Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#85604) csubuka válasza M43g (#85602) üzenetére


csubuka
addikt

Természetesen, én nem vetek el semmit. Kíváncsi vagyok a véleményetekre és ötleteikre, azért írtam a topikba :)

Itt összevetik a PP-R és ötrétegű csöveket. Nem egyszerű helyesen dönteni, mindennel van valami kompromisszum.

A hőtágulását a PP-R-nek említik itt is, de az a hidegvízre nem gond valóban. A PP-R jó melegvízre is amúgy, ha úgy tervezik a csőrendszert, hogy tudjon hova nyúlni. Meg tényleg nagyobb a nyomástűrése, de ez nem igazán számít itt a vezetékes víznél egy nem túl magas háznál. 12,5 bart bír a KPE is :D Attól nagyon messze lesz az itt levő nyomás.

A föld alatti rész mindenképpen KPE kell, hogy legyen. Mármint a bekötés a lakás kertjén belüli főcsőbe. Akkor meg már lehet az egész strang is az. A PP-R strang és ágvezetékekhez való, a betemetett, föld alatti részre nem javalott ahogy én látom.

A fő gond itt az, hogy a teljes strangcserének a leszervezését nulla esélyűnek látom. Efelett a lakás felett két bérlő és egy lakó van. A lakásokban minden vizes dolog ebbe a strangba van kötve, nincs másik strang, ahonnan vizet lehetne vételetni. Fürdésmentességet egy hétre bevállalni nem fognak. Két strang kellett volna, egy a fürdőnek, egy a konyhának, hogy később javíthatóbb legyen a helyzet :D Ebbe így senki sem fog belemenni.

*A kis elzáróba amit a korábbi képen mutattam szépen lehetne a KPE csövet csatlakoztatni jobbról a faltól érkezve. Addig talán jó a főcső, ami balról csatlakozik az elzáróba. Közvetlenül a főcsövet nem kell piszkálni tán így. A rizikó itt a strang felszálló ágára való menetvágás akkor, ahogy írjátok. Persze a föld alatt is lehet meglepi ennél az elzárónál, ha kiderül szivárog, meg mittudomén, mégis repedt a főcső is az elzáró körül...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.