Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vTamas35
csendes tag
válasz
adpeter
üzenetére
Ma kaptam én is belőle. Nagyon kemény, tényleg ahogy kibontod már olyan narancsos, mintha Frei kezelte volna valami nagyon természetes aromával
Egyet csapoltam most belőle, de itt még az én csapnivaló ízlelésem sem tudta kihagyni az átható narancsízt. Van belőle két zacsi, úgyhogy nekiesek a tesztelgetésnek, kiváncsi vagyok mit lehet kihozni belőle, de elsőre baromi jó. -
válasz
adpeter
üzenetére
tök vicces, hogy asszony komplett hülyének néz, hogy egyáltalán felmerül bennem, hogy ez normális, hogy ezt ember használná otthon. kérte is, hogy magyarázzam már el ennyi daráló után, hogy mégis mi a répa miatt ekkora ez.
mondtam neki, hogy egy másik koordinátarendszerben, azaz itt a topikban meg az az általános vélekedés, hogy az asszony majd szépen megszokja, és de jó holmi ez

-
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Mondanám, hogy kabbe, de mivel talpig úriember vagyok, így nem mondom!

Eddig is azzal jártam, csak már megérett a cserére ( egy 20 éves németből behozott bicóm van. Mondjuk az új is az. Bár ez tényleg aranyból van, de lefújattam matt feketére, hogy ne legyen gyanús senkinek...
). -
válasz
adpeter
üzenetére
inkább úgy mondanám, hogy engem nem untat a jó eszpresszó és hiányérzetem sincs. ittam már nagyon finom filtereket, de miután jó bor is van itthon nem kevés, meg tea is néha, a három cucc mellett nem hiányzik még a filter is (valahol ezen három dolog közé helyezném, mint italt)
-
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Banyek, hát már megadtam a cégnek a számát, mikor utoljára beszéltünk telefonon. ( Vagy egy éve.
)Szakember sajnos az csak én vagyok, meg egy esztergályos.
De amúgy esküszöm ez jutott eszembe egy pár napja, mikor tekertem bicóval és a lomtalanításra kidobott, szétszedett mosógép dobját megláttam!
Amúgy már nézegettem Ilyeneket
Egy rozsdamentes házat csinálni neki, behőmérőzni, meg gázrózsát' alá, valami lángterelővel.
De még nem jutottam anyagilag oda. Lehet egy próbát megérne. -
Surda-
őstag
válasz
adpeter
üzenetére
Látod ez igaz.
Azt érzem,hogy kezd akkora divat lenni ilyen kávézókba járni,hogy átesünk nem egy ló, hanem egy egész ménes túloldalára.
Presszó 660-, sütemények 7-800-, juice 2dl 700, 200grammos kávék 4000-.
Kérsz egy preszókávét és csak világos pöri van, nem tudsz egy olaszos presszót inni egy kávézóban.
Mindezt általában egy 2x2 méteres helyen , állva.
Nem vagyok garasoskodó típus egyáltalán, egyszerűen hülyeségnek érzem ezekért ennyit adni.
Úgyhogy részemről újhullámos kávézók tesztelgetése befejezve. -
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Akkor most mennem kell a retekklubba?
Bár ez nem jóslás volt, hanem tudás. 😁Adp nem magától a gőzöléstől van ez a jelenség, hanem attól amit leírtam. Ha nem hagyod visszahűlni a rendszert eléggé feltöltés előtt. Pont ott a pici furatnál csapódik ki a vízkő a forró alkatrészeken és pikk-pakk leszűkiti azt a kis furatot.
-
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Akkor a háromjáratú lesz az. Egyszer én is megszívtam így. Meg kell várni, hogy visszahülűljön a bojler 100 fok alá.
Nekem az az elméletem erre, hogy ha marad benne egy kis ásványanyag a vízben, akkor az a magasabb hőmérsékleten ott kicsapódik.
De lehet hülyeség, de mivel gőzölés után jártam így én is, akkor erre likadtam ki.
Ha nem, akkor végső megoldásnak marad Soldier....
Amin nem mellesleg halálra röhögtem magam.
Még a csülök-körömös bográcsot is majdnem felborítottam...
😁 -
gubabela
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Ha van vakszűrőd és berakod, akkor hallgasd meg, hogy ha elindítod a pumpát, akkor egy idő után (kb 5-10mp) meg kell, hogy változzon a hangja. (olyankor kell nyitnia az opv-nek). Ha kikapcsolod, akkor meg szépen el kell engednie a nyomást a csepptálcába. Ha ezek megvannak, akkor nagy baj nem lehet. Nézd meg, hogy nem-e engedi maga alá a vizet és hogy ha simán csak járatod a pumpát, akkor mennyi vizet szállít, de az is lehet, hogy csak túl finomra darálsz.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
adpeter
üzenetére
"Ez nyilván csak a hazai vendéglátásra igaz."
sajnos nem!!! én olasz Olaszo-ról, nem tudok nyilatkozni, Dél-Tirolról viszont annál inkább!
rengeteget kóstoltam, rengeteg helyen (1-1,50€ a legtöbb helyen az espresso), és nagyon siralmas az összkép... rengeteg helyen Julius Meinl, és Schreyögg. ez utóbbi egy helyi, dél-tiroli pörkölő, lehet(ne) belőle akár egész korrektet is készíteni! nagyon sajnálom, h amikor egy nagy gépen -amúgy épp Schreyögg-el- dolgoztam, még egyáltalán nem érdekelt se a lefolyás, se a szemcseméret... sőt az egész espresso-téma sem, még cs tejes italként ittam...
szóval ott is érvényes, a kb 5%, ahol igazán jót kapsz... (a nagy tesztelések akkor voltak, miután elkapott a gépszíj
akkor már rég nem ebben a hotelban dolgoztam...)
itt azért kiemelem a Rossini-t (Meran, Freiheitsstrasse) Portioli-val dolgoztak, nagyon jó volt, szerettem, szívesen jártam oda! lecserélték egy kis új 'kicsit-hullámos' helyi pörkölőre, a Kuntrawant-nak egy nagyon jól eltalált 90-10es blendjére!
aztán nem sokra rá egy fél év Zillertal (Észak-Tirol, Ausztria) következett, abban az időszakban már espressóztam!
itt Illy ment, aránylag korrekten elkészítve...
(ebbe természetesen az én kezem munkája is benne volt!
2karos LaCimbali, adagra őrlős Mazzer Super Jolly-val. mondjuk, amikor a reggelinél a kedves vendég megrendelte az espresso-t, és a lenti gépből (cs lent volt gép...) lett fölküldve a kofi a liften...
és a baromira dizájnos de sokkal vékonyabb falú Villeroy & Boch csészéket kellett használni, mire felért, épp cs jégcsapok nem lógtak róla! 
itt Mayerhofen volt a legközelebbi nagyobbacska város, és sokat elmond a helyzetről, az összképről, h a legjobbat egy LaCimbali ipari fullautomatából ittam Hausbrandt-ból...
(amúgy tényleg meglepően finom volt!)
vmi ilyesmi volt:
Innsbruckban, határozottan jobb volt már a helyzet! több hullámos kávézó, és még 3-4-5 helyen ittam kimondottan JÓt!no megyek is húzok egy sokkal jobbat, mint a hazai dél-tiroli és tiroli vendéglátás 95%-a!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(mondjuk könnyű dolgom van, mert sehol nincs Chocco Madness csapra verve!
) -
Xabi78
aktív tag
válasz
adpeter
üzenetére
Lidl fahordós: Tettem vele én is egy próbát, ha már úgyis a Lidl felé jártam. Hasonlóak a tapasztalatok: kibontáskor nagyon pozitív, kellemes illatú szép kávébabok. Lefőzéskor nagyon gyorsan szőkült. A joker álláshoz képest sokkal finomabbra kellett a darálót állítani, hogy ne zubogjon át rajta a víz. A végén csináltam egy csöpögős (ristretto) szimplát is, de valahogy jobban áll neki az espresso lefolyás (nálam/nekem). A végeredmény egy kicsit híg, de alapvetően nagyon finom, gyümölcsös (mézes-szilvás-mustos) kofi, vékony, világos cremával.
Filterhez szerintem jó lehet, meg kotyeszba is, az kevésbé érzékeny a "döglöttségre".
-
vendingo
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
Ugyan nekem a nagyobbik PID-es géphez volt szerencsém, de az abszolút meggyőzött mind gép mind produktum minőségével. Sajna a kisebbik gép nem vendégeskedett nálam, de elvileg nem sok mindenben marad el a nagyobb testvérétől.
Új normális gép 100k körül nem nagyon van, csak az új GC, ami nagyon nincs partyban vele, de a régi se.
Régi GC 80ml-es bojlerjával nem kelhet versenyre egy 250ml-es réz bojlerral.Amúgy én is azt az elvet vallom, hogy inkább ugyan ennyiért egy használt mint új. Én gyakran csereberélem a gépeket, soha nem térülne meg az új gép vásárlása. (ízbe meg pláne)
Én inkább azoknak ajánlanám, akik szeretnének egy új garis gépet, ami normális kávét főz és nem tervezik a továbblépést, max PID-el okosítják. Alap gépnek hosszútávra szerintem jó vétel. Ettől ami jobb az mind sokkal drágább, max a silvia lehetne alternatíva, de az a ~duplájába kerül.Amúgy milyen trauma ért vele?
-
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Biztos kisebbségi női nemiszervet fogott előtte! 😀
Köszi!
Jó sokat szenvedtem vele, mire jó lett. Bár az én balfa..ágom miatt. A nyomó ágon szétlőtte a rugót. plusz valahogy egy pici Loxeal bele keveredett a rendszerbe... Legalább leellenőriztem a kazán belsejét, meg a háromjáratút! 😀
Kétszer raktam össze, mire jó lett. 😁 -
soldier2
őstag
válasz
adpeter
üzenetére
Bár nagyon nem esik útba semmihez, de egyszer mindenképp elmegyek, ha másért nem is, hogy kipróbáljak egy hozzáértő kezek által elkészített P&Y SO kávét. És lehet a GetUp is kap egy esélyt, bár minimális az esély hogy bejöjjön. Ha pedig szépen váltogatni is fogja a SO kavékat, akkor rendszeresen benézek.
-
paljoc
tag
válasz
adpeter
üzenetére
En ezt talaltam az index-en mikor anno egy eve kerdezgettem rola: "A Lelit általában a Quaha/Imat 57-es fejét szokta használni, azaz nem a szabványos 58-at vagy 53-at, sé a QM-mel sem egyezik. Innentől meggondolandó a dolog. Bojlerre meg kb bronzbojleres saeco. Persze csillog-villog, németeknek pont jó!"
SID meg azt mondta, eszbe ne jusson a Stellat lecserelni ra. Pedig nagyon izgatott hogy PID-es es alig 300 ezer. Aztan nem foglalkoztam vele tovabb, kivancsi vagyok a tesztelok mit tapasztalnak vele.../bar en a dual bojlerest nezegettem/ -
tariattila
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
nem értem mi a baj...
megrendelik nálad a webshopban... Te leadod neki az adatokat... Ő elpostázza a vevőnek... a bevétel felét meg átutalod neki....
s persze a 20%-ot az ötletért nekem....
így még a vevő is jól jár....
van egy másik ötletem is de azért 50%-ot is elkérek!
(pörkölsz kávét és Peldzsokként eladod!)
-
ronin s8
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Nem hiszem, hogy ne lehetne kihozni max. egy százasból. Egy jó esztergályos kell hozzá, meg jól kel kiválasztani azt a profi gyári késpárt, ami köré fel lehet építeni az egészet. Csak elsőre tűnik mellbevágóan profinak a szerkentyű, valójában a felhasznált réz (bronz), acél (hallod Parci?!
) teszi.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

itt Illy ment, aránylag korrekten elkészítve...
(amúgy tényleg meglepően finom volt!)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszönöm, hogy voltál, remélem leszel még!