fifa18 elmegy rajta minimumon, az király. Vagy akár a fifa 14-15 is. De ez tényleg csak extra pontért, ha van olyan gép ami minden más szempontnak megfelel, csak a fifa lenne túl nagy falat, az is jöhet. A legfontosabb az, hogy az aksi minél továbbb bírja.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? minimum 14"-os, a többihez nem értek :D
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Sokat, nagyon sokat, igen, utazás közben is használnám, nagyon jó lenne egy nagyon jó aksival felszerelt laptop.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Win 10-et szeretnék
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? RAMból 8 gigában gondolkozom, a többi egyáltalán nem számít
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - HDMI mindenképp! más nem jut eszembe. De azért ez manapság elég alap, nem?
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Újat preferálnék, mert annak jobban bíznék az aksi használtságában (ami ugye nullán lenne), de amúgy meg amit ajánlotok :D

Remélem tudtok segíteni abban, hogy milyen laptopot nézegessek és honnan rendeljek. Előre is köszönöm a válaszokat :D

Üdv és pacsi,

Bence

ps.: Ebay daily dealjeit érdemes ézegetni, érdemes bízni az ottani eladók böcsölötösségében? Azt értem, hogy pénzvisszafizetési garancia van meg minden, de néha egészen gyanús árakon árulnak dolgokat ott; aztán lehet csak az én hozzá nem értő lelkemet szeretnék csúnyán becsapni.

(#135061) Tikakukac válasza psg5 (#135050) üzenetére


Tikakukac
titán

Mindenre jó egybegép nem lesz. Olyan dolgokkal mászkálnak néha kollégák, amik EU-ra sem jönnek, elég sokan hoztak most japán belpiacos Sony-Samu és társaikat is. De akár egy csúcs HP vagy XPS is simán idehozható. A hibridezés mindig lemondást kér. 200k alatt olyasmiket, hogy 2 hét után már tövig bekopik a dokkos részen a festék (T100 és egyéb Asus latch alapú dokkosok tudnának erről beszélni, ha akarnának) vagy már lazul a mechanika. 80k-tól 560k-ig hibrideztem. A diffi árban fentebb lépve mindig csak az időmennyiség, hogy éppen valami elkopik, lazul esetleg enged a ragasztó.

Nem véletlen van ennyi vackom nekem is. Hidd el, nem poénból vettem őket. Voltak dokkos WS srác, subnotis-T-s dokkos monitoros, asztalis, tabos, ITX-es, passzív asztalis, aktív asztalis, vizes asztalis, konzolos, ebookreaderes meg az ég tudja már hány tonna laptop és hibrid meg minden egyéb kütyüt kombóztam ki saját meg nem saját pénzből is. Annyi előnyöm van, hogy értek hozzá, max időveszteségem van, közvetlen anyagi nincs. Na amit te akarsz, az viszont vásárlás után már megveri a tárcádat jó 30-40 ropival, ergo mikor rájössz, hogy huha, ez nem egészen az amire gondoltam akkor már már régen fájni fog. Ha belefér, tolhatod, de akkor tényleg ezersze inkább egy rendes office megvéve és valami 12" almás tab egy jobb logitech billel. Ott legalább amit tud a platform az műküdik is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135062) psg5 válasza Tikakukac (#135061) üzenetére


psg5
veterán

Ezert is jottem ide. Értehtő. Beletorodom hogy nem lesz ilyen egybegepem és marad egy 15" os noti vagy :
"Ha belefér, tolhatod, de akkor tényleg ezersze inkább egy rendes office megvéve és valami 12" almás tab egy jobb logitech billel. Ott legalább amit tud a platform az műküdik is."
Ez mit jelent konkretan? Melyik almas mely bill? Nem vágom: almason fut az office?

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#135063) Tikakukac válasza psg5 (#135062) üzenetére


Tikakukac
titán

Nyilván PRO akkor, abból van nagyobb, igaz, az aranyáras. 10" elviselhető. Ahhoz egy olyan billzet ami neked tetszik hozzá meg veszed a kliens office-t.

Csak erről beszélek, ezek régen azok amiket magának kell tudnia a kérdezőknek, mert nem mindegy, hogy valaki excelben úgy ír makrókat, mintha a nevét írná le, vagy örül neki ha egy sima diagramot megcisnál 10 sorból és 4 oszlopból. Előbbihez rendes asztali verziós office kell, mert megbolondulsz.

Nagy átmenet a Surface, de ha új kell nyilván esélytelen.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135064) psg5 válasza Tikakukac (#135063) üzenetére


psg5
veterán

Az megoldas lehet nekem hogy tenyleg azert ne hitelbe menjek, hogy egy air pad 9,7es es hozza bill? Hogy milyen bill azt melyik topikban erdeklodjek? Tetszik ez igy! Elvileg 150k ban bentmaradhatok ha jo aron lenne hasznalhato bill.
Azert ezen ha csak neha jegyzetelek és kicsit office-ban dolgozgatok az nem keszit ki nagyon?

F.K.T.

(#135065) Khelben válasza psg5 (#135052) üzenetére


Khelben
nagyúr

Nekem pl. tetszett a HP Revolve. Csak nincs belőle magyar billentyűzetes, nem fullhd és semmilyen módon nem bővíthető.

(#135066) Tikakukac válasza psg5 (#135064) üzenetére


Tikakukac
titán

Gondolom tabos topik.

Mindenképpen nézd meg vagy próbáld ki ezt valami almás boltban, mert ha nulláról kell minden feltanulni és nem jön be az nem lesz kellemes.

Hogy mi készít ki, nem tudom. Nálam van olyan T60-ba való billzet, amit az utókorban őrzök és fizikai fenyítőeszköznek a PR-es és marketinges kolleginák/kollegáknak, akik mindig elmagyarázzák nekem mennyire király dolog olyan billentyűzeten dolgozni, amit kiöntöttek zsákos vakolóval.
Notin keveset gépelek, mechanikus van az asztali mellé is, a beviteli eszközeimre és a kijelzőimre igen allergiás vagyok sajnos. Pusztultam már épp eleget tab meg hibrid billzetek előtt, akinek az ízületei szeretik vagy nem kell átszokni naponta 2-3 gombsorról, az még lehet meg is tudja tanulni lehelni őket.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135067) psg5 válasza Tikakukac (#135066) üzenetére


psg5
veterán

Köszi!

Megnézegetem ezeket az aple cuccokat és billeket aztán vagy az vagy a HP 250 :)
Akinek van ismerősi körben telója az mind dícséri, gondolom a jót könnyű megszokni.

#135065) Khelben: Köszi, de ez megint csak a használt kategória.

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#135068) Tikakukac válasza psg5 (#135067) üzenetére


Tikakukac
titán

iPadom az van és volt több is, azt szeretem, telóm dettó, azt annyira már nem. Húgomét plafon 4 havonta kell gariztatni, de hát egy fiatal lánynak almás cuccok kellenek, mert csak.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135069) ZiD


ZiD
tag

Sziasztok,
Mivel anno a kérdésemre konkrét ajánlás nem érkezett, így az itteni ajánlásokat böngészve pár konkrét kérdésben kérnék segítségeteket.
Fujitsu LIFEBOOK A557
- Ugye itt nincs dedikált VGA, ami akár előny is lehet. De az integráltat nem tudom hova tenni :) Általános média felhasználásra(YouTube videók, FullHD MKV, BD lejátszások) gondolom tökéletes lesz?
- Más kérdés nincs, a billentyűvilágításon kívül kb. minden olyan amit szeretnék, kivéve a kinézete :D Nekem nincs gondom vele, de nem nekem lesz.

HP Pavilion 15-bj001nh
- Ez már külcsínre jobban néz ki
- Olcsóbb
- Viszont itt azt olvastam, hogy a bővítés csak szervizben ajánlott(pl SSD). Ez igaz lehet?
- Itt van dedikált VGA.(GeForce 940M) Ez nyújt a fent leírt felhasználásban pluszt, vagy csak plusz meghibásodási faktor?
- Illetve a proci egyel régebbi, ha jól látom. Ez teljesítményben is megmutatkozhat?

Köszi!

(#135070) phobeus


phobeus
aktív tag

Az XMG gepeirol tud valaki valamit? Megfelelo hutes van bennuk?

LG Nexus™ 4

(#135071) dugo_ válasza phobeus (#135070) üzenetére


dugo_
veterán

Azok Clevo-k, adott típustól függ, hogy mit tudnak. A Gaming notebook topikban több a tapasztalat. XMG/Schenker néven a legtúláratottabbak amúgy.

(#135072) Bander78


Bander78
tag

Sziasztok!
11.6-13.3" méretben, ~120-ért kellene javasolni otthoni felhasználásra (net, film, kisebb excel-es munkák) lapost. Kb ezeket dobta a gép: [link]
Jó lett volna min. i3, de azok magasról indulnak, használt üzleti itt és most nem pálya.
Az újabb szériás celeron-pentium-okat nem ismerem, feltételezem ezek a 4 magosak nem lehetnek olyan rosszak... A megadott infókból igazából az sem derül ki, hogy passzív, vagy aktív hűtésűek ezek a notik:
- Acer Aspire ES1-332-P6QM NX.GFZEU.010
- Acer Aspire ES1-132-P3MK NX.GG2EU.009
- Acer TravelMate B117-M-P4CC NX.VCGEU.012

Kérdésem, hogy ezek közül melyiket érdemes venni (akár saját tapasztalat alapján), illetve az N szériás pentium procik közül melyik az ajánlott(abb) (én az N4200-re tippelnék), illetve egyéb ajánlott típusokat is megnéznék.
Köszönöm a segítséget!

(#135073) Khelben válasza Bander78 (#135072) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ennyiért csak használt gépben szabad gondolkodni.

(#135069) ZiD : leírtál mindent, amit tudni lehet a két gépről, már csak választani kell. A leírt felhasználásra untig elég a dedikált vga.

[ Szerkesztve ]

(#135074) Bander78 válasza Khelben (#135073) üzenetére


Bander78
tag

Ok, de ez most nem megy, nem magamnak veszem. [Ez] elég jónak tűnik, passzív hűtéses is. Erről valakinek van tapasztalata?

(#135075) dugo_ válasza Bander78 (#135074) üzenetére


dugo_
veterán

Nem lesz jó semmire, de ha van fölös százezer kidobni, akkor semmi gond.

(#135076) Khelben válasza Bander78 (#135074) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ennyi erővel szétoszthatod a pénzt a Blahán a hajléktalanok között is, annak több értelme lenne.

(#135077) ZiD válasza Khelben (#135073) üzenetére


ZiD
tag

Köszönöm, ennyi nagyjából elég is volt, a Fujitsut be is rendeltem :R

Ui: majd ha megjön+lesz energiám, megpróbálok valamit iderittyenteni, valaki pont hiányolta, hogy nincsen személyes tapasztalat róla.

(#135078) Khelben válasza ZiD (#135077) üzenetére


Khelben
nagyúr

(#135079) phobeus válasza dugo_ (#135071) üzenetére


phobeus
aktív tag

Koszonom! Ott is bekerdeztem, de meg nem jott valasz :) Amugy 7700hq 1060gtx 1050£-bol (az kb 370k) meglenne. Igaz ssd nelkul de, ez kesobbiekben orvosolhato lenne.

Ezt neztem ki, oprendszer minden nelkul.

https://www.mysn.de/xmg-advanced-gaming-laptops/xmg-a517

[ Szerkesztve ]

LG Nexus™ 4

(#135080) Bander78 válasza Khelben (#135076) üzenetére


Bander78
tag

Értem, felejtős. Köszönöm a válaszokat!

(#135081) Frawly válasza Gaben92 (#134940) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt nem lehet úgy áthidalni, hogy 1,8 colos SATA SSD-t teszel bele, és akkor mehet bele M.2-es meghajtó is?

(#135082) Tikakukac válasza Frawly (#135081) üzenetére


Tikakukac
titán

Kibontod a házából és csókolom. Más kérdés a gari, a hogyan rögzíted rendesen és, hogy a gép mennyire van felkészítve arra, hogy te 2 oldalról töltögeted meg meghajtóval.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135083) Gaben92 válasza Frawly (#135081) üzenetére


Gaben92
őstag

Valaki írta, hogy mSATA átalakítóval egy 1.8-as SSD elvileg elvileg elfér az M.2 alatt, szóval fizikailag lehetséges. A gép is kezelné valószínűleg simán. De ha amiatt kell valakinek az SSD+HDD kombó mert kell a nagy tárhely akkor meg feleslegesnek érzem. Az 1TB-os SSD-k is mocsok drágák, a 2TB-osról meg ne is beszéljünk inkább.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#135084) Tikakukac válasza Gaben92 (#135083) üzenetére


Tikakukac
titán

HP-t már moddolgattam itthon így, ha valakinek ennyi baja van és van 2,5" hely, esetleg épp annyi, hogy elfér a 42mm-is, megveszi a szaalgkábeles toldót és úgy forgatja meg oda rakja a meghajtókat ahogy tetszik. 2,5k körül már van 6 centis SATA-M.2 kábel. Kétoldalas ragacs és cső.

De mint minden ilyesmi: annak ajánlom aki tudja mit csinál. Láttam már cifra shortolásokat meg megfőzős SSD-t, mert valaki túlgondolta.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135085) OnlineWolf


OnlineWolf
tag

Sziasztok, remélem ide való a kérdés.
3 notebook-ot neztem ki, munkára (programozás):
1. Dell Latitude 5580 (N016L558015EMEA_UBU)
2. Lenovo Thinkpad L570 (20J80029HV)
3. HP ProBook 450 G4 (Y8A29EA#AKC)

Mindegyik integrált videókártyás, 8 GB ram, 256 GB SSD,
A processzor ebben a sorrendben: i5 7300u, i5 7200u, i7 7500u. (igen a hp-ban i7 cimke van, de ez engem nem tevesztett meg, nem varok jelentos sebesség különbséget)
Az aksi cella száma (webáruház szerint) 4, 6, 3
aksi Wh: 62, 48, 48
op: Linux (csak akkor win10 ha munka megköveteli)
A minőség érdekelne és az adatok hitelessége, illetve ha van, más márka is szóba jöhet. Tud valaki segíteni?

MCU vagy MiniPC az én asztalom (TivaC, Raspberry...)

(#135086) Chaser válasza Khelben (#135065) üzenetére


Chaser
titán

pont magyarnak írja az oldal ( :
annyira nem néztem, de mintha ram könnyen bővíthető lenne meg ssd is

psg5 5-600e-s gép 3 év garral nagyon rossz 300-ért tényleg, nyomi használt fujjjfujjj

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#135087) OnlineWolf válasza OnlineWolf (#135085) üzenetére


OnlineWolf
tag

U.i.: A kijelző FHD mind, arra is kíváncsi lennék melyiknek elviselhetőbb a kijelzője.

MCU vagy MiniPC az én asztalom (TivaC, Raspberry...)

(#135088) Tikakukac válasza OnlineWolf (#135085) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát most hadd ne keressek ki mindent, kisker oldja meg.

Minőségben talán utolsó a legtartósabb, Dellen ha úgy néz ki a buli, mint a régebbieken akkor az kicsit hamarabb kopik. Akkuban Dell elég erős én arra mennék rá, garit is kicsit egyszerűbb megindítani. Minden másra net megadja a választ, nagyon durván részletes tesztek vannak fent, benne minden adattal ami ki lett mérve. Még szerintem több is, mint ami kellene egy átlag embernek.

Kijelzőre nyilván IPS nyer, színhelyességben kuka, de sörrel elmegy.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135089) Chosen válasza Khelben (#135051) üzenetére


Chosen
addikt

Néztem a HP 250-et, de 8GB/128GB konfiggal nem találtam belőle 150 alatt. :F

(#135090) neonyte


neonyte
csendes újonc

Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, szeretném a segítségeteket kérni.
Fém házas laptopot vennék 14 col fölött. A max keret kb 200-230 ezer HUF.
Válaszotokat előre is köszönöm.

(#135091) haypro válasza neonyte (#135090) üzenetére


haypro
senior tag

Töltsd ki kérlek az összefoglalóban található kérdőívet!

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

(#135092) Dhampir válasza ZiD (#135069) üzenetére


Dhampir
félisten

243 690,- Ft ezért a gépért (A557)? (persze látom, hogy a W10 és az SSD miatt, de akkor is)

(#135093) khalox válasza Dhampir (#135092) üzenetére


khalox
őstag

Mutass jobbat és olcsóbbat újban, 3 év garanciával, jogtiszta windowssal, SSD-vel ÉS 15'' IPS panelos kijelzővel, 8GB RAM-mal, szerelőablakokkal normális házban. Légy szíves!

(#135094) dugo_ válasza khalox (#135093) üzenetére


dugo_
veterán

De ha van szerelőablak, akkor ezeket olcsóban is lehet bővíteni.

(#135095) khalox válasza dugo_ (#135094) üzenetére


khalox
őstag

Ez nem von le a gép értékéből. Amúgy a lányomnak szeretnék venni egyet film, YT, web, iskola és minimál játék célra itthonra. Erősen gondolkodom rajta.

(#135096) borix


borix
őstag

A felső kategóriás tn paneles nagy betekintési szögű kijelző (pár éves üzleti 400-500k gépekben lévő) vagy a mostani (200k körüli gépekben lévő) alsó kategótiás IPS kijelző között mennyi a külömbség?

(#135097) znani


znani
újonc

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, előre is köszönöm!

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? max. egy hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) jó lenne 230-nál megállni
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) "általános" otthoni és alapvető irodai felhasználásra, AutoCAD 2D, tanulás, egy-két nem túl combos játék futtatása
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem jellemző a játékra való használat, ha mégis akkor ilyen AoE/Civ-típusú strat. játékok érdekelnének
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? legalább 15,6", matt, nyilván az IPS jobb lenne
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem nagyon lesz mozgatva, de egy-két repülőutat bírjon ki az ölemben
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) mindegy, de ha van: W10 H/Pro
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? legalább 1TB HDD + 128GB SSD, 8GB RAM, Optikai kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak új

Eddig a sokat promótált A557, valamint a HP15 között morfondírozok. Az A557-ben nincs SSD, a másikról meg nem tudok semmit, de első blikkre nagyon tetszik.

:R

(#135098) neonyte válasza haypro (#135091) üzenetére


neonyte
csendes újonc

(1) Decemberig
(2) Max. 200-230 ezer HUF
(3) Egyetemre, CAD-CAM programok stabil futtatása
(4) FHD, casual játékokra
(5) FHD matt IPS min. 14col
(6) Hetente egyszer
(7) Windows, semmi
(8) HDD is elegendő
(9) FÉMHÁZ fontos
(10) csak ÚJ, akár külföldről

[ Szerkesztve ]

(#135099) Tikakukac válasza borix (#135096) üzenetére


Tikakukac
titán

Mondj konkrétat. Ez így most olyan volt, mint fogpiszkálót bedobni az űrből, hogy hátha eltalál egy kékbálnát.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#135100) khalox válasza borix (#135096) üzenetére


khalox
őstag

Ha számszerűsíteni szeretnéd a különbséget, akkor mérni kell meg kalibrálni.
Általánosságban a TN alulról/felülről invertálódik, oldalról rossz a betekintési szög. Alapvetően szemből kell nézni.
Az IPS ezt nem csinálja, a színei is "élénkebbek", ami nem jelenti azt, hogy a színhűség jó, persze. A fekete pedig enyhén lilás színezetet ölthet.

De mindegyik fajtából van jó panel is, és kritikán aluli is.Konkrét modellt kell ilyenkor megtekinteni.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.