Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nakivagyok
üzenetére
Van még a Lidlben is, és van a Pennyben is. A Penny Selections kollekcióban perui van. Nem sok derült ki, hogy melyik része... sajnos.
Ez is olyan, mint a brazil kv. Jó! De milyen kv? Honnan? Milyen az íze? -
Ronin! Mesélj légyszives a zabos lisztesről, hogy állsz vele. Én a tejről leszoktam, de a gluténnal is vannak gondok. Rizstej a Joyától (lidlben olcsó is!) nagyon bejött, kókusztejpor, tej is jó.
Zabliszttel szivesen kakaóznék.
Zabot alkalmanként megengedi a paleo. -
Vásárolt valaki a Peny Selection fahordós perui kávéjából?
Én vettem a szilvás mézes lidlesből. -
Ráérőseknek.
Lidl, negyed kilós Columbia Supremo.
Fahordóban kapható, nevetséges 1399 pénz..
Itt a VII ker c.. negyedben nem nagyon fogy, máshol már nincs.
Tapasztalatom: gyönyörű egységes, hibátlan telt gombszemek. Nem hosszú hanem kifejezetten kerek.
Brikkával szokatlan vastag krém!
Nagyon mézes illat, fűszeres, kissé száraz iz, igen hosszú mézre hajazó utóiz. Meglepett!
Szerintem jó vétel. Csak a doboz miatt vettem meg, de megyek is vissza egy másikért.

-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Jesszus atya-úristen! De fasza!!!
Egy a gond: a K! Kicsi konyhám!

-
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A 42 szállitja a kávét és gépparkot is.
La Marzacco vagy mi. Nagy és fényes.
Nem azért járok oda, hogy a kávégépet nézzem, hanem a helyért.
-
Itt vagyok én is.
Brikka szekció...

Sztori: Dalhmayer Prodomo, mindig is kedveltem, vettem szeptemberben. Felbontom, mondom nem vág földhöz az aroma... iszom... pffff.. ez szar!
Vettem valami biokávét rögtön, inkább azt ittam.Mondom ma magamnak, had fogyjon már el a Prodomo... lefőztem a Brikkámon. Erre jó!!!
csak nem beért?? 
Azzal a lendülettel csináltam egy bijo kávét, ami nem lett jó!
Ez a fránya időváltozás!Ja, közben lett Macskakakis kávé?
nem olvastam bele, de jó volt a kérdés. 
-
Kérdeznék!
Brikkához keresek egy kézi darálót. Most ezt az oldalt néztem. báreszközök
Mi a különbség a színen kívül a Hario és Tiamo között? Tök egyformák.
-
Vettem teljesen friss Omniát olcsón. Igen Douwe Egberts.

Nos, bárhogy igyekeztem, igazából körülírható íze nem lett Brikkával.
Az olcsó Corsinim is lenyomja aromákban.
Mi a fenét eszik a nép az Omnián??

-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Hát igen... Lassan fel fog lendülni nálatok az építőipar. Kell egy kávézó a konyha mellé.

-
Itt van a Lidl kávéja - de ez csak egy általános, nem a Perui.
Nem tudom, hogy az lesz-e, vagy csak ez van.
Ilyent már ittam, átlagos, jó, de semmi több.
Sajnos a tea kinálat most jó! Isteni az alma-menta! Vettem inkább azt és abbol be is fogok tankolni!

-
válasz
looser
üzenetére
Tarrazzu nem jött be, de megyek a Peruiért azonnal.

Ezek masszív föld, fűszeres jegyű kávék, nem gyümis-bogyós vonal. Az a kedvencem. Legyen teste!
Más: Most szoktam játszogatni hideg kivonatolással. Nem kell meleg kv nyáron címmel.
Vettem egy Corsini Espresso intenzív krémes kávét és Brikkával nem nagyon jött be, de kesernye nélkül teljesít a hideg teszten és ez jó. El lesz használva! Kifejezetten jó pl kókusztejjel, ha már az ember laktózos.
Szerintem jó kis robusztás - de nem gond. Csak nem fogok rászokni, az szent.

-
válasz
looser
üzenetére
Szia! Igen - én.
Gyümölcsös és vaniliás jellegű, kissé savas így ez nekem nem igazán jött be. Nem fogok venni. Ez nem nekem szól. Olyan művészkedő németeknek való izé...
Ellenben!
Ma jártam a La Nube kávézóban újbudán. Ménesi u 2 - Bartók Béla 41...
Indonéz farmkávé volt az egyik darálóban.
Kaptam is magam és kértem egy rövidet.Nem szoktam már annyira meglepődni, de ennek sikerült!

Dinnye és méz, nektár illat, aroma - majd igen erős pezsgő citrusos jelleg. Utóíz váltakozva kesernyés és dinnyés. Szokatlan és kellemes volt. -
Tisztelt nagyérdeműek!
A Tchibonál megjelent egy Barista névre hallgató keverék szemes kilós kivitelben.
Érdemes megvenni? Valaki tud erről valamit?Köszömöm a válaszaitokat!

-
Gyerekek!
Hagyjuk már ezt a szomjoltó rövidkávé dumát! Felesleges.
A kávé élvezeti cikk! Nem a tömegről szól az egész. Az, hogy mindenhol adják - marketing baromság. Alapnak tekintik sok helyen az usában.Német kávé, amerikai kávé: A németek az "anyag" kispórolásával akartak nagy hasznot elérni, ezt kopizták le az amik. Elvégre német bevándorlók hatására lett a kávé ott is hosszú.
Azóta van jó hosszú kávé is. Nekem a molinari pl tetszett..Espresso kávé vízhajtó hatás meg jelentéktelen és nem kell foglalkozni vele. Illetve inkább azt mondanám, hogy nincs jelentősége. Ez egyéni dolog, mindenki tapasztalja meg és kész. Hosszú kávéban több a koffein, az jobban dobatja ki a szövetközti vizet.
amerikai marketing hype-nak meg nem kell bedőlni, a syrup - glükóz szirup, alias kukorica szirup - szagosítva, ízesítve. Kifejezetten jót tesz a szervezetednek.
Gyorsabban döglesz meg tőle, hamarabb leszel diab. II cukros a inzulin termelés széthajtása miatt.. 
Más: A Kimbó Espresso kifejezetten vacak a Brikkával. Nem is baj, úgy is keveset vettem... Majd elfogy.
-
Brikka: Az enyém úgy szól, mint az ágyu.

sűrűn takarítom, és van mellé frankó daráló.

-
Kóla remekül oldja a masszív zsíros, vízköves trutymót.
Mikor mi költöztünk az albiba, a wc-t azzal áztattam meg, tulaj meg is kérdezte, kicseréltem és nem szóltam?!! Mikor törtem el??!!
Aztán elmondtam neki a tutit.
-
Ez szép történet! Rettenetes!
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Én az Aldiból nem vennék kávét...
Kifogtam egy kövest. Azon kívül, hogy egy kalap sz@r volt, még be is állt az örlő.

A Lidl szokatlanul odateszi magát és ez nekem tetszik!
Az a Bio,zöld kávé nekem tetszett! Még van és nagyon jó!De hát ilyen az élet, jön a Omnia Huila! Holnap már viszik a felét.
Na az a diós-zöld jelleg még egy nagy kedvencem. -
-
Román Brikkám van nekem is. Klassz és jól főz.
A Solis darálóm örlőjét kell lassan cserélni, ennyi jelenleg.
Huiláért ma megyek, ha lesz majd - kap más is abból.Fragolának jobbulást. Proenzit vagy vmi hasonlót szedj, ennyi.
-
Más:
Móricz Zsigán nyílt egy KVpont.
Addicted Caffeine néven. Bartók Béla 62-64.
Valaki járt már ott?Mi rászoktunk a Mexikói úti Memories-re.

-
Sommer Cukrászda VI Ker, Szív utca.
Igen jó kis cukrászda, nagyon jó minőséggel.
Ma láttam Abesszin tortát.
Ez kávés piskóta és lágy karamelles krém, karamell fondanttal és rá tört kávé... DE! És itt van a baj!
Meg fogom kérdezni őket, hogy ha már kávé, akkor miért azt a beton kemény, rettenetes ízű egyenetlen szart teszik rá, mikor van igen könnyen, finoman pattanó szemű kávék is a piacon??A profik milyen kávét ajánlanának erre a célra? A Lidles Organik is nagyon könnyen tört a múltkor, mintha papírt törtem volna.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
plusz... Sajnos megváltozott a keverék is kissé.. Nem az a karakteres nagyon kávé, hanem valami halványabb izé lett.. jó sok savval. Már én sem veszem a háziaknak.
Mellesleg az eredeti neve ez volt: Kavé Melanzséria Kenya-Etiópia-Guatemala... Nem is tudom miért nincs rajta a forrás... Talán nem az van benne...
-
Szerintem nem kell lenézni a nem kávégyártó nagy cégeket sem. A Teszkó saját kávéja meglepett. Főleg annak tudatában, hogy Olaszországból hoztak mestereket kevergetni a prémium kávékhoz.
Nos, igen jó kis íze volt azoknak a kávéknak. Made in England volt mind.
Most ahogy látni, a németek kisérleteznek. Nekem az Aldi csalódás volt eddig, de a Lidl még nem.
Szerintem rájöttek, hogy ez trendi és van benne pénz.
A pénz pedig nagy érv! -
Lidl, Bio...
OrganicCoffe! Gyártó : Bellarom
Tesz ma, pár perce. Brikka és daráló.A szemek epek, picit olajosak, intenzív kávé és virágos, parfümös jellegű illattal.
A főzet ne$ olyan vastag krémmel jött le, sötétbarna, a szemekre jellemző színnel.
Az első illatokban volt valami gyümölcsös. Most mondhatnám, hogy volt benne kajszi, de olyan gyorsan illantak el, hogy végigzongorázta őket, mire leírhattam volna.
A kávé nem savanyú, nem jellemzi, vannak benne pici könnyed savak, amik elvegyülnek és el is tünnek.
Az ízben boros, mazsolás aromák fedezhetőek fel. Engem emlékeztet egy india tea keverékre.Semmi különleges! Lágy, mazsolás, simulékony ízű friss kávé aroma. Vidám az ize, nekem tetszett! Az ár és minőség jó, de nem barista style kávé. Nincs teste, de a mazsolás aroma élményért elő is szedtem a teát gyorsan.
A tea: Mlesna high quality, Canadian Icevine ez el is mond mindent! Jégborral áztatott magas minőségű Ceyloni fekete.
Olajos, testes, aromás, de kellemes aszus izzel.Megyek is enni, mert éhes lettem!

-
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Kettő ilyen, és kiugrik a vércukorkád a fejed tetején!

Hagyjuk már itt a Mekdöncit, meg sztárkekszet. Ép tegnap néztem a BBC Knowledge-en az a riportot, ami már a 80-as évektől eredezteti a láncot, kapcsolt elhízás gerjesztést a gyorséttermeknél - ami a mai kóros elhízást gerjesztette.
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Memories: Nem Kiváló! Szerintem átlagon felüli!
A Kiváló helyen amit kérsz - azt kapod. Kényelmes, otthonos, bla,bla, bla...
Az átlag felettin pedig "szerintem persze" kezdeményeznek, beszélgetnek, javasolnak és ha kell - lenyűgöznek.Nem mondom, igen jót szórakoztam közben! Kikapcsolt a hely engem, másra nem figyeltem, csak az aromákra.
Egyetértesz?

-
Na, akkor!

Cafe Memories!
Befutottam záróra után ma... De!

Beengedett, mert kellékeket hoztak neki a géphez és még minden üzemben volt. Kérdeztem, beszéltünk, hogy nekem mi jön be, illetve ő mit ajánl.
kék-fehér-kék zászlós cimkéjű kávét kaptam. A szokásos egyedi keverék, maradék 10 gram. Lett abból egy kávé is.Az első kifejezetten citrusos jellegű lett, azt nem hagyta meginni, mert lekapta azt a zacskót és csinált még egy adagot- "Ebből jobb lesz neked!" címmel.

Kétszeres díjnyertes kávé, csak kapkodtam a fejemet..

Barackos illat, íz, némi egyedi ánizsos-medvecukros jeggyel! Fordult velem a világ.
Tetszett!
Maximálisan ért hozzá, a szíve-lelke benne van!
Saját Blackberry csatornámra már fel is raktam fotóval, eléréssel.

Remek hely, ár-minőség téren. Első osztályú!
Kelet: Amit néztem valami alternatív filteres izé volt, azt szúrhattam ki elsőre. Nem leszek a vendégük továbbra sem.
Lidl, Tarrazu: Édes vaniliás illattal, kissé savanykás testes ízzel kellene jelentkezni az aromáknak, nem az égett íznek. A hőfok nem lehet jó. Nálam a Brikkánál tisztán kijönnek az ízek. Jó-jó, de nem lesz a kedvencem.
Egyszer jó volt, ilyen áron is lehet jutányos minőséget venni. Méltányolom a cég igyekezetét. -
válasz
soldier2
üzenetére
Ez az a Kelet, a Bartók Bélán van - és 800-ért lehet kávézni?
Megláttam az árlistát, és már fordultam is kifelé.
Nagyon hype a hely nekem anyagilag.
Jól felvitte az isten a dolgát a helynek, mert előtte gagyi kínai büfé volt, rettentően szar kajákkal és nulla forgalommal. 
Más: A Lidlben megint van valami bio kávé. 2499 kilós. Van rajta öko cimke is. Egy valamit nem értek. Mi a sz.rért nem tüntetik fel a termő területet?? Kiváncsi vagyok rá és meg is fogom venni, de a termőterület feltüntetés van akinek számít.
Ha van itt érdeklődő pesti, akkor tudnánk felezni esetleg.
Bélvárosban lakom. -
Srácok! Az is csoda, hogy egy kávézó megéli a 3 hónapot.
Elbaszott tervekkel állnak neki "üzletet" építeni. Sok az adó az igaz. De az is, hogy ezt nem a trükközéssel kell behozni.
A vendéglátás egy szakma. A kapkodás ezt is tönkretette, mint az építő ipart.
Az a 95% hozzászólás, amit emlegettek, sajnos látszik.
Holnap lesz a napja, hogy a Coffe Memoriest kipróbálom. Eddig mindig kihagytam. Egy retkes kis hodály, ahol van, de kiváncsi vagyok rá. Vajon mikor bontják el azt a szoci bazársort? -
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ez nagyon sajnálatos!
Még egy sima kérdést - ingyen is - nem áltana teljes odafigyeléssel megválaszolni, nem csak azt, aki egy ezresnél többet tesz le.
Bár kétlem, hogy őket is kitüntető figyelembe részesítenék az előzményt ismerve.
Tudod, a probléma a következő: Akire tartozna, az nem olvassa ezt a véleményt.
-
válasz
tariattila
üzenetére
195 a lidlben a Grosso só. Vagyis nagyszemű...
Köszike, puszillak!
(Csókos asszony operett szállóige.
) -
Sztárbaksz - Az áruk rettenetes!
A Kulinárisznál is vannak kellemes kávék, illetve a kövezzetek meg, de a Teszkó saját márkása is jó - már ha van szemes azokból.
Ebből is látszik, hogy van jobb is - olcsóbban!
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem akartam sokkolni a tömeget, mikor megjelent a reklám, ahogy látom, ti is megakadtatok ezen.
Hát igen. A fogyasztók sok esetben hülyék. Mostmár lehet zaccos az instant kávé is!

-
Aromákban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

-
válasz
tariattila
üzenetére
Ja!Tökre úgy néz ki ez a "gép", mint valami NDK oszlopos fúrógép.

-
-
Jelzem, az olcsó Lidles Tarrazu igen jó aromákat csinál a Brikkával. Meg is lepődtem rajta.
Most megyek is, egy másikat is iszom.
-
válasz
vendingo
üzenetére
4 féle kávé van itthon, mind hibátlan.
Ma az összes kávés cuccot(mokka, Brikka) a Frosch(zöld békás osztrák márka) ecetes univerzális tisztítójával kipucoltam. Zseniális!!!!
Tükrös tiszta minden.
Oldja a vízkövet, stb. Gyorsan és láthatóan dolgozik. Ajánlott a használata!Kellemes Karit mindenkinek!
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Igen! Nagyon jó, és a mokka fözőhöz képest nagyságrenddel több aroma van benne, ami hatalmas nagy mezei pirospont!
Ha robusztás, akkor olyan "krémet nyom", hogy kanállal kell kivakarni a Brikkából.

Ha fejed felé tartod, akkor sem jön ki!
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nálam szintig, vagy alatta a víz, sima víz.
Kávét nem telig, hanem nagyjából fél felett egy hajszálnyival.
Nekem villanytűzhely van. Minden más a szokásos. Bumm és már jön is!Őrlési finomság durva. Amíg ki nem pofoztam a darálót, addig mozsárban dolgoztam meg a kávét. Megdolgoztam a kávéért.

-
Kukorica lisz a kulcs. Csak minőségi kakaóval dolgozz. Illetve! Pasik a sós-karamellás, vagy sós-mentásat is kedvelik.
Lényegesebben olcsóbban jössz ki házi recepttel, mint a bótival.
Csinálj próbát, majd gondosan mérve bármikor tudsz magadnak csinálni egy nagy mennyiséget üvegben. Eláll.A Molinari forró csokijai igen pudingosak. A CBA-s sz@rokról nem nyilatkozom inkább...No meg a Topcsoki!
(Nincs hányós emotikonom itt.) -
Kapható ez a Pascucci a halandó közönségnek is?
Más: Ma hozattam a kedvenc kék-sárga boltomból szemes kávét.
Azt mindenki tudja, hogy előtte a cégnél a Douwe Egberts volt, most ellenben saját Fair Trade kávéjuk van.
De sajnos amit lehet ingyé kapni kártyával a kaja mellé az SZAR! Rettenetesen szar a csodás csilivili darabonként 5 milliós szuperautomatából is.Ellenben! Van isten!

Hopsz!
Ugyan az a szemes a Brikkával igen kellemes!
Van íze! 
-
Brikka Tuning!
Említettétek, hogy a román gyártású és az olasz Brikka különbözik kissé.
Hogy lehet a kettőt kicsivel "közelebb hozni" egymáshoz?Az üvegtető nem érdekel, nem kardinális gond, nem fogdosom.
Ellenben az alsó tömítés hiánya és a felső szelep illesztése már gond.Az örlemény tartó alátét gumiját lehet itthon kapni?
A felső szelep pontos illeszkedését - a kiszökést - szelep lecsiszolásával lehet megoldani.
Honnan szerezzek rá csiszoló anyagot?Azok a gyémántporos köröm polírozó akármik erre megfelelnek? Az van kéznél a fürdőszobában.
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Hozzáértés. 
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerintem jó kis robusztás - de nem gond. Csak nem fogok rászokni, az szent.