Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrox
őstag
válasz
Lipton #15548 üzenetére
Ki lett tárgyalva, az biztos. Csodálkozok is, hogy nagyobb helyeken milyen drága.
Én általában 2-3x szoktam egy évben gyomirtózni. A szomszéddal közös drótkerítésszakasz tövét, vízelvezető árok alját, illetve van egy nagy placcom darab, felvert betonjárdából kirakva, "rusztikus" módra., azt szoktam lefújni.
-
biker
nagyúr
kicsit más kérdés.
Ugyan a klímások (talán érthető okból) lehurrogtak, nem éri meg, de megkérdezem.
Jelenleg a tetőszerkezet így néz ki:
tetőcserép, fólia, lécek/gerendák, csupaszon minden, alatta a padlástér, és 15cm gyapot, majd gipszkarton. (a födém egy részén, kb 20nm-en 15mm osb lap rátéve pakoláshoz)
Fent van (tegnapi adat) 54fok ilyenkor, de 45-50 fok átlagos.
Érzésre olyan, mintha a 15cm gyapot ellenére hősugárzó alatt járnék néha.Ha a tetőt a cserepek alatt leszigetelem, de a födémen marad a 15cm, akkor lejjebb szorítható a hőfok, vagy csak bukom a szellőzést, amit a szellőző cserepek biztosítanak?
inkább tegyek a födémre (ahol nincs + osb lap) +10cm gyapotot, és akkor jobb lesz?
sokak szerint nem érek vele semmit, de nehezen hiszem el. -
Lipton
őstag
Nagyon meg lett vitatva a glialka ára
Alapvetően füvesítés előtt szokás ilyet csinálni, ami:
- telepítés (felásás, műtrágya, vetés, hengerezés, stb...)
- sok-sok locsolás
- nyírás (fűnyíró)
- megint műtrágya
stb
A gyomirtás töredéke a teljes munkának és költségnek. Szerintem sem szabad "spórolni", mert később lesz sok bosszúság belőle... -
wrox
őstag
Nah, ma glialkáztam. A használatiban az van hogy kertekben 1%-os oldat (10 liter/100ml). Kb 2 litert használtam el durván 30 nm-re. (alapos vagyok
) Szóval ha magamat nézem, akkor 150 nm/10 liter oldat, ami azt jelenti forintálisan, hogy 280 Ft.-ba kerül Glialkából. Persze ha jobb permetezővel csinálom, akkor gondolom többet tudtam volna. Egy kézi permetezőm van, nem éppen gazdaságos.
-
biker
nagyúr
-
wrox
őstag
Azt azért megnézném, hogy 1 liternyi bekevert gyomirtó hogy lesz elég 100 nm-re.
Ha alapos akarsz lenni, szerintem nem lesz.
Most vettem glialkát, 2800 Ft/Liter áron. Kis boltban kell nézni, ott olcsóbb. (az a baj vele, hogy engedély kell az árusításához, ezért ritkán találni. ) -
biker
nagyúr
válasz
csemberlen #15535 üzenetére
végül taifun-t vettem, 250Ft 10ml, ami 1l vízhez kell és kb 100nm-re elég, a glialka 3x ennyibe kerül, 1580Ft 0,2dl, ami 200nm-re elég, 750Ft/100nm
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Egy 3x3 méteres garázselő két szélét szeretném lefújni vele, meg a benne levő keresztet (négy betonlapból áll)
Erre (ha máshogy megoldható) nem vennék külön permetezőt. Kérdés, hogy amit kitaláltam (kézi spricni) egyáltalán működik-e illetve nem-e veszélyes.
-
mdk01
addikt
válasz
Köszi kiszámolom majd. Azért gondoltam porra mert úgy olcsóbbak szoktak lenni a vegyszerek.
-
DeFranco
nagyúr
Ez engem is érdekel, ez hogy működik? Elkeverem vízzel és kész? A garázs előtti betont verte fel a gaz, azt szeretném kiirtani, tehát nem nagy terület.
Ha az előírt arányban elkeverem, és mondjuk egy szórófejes ablakmosó flakonnal beszórom a növényeket, az működik? Vagy máshogy kell csinálni?
-
mdk01
addikt
Akácra mit tudtok mondani?
A korábban említettek jók arra is?Köszi
-
-
Met
Topikgazda
válasz
csemberlen #15521 üzenetére
Az kivisz mindent ugye? Normál füvet is.
Mert nálunk elszaporodott a muhar vagy mi a tök. -
válasz
csemberlen #15521 üzenetére
+1 a glialka-nak
-
biker
nagyúr
Ajánljatok valami jó anyagot, ami olyan totális gyomirtó, ami minden lágyszárú egy kétszikű egy nyári és évelő szart kiírt, de X idő múlva fás szárú növény megterem benne
Vagy szimplán sózzam fel? -
harry
veterán
válasz
csemberlen #15517 üzenetére
Köszi. Nem marad, eleve ez okozta a gondot, nincs rá szükség - a csap/elágazás/stb helyett csak egy egyenes csövet szeretnénk.
Árra tipp esetleg? Néztem, cső meg idomok talán egy ezres alatt megvan, ki is van ásva, persze a munkadíj a lényeg. Az idomokat hogyan kell erre a csőre rögzíteni? Valami szerszámmal rászorítani, vagy rá-olvasztják, vagy bilincselve van, vagy egyéb? -
harry
veterán
Vízvezeték szerelőt keresnék (nagyszülőkhöz, bár lehet ma már találtak), ehhez a munkához: link Meg kéne szüntetni a csapot és az elágazást is, valamint attól jobbra kicsit még vágni kicsit a csőből, mert van rajta egy repedés, ahol kicsit spriccel a víz. Magyarán egy ~méteres ilyen csövet kéne betoldani. Árban mennyi lehet a meló? Két helyen elvágni, rárakni valami toldó elemet (az a fehér műanyag cucc), egy méteres műanyag cső két szélén ilyen csatlakozóval. Legalábbis, gondolom ennyi, mi más...
Ja igen, Budapest II. kerület.
Amúgy mi ezeknek a pontos elnevezése? Milyen cső / csatlakozó ez? Ez a KPE cső? Esetleg javítható valahogy házilag? Mondjuk nem feltétlenül bíznék meg benne... -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Bár kicsit off, de 2-3 hónappal ezelött megemlítettem.Sikerült eladni a házat kb 2 hónap alatt.
Lassan jön a teleknézegetés és az építkezés!
-
Morris
veterán
válasz
DeFranco #15504 üzenetére
Kellemetlen. Én egy ugyanilyen adag csemperagasztóval jártam így. Még éppen elértem és le tudtam kicsit ütögetni. Fene gondolta, hogy ez is összeáll a vízben
A sósavval vigyázz, hogy lehetőleg a wc csésze más részére nem jusson. Fater ezzel szedte le a sok durva vízkövet és egy kicsit matt lett a felület. Azóta azon sokkal könnyebben megtapad a szennyeződés és a vízkő is. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Dluinet #15506 üzenetére
És ez egy WC kagyló esetében a gyakorlatban hogyan megvalósítható?
Első és legfontosabb kérdés: a sósav nem káros a kagylóra, vagy a mögötte lévő lefolyórendszerre? (feltételezzük hogy van benne műanyag cső is bőven)
Második kérdés: gondolom a 20%-os töménység édeskevés, ha számba vesszük (fuj) a kagylóban alapértelmezésben levő vizet.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
A glettgipszet / modellgipszet oldja valami? Tegnap gletteltem egy lyukat, és a maradék katyvaszt jól felhigítva lehúztam a WC-n. Azt hittem, hogy ha felengedem annyira vízzel, hogy már egyáltalán nem sűrű, akkor nem áll össze.
Összeállt, a kanyarban láttam meg, hogy egy kis diónyi mennyiség szépen megkövesedve rá van ragadva a lefolyóra, és most aggódom, hogy más helyen, ahol nem érem el, nem képez-e akadályt. Nem sok a mennyiség, talán egy evőkanálnyi, de jobb helyen lenne ha nem ott lenne.
Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy teljesen felhigítva is képes összállni kővé. Van olyan anyag ami oldja, ami annyira felbontaná, hogy biztosan ne maradjon a rendszerben?
-
Met
Topikgazda
Talán tavaly télen a jég szétnyomta a tetőt, elvileg azt megcsinálták, gyakorlatilag folyik be a víz az ablak belső oldalán ha nagy eső van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest