Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Szada85 #284674 üzenetére
Ez milyen autó volt?
A madzagon gyárilag sárga Bilstein van, kíváncsi leszek rá, mit szólnak. Vizsgára a gyári felnivel megyek, ill. az amúgy fekete Eibach rugókat is tervezem addigra kiszedetni. Továbbá van fólia az oldalablakokon - > lehúzom az ablakot. A kiput viszont nem szeretném kicserélni, ha nem muszáj.
-
tboldi
nagyúr
válasz barnam_ #284692 üzenetére
Korábban nem is konkrétan a színnel volt bajuk, hanem hogy nem volt beírva. Amióta ez benne van a forgalmiban, nincs bajuk a kékkel.
Az Alfánál annyi a csavar, hogy azt is befirkantották, hogy fekete (valóban az a jelenlegi), viszont ugyanez a típus ma már ugyanolyan kék, mint a Hondáé. Úgyhogy kell vennem majd TÜV-sprét nekem is, ha rugót cserélek.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz Szada85 #284674 üzenetére
Én is hasonlókat olvasok, lásd tboldi autóját sem engedték át a (talán) nem fekete rugó miatt.
Én viszont a gyári megoldások híve vagyok, gyári futómű, gyári felni, stb. Csak kellene bele egy turbódízel motor, hogy valami dinamikája is legyen. OM603 turbó volt gyárilag is, de ha már új motor kell bele, akkor legyen OM606.Most a 4 gyári rugón gondolkozom, mert utángyártottban nincs hátsó, az első Sachs rugók meg magasabbak mint szeretném. Kedvességgel ~116€ darabja, még agyalok rajta.
-
tboldi
nagyúr
Aztán ha le kell vágni a végét, mert elnyalódik?
Én sem tudtam megmenteni a Jazzét, a tetején az imbuszból teljesen kör lett, pedig nem is volt különösebben rozsdás.
Színes dolgok: Ugye már írtam, hogy ha rugót kell cserélném az Alfán, akkor bajban leszek. A bepapírozott típusú rugó mára már kék színű, de a forgalmiba beírták a régi alapján azt is, hogy fekete.
[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
Legalis, és ésszerübb ut: kiviszed magadhoz, atrendszamoutatod, motorcsere, kap kint TUV-ot,
hazahozod es honositjak a vizsgat.és boldogan használod tovább tovább német rendszámmal, az otthoni csinovnyikok baszogatása nélkül.Valószínü nekem is, amint kész a GSI, egyszer átrugdosom otthon vizsgán, és rögtön hozom ki átrendszámoztatni, beíratni a dolgokat, és viszonthallásra.
-
Szada85
aktív tag
válasz barnam_ #284640 üzenetére
Idös autóval alapállapotban sem egyszerü a müszaki, ismerös egy hónapja sz.pta végig ezt úgy, hogy számilag minden stimmel, rozsdamentes az autó, de pár dolog cserélve lett minöségi dolgokra (Eibach rugók, Bilstein B6 gátlók, korhü OZ kerekek, motoron némi optimalizálás, de semmi látható tuning, egyedül az alapjáraton hallható, hogy valami "sántít".)...
Elgurult vele egy "elözetes átnézésre", a szakik jelezték, hogy már a Bilstein B6 gátlók miatt bukni fog, a szép sárga színük mint a véres rongy, a másik felnit is felejtse el, mert nem fog átmenni.
Két helyen próbálkozott, mindkettötöl elhajtották, hogy nem vállalják, mert online rendszer, élöben nézik, stb-stb., végül egy Pest melletti soron vállalták úgy, hogy minden látható alkatrészt építsen vissza gyárira, és így is "tripla árat" kértek, hogy annyiért "viszik vásárra a börüket"... -
6030D
őstag
válasz kisza25 #284652 üzenetére
Tegyél rá hátulra egy civil kamerás kocsi feliratot, és nem fognak letúrni. Ha ez zavar, akkor vegyél az aktuális új rendőrautóknak megfelelő autót. 3 éve még az Octavia mellett is elvette a 911-es, átnézett, majd ment tovább.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kisza25
félisten
A pirit 2 hét alatt eladtam, onnantól, hogy tényleg azt akartam eladni. Az direkt túl volt árazva, mert a kombit akartam eladni. Azt viszont 5 hónap alatt nem sikerült. De az ár a lényeg. Olcsóbban kellett volna árulni. Látom, hogy a mai napig vannak fent olyanok amik fent voltak tavaly novemberben. Emlékszem 5M Ft volt fent az egyik, most 4,2M Ft. De van olyan ami 3,89M Ft tavaly óta. 3,8M Ft a legolcsóbb. Én felrakom 3,6M Ft-ra és meglátom mi lesz. Azért mentem vele 10ekm-t. I30- al voltam Olaszban, Ausztriában. Bukni még így sem fogok rajta.
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
barnam_
nagyúr
-
kisza25
félisten
Én ezt insigniánál érzem. Párom óra szerint megy mindenhol a megengedettel és szépen követik
Meg nekem sem szokott vele gondom lenni, mostanában 3x is mentem vele, kellemes utazó autó.
Nagy valószínűséggel az opel marad meg és a seat, az i30 meg megy a háztól.
Az opel magyarországi, 2016- os és van benne 80ekm. Előző tulaj párom irodatársa és már több, mint 3 éve páromé az autó.
Idén lett benne cserélve vezérlés, gyertyák, trafó, tavaly akksi meg fékek. Kellene rá egy szép felni. Tavasszal úgyis kell rá gumi is, majd meglepem vele
A seatban meg ugye van 27ekm és szintén magyar, végig szervizkönyves.
Helyben rohangálni pont jó lesz.
Most mivel úgyis itthon vagyok covid miatt egy hétig, kapnak még egy réteget a gyári lemez felnik, a legjobb gumi meg megy be pótkeréknek.
Tegnap a dobfékeket lefújtam, nem volt még rozsdás, de ha már úgyis lent volt a kerék, akkor miért ne[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz radi8tor #284562 üzenetére
Tehát a 120-ra húzott csavarokat TALÁN lelazítja fél évvel később
Ennyi pénzből csodát nem kell várni. Aki mégis azt remél, annak ajánlanám a Gearbest Hungary facebook oldalt, ahol heti rendszerességgel kerülnek ki ilyen Makita klón gépek, akár két akkuval is, ennyi pénzért.
Én most vettem 9900-ért DrillPro "márkájú" Makita klónt akku nélkül, a Lidl 20V adaptert pedig most készítem hozzá. Pöpec lesz! -
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #284659 üzenetére
Azért kéne még most meglépnie. De igen azt beszélik szigorítás lesz, mert ez a legegyszerűbb módja a legalizálásnak itthon.
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #284658 üzenetére
Ha 50- el lehet menni és gps 60- al megyek és elöttem van 5 autó, akkor lehet benne 6literes motor is...
Amúgy az ST (kombit) azt mindenki le akarta túrni. A Sportot meg nem, annyi volt a különbség hátulról, hogy azon 215- ös kerekek voltak, ugyanaz a motor volt, a 3 ajtós volt 1,6-os, de az kicsit másabb volt hátulról.
Mondjuk ezzel még nincs sok tapasztalat, általában nekem vannak útban a többiek.
Amúgy ez az 1,4 sem egy döglött motor, 1500rpm-nél 110Nm + nyomatéka van szívómotorként és 5000rpm a max ló és 1000kg az autó. Amúgy gyári adatok alapján ez jobban gyorsul, mint a korábbi 1,4 sport[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz BigBlackDog #284658 üzenetére
Ott sem. Minin volt jopar JCW felirat, eleg feltuno is volt, plusz nagyfelni-nagyfek, de mindenhol varosi kisautonak volt tekintve amit azonnal meg kell elozni. Az FR raadasul szerintem kevesbe kozismert. Este jo volt, mert tukorbol a kerek DRL miatt Porschenak neztek.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Hétvégén átugranék romániából debrecenbe egy haverhoz, még nincs fent a téli gumi, mert bőven a limit fölött van a hőmérséklet. Ugye odaát sem vegzálnak emiatt? Pl határon nem fordítanak vissza emiatt?
Köszi"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
félisten
-
cOxeR
Ármester
válasz Petyyyyy #284638 üzenetére
Itt jön a másik gond a kenés… ha itthon lehetne beírni, mindent is beírnának a “szakértők”, szóval másik oldalról se kivitelezhető emiatt, ez kb olyan mint a zero tolerancia pia szempontból… itthon lenne valamennyi % megengedett, nem lenne józan sofőr az utakon… na mindegy is igazából, itt a baj, hogy ha valaki normálisan akarná megcsinálni a dolgokat semmi esélye. Én is vettem volna inkább komplett supersprint rendszert… vagy egy “szaros” airride…
Kijöttem pólóba a kutyával az udvarra, holnap fel is teszem a téligumit.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Reggie0 #284624 üzenetére
+Többiek
Félsikerről tudok beszámolni.
Így néz ki:
2 db 10-es csavar tartja a helyén, utána kijönne felfelé, de 3 csatlakozó van rajta, ebből csak a szivattyú elektromos csatiját tudtam széthúzni, van még talán egy szintjelző, az nem engedett , ill. talán egy vízcső ami a motorra csatlakozik. A motort elindult oldalra, de nem erőltettem, mert a szintjelzőt nem sikerült.
A folyadék javát leszívtam a benzinlopós módszerrel, egy kerti slag segítségével. A maradékot kispricceltem, baccameg.Amikor üres lett, az egyik csövet ki tudtam halászni fogóval.
Most üres a tartály. Megpróbálok szerezni egy laparoszkópot vagy vmi olyasmit, hogy a másik cső is kint legyen. Az nagyon mélyre került.
-
Reggie0
félisten
válasz barnam_ #284640 üzenetére
Ha tul szep a motorter az gyanus De en meg nem lattam es nem is hallottam ellenorzest ismerosi korben, amikor a motorkodot ellenoriztek volna (de meg olyat se, hogy felnyitjak a motorteret). Ahhoz olyan helyre es idoben is kell keveredni, mint pl. az illegal gyorsulasi versenyek gyulekezo helye ejjel vagy olyan viselkedest tanusitani az uton.
Az amcsi autosok azt szoktak kihasznalni, hogy annyira nem ismerik a modeleket es a motoron sincs sorozatszam csak tipuskod, igy pl. ugyanolyanra gond nelkul lehet cserelni.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Erről jut eszembe: itthon ugye elég nehéz lepapírozni a motorcserét, főleg ha olyan kerül bele ami nem volt gyárilag (OM606 T). De mi a helyzet ha nem tervezem eladni az autót?
Műszakin kiszúrják, ha ne-adj-Isten nem lehetne olvasni a motorszámot? -
tboldi
nagyúr
válasz cOxeR #284630 üzenetére
A non-QV Alfán a lóhere illegális átalakításnak minősül?
Igazából nem is akkora eretnekség, mint azt korábban gondoltam, egy az én autómnál frissebb katalógust bogarászva jöttem rá, hogy bármelyik MiTóra kérhető volt. -
Hachiko95
aktív tag
válasz grizlisandor #284609 üzenetére
N55-nek széthullott a valvetronic szelepvezérlése, többnek ferdül a főtengely és cserélni kell.
Volt a videóban újabb V12 is, 5 millió Ft. körüli összeg jött ki csak a motorra alkatrészekből. Egy befecskendező drágább, mint az M70-es V12-höz 12db.
Azok a régi M70-ek alapvetően elég tartós motorok voltak, 500k km körül elmentek, ha az alapvető karbantartás megvolt.
És ugye volt egy Mclaren F1 nevű autó S70 motorral, 12 db. bowdenes pillangóval [link].
M40, M50, M60 és M70-nel alapozták meg a márka hírnevét. -
cOxeR
Ármester
Ez a FB-on terjedő üzenet megvan, hogy valaki feltett rendszámos képeket böngész és ahol illegális alakítást vél felfedezni, azokat az autókat behívja ellenőrzésre?
Nem tudom mennyire valós ez, de azért remek ha már ilyenekre is akad kapacitás… -
Petyyyyy
addikt
válasz Corsa02 #284619 üzenetére
Ez látod igaz, de nagyon ritka hogy használom a szélvédőmosót. Nem szeretem hogy nem lesz 300% az eredmény, így inkább otthon vagy kúton lehúzóval.
(#284625) focvis - Csak a puru Opelről tudok nyilatkozni, ők a tartály oldalára teszik a motorokat. Simán kipattinthatóak.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Reggie0
félisten
-
-
veterán
válasz kisza25 #284613 üzenetére
Pont így csináltam, 60 ml-es k.nagy injekciós fecskendővel. Volt hozzá 2 csövem - > ezek vannak most a tartályban. És még a fecskendő is megadta magát, leszakadt a dugattyúja a nyomókarról.
#284612Corsa02
Ebből nem fog kifogyni magától ~jövő nyárig. Garázsban áll, de ha mégis kint lenne néha hidegben, ne fagyjon bele.[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz focvis #284608 üzenetére
<- Ez itt Peti. Peti téli lötyit használ, évszaktól függetlenül. Legyél olyan mint Peti. (ne )
1. Passz
2. Ha alá tudsz bújni/meg tudod emelni annyira, akkor lehúzod a csövet a motorról, ami felnyomja a szélvédőmosót, hagyod kicsorogni valamibe. Esetleg lámpamosó csövét húzod le annak a pumpájáról. Ha be tudsz nyúlni a levélrács alá vagy ahol a bal1 spricni van, cső lehúz, kisprickoltatod a motorral üvegbe.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Corsa02
őstag
válasz focvis #284608 üzenetére
Jajj, részvétem! :)
Voltam mar hasonló helyzetben, én akkor ehhez hasonlót használtam: link
Flexibilis karomfogó.Azért még ezzel is jó kis játék sajnos
Egyébként nem szoktam leszívni sosem a nyárit, szépen elkezdem rádagolni a télit és kész. Előbb-utóbb elfogy a nyári...
The Truth Is Out There --->
-
-
brumi1024
veterán
válasz grizlisandor #284609 üzenetére
És egy darabig 4 turbós volt az M50d. Betegágy konstrukció, nem véletlen nincs sok. Mindemellett mókás, hogy az egyturbós benzines változatból kihoznak 750+ whp-t.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Kemény ez az X5M50d 3 turbóval, a háromból egy felújítható, a többi csak csere gyárira. Felújítás után is rossz és veheted a gyári újat!
Turbóra elvertél 3 milliót, amúgy ~130 ezer kilométereként egy lánc+csapágycsere nem árt, ritka a bontatlan motor 150 ezer kilométernél.400 ló, de előző generációban 380 le(a 2 turbó verzió) egy guruló nappaliban.
Ha valaki érdekel, tekerni kell a videókban, mert több autóról is szó van.
Bimmer Experts, Ep.234, Bimmer Experts, Ep.235 és Bimmer Experts, Ep.236. -
veterán
Kéne egy kis life hack segítség.
Röviden: le akartam szívni a nyári ablakmosót a mazdából, nem sikerült, viszont 2 db kb. 20 centis műanyag cső beleesett a tartályba. Nem érem el a kezemmel.
1. Hogy szedjem ki a csöveket?
2. Hogyan távolítsam el a szélvédőmosó folyadékot? (Ha nem akarom kispriccelni.)Köszike!
-
Petyyyyy
addikt
válasz Vismajor01 #284531 üzenetére
Elég jól néz ki. Amíg tizen-plusz fokok vannak, hozhatod bármikor, jó illata lesz.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akvarisztika
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Óra topik
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest