Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#188651) molnarpeter válasza Pttypang (#188650) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Akkor japán vonalat nézd, az bontóéretten is el lehet adni kb, lásd hazai swift kínálat egy része vagy 1.9 TDI ;]

[ Szerkesztve ]

(#188652) rbalint88 válasza molnarpeter (#188651) üzenetére


rbalint88
addikt

*SDI!!! :P

(#188653) Dare2Live válasza Pttypang (#188650) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

mért nem üzemelteted amíg végképp nem lesz gtk?

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#188654) ReFleXx válasza tboy93 (#188649) üzenetére


ReFleXx
addikt

nekem is az remlik, hogy pl a motor az opel

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#188655) Drughi


Drughi
addikt

A jármű egyedi azonosító adatainak a valódiságát megállapítom. Megállapítom továbbá, hogy a jármű és a járműhöz tartozó okmány vizsgált műszaki adatai eltérnek egymástól, külső jogtalan beavatkozás nyoma nem látható.

Ez mit jelent, mitől lehet?

(#188656) rbalint88 válasza Drughi (#188655) üzenetére


rbalint88
addikt

Mancika elirta

(#188657) molnarpeter válasza rbalint88 (#188656) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Vagy pl motorcsere alternatív módon :D

(#188658) bernel


bernel
tag

Pár napja voltam egy kereskedőnél, és azt mondta, hogy náluk nincs rejtett hiba dolog, bármilyen hibát kijavítanak a kocsin, ami előjön a vétel után. Vett már itt tőlük valaki?

(#188659) szabonagyur válasza Drughi (#188655) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ez amúgy rengeteg autónál szerepel.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#188660) CactuS válasza bernel (#188658) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Egy hónapig csak béreldé és ha tetszik,a teljes bérleti díj beszámít a vételárba!

Ez mondjuk nem túl gyakori, de nagyon jó ötlet.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#188661) hobizoli


hobizoli
nagyúr

[link] :DDD

több drón kell ;P

(#188662) bernel válasza CactuS (#188660) üzenetére


bernel
tag

Ezt nem is néztem, de tényleg ötletes. A kereskedőnek nincs különösebb kockázata, mert kapja a bérleti díjat addig is, és ha a vásárló elautózott vele már 1-2 hetet, és mondjuk 5000/nap díjjal számolva kifizet ezért 35-60 ezer forintot, akkor ha nincs különösebb baj az autóval, akkor várhatóan nem fogja bebukni ezt a pénzt, és visszaadni az autót.

(#188663) Pttypang válasza Dare2Live (#188653) üzenetére


Pttypang
veterán

Szelepszaras/hajtokarcsapagyas, tulajdonkeppen mar gtk.

Everybody lies.

(#188664) Beerwolf


Beerwolf
senior tag

Sziasztok,

Autót szeretnék venni a következő felhasználásra:
- Heti 2-3 150 km autópálya
- Heti 1-2 Budapesti szaladgálás ide-oda (5-10 km-es távok)

A következő a prioritási listám:
1. Megbízható autó legyen, nem feltétlen az a lényeg, hogy olcsón javítható, hanem hogy viszonylag kevés gond legyen vele (és értem ez alatt, hogy valami kevésbé rohadó típus legyen)
2. Nem baj, ha nem fogyaszt sokat, dízel is szóba jöhet (főként az lenne a lényeg, hogy autópálya tempónál korrekt fogyasztása legyen)
3. Jó lenne azért legalább egy 100 lóerős autó, ez csak abban az esetben nem feltétel, ha valami könnyebb típusról van szó jobb lóerő/kg aránnyal.
4. Ez tulajdonképpen nem feltétel, de nagyon szeretem a legtöbb coupe formát (BMW E46, Toyota Celica, Hyundai Coupe/Tiburon).

Az erre szánt keret 0,5-1 M Ft és ez kizárólag az autó ára, erre rájöhetnek az autó átírási költségek, első szervíz, stb.

(#188665) silver10 válasza ReFleXx (#188648) üzenetére


silver10
aktív tag

Nekem Lacetti volt az előző. Márciusban adtam el. 2005-ös típus még olyan, hogy a 95 E10 már bajt okoz, mert nem arra van gyártva,felkészítve. Vagyis 100-ast kell tankolni. Amúgy Opel motor és váltó, nekem strapabíró volt, de időben cseréltem a megfelelő motorolajat, normál fordulaton váltottam el. Hidegen nem tapostam. Kopó alkatrészek, klíma komp. tömítés, világítás kábel ami gondom volt. Se EGR, se motorikus bajom nem volt. (1.6 benya)Viszont óra sz.140/GPS 133 km/h hoz 4000fordulat kell (zajos már azért) és ott klímával 8,5-9simán, városban akár10 a fogyi. 90-nél 7,3 körül elvan.

[ Szerkesztve ]

(#188666) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Sziasztok,

Pug 406 mennyire vállalható még? 2.0 hdi vel gondoltam a 110le-s motorral.

(#188667) ReFleXx válasza silver10 (#188665) üzenetére


ReFleXx
addikt

koszi a részletes leirast.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#188668) Stylewars_kp válasza Stylewars_kp (#188666) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Töréstesztje *** elég gáz.

(#188669) silver10 válasza ReFleXx (#188667) üzenetére


silver10
aktív tag

Még egy fontos dolog kimaradt. Az akku bal+os és ha jófajta akksikiból van is akció szinte holtbiztos, hogy bal+ nincs köztük. Akármi nem megy bele, a tartó helymérete és a kicentizett kábelhossz miatt. Az délkoreai Rocket a legjobb bele. Ezenkívül még Jászplasztik van, ami olcsóbb, de vacak, és karcsú a kapacitás és az indítóáram.

(#188670) olajbogyo


olajbogyo
aktív tag

Sziasztok!

Kicsikét hosszú, sorry....

Hát, megnéztünk még több, és még több használt autót......hogyé is mondjam? Az igaz, hogy kereskedésekben jártunk, de bármelyik autót nézzük ki, az mind kereskedéseknél van már, ezek úgy lecsapnak egy eladó autóra, mint gyöngytyúk a fikára. De, a lényeg, hogy vagy minket (vevőket)néznek teljesen elme roggyantnak, vagy ők maguk azok. Miért mondom ezt? Hát mert pl, a hirdetett autónak, köze nincs az ő általa hirdetett tulajdonságokhoz, nevezetesen, hirdet ford járgányt "Titanium" felszereltségűnek, de az az autó a legfapadosabb kiadás, mit a ford kiadott kezei közül. Nem elírás a hirdetésben, mert még a találkozón is ezt állítja. Vagy pl, az, hogy a kereskedő még saját maga sem képes kinyitni a hátsó ajtót, ott előttünk rángatja a "makulátlan, megkímélt hölgytulajdonos"...stb autót, és annyit mond rá, hogy idézem..." ja a hátsó ajtó kulcsát elfelejtettem kihozni..." MI VAN? most nyitottad ki fél perce az autót a távirányítóval vadbarom, az első ajtókat már ki is nyitotta az idióta, és meg akar róla győzni, hogy a hátsó ajtónak van egy másik kulcsa....biztosan ehhez a járgányhoz adtak vagy 15db kulcsot :C
A motorháztetőt, majd mindegyik, csak unszolásra nyitja ki, de minden mást belülről mutogat ezerrel, hogy milyen megkímélt, egy karc sincs rajta, nézzük meg, hogy milyen aranyos hölgyé lehetett. Ami igaz is, mert úgy kitudják tisztítani, szilikonozni, hogy ihaj. De a motorteret kerülgetik, mint a forró kását. Mondom neki hejj, nyissuk mán fel, ezt, az ugyan nem túlságosan fontos alkatrészt takaró lemeztetőt is. Mikor kinyitja, de mondja közben, hogy " mondom, hogy nagyon jó állapotú.." mit látsz? Hát azt, hogy különbül néz ki, mint a saját 1,5 éves Kugam motortere, de az még vadi új korában sem nézett így ki esküszöm. Mi szükség van így kinyalni egy kocsi motorterét, amivel semmi gubanc nincs, és amúgy nem is állt szándékában megmutatni. Beindítani...? Minek? Hiszen mondta, hogy jó. Vagy nincs benn akku, vagy, csak akkor, ha foglalózol....MICSODA? Gatyát nem veszek próba nélkül, hát akkor 1,5 misiért, már csak meghallgatnám legalább nem?!
Mindegy no, lehet én vagyok ilyen pöcs, hogy kifogtam a legsilányabb kereskedőket, vagy alapból a fejszerkezetem arra ösztökéli őket, ..."nézd mán ni, egy újabb hülye jött autót venni faluról"... :D
De, kb ott tartok, hogy vagy hajtogatok drótból egy autót, vagy deszkából összeütök egyet. Még az a szerencse, hogy az asszonykám is igazat ad ebben, ő is látja ezt a sok simliskedő, semmirekellő ingyen élő gyökeret, tisztelet a kivételeknek, akiket én még, sajnos nem találtam meg. Adtunk magunknak még időt, és megpróbálunk háztól, tényleg magyarországi autót keresni.
Apropó, magyarországi érvényes okmányok, 2 év friss műszaki, és garancia....emígyen hirdetnek! Olyan autókat, amiket tegnap gurítottak le a trélerről, és nagy kegyesen megengedi, hogy én műszakiztassam le, hozzam el tőle adás-vételivel, rádob nekem addig egy "P"-s rendszámot
De, mondom, hogyan adnak rá ford garanciát egy 10-11éves autóra?
Válasz: van ismerős szerelő a fordnál, aki bármit meg tud oldani, ha probléma van?! Csak azt nem tudjuk, hogy adott esetben több száz km távolságból, ha lerohadok az autóval ki juttatja el, és hogyan ehhez a pesti emberkéhez az autót :F
Arról már ne is beszéljünk, hogy ezek a csodálatos kereskedők az okai annak, hogy most pesten odab...tak a forg. helyezésnek, vizsgáztatásnak(lebukott egy komplett erre szakosodott "banda", adták ki jó-pénzért a műszakit, a bontóérett hölgytulajdonosmegkímélt 3-500.000km futott csodákra.
Lehet, közületek van jobban megedződött emberke is, aki már járatos a használtautókerskedés zeg-zugos útvesztőiben. Szerencsére, én még csak eladói oldalon jelentem meg a "piacon", mert eddig 3 új autót vettünk, az előző kettőt eladtuk. Az elsőt a kereskedésnek, a másodikat házhoz.
Addig-addig morfondírozom, hogy veszünk egy új autót, az asszonykának is, csak semmi értelme, az utcán tartani, egy alig futó kis autót, de legalább tudnám mit veszek.

Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!

(#188671) mandleee


mandleee
tag

Sziasztok!

Egyenlőre csak eljátszok a gondolattal, de lehet képbe kerül egy városi "kis" autó Budapestre, napi munkabá járásra 2x8km + nagy ritkán vidéki rokonlátogatásra (autópálya). Elsősorban a klasszikus második autónak lenne, hogy az illető megszokja a budapesti forgalom ritmusát. Mivel ideiglenes megoldás lenne, szeretném hogy könnyen értékesíthető legyen, akár 2-3-4 év múlva is. (Akár kis bukóval is)

Kritériumok:
- benzin
- KLÍMA!
- lehetőleg azért autópályán bírja a megengedett tempót, ha oda kerül (Kis motorosokat annyira nem preferálom)
- Megbízható, olcsón fenntartható, szervizelhető, megfelelő alkatrész ellátottság
- legalább 2000 körüli évjárat
- könnyű parkolhatóság, kilátás (= kis karosszéria)
- azért valamennyire biztonságos is legyen (ABS, légzsák)
- Lehetőleg ne legyen rozsdaboglya
- coupe, 2 ajtós, 5 ajtós, teljesen mindegy (kombi és szedán kizárva a kis méret miatt)
- a keret első körben (bár mivel jelenleg csak terv szinten van, azért ez kibővíthető megfelelő autó esetén): 5-600 000Ft + szerviz + egyéb kötelező dolgok
- Könnyen eladható legyen! A cél, hogy minél kevesebbet bukjak rajta míg megvan

Eddig így körvonalazódik a kép:
- Clio 2 1.4-1.6
- Twingo 1.2 16V
- Megane II 3 ajtós
- Hyundai Getz
- bakancs Micra
- Yaris ennyiből nem jön ki, és a kínálat alja nagyon leharcolt
- Mitsu Colt? Bár az csak többért van
- Smartok is vannak, ezek mennyire kerülendőek? :F
- Kicsit megtolva a keretet New Beetle kínálat alján is vannak példányok (Bár megjegyzem, itt inkább a híres 1.9 TDI-k is felbukkanak, kérdés mennyire díjazná a rövid távokat)
- 1.4 Lupo

Nincsenek félelmeim, jöhet francia, olasz, japán, német bármi ötletnek. :) Bár ahogy nézem a kínálatot, lehet kikellene bővíteni a keretet 1 millióra, hogy értelmes kocsit vegyen az ember. :(

(#188672) MunezXBK válasza mandleee (#188671) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Neked mi a kis motor? Szerintem csak olyanokat írtál.

(#188673) kenwood


kenwood
veterán

Eddig elvoltam tomegkozelekedessel, de melo miatt kell a jogsi, (inkabb ugyeleti,eseti jellggel lesz vezetes, havonta par alkalom) es nem szeretnem az elso par ezer kilometert a cegesben letolni, igy veszek valamit gyakorlasra.
Budapest, 183 cm vagyok.
6-700-at szannek a vetelarra (800 mar szerelem lenne).
Az nem gond, ha az elso 3 evben 100-150-et ra kell kolteni, de az igen,ha rogton az elsoben 3-500-at, vagy ha 2-3 havonta jon elo olyan hiba, ami azonnali szerviz.

Eleg sok tipusa szoba kerult.
Azokat a kocsikat, amik kicsit lutrik (pl franciak, fiatok) nem zarom ki, az egyetlen olyan kocsi,ami tetszik, de biztosan nem vennem meg, mert nem akarok egy trailert is venni melle : az az Alfa 147.
A nagyon pici kocsikat ( Matiz, Smart stb ...) kihagynam, es nagyobb sedant (C5, Mondeo. Laguna) sem vennek kezdesnek. Pedig a Vectra GTS es a Signum is nagyon tetszik.
Motorbol olyat szeretnek, ami 10 liter alatt tarthato varosban is.
Bar nem fogom sokat hasznalni, a 10 alatti fogyasztas kb. mindegy, azert dieseltol sem zarkozom el.
Klima,centralzar,abs,szervo lenne extrakban az elvaras, de nem baj, ha tobb is van.
Lehetoleg ne repuljon ki a motor egy 15 km/h koccanasnal.
2004-2005-nel oregebbet nem szivesen.

Amikbol tobbet is megneztem eddig.
- Fiesta
- Focus II. ( ebbol nem sok van az arsavban)
- Astra H (ebbol se)
- Grande Punto (ebbol se)
- Kia Cerato
- Renault Megane
- Peugeot 307 (mar az ujabb pofaval)
- Corolla (az Auris elotti modell)
- Mazda 3
- Nissan Almera

Futottak meg kat. :
- C Corsa
- Punto
- Fabia

Ezek kozul mit ajanlanatok nekem, es miert azt ?
Illetve a japan autok kapcsan meg olyan kerdesem merult fel, hogy a rohadas mennyire problemas dolog ?
Marmint mondjuk egy kuszob, meg egy sarvedo rohad, es megcsinaltatom ilyen 100-150-ert, akkor az mennyi ido utan dobja le a festeket,kezd el tovabb terjedni ?
Vagy miert problemasabb (ha az) a korrozio, mint a tobbi hiba?

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#188674) mandleee válasza MunezXBK (#188672) üzenetére


mandleee
tag

Haha :DDD
A nem kis motor jelen esetben az elérhető motorpalettából a gyengébbeket kizárnám. Nyilván élnék egy RS Cliot, de mivel a keretbe nem férne bele, el lehetne autózni egy 1.4-1.6-al, de azért az 1.2-est kerülném. Egyes Twingóba tudtommal ez a legerősebb amit írtam. Mivel 80-90%-ban Bp-n lenne használva, annyira szükségét sem érzem a nagyon erős motornak.
Mivel ilyen kis kocsival nincs még tapasztalatom, gondolom a súly/méret miatt azért ilyen 90LE körül már belehet sorolni egy másik sávba.
De szívesen fogadok minden ötletet. :R

(#188675) vzsryl válasza kenwood (#188673) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Focus mk2 és H Astra inkább dupla ennyiért van.
Leginkább G Astra-t 1.4 90 lóval vagy az Almera-t 1.5 98 pacival tudom javasolni. Ezek nem rohadnak, ha nem voltak törve, és nem túl költséges a fenntartásuk.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#188676) kenwood válasza vzsryl (#188675) üzenetére


kenwood
veterán

Sajnos G Astrabol egyedul a Coupe kinezetet tudom befogadni, viszont abban nincs nekem tetszo motor.

"Az nem gond, ha az elso 3 evben 100-150-et ra kell kolteni,"
Ezt evente ertettem.
Fontosabb a vezetesi elmeny/tamogatas,kenyelem,biztonsag, mint az, hogy soha ne koltsek ra.
Az viszont elvaras, hogy a szerviz tervezheto legyen, ne alljon meg 2-3 havonta.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#188677) Dare2Live válasza kenwood (#188673) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

yarist még írd fel a listára.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#188678) kenwood válasza Dare2Live (#188677) üzenetére


kenwood
veterán

Japanok szimpatikusak, talan meg a a Swift is,de a Yaris azert eggyel kisebb ezeknel, azokat egyaltalan nem neztem.
Fordra azt mondjak, hogy nagyon jo vezetni. Belulrol is egesz korrekt. Mi szol a Fiesta ellen ebben a kategoriaban?

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#188679) Ádám16 válasza olajbogyo (#188670) üzenetére


Ádám16
addikt

Mindenki venne új autót szerintem a topikból, viszont két dolog van:
-ha értesz hozzá egy kicsit, bevizsgáltatod, esetleg ismert és rendbentartott az autó előélete, kb 2x jobb autót vehetsz a pénzedért, mint újonnan (kényelem, minőség, ismerheted a típushibákat, az ajánlott motorokat, ...)
-az új autók áraI 2020-ra úgy felmentek, hogy engem totál elrettent attól, hogy elkezdjek rá gyűjteni.

persze, akinek van 10-12 millája autóra, ne vegyen használtat, de itthon szerintem inkább a feléért nézeget(ne) az átlagmagyar, de már ott se túl nagy a kínálat, ha 3 hengernél többet akarsz, és egy kétzónás digitklíma se jönne rosszul.

[ Szerkesztve ]

(#188680) inf3rno válasza Ádám16 (#188679) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem az tűnik elég nagy gátnak, hogyha nem akarom elcseszni a használt autó vásárlást, akkor nagyon otthon kéne lennem a témában, és ahhoz kb. éjjel-nappal kocsikról kellene olvasnom, hogy képbe kerüljek 1-2 hónap alatt, tovább meg nem nagyon akarom kocsi nélkül húzni. Na ehhez se kedvem, se időm, más meg nem fog utánajárni helyettem. Szoktam nézni az autókereskedőket, abból el lehet lesni egy-két dolgot, ami alapján fel lehet mérni, hogy mi az, amit tutira el kell kerülni. Pl hogyha nem csukódnak jól az ajtók, nem jók az illesztések, akkor tutira balesetes volt, vagy ha habos az olaj sapka belülről, akkor is van vele valami gebasz, de ez közel sem minden. Másoknak évekbe telik mindezt megtanulni úgy, hogy ezzel foglalkoznak. Most elég esélytelennek tűnik, hogy olyat fogjak ki, amivel tényleg minden rendben van. Haverok is azt mondják, hogy észnél kell lenni, mert a jókat 1-2 nap alatt elviszik, ami meg sokáig fent van, azzal tutira van valami gond, és néha nem egyszerű kitalálni, hogy micsoda.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#188681) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Családbővülés miatt autót kell cserélnünk, és érdekelne, hogy milyen autók felelnének meg a következő kritériumoknak a feleségemnek:
-5 ajtós legyen, és férjen el a csomagtartóban egy babakocsi;
-Isofix, klíma, abs legyen;
-benzines, városban lenne használva;
-ne legyen 2006-2008-nál idősebb;
-megbízható, biztonságos, nem szeretnénk a vásárlás utáni első pár hónapban a kocsi árát rákölteni (tudom, hogy ez egy használtautónál lutri, de na :D )
-keret: 1.2-1,7 millió. + szervíz.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

(#188682) parandroid válasza inf3rno (#188680) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az a baj a jó használtautóval, hogy drága. Én az utóbbi 5 évben kettőt is vettem, el nem merem mondani, hogy mennyiért, de mindkettőt 2 év gyártói garanciával, márkakereskedésből. Az első hatéves volt, beszámított autó (természetesen végig márkaszervizes, 70k km-rel), a második hároméves, lízingből visszaadott, 23k km-es. Természetesen egyikkel sem volt semmi gondom soha, már attól eltekintve, hogy az elsőt összetörték alattam, amúgy mindkettőben kellett már egyszer izzót cserélnem, meg az újjal egyszer volt már defektem is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#188683) dellfanboy válasza szotyika77 (#188681) üzenetére


dellfanboy
senior tag

focu 1.6 benya?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#188684) Somatom válasza parandroid (#188682) üzenetére


Somatom
veterán

Ezek melyik országban történtek?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#188685) parandroid válasza Somatom (#188684) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#188686) dellfanboy válasza parandroid (#188685) üzenetére


dellfanboy
senior tag

denmark?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#188687) parandroid válasza dellfanboy (#188686) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Na, akkor játsszunk autójeleset. Denmark az amúgy DK. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#188688) Somatom válasza parandroid (#188685) üzenetére


Somatom
veterán

Minél jobban élnek az emberek egy országban, annál nagyobb esélyed van jó használtautót kifogni. Magyarországon sokkal nehezebb, mint Németországban.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#188689) parandroid válasza Somatom (#188688) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az tény, hogy egy 16 év átlagéletkorú gépparkból nincs akkora választék, mint egy 6-8 éves átlagból. (Nem tudom a pontos adatokat, csak úgy írtam valamit.)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#188690) Somatom válasza parandroid (#188689) üzenetére


Somatom
veterán

Nem csak ez számít. Ott egy kisautót leginkább második autónak használnak és garázsban tartanak. Könnyebb kifogni jó vételt, mint nálunk, ahol ugyanez panel melletti csillaggarázsban tartott fő autó, ami csak akkor lát szervízt, ha beszarik.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#188691) bernel


bernel
tag

". De, a lényeg, hogy vagy minket (vevőket)néznek teljesen elme roggyantnak, vagy ők maguk azok. Miért mondom ezt? Hát mert pl, a hirdetett autónak, köze nincs az ő általa hirdetett tulajdonságokhoz,"

Úgy mentél kereskedőhöz, hogy először megnézted a google értékeléseit? Én eleve csak olyanhoz megyek, akinek jó értékelése van, és nem 4-5 szavazattal.

Ami számomra érthetetlen, hogy az emberek miért nem értékelnek, akár rossz, akár jó tapasztalatuk van egy kereskedővel? Amennyi ember megfordul náluk egy nap, ha néhány ember értékelne naponta, akkor már ezrével lenne értékelés egy kereskedőhöz 1 év alatt, amiből lehetne látni, hogy átverős vagy nem.

Ezt kell elérni valahogy, hogy az emberek saját érdekükben értékeljenek, mert ha ők értékelnek, akkor mások is fognak, vagyis egymást segítenék így az emberek, ami minden vevőnek jó lenne, a csaló neppereknek meg rossz.

[ Szerkesztve ]

(#188692) dj79 válasza szotyika77 (#188681) üzenetére


dj79
senior tag

H Astra, z16xer motorkóddal, abban nincs egr, ami a városi használat miatt plusz pont, cserébe van okoskerék. Focis II, 1.6 benzin sem rossz, sőt megnéznék egy Nissan note-otnis. Ha viszont nagyon sok a város, kettes Prius is opció lehet (mi két gyerekkel is elférünk benne)

(#188693) tboldi válasza bernel (#188691) üzenetére


tboldi
nagyúr

Szerintem a legtöbben azt sem tudják, hogy van ilyen lehetőség. :D

(#188694) bernel válasza tboldi (#188693) üzenetére


bernel
tag

Ez a baj. Fel kellene hívni a figyelmet. Próbáljunk erre egy mozgalmat indítani. Pl. itt a topikban, aki megjár egy kereskedőt, az értékelje ezentúl a google-n, hogy milyen volt a vevőélménye. Rákeresel a google-n, oldalt megjelenik, és egyből értékelheted.

Mondd el ezt az ismerőseidnek is, akik autót keresnek, hogy tegyék ők is ezt, mond el nekik, hogy miért jó ez, és hogy ők is mondják el az ismerőseiknek,stb.

Ha más fórumon is aktív vagy, ahol használt autók is előjönnek, akkor oda is írd be ezt.

Ezzel be lehetne indítani a dolgot, ha itt mindenki elkezdi ezt csinálni, és elmondja az ismerőseinek, hogy adják tovább ők is a dolgot.

Tegyétek ezt, mert az nagyon megtisztíthatja a piacot, ha az emberek megszokják, hogy egyből megosztják a szívatásokat (és a pozitív élményeket is persze), hogy mások is tudjanak róla, amikor vásárlás előtt megnézik a kereskedő értékeléseit. Minden adott hozzá, csak használni kell az értékelőt. Tegyünk róla, hogy így legyen.

(#188695) Mr X válasza bernel (#188694) üzenetére


Mr X
veterán

Kérdés, hogy hogy véded ki a "Nem köszönt előre" és a "Kényelmetlen volt az ülés" jellegű egycsillagos értékeléseket? Gondolom te sem szívesen olvasnál végig ezer értékelést minden kereskedőről.

(#188696) bernel válasza Mr X (#188695) üzenetére


bernel
tag

Szoktam olvasni értékeléseket, és a nagy többségük normális. Ha százával, ezrével vannak az értékelések, akkor annak a néhány hülyének az értékelése, aki a kényelmetlen ülésért 1 csillagot ad, se nem oszt, se nem szoroz.

(#188697) Mr X válasza bernel (#188696) üzenetére


Mr X
veterán

Félre ne érts, támogatnám az ötletet, csak félek, sokan vissza is élnének vele.

(#188698) olajbogyo válasza bernel (#188691) üzenetére


olajbogyo
aktív tag

Szia!

Hidd el, amit lehetett megnéztem. A legnagyobb baj az, hogy ha bemész egy élelmiszerboltba, akkor ott nem adnak bélszín helyett csirkelábat, és még ráadásul abból is régen lejárt szavatosságút! Magyarán mondva, ami rá van írva, az többé kevésbé igaz is. Nem kell ahoz hentes végzettség, és még csak nem is kell elvinned magaddal egy hentest, hogy tudjál venni egy kiló karajt. Mert nem b@sz át senki, és nem ad karaj helyett pacalt....nem tudom ez érthető e?
Szóval komoly bajok vannak itten. Nekem sincs arra időm, sem energiám, hogy végigjárjak minden kereskedést, vagy minden jónak tűnő hirdetést. Kérdeztem már meg karosszériást, szervizes, autószerelő ismerőst, hogy esetleg eljönnének e? De érthető módon egyik sem vállalna "felelősséget" az elhozott autóra, igaz én ezt nem is kértem , de nem szívesen járnak már ilyesféle szemrevételezésekre, mert volt már nekik olyan, aki őket okolta, hogy "hát te mondtad..." címszóval. Most is úgy hirdeti az illető pl a fiestát, hogy 1 év Ford garancia! Ez milyen már? Még a Ford is felléphetne ellene, mert ez vicckategória ám, hiszen az új Kugámra is csak 5 évet ad a Ford. Egy németből behozott 11 éves autóra nem létezik ilyen.....
Tetszene az, amit az egyik fórumtársunk linkelt pár napja egy kereskedésről, ahol elég ígéretes feltételekkel lehetne elhozni autót. Csak nem sok járgány van még, ami nekünk szóba jöhetne, mondjuk ő talán: [link]
Azt nem tudom, hogy ő, az itt többször ajánlott verzió e? Vagy esetleg nem az, de elméletileg 3 napig visszaveszik. Azt esetleg meglehetne próbálni, mert így elhozhatnám, akár márkakereskedésbe is, vagy más szerelőhöz elvihetném, és megnézethetném, ha gebasz van vele....vissza a feladónak, ha ok akkor szuper.
Én sem készítek Gigabites hálózat helyett 10, vagy 100 megabitest, pedig tehetném, mert a jelenlegi hálózat elemei nem alkalmasak a gigabitesre, de ettől még a későbbiekben, fejlesztések után, akár alkalmas lehet. Nem tudom, más országokban is így van e, de nálunk már boldog boldogtalan autókat hord be, van egy két kolléga, akik az ingyenes kiutazási kedvezmények miatt kijár behozni autókat, no ők még nem hoztak be olyat, amit jó szívvel ajánlottak volna.... :F
Mindenesetre nektek köszönök, minden segítséget! Tőletek több segítséget, iránymutatást kaptam, mint bármely kereskedőnek álcázott kóklertől. További szép napot nektek!

Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!

(#188699) bernel válasza Mr X (#188697) üzenetére


bernel
tag

Ha kevés értékelés van, akkor könnyű torzítani egy értékeléssel. Minél több értékelés van, annál nehezebb. Ezért kell eléni, hogy sokan értékeljenek. Ezentúl értékeljetek ti is, ha kereskedőnél jártatok, és mondjátok el ezt másoknak is, ha szóba kerül velük a használt autó téma, mert ők is autót vadásznak.

Ha ők is értékelnek, és továbbadják másoknak, akkor elterjedhet a dolog, és így több infónk lesz az egyes kereskedőkről, mint most, ami vevőként mindenképpen jó dolog.

(#188700) bernel válasza olajbogyo (#188698) üzenetére


bernel
tag

Kérdeztem már meg karosszériást, szervizes, autószerelő ismerőst, hogy esetleg eljönnének e? De érthető módon egyik sem vállalna "felelősséget" az elhozott autóra, igaz én ezt nem is kértem , de nem szívesen járnak már ilyesféle szemrevételezésekre, mert volt már nekik olyan, aki őket okolta

Vannak olyan szolgáltatók, akik elmennek veled átnézni a kocsit. Persze pénzbe kerül, de ennyit megér, ha nagyértékű dolgot vesz az ember.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.