Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#14597) veze válasza csemberlen (#14596) üzenetére


veze
őstag

szabványos e a mérőhely. (arról ír)
a mérőhely az a mérőra szekrény és annak szereltsége, nem?
nem arrol ír, hogy az ingatlanon lévö legutolso behuzott vezeték is milyen...és hogy birja e a 32 A-t. Meg szerintem nem is kell hogy bírja.. egy budivilágításhoz miért kéne 32A képességü vezetéket kiépíteni? Nem elég ha az alacsonyabb terhelhetőségü köröket kisebb értékű megszakító védi a 32A -os alatt?
és náluk nincs közös képviselő mert magánház, csak tulajdonos van , az meg én vagyok...
más:
ha cserélni kell meghibásodás miatt, köteles vahgyok elfogadni gyengébb képességü kismegszakítót mint ami elötte 20 évig volt és jó volt( alakás vezetékeihez) ?
gondolok itt arra hogy olyan van most ami 20A -os de egy órahosszaig képes a 28 A -t is elviselni. és helyette olyat tesz ami nem képes elviselni csak 20A-t.. az akkor nekem visszalépés.. és a meglévö teljesítményért miért kéne mégegyszer bevizsgáltatni az ingatlant ha már egyszer felszerelték korábban . nyilván nem ok nélkül tették fel akkor...
azért édekel a kérdés mert előbb utobb beszrik majd és aztan ki kell hogy jöjjenek cserélni. és nem biztos hogy a 20 A elég nekem, ha átmenetileg én többet is használok..
most hegeszthettem meg mehetett a két hütö meg a mosogép meg a villanysütö is.. és sosem kellett néznem hogy jajj most ne mossunk mert megy a sütő meg közben még esetleg hegesztenék is pár peceket. és bírta ez a 20A-os (28-L-es) megszakító nem oldott le..

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.