Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
csubuka #86544 üzenetére
Én ezt elengedtem, hiába normális az aki meg akarja venni a fenti házat.
Anno nem felejtem el néztünk egy házat. Az egy dolog, hogy első kérdésem az volt e bent a Duna? Mutatta az ablak alját. Mondom nem leszek bunki meghallgatom, de ott kellett volna hagyni és becsapni az ajtót. Eleve titkolta hova megyünk meg miegymás. Az hab volt, hogy nincs víz a házban, mert alatta lévő telekről kapta ami alatt meg utca van. DE a bácsi eladta a telket, aki megvette azt mondta itt víz nem megy át, el is zárták (árvíz alatt ez az utca is úszik és ez a telek is). A ház felett azonnal a 11-es út van, az ablakból a járdát érinted meg, nem vicc. Innen lenne víz, vannak tervek valami 6 milla. Át kell csak alatta fúrni a másik oldalra, nem nagy dolog. Hát a végére már nevettem. A csattanó mégis az, hogy eladták. Úgy, hogy ablakig áll a víz egy masszívabb víz alatt nincs hozzá telek, mert eladták, nincs beálló a járdán parkolsz és a villany minden nem, de nem mondható életbiztosításnak (pedig új volt).
-
dewil666
őstag
-
csubuka
addikt
válasz
Kolondrum #86537 üzenetére
Érdekes helyzet. Ellehetetlenülhet ez ugyannyannyira műszaki oldalról, mint jogiról. Ha már alapból a saját házadnál is volt gond a bekötéssel és "rosszalkodott", akkor lehet nem kéne további terhelést adni neki
Ha van pincéd és netán ott látszik a közosített bekötés, akkor legalább a csöved méretét/anyagát lehetne tudni akár. Mondjuk sokkal beljebb nem vagy, mert van még más faktor, mint lejtés pl.
Valaki csak tervezte a házat, annak meg a csőtervén fel kell legyen tüntetve minden ami kell, ahhoz, hogy az ember tudja, hogy mit bírhat max a cső. *Ideális esetben ugye. Ki tudja mi valósult meg a tervekből ugye.
-
válasz
Misi1980 #86540 üzenetére
A tisztító nyílás megadja a lenti cső keresztmetszetét? Mert abból több van és cseréltem egy kupakot, 125-ös kellett.
Értem, köszi. Hát nem lesz kellemes mire elintéződik ott fent a csatorna. Nem drága ház, de sztem épp ezért.
Így is elsőre több millió lesz a csatorna azt mondja bármi is lesz. -
Misi1980
senior tag
válasz
Kolondrum #86534 üzenetére
Csak azt tudom mondani hogy egy átlag ház amiben van két wc és két fürdőszoba 125mm átmérőjű csővel illik megszerelni a lefolyó gerincet.Ha nálad is mondjuk 125mm a cső arra azért elég necces rákötni még két házat.Nehogy az legyen hogy mindenki ráköt aztán senki sem tudja majd rendesen használni a vizes helységeket.
-
Atomgeszi
nagyúr
1 m2 csempét felburkolni gipszkartonra nagy cucc? Van valami how to?
Nem találok burkolót és SOS kéne hétvégén megcsinálni.
-
válasz
csubuka #86535 üzenetére
Az érdekes lesz valakinek, mert még csak ott tart a téma, keres valakit akihez beköthet, aki azt mondja most, hogy jó VALAHOGY megoldjuk, úgy lesz ház vásárlás csak. Az nekem merült, fel, hogy ez nem csak annyi, hogy a ház végében a kerítéstől kicsit ásogat és rám köt, a szolgalmi jogos téma a tul.lapon újabb finomság. Ez nálunk egy kisebb épület bontásával, terasz felbontással és komoly támfalak (2) bontásával járna, telek totális végigásásával, ha az utcáig fel kell bővíteni a csövet (most nem tudok kimenni sem mi van bent nem is fontos). Persze mindent helyre állít meg "fizet". Én nem értem akkor miért nem úgy tették el a szomszédos utcában a gázt/vizet, hogy majd lesz csatorna is. Igen széles utca, ez "nemtörődömség", ezért szívjon valaki. Megvalósul lassan az "ellehetetlenítés" fogalma, sőt itt kötelező csatornázva lenni, főleg mert lakóház lesz illetve oda IFA nem nagyon megy fel olyan meredek dologról van szó. Csili-vili ház csodás kilátás, de ez egy kis hibája. A másik meg csak úgy bólintott rá alatta, hogy ha már a felette lévő esetleg nekiáll akkor ő is beszáll. Az még nyaraló és az is marad, de ott is idő és kihalnak az emberek, jönnek gépek és épül egy bazi nagy ház és majd akkor onnan is jön a kérdés.
Olyan 10 éves a mi csatornánk, nem voltunk még itt, de felkerestem a korábbi tulajt, sokat szaroztak vele, lejtés helyreállítás, sok szívás volt vele. Én mondtam, bocsánat, de én sem akarom ezt. Lassan elfogynak az emberek akiktől lehet kérdezni, kíváncsi vagyok akkor mi lesz. Meg kinek kell a tul.lapra egy bejegyzés erről? Minden saját, nem mástól kapjuk és ezt meg is fogjuk őrizni. Kevés ilyen van.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
Nálunk 160-as csövet fektettek annak idején, 4 telek csatlakozik rá. Szintén telek a telek mögött szorgalmi utakkal építési elv alapján.
Alsó szomszéd felől hozták a csövet hozzánk, ez 2 csatlakozási pont, plusz nekem a kétoldali szomszédom is erre csatlakozik. (Igaz, az egyik oldalon csak kert van, ház nincs (még)). -
csubuka
addikt
válasz
Természetesen, ha a jövőben újabb szennyvíz térfogatáramokat kötnél be abba a csőbe, akkor azt a méretezésnél figylemebe kell venni.
Tegyük fel egy a házaddal teljesen azonos ház csatlakozna be, akkor nem duplára kell méretezni azért, mert van "egyidejűségi tényező" a méretezésben. Az figyelembe veszi, hogy statisztikailag nincs olyan, hogy mindkét házban együtt legyen minden szennyvíz-forrás használva.
De ha van már egy cső most lefektetve és valaki oda akarja magát bekönyörögni utólag (ez azért jogilag nem tudom, hogy van), akkor óvatosan azért. Tudni kell a cső anyagát, lejtését és azt, hogy milyen töltési tényezőre van méretezve. Ha ezután megnézed milyen csatornára kötött dolgok vannak mindkét házban, akkor megállapítható elvileg, hogy elég-e a cső, ami benn van a talajban a nagyobb terhelésre.
-
válasz
Misi1980 #86533 üzenetére
Nem, ami onnan eljön egy házig. Azt tervezik vagy adott a keresztmetszete a házhoz? Tegyük fel ha a háznál lévőre rá akarnak csatlakozni még ketten akkor nekem a háztól az utcáig is nagyobb csőre kell váltani? Csak érdekel. A szitu, hogy van 2 szomszéd aki csak akkor kap csatornát ha valakin átjön, erre vagyunk páran de senki nem akar áskálódni, a két ház melletti utca nem csatornázható a víz és a gáz kötelező oldaltávolságok nem meglépte miatt. Be vannak zárva. Tudjátok nyaralók amik családivá akarnak válna lassan, ékszerdobozok.
-
ALI_G
veterán
Feleségem gyerekszobát szeretne festeni. Én megcsinálom az alapszínt és ő mindenféle figurákat szeretne rá festeni. Van bármi egészségügyi kockázata pl egy sima héra festéknek ha ő festeget várandósan?
-
Ariston Velis EVO és Hajdu Aquastic Flat között mi a különbség, ami indokolja a +15-20k HUF-os felárat?
Oké, hogy a Hajdúban több az anyag (44kg a 26kg-al szemben), de pl. a gari ugyanúgy 7 év...
-
Aki frissen építkezik attól kérdezem, amikor bekerül a csatorna cső, akkor figyelembe van véve, hogy hány házat lát el? Gondolok itt arra, hogy valami valamikor megépül, majd felmerül, hogy még kettő ház rácsatlakozna, akkor gáz lehet a már meglévő cső keresztmetszete, vagy nem kell ezzel foglalkozni?
-
Siriusb
veterán
Rézcsövet (fűtés) hogyan célszerű lefesteni? Kell valamilyen alapozó, vagy rögtön mehet a zománcfesték?
-
TeeJay
félisten
1987óta üzemel szülőknél a Hajdu 120literes bojler
annyi hogy x évente vízkőt ki kell pucolni meg néha fűtőszál és anód csere
Ariston Velis EVO 100literes csodát ma cseréltem unokatesómnál és még csak 3éves volt...
ugyanolyat vett a helyére de nem tudom 5évet ki fog-e bírni -
TeeJay
félisten
válasz
macilaci78 #86505 üzenetére
oké de nálunk méretlen gáz van nincs gázóra!!!
annál hogy lehet akkor leállni a gázszolgáltatásról panelben?
mindenesetre úgy viszem a kábelt a konyhába hogy későb lehessen villanytűzhely vagy indukciós
de most egyelőre úgy vettem a lakást hogy van benne egy 1éves szinte zsírúj Mora 3égős gáztűzhely gáz sütővel aztán majd megpróbálunk többet sütni és kiderül -
válasz
gerisz23 #86517 üzenetére
Bár most nézegetem ezeket az Ariston Velis Evo-kat, jól néznek ki a 275mm-es mélységükkel.
Ilyen Ariston H tartó ajánlott régebbi bojlerhez?
-
csubuka
addikt
válasz
macilaci78 #86511 üzenetére
Köszi, akkor hanyagolom a legolcsóbb megoldást, azért nem akarok rosszat a potenciális vevőnek, meg nem szeretem a bolygó szemétállományát növelni.
A tipp alapján szétnézek a kilincseknél és visszatérek majd, ha van ötlet, ami bejön a rokonnak is.
(#86512) YAS-dude: Köszi, akkor ez elég vészes lehet
Csak triggerelésből írtam le kb., hogy nagyon vállalhatatlan-e, de az elején is ezt az olcsó Schneidert írtam, mint reálisabb.
Ez a Niloé olcsóbb a Schneidernél és hasonlóan letisztult.
(#86513) Pikkolo^^: Köszi, azt az Asforát néztem én is... csak azért nem hagyhattam ki a legolcsóbb utáni kérdezgetést.
Mondjuk a fali doboz az remélem hasonló szabványú a benn lévő csodás szovjet (vagy ki tudja szoci magyar) gyártmányhoz. És akkor hamar meg lenne a csere és ez a régi hangulat tovatűnne. Mondjuk lehet, csak engem zavar. Amúgy bírják az idő vasfogát ezek, csak, hát nem szépek...
Ilyen csúnyácskák vannak benn. Mondjuk lehet örök élet+1 napos kivitelek és kár volna piszkálni.
-
RexpecT
addikt
Ha már bojler, akkor flat kivitelben mi az ajánlott?
Hajdu Aquastic Flat vagy Aristonnak valamelyik szériája?
Feltételezem, hogy a karbantartásuk költségesebb és a megbízhatóságuk is elmarad a hagyományos verziókétól(1 vs. 2 tartály). -
-
válasz
macilaci78 #86510 üzenetére
Talán a legalsó, 30x40-es műanyag szerelőajtó jó lesz... veszek belőle rögtön kettőt, tartaléknak is.
Köszi!Már csak az Ytong falról kellene döntenem... mondjuk a 6cm válaszfal + 10cm Ytong kombó elégnek tűnik, 20-as Fischer dübellel talán már tartania kell a 80 literes bojlert.
Vagy egy 6+7cm-es változat is elégnek tűnik...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
AxBattler #86508 üzenetére
Kőházynál sok minden van, de ilyen arányú revíziós ajtót nem találni. Építs be kettőt a megfelelő szélességgel, vagy csinálj mágneses csempeajtót, vagy gipszkartonból a megfelelő méretű lapot burkold el és arra valami bútoriparból ismert pattintós rögzítés.
-
csubuka
addikt
válasz
macilaci78 #86506 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor egy Obiban lehetne leginkább megtapizni ezeket?
Meg van ott dugalj is "olcsóba". Mennyire hitvány, vállalhatatlan az? *Itt mintha már lett volna szidva kissé.
Akkor mindent le lehetne ott tudni.
-
Ja és: nem láttatok valahol nagyon keskeny / magas strang ablakot?
Egy kb. 25-30 cm széles aknában futnak a vezetékek (víz + szenny + óra (már ahol)), és nagyon nehezen lehet a dolgokhoz hozzáférni. A jövőben szeretném azért, ha jobban bele lehetne kukkantani a budiból.
Viszont mindenhol csak 20x30-as a max., amit találok, pedig örülnék egy nagyobbnak 20x40, 25x40, 25x50, stb.Bocs a szemetelésért, de a végére most besűrűsödtek a dolgok, kicsit kapkodnom kell...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
csubuka #86501 üzenetére
Kilincsből sokféle van, mint égen a Csillag. Obiban is van jó, jó áron is, van, amit szaküzletben jobb áron is meg lehet kapni, van olyan szaküzlet, ami viszont 30%-kal fölé lő a piaci árnak. Gyártótól, forgalmazótól és eladótól is függ.
Olyan kilincset érdemes venni, aminél a rozettában, hosszúcímben lévő rugó tartja a kilincs súlyát, nem a zárban lévő rugót terheli. Így nem fog évtizedek múltán sem lógni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
TeeJay #86498 üzenetére
Nálunk a gázóra levételének menete: bejelentettük a szolgáltatónál, utolsó számla + 8k eljárási díj megfizetése, igazolása és vakdugó meg plomba és csá.
a társasház nem szabályozza mennyire lehet bővíteni a villamos hálózatot - mert semmilyen hatásköre nincs az ügyben. Majd a szolgáltató megmondja, mit bír el a telekre bejövő gerinc.A villany nagyon nagy előnye a gázzal szemben, hogy állandó energiát ad, míg a gázt gyakran szidják, hogy nem úgy forr, nem úgy melegít.
-
-
válasz
Chaser #86260 üzenetére
No, valszeg' 10cm-es Ytong-al fogják helyettesíteni a falat, arra fog kerülni a 80 literes bojler.
De ilyen keresztmerevítőt nem látok sehol, hogy kellene elképzelnem?Illetve 15cm-es nem lenne jobb, vagy az már fölösleges?
Mondjuk a födém miatt nem kockáztatnék sokkal több súlyt, nem tudom, mennyi Ytong felel meg a 6cm vastag tégla válaszfalnak, ugyanakkora négyzetméterre számolva... -
Atomgeszi
nagyúr
Itt nálunk Mohácson csak e kettő közül lehet választani. [link] Itt azt írja 3 rétegű az üveg.
Szóval azt mondod, hogy külső és belső hővédő roló is ajánlott?
"A külső árnyékoló 19 000 Ft/db ! A belső fényzáró roló pedig 28 000 Ft/ db "
De ezt kissé sokallom. Mi kerül ezen ennyibe? Egy sín belülre meg rajta lehúzom felhúzom.
Igaz, hogy eddig ilyen JYSK-es (elvileg függőleges ablakra szánt fényzáró roló) volt fent, de az nagyon macera volt, mert ugye nincs benne merevítés.
-
csubuka
addikt
válasz
macilaci78 #86494 üzenetére
Köszönöm a választ!
Amúgy ez a konnektor/kapcsoló készlet egy olyan családtag lakásába menne, ami feltehetően el lesz adva valamikor a következő időszakban. De hitvány szottyot akkor sem kéne beépíteni, senki se emlegessen minket. Tényleg a legelső kompromisszumokkal vállalható megoldás érdekel az elektromos szerelvények piacán. Ugyanúgy a kilincsek piacán is
Olyan gyerek már nincs a szüleimnél amúgy sem, aki konnektorba dugdosna bármit is. Legalábbis normális tudatállapotban ez nem kéne, hogy előforduljon se nálam, se a testvéremnél
Főleg, hogy nem is élünk velük már egy ideje.
Itt olvastam, hogy ez gyerekvédő-zsalu ki tud kopni, extra meghibásodás is. Mondjuk a HVG nem épp a legjobb forrás erre felteszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest